BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #592173 przez Villemo
Alivva napisał:
Mówią ze każde kolejne dziecko więcej ale to sie okaże;-)[/quote]

Hahahha i właśnie dlatego mi ulżyło, jak się dowiedziałam, że sama będę decydować o sposobie porodu. :) Ja urodziłam się z wagą 4 kg i moi dwaj bracia też. Klaudiuszek jak widać był genetycznie obciążony wielkością bo też ważył 4 kg. No ale najlepiej było u brata mojego męża bo jemu się urodziły bliźniaki, chłopczyk i dziewczynka i oboje mieli po 4 kg. A najśmieszniejsze było to, że Ania specjalnie większego brzuszka ode mnie nie miała.Wszyscy mówili, że dzieciaczki będą małe skoro jest ich dwoje więc nakupiła ciuszków jak na wcześniaki a tu zonk :lol: Wyobrażacie sobie 8 kg dziecia nosić w brzuszku? bo dla mnie to niedoogarnięcia :dry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #592188 przez nefeli
Haha Villemo ja patrzac na swoj tez taki pilkowy sie wydaje bo ja nic nie jem wiec skad ma sie brac cos na boczkach? ale pociesze Cie moja mama mowi ze jak byla ze mna w ciazy to tez miala pileczke i co? i jest dziewczynka.wiec moze nie zawsze sie to sprawdza.pocieszam sie sama.I czuje ze bedzie dziewczynka!!!
Mam trzy kolezanki ktore maja po 2 chlopcow,jak mala odleglosc wiekowa to fajnie sie razem wychowuja,i mam inna znajoma ktora caly czas powtarzala ze chce tylko i wylacznie chlopca i urodzila dwie blizniaczki :)
Hm nie wiem juz czy zmieniac suwaczek,bo wczoraj z usgie wyszlo 12,4 wiec chyba tym powinnam sie kierowac.albo mala tak szybko rosnie :)Moj synio wazyl 3350 i nie chcial wcale wychodzic z brzuszka.

11 lata 9 miesiąc temu #592191 przez niagara
karolcia1919 napisał:

za diabły nie moge zrobic tego suwaczka :(((

Wejdź w zakładkę suwaczki, wybierz jaki Ci się podoba, skopiuj jego adres i wklej do swojego podpisu :) zakłada Twój profil/ustawienia forum/mój profil i na samym dole masz miejsce na podpis :)

11 lata 9 miesiąc temu #592202 przez Kasia :]
Villemo : Ja narazie też smaruję brzuś codziennie oliwką zwykłą dla dzieci. Z wagą dzieci to różnie bywa...Moja młodsza siostra ważyła też dużo, ale mniej niż ja, bo 4 kg :) Jeśli mój Szkrab będzie spory, to na nic zdadzą się kremy i oliwka :/

nefeli : Cieszę się, że u Was wszystko w porządku wyszło :) I nie zazdroszczę tych dwóch badań! Jejciu czemu aż dwa razy każe Ci to robić :/ Właśnie zwykle nie miałam problemu ze znalezieniem żyły, ale ostatnio jak poszłam, to tak jak u Ciebie...nie mogła się wkłuć i tak dłubała igłą w tej żyle, że już prawie odleciałam jej na tym krzyśle. A ona do mnie, że jak będę tak ruszać ręką, to nic nie pobierze :( wtedy to już miałam dość :/ No i oczywiście jak wyszłam to nie mogłam się uspokoić z 10 min. Dlatego nie wiem co będzie na tym badaniu glukozy :(

I powiem Ci, że pomimo tak dużej wagi wcale nie spieszyło mi się na świat. Urodziłam się 11 dni po terminie przez cc.

Alivva :
Powiem Ci, że lęk wysokości też mam. Na balkonie nie mogę stać blisko barierki i cały czas muszę się trzymać poręczy :) Każdy ma jakieś swoje małe fanaberie :)

Hehe, co do kształtu brzuszka to chyba jeszcze poczekam z oceną :laugh: bo narazie to nie za bardzo jest co oceniać :)

11 lata 9 miesiąc temu #592254 przez kalina
ale dzis dzialacie od rana.. a mi sie tak dobrze spalo dzis ze sie obudzilam po11 :-) nie wiem jak mi sie to udalo..

przerazilyscie mnie tym badaniem glukozy.. igla najmniejszy problem.. ale wypicie tego czegos dziwnego i to jeszcze na czczo to sobie nie wyobrazam. ja normalnie jak wstane i nie zjem to na wymioty bierze to miksture na pewno wyrzygam:-)

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 9 miesiąc temu #592255 przez ninka333
Kasia :] - śliczny brzusio :)

nefeli - tak to moja druga ciąża - synek bedzie w maju miał 2 latka. Brzuch mam duży ale z synkiem też mi bardzo szybko wyskoczył i rósł w zastraszającym tempie mimo, że do 6 miesiąca nie przytyłam nawet 1 kg!!!

papi88
- musisz już teraz bardzo zadbać o nawilżenie skóry na brzuchu i bokach to może uda się uniknąć rozstępów(albo znacznie ograniczyć ich wielkość i ilość) przy nagłym "wyskoczeniu" brzuszka. Mi jako nastolatce też pojawiły się rozstępy na udach a mimo to udało mi się uniknąć ich w pierwszej ciąży ale smarowałam się 2 razy dziennie od momentu jak wyszły 2 kreseczki :) teraz też tak robie.

co do kształu brzuszka to ja sie zgadzam z teorią że czubiasty to chłopak a rozlany to dziewczynka - siostra była w dwóch ciążach i zasada się potwierdział, u mnie był bardzo szpiczasy i był chłopak :) teraz ma być dziewczynka i ciekawe czy się "rozleje" :)???

alivva - " Mówią ze każde kolejne dziecko więcej ale to sie okaże;-)" NIE STRASZ MNIE !!!! Mój synek miał 3800 i to tylko dlatego, że go wypędzili oksytocyna z brzucha bo wcale się nie wybierał na zewnątrz tak mu było dobrze, bo nie wiem ile by urusł jak by czyekali jeszcze 10 dni po terminie!!!1

córeczka ALICJA

11 lata 9 miesiąc temu #592265 przez kalina
e nie zawsze nastepne dziecko jest wieksze. ja jestem najstarsza i bylam najciezsza. kolezanka tez jak rodzila to pierwszy syn mial prawie 4kg a druga juz prawie kilo mniej. wiec moze nie bedzie tak zle:-)

a oliwka smarujecie tylko brzuch czy piersi tez?

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 9 miesiąc temu #592268 przez niagara
Piersi też smaruję, na wszelki wypadek :)

11 lata 9 miesiąc temu #592286 przez Kasia :]
Ja tylko brzuch na razie :) Nie widzę jeszcze znaczących zmian w biuście, tzn. w jego wielkości...ale może faktycznie lepiej za wczasu przeciwdziałać :unsure:

11 lata 9 miesiąc temu #592308 przez Villemo
Kasia :] napisał:

Ja tylko brzuch na razie :) Nie widzę jeszcze znaczących zmian w biuście, tzn. w jego wielkości...ale może faktycznie lepiej za wczasu przeciwdziałać :unsure:

Mi urosły w pierwszej ciąży tylko o rozmiar ale przy nawale mlecznym i tak rozstępy się zrobiły. Na szczęście nie wielkie i tylko od spodu.

11 lata 9 miesiąc temu #592311 przez kalina
no wlasnie czesciej sie slyszy o rozstepach na brzuchu. ale piersi sie czesciej eksponuje. choc jak ktos ma male to nie bardzo ma co urosnac to moze nie grozi:-) zobacze za kilka miesiecy:-)

Lost moth cos dlugo sie nie odzywa.. mam nadzieje ze wszystko w porzadku

url]

11 lata 9 miesiąc temu #592315 przez ilona
Witam
Padła propozycja w wątku o poszukiwaniach moderatora
www.zapytajpolozna.pl/39-miejsce-na-suge...sie-2013.html#592132
aby watek w którym sporo się dzieje miał swojego moderatora. :)

Stad tez pomysł abyście spośród Wrześniówek 2013 po jakiś mniejszych lub większych negocjacjach wytypowały jedna osobę i zgłosiły jej kandydaturę (link powyżej).

Czekamy na propozycje :)

11 lata 9 miesiąc temu #592343 przez Kasia :]
Villemo i Kalina macie rację :) wiadomo, że brzuś się powiększy, ale o górę też trzeba zadbać ;)

11 lata 9 miesiąc temu #592485 przez MyMelange
Dziewczyny, powiedzcie, czy ktoras z Was ma ujemna grupe krwi? Mi wlasnie dzi sie okazalo, ze taka mam i sie martwie. W ogole zle sie czuje :(

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 9 miesiąc temu #592505 przez Villemo
kalina napisał:

no wlasnie czesciej sie slyszy o rozstepach na brzuchu. ale piersi sie czesciej eksponuje. choc jak ktos ma male to nie bardzo ma co urosnac to moze nie grozi:-) zobacze za kilka miesiecy:-)

Lost moth cos dlugo sie nie odzywa.. mam nadzieje ze wszystko w porzadku

Nie muszę wcale urosnąć ale jak pojawi się pokarm i nawał mleczny nim laktacja się ustabilizuje to skóra może nie wytrzymać ciężaru tego tak jak u mnie. :( Także smarujcie cyce smarujcie.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka