BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #591590 przez iwonta_kg
niagara napisał:

Musiałabyś się bardzoooo postarać :laugh: :laugh:

???????????????

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #591611 przez niagara
kocham_cie napisał:

jestem z okolic Opola :)

a wracając do tematu opryszczki to wychodzi na to że ten wstrętny wirus bardzo lubi kobietki w ciąży bo ja przez ostatni miesiąc miałam ją juz 2 razy a przed ciążą nigdy wcześniej mi się to nie zdarzało- początkowo się tym martwiłam bo jakaś "mądra" ciocia mnie nastraszyła że to może zaszkodzić szkrabkowi ale mój gin powiedział że tylko opryszczka pochwy i odbytu może zaszkodzić dziecku a nie taka na ustach więc spoko- trzeba tylko uważać żeby jakimś dziwnym sposobem nie przenieść w intymne miejsca:)

iwonta_kg napisał:

niagara napisał:

???????????????

Żeby przenieść opryszczkę z okolic ust w intymne miejsce :lol:

11 lata 9 miesiąc temu #591629 przez Villemo
iwonta_kg napisał:

papi88 napisał:

ja jestem juz w 16tc wiec ksiazkowo moge czuc juz ruchy i wieczorem jak juz próbuje zasnac to takie uczucie jakby mnie cos od srodka wypychało jakby mały sie tam rozpychal ale oczywiscie te ruchy sa delikatne i moge je pomylic np z praca jelit z gazami ale jeszcze pare tyg i jak kopnie pozadnie to na pewno bede wiedziec ze to dzidzius.moja siostra mi opowiadała ze jak ma sie jakies tam łożysko nie pamietam dokładnie jak to sie nazywało to jak dzidzius kopnie to az z bólu mozna sie zwijac wiec z tymi kopniaka nie zawsze podobno tak fajnie

Papi ja w pierwszej ciąży to normalnie skręcałam się z bólu przy kopniakach. Mały tak się rozciągał że było widać jego stopę na moim brzuchu. Moje siostrzenice próbowały go łapać za tą stópkę ale się chował. Tak się bawił z nimi hehe jak gdzieś połaskotałam po brzuchu gdzie wiedziałam że jest jego nóżka to od razu się rozciągał. Takie fajne wspomnienia... A jak mój mąż sobie smacznie spał to odwracałam się do jego pleców brzuchem i Krystianek tak kopał że aż mąż się budził :) mówił że to masaż dla niego ;) to są te fajne momenty z życia ciąży :laugh:

Ja już się nie mogę doczekać tych chwil. Klaudiusz był duży wiecznie coś wypięte a to łokieć a to kolanko a to cała dupcia. :) Dziewczyny na zajęciach zawsze oglądały co mały wyprawiał bo aż brzuch skakał. Najbardziej ładował mnie zawsze po pęcherzu, ogólnie pod koniec to już miałam serdecznie dość bo mnie bolały wszystkie wnętrzności najgorsze były noce bo jak mu było niewygodnie to się potrafił całą noc gramolić. Ja od kilku dni czuję delikatne łaskotanie, jeszcze pewnie ze 4 tygodnie i będą pierwsze kopniaczki :D

11 lata 9 miesiąc temu #591633 przez Villemo
niagara napisał:

kocham_cie napisał:

jestem z okolic Opola :)

a wracając do tematu opryszczki to wychodzi na to że ten wstrętny wirus bardzo lubi kobietki w ciąży bo ja przez ostatni miesiąc miałam ją juz 2 razy a przed ciążą nigdy wcześniej mi się to nie zdarzało- początkowo się tym martwiłam bo jakaś "mądra" ciocia mnie nastraszyła że to może zaszkodzić szkrabkowi ale mój gin powiedział że tylko opryszczka pochwy i odbytu może zaszkodzić dziecku a nie taka na ustach więc spoko- trzeba tylko uważać żeby jakimś dziwnym sposobem nie przenieść w intymne miejsca:)

iwonta_kg napisał:

niagara napisał:

???????????????

Żeby przenieść opryszczkę z okolic ust w intymne miejsce :lol:

sama to musiałaby sobie pewnie po dwa żebra uprzednio wyciąć :-) Ale od czego jest partner :lol:

11 lata 9 miesiąc temu #591652 przez kocham_cie
hahha nie mów kobiecie dwa razy że cos jest nie możliwe :laugh: ....

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu #591657 przez biedroneczka39
karolcia1919 napisał:

dzieki musze wrocic :) a jestem z grudziądza ....:)

No to sympatycznie bo ja tez pochodze z Grudziadza ;)) Od 3 lat mieszkam w Angli.

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 9 miesiąc temu #591661 przez kocham_cie
pisałyście wcześniej o tym jak wasi pracodawcy zareagowali na ciąże...ja wczoraj to w końcu zrobiłam... ufff okropnie się stresowałam ale na szczęcie pracujemy z mężem w jednej firmie i on stwierdził że idziemy razem i to on mówi:) a mój pracodawca...hmmm pogratulował i stwierdził że jak mnie zatrudniał rok temu dając mi umowę na czas nieokreslony to był świadom tego że prędzej czy później zajdę w ciążę i bardzo się cieszy naszym szczęściem:) i oczywiście czeka na mój powrót:)

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu #591675 przez biedroneczka39
Ale macie sliczne brzuszki dziewczynki. Ja wstawie swoj jak znajde chetnego fotografa;) Dzis bylam na zakupach, kupilam dwiie bluzeczki I naprzymierzalam sie ciazowych spodni bo moje zaczynaja mnie uciskac...ciag dalszy w sobote bo musze kupic cos wygodnego.
A pomarancze wcinam jak szalona. W ogole owoce do mnie przemawiaja :)

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 9 miesiąc temu #591680 przez iwonta_kg
kocham_cie napisał:

pisałyście wcześniej o tym jak wasi pracodawcy zareagowali na ciąże...ja wczoraj to w końcu zrobiłam... ufff okropnie się stresowałam ale na szczęcie pracujemy z mężem w jednej firmie i on stwierdził że idziemy razem i to on mówi:) a mój pracodawca...hmmm pogratulował i stwierdził że jak mnie zatrudniał rok temu dając mi umowę na czas nieokreslony to był świadom tego że prędzej czy później zajdę w ciążę i bardzo się cieszy naszym szczęściem:) i oczywiście czeka na mój powrót:)

A zdradzisz nam czym sie zajmujesz? Żeby kazdy pracodawca taki byl... Pozazdrościć:)

Jak wam mija wieczór? Ja Ogladam dr. House :)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 9 miesiąc temu #591685 przez kocham_cie
pracuje w logistyce kolejowej:D wagony, brudni faceci itp;P

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #591719 przez Alivva
Witam Was Kobietki.
Mam nadzieję,że u Was wszystkich wszystko równie dobrze jak i u mnie (u nas)
Staram się zaglądać ale nie zawsze nadążam za wszystkim co się tu dzieje.....
Praca,młody,wolontariat,zaczęłam ostatnio uczestniczyć na zajęcia w wodzie dla kobiet w ciąży :D
Maleństwo rozwija się jak najbardziej prawidłowo,wyniki badań wzorowe....
Życzę Wam wszystkim i Waszym maleństwom takiego przebiegu....
Pewnie,że czasem euforia mnie lekko opuszcza,brzucholek rośnie,mam wrażenie,że zarastam szybciej niż przed ciążą,przybywają mi jakieś tam nieproszone chrosty na twarzy czy w innych miejscach,ale..... w końcu to odmienny stan i staram się raczej szukać pozytywów niż odwrotnie,bo przecież takie problemy to nie problemy :)
Wczoraj dotarły do mnie zakupy z allegro :) butelki i smoczki z Tommee Tippee....drobiazgi a ile radości :D Mój syn nawet powiedział,że dobrze,że z każdej wielkosci butelki sa po dwie-jedną będzie karmić mama,druga starszy brat :) az serce rośnie jak sie widzi,czuje jego radość :) a z drugiej strony..... Kiedy on mi tak urósł???? Ten mój synuś kochany....

Niagara-jeśli mogę Cię prosić-zmień mój termin porodu na 03.września i usuń wszystkie imiona poza Oliwierem

No i....wtorkowe,może nie najlepszej jakości ale zawsze....
MOJE 7 CM SZCZĘŚCIA ;)
I MÓJ BRZUCHOL :) 2kg na plusie ;)
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #591753 przez kalina
a propo opryszczki to tak sobie mysle ze moze nie tak trudno przeniesc.. wystarczylo by posmarowac czy potrzec sobie ja, zapomniec umyc rak od razu a pozniej w kibelku sie podetrzec.. kto wie czy by sie nie przeniosla.. trzeba uwazac.. blee.. ale mnie wzielo na rozwazania..

Biedroneczko tez mialam dzien zakupow. chcialam znalezc cos na prezent a wrocilam ze spodniami i bucikami.. spodnie nie typowo ciazowe ale fajnie rozciagliwe. bo mam prawie same dopasowane dzinsy, brzucha co prawda jeszcze nie widac ale juz cos cisna. a jak chcialam wczesniej cos kupic to nie widzialam. a jak dzis nie planowalam to sie same nawinely:)

ja w pracy powiedzialam o ciazy dzien przed przyniesieniem zwolnienia. bo podejrzewalam ze dostane bo tak sie zle wtedy czulam. i tylko na dziale bo pracuje w markecie. do glownego kierownictwa dotarlo po fakcie bo wtedy nie wiedzialam czy mogli by mnie zwolnic bo to byl 7tydzien:)teraz mowia ze lepiej zebym juz nie wracala. a ja zobacze co mi za tydzien powie lekarka. jak akcja wymioty prawie ustala to moze nie chciec mi juz dac. ale ze mam umowe stala to nie musze sie bac ze mi zaszkodza nawet jak wroce:)

Aviva chyba to male szczescie macha do Ciebie:) super ze wszystko ok

Villemo smoczek w pepku mnie rozbroil:D ale super ze maly tak sie cieszy

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #591765 przez niagara
Alivva piękna fotka, fajnie, że u Was wszystko w porządku :) malutki masz ten brzuszek ;)
Dziewczyny czy Wy też macie takie delikatne pobolewania brzucha? Uczucie jakby kłucia? A czasem delikatny skurcz? Mam tak od kilku dni i nie wiem czy mam się martwić, czy to tylko macica się rozciąga. Nie chcę być przewrażliwiona, bo te bóle naprawdę są bardzo delikatne. Co o tym myślicie?

11 lata 9 miesiąc temu #591781 przez Alivva
niagara napisał:

Alivva piękna fotka, fajnie, że u Was wszystko w porządku :) malutki masz ten brzuszek ;)
Dziewczyny czy Wy też macie takie delikatne pobolewania brzucha? Uczucie jakby kłucia? A czasem delikatny skurcz? Mam tak od kilku dni i nie wiem czy mam się martwić, czy to tylko macica się rozciąga. Nie chcę być przewrażliwiona, bo te bóle naprawdę są bardzo delikatne. Co o tym myślicie?

Też miewam takie "pobolewania".... Moj Gin mnie uspokoił tłumacząc to właśnie rozrastaniem macicy ;)
Brzusio wcale nie jest taki maly,tzn....ja ogólnie rosnę mam wrażenie w koło siebie :D Strasznie podoba mi sie jak innym rośnie tylko brzusio no ale,każda z nas jest inna i rosnie sobie po swojemu :) Taki urok :)

11 lata 9 miesiąc temu #591790 przez niagara
Troszkę mnie uspokoiłaś, mam nadzieję, że wszystko jest dobrze.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka