BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 7 miesiąc temu #746137 przez akina_zet
A mnie do opuchlizny,doszło ciśnienie. Czekam na kontakt od lekarza,nie wiem czy szpital mi się nie będzie kłaniać :( Teraz to już się denerwuje i trzęsę się jak galareta :(

Monika Z.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #746165 przez pyzaura
Monia słoneczko spokojnie czekamy na informqcje od ciebie. A jakie masz to cisnienie?

Ania

11 lata 7 miesiąc temu #746196 przez karolcia1919
monia daj znac co u ciebie...nie martw sie.

mery pisala ze czeka na Usg...i ze nic sie u niej nie dzieje...

ale tu dzis pusto....

11 lata 7 miesiąc temu #746216 przez Kasia :]
akina_zet napisał:

A mnie do opuchlizny,doszło ciśnienie. Czekam na kontakt od lekarza,nie wiem czy szpital mi się nie będzie kłaniać :( Teraz to już się denerwuje i trzęsę się jak galareta :(

Jakie masz ciśnienie? mnie zostawili w szpitalu jak na IP skoczyło do 150/90. Ale to było jednorazowo, więc jak masz możliwość to sprawdzaj co jakiś czas.I nie martw się nic na zapas :blink: będzie dobrze! :kiss:

11 lata 7 miesiąc temu #746220 przez pyzaura
No a ty karolcia jak się czujesz?
No ta Mery trzyma nas w nniepewności ;-) ucaluj ja i zycz szczęścia czekamy na informacje od niej.
I monia jnformuj tu nas...

Ania

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #746227 przez akina_zet
Mam się pokazać u gina i zrobić ktg. Jadę po 14.

Ciśnienie od niedzieli utrzymuje się w granicach 140/90 a dziś rano 145/93,do tego te bóle głowy :( Mam nadzieję,że to nie zatrucie ciążowe :(

Od 2 do 5 rano strasznie mi się spinał brzuch,myślałam że mi go rozerwie, do tego bóle w dole były,coś chyba zaczyna się dziać.

Monika Z.

11 lata 7 miesiąc temu #746256 przez MyMelange
Akina, trzymam kciuki za szczesliwe rozwiazanie :) Daj nam koniecznie znac.

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #746280 przez kalina
jeju akina to moze juz dzis bedziesz mala tulic jak sie beda bac o cisnienie. pokoik zrobiony to moze wychodzic:-) nie przejmuj sie nic. i dawaj znac co ci lekarz powie.. trzymam kciuki zeby wszystko ok bylo..

karolcia to ci przeszlo? pewnie faktycznie czop

ja po ktg. nadal nic sie nie dzieje. mam przyjsc w piatek po skierowanie do szpitala wiec sie szykuje w weekend wielkie wyjscie.. tylko sie boje tego wywolywania:-\

nike ty masz sie zglosic w czwartek nie? to sie pewnie spotkamy w szpitalu:-)

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 7 miesiąc temu #746290 przez Kasia :]
akina_zet napisał:

Mam się pokazać u gina i zrobić ktg. Jadę po 14.

Ciśnienie od niedzieli utrzymuje się w granicach 140/90 a dziś rano 145/93,do tego te bóle głowy :( Mam nadzieję,że to nie zatrucie ciążowe :(

Od 2 do 5 rano strasznie mi się spinał brzuch,myślałam że mi go rozerwie, do tego bóle w dole były,coś chyba zaczyna się dziać.

Oj, to lepiej spakuj torbę, bo u mnie było podobnie. Ból głowy i to ciśnienie (spowodowane u mnie pojawieniem się w szpitalu), mieli zrobić KTG tylko, ale bali się i zostawili nas na oddziale. Nic się nie martw, będziesz pod stałym nadzorem to nic Wam się złego nie stanie. Już minął 38 tydzień, więc ciąża oficjalnie donoszona - Igunia może przychodzić na świat! Ale doskonale Cię rozumiem, bo szpital (choćby najlepszy) nie jest miejscem w którym chętnie zostajemy :dry: Będziemy z Zosią trzymały za Was kciuki :kiss:

11 lata 7 miesiąc temu #746295 przez Kasia :]
kalina napisał:

jeju akina to moze juz dzis bedziesz mala tulic jak sie beda bac o cisnienie. pokoik zrobiony to moze wychodzic:-) nie przejmuj sie nic. i dawaj znac co ci lekarz powie.. trzymam kciuki zeby wszystko ok bylo..

karolcia to ci przeszlo? pewnie faktycznie czop

ja po ktg. nadal nic sie nie dzieje. mam przyjsc w piatek po skierowanie do szpitala wiec sie szykuje w weekend wielkie wyjscie.. tylko sie boje tego wywolywania:-\

nike ty masz sie zglosic w czwartek nie? to sie pewnie spotkamy w szpitalu:-)

Kalinka, moje przeżycia z wywoływania znasz...nie były najlepsze, ale we wtorek miała zakładany balonik koleżanka "z patologii". Następnego dnia, tradycyjnie porodówka i oxy. O 7 podłączyli jej machinę, a o 8:30 już miała swoją córeczkę w ramionach :blink: Więc ekspresy też się zdarzają :blink: U mnie po prostu tak miało być :blink:

11 lata 7 miesiąc temu #746310 przez agamo
MOnia trzymamy kciuki!! Czyzby sowki zachecily Gusie? Chyba dziewczynki bardziej przekupne!

Karola bidulo tu sie tak Nie stresuj! Napewno nie przeoczysz jak to będzie juz a tak to z nerwow padniesz!

Pyzaura a tobie jak dzisiaj ? Dobre samopoczucie?

Kinga to jednak nie będzie Miki? Myslalam ze juz zdecydowani jestescie! To co bierzecie jeszcze pod uwagę?

A jak tam Krakowianki?

Ivus dzięki za info o pasie Tez sobie zamówień i teście mi przywioza Tez myśle ze chyba z dwa tygodnie przynajmniej zanim zalorze A jak u ciebie z opatrunkiem na szwie? Masz jeszcze? Mnie położna kazała go ściągnąć wiec dzisiaj chyba sproboje!

Donia No dwóch czarnulkow mamy choć nie wiem czy małemu nie zjasnieja!

Aga

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #746335 przez kalina
kasia dzieki. moze faktycznie nie bedzie tak zle:-) obym miala ciut wiecej szczescia. a bedzie co ma byc.. bylem juz w sobote mogla sie pochwalic mala:-)
a moze jednak wywinie numer i pojedziemy dzis lub jutro:-) w koncu lekarze tez sie myla..

agamo w krakowie cos zastoj..
choc cos nubi dzis sie nie odezwala..
a nike?
bo sloneczko w pracy pewnie..

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 7 miesiąc temu #746344 przez pyzaura
U mnie dzis ok chodz mala ma imprezkę w brzuszku ;-);-);-) szaleje biedne moje zebra ;-)
No czekamy na wiesci od mam nie rozpakowanych ;-);-);-)

Ania

11 lata 7 miesiąc temu #746388 przez papi88
Hej
Ale wstretna pogoda tak leje ze nie wyjdziemy dzis na spacer rzechyba deszcz sminimalizuje sie do mrzawki

Agamo,iva cos pisalyscie o pasie poporodowym dacie znac gdzie zamawiacie i czy taki pas mozna odrasu po cesarce nosic tzn po zdjeciu szwow podejrzewam czy po jakims czasie dopiero?bo ja poki cotak nie sciskam blizny a naawet majtki mi przeszkadzaja

I pytanie do dziewczyn cesarkowych czy pobolewa was brzuch tak jak na okres ?bo mnie boli tak podobnie od jakiegos czasu w ciazy mialam takie bole jakby jajnika i nienwiem czy tak ma byc bo cos sie tam jeszcze zrasta a moze zszyli mi tam jakas szmate :P

Dziewczyny ktore jeszcze nie rozpakowane a chcialy by przyspieszyc moja rada glaskac jak najdłuzej i jaknajczesciej brzuszek bo ja wlasnie przez glaskanie urodzilam tesciowa mi glaskala na tamtym grilu chyba z ponad godzine brzuszek a maly wyjatkowo szalal no i wieczorem pojechalam

PAULINA

11 lata 7 miesiąc temu #746395 przez Nubi
Tak czytam i czytam " nubi dzis sie nie odezwala a ja juz 3 razy wiadomosc pisalam :p tylko nie wysylalam hehe

U mnie cisza, stagnacja nudy.

Jestem mamAsią

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka