- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
Na początek,.....o rany!!! jakie te wszystkie dzieci słodkie

Aga mi połozna z tym pępkiem polecała tak jak Natalii i Madzi...spryskiwać 2-3 razy dziennie,potem patyczkiem przy nasadzie oczyścić z takiej żółtej wydzielinki, Zwrócić uwagę na zapach właśnie i zaczerwienienia.....no i wywijam pieluszkę,żeby kikucika nie przykrywać.
Tak w ogóle czytam,że czekacie az kikuciki odpadną,żeby dzieci kłaść na brzuszku a mi położna mówiła,że już śmiało moge ją kłaść na brzunio,tyle,żeby odczekać pół godzinki po jedzeniu.
Papi,z tym urlopem-dostaniesz roczny na bank,tylko z tego co wiem,trzeba się w ciągu 2 tygodni zdeklarować,że chcesz iść na rok i wtedy płacą cały rok 80% W przeciwnym razie zapłaca Ci pół roku 100% i drugie pół roku 60%....
Asiek-szew miałam taki jak Ty

Co ja jeszcze chciałam napisać.......
Owoce....mi tam położna "pozwoliła" jeść wszystko....ale mówiła,że np jeden dzień mam sobie zjeść to,drugi dzień tamto,tak,żeby w razie W wiedzieć co małej nie służy. No i,że jabłka i banany są najbezpieczniejsze. Ale mam tez już "przetestowane" nektarynki i brzoskwinie

A aaa właśnie....któraś pisała że kupiła krople Bobotic....ja już tez kupiłam ale na razie się wstrzymuję bo doczytałam,że są od 28dnia dziecka

A tak od nas.....Niusia skończyła dziś tydzień

Jutro już 20ty.....oj teraz nasze pozostałe brzucholki będą się sypać na potęgę

Myślę Kochane o Was codziennie

A to moja "kluska" przed i W i PO kąpieli

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- biedroneczka39
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- nike84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Monika23083
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- asiek89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Debiutująca mama :)

Iva, Alusia jaka rozanielona w tej kąpieli

Normalnie "dzielny pacjent" jesteś

Ja też Patrysia kładę na brzuszku, w sumie już w szpitalu dostaliśmy wręcz zalecenie, żeby to robić, zwłaszcza ze względu na kształt główki po tym ułożeniu pośladkowym.
A te emocje rozwalają. Nie wiem czy to jest ten baby blues czy jak to się określa, ale chwilami mam takie durne myśli, że nic tylko samej sobie strzelić w głowę.
Co do Barta to mimo że to na pewno trudne, to jednak dobrze widzieć, że poczuwa się do roli taty. To najważniejsze.
Aguś, Kacperek jest przesłodki!

To chyba Ty pisałaś o winogronach - z tego co wiem mają właściwości wzdymające - ja je uwielbiam, w ciąży zajadałam się jak durna, ale teraz właśnie z tego względu odpuszczam. Nie wiem tylko jak jest jeśli się je bez pestek, być może lepiej.
Papi, z tego co się orientuję, bo ja też składałam wniosek o urlop, to jest dokładnie tak jak mówi Iva. Roczny urlop jest, tylko inaczej zasiłek wypłacany.
Trzymajcie się dzielnie mamusie dwupaczkowe, Wam też zostało już tak niewiele...

A na koniec mój Skarbek:
Foto z pierwszego spacerku
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- karolcia1919
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Czekam na moja kruszynkę

marta Gratuluje

aga -malutki jest slodki

asiek ale masz przystojniaka;)
kazde dziecko jest sliczne

- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8
Nike Martus Gratulacje!!!! Kacperek cudny! Wkoncu któraś mama kontynuuje

Iva Lusia piękna dama jakbym wrzucila fotkę mojego szkraba po kąpieli to by mnie posadzili o znęcanie sie nad dzieckiem bo mały tak płacze Strasznie nie lubi byc rozebrany a juz tym bardziej kapany! Za to ubierać sie lubi! No i fakt skarpety wymiataja!
Asiek patrys spioch chyba co? Czy tylko wtedy masz szanse ofocic?No mamy wlochatych małych mężczyzn i chyba Nike dołączy ze swoim bo tez na zarosnietego wyglada!
Ewus Biedroneczka dziękuje! Co tam u was kochana?
- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)
Aguś cudo ten Twój synio!
Asiek kolejny piękny pan

Ivka Lusia jak mała modelka

Martuś ogromne gratulacje!
I teraz ja,jestem już po wizycie,wyniki super - puchnięcie i ciśnienie wynikiem końcówki najwidoczniej. I jest rozwarcie na 1 palec,zawsze to jakieś światełko w tunelu

- donata
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Dzieciaczki piękne wszystkie!

Iva, moczysz małej uszka podczas kąpieli? My strasznie uważamy, bo mówili, że niby nie można. Hmm?

Asiek, to normalne po ciąży, że ma się wahania nastrojów itd. Ja przez 3 tygodnie ciągle wyłam. A i teraz szybciej się wzruszam. A kiedyś naprawdę jak płakałam, to musiało stać się coś poważnego... A teraz przy muzyce nawet płaczę

Akina, super że wyniki masz dobre! Oby niedługo ruszyło

A ja dzisiaj wygrzebałam w Textil Market taki komplecik welurowy za 24,99 zł

- pyzaura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 11,10.2013 Michalinka :)

Nike Gratulacje cudo

Iva Luska jest mala modeleczka

Agamo ale masz przystojniaka i te jjego oczka ajjj

- asiek89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Debiutująca mama :)

Ale czasem uda się pstryknąć foto z otwartymi oczkami

Patryk też strasznie krzyczy w czasie kąpieli, chociaż uspokaja się tuż po niej i wtedy śpi jak aniołek jak tylko się naje

- MyMelange
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Donata, uszy mozna moczyc o ile nie ma stanu zapalnego. Sa chrononie przez blone. Zreszta moczyly sie cala ciaze w plynie

- słonko
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Martuś, gratulacje! Wspaniały Twój synek! Jak fajnie, że Kraków ruszył

Możecie być ze mnie dumne - skończyłam z robotą!!! wzięłam na jutro urlop, a od pon, nawet jak nic mnie nie ruszy, to zacznę macierzyński

Poza tym pełnia chyba działa... i chyba faktycznie wszystkie na raz się na koniec rozsypiemy

No ale skurczy standardowo zero

I teraz nie wiem co robić. Lekarka powiedziała, że jak się do jutra nie rozkręcę, to żeby się rano zgłosić do szpitala (na czczo - po kiego grzyba?). Ale połowa dziewczyn tutaj chodziła po odejściu czopa i z rozwarciem wiele dni i nikt nie kazał do szpitala... A wcześniej mówiła, żeby z powodu "przenoszenia" iść w pon. No i co robić? Chyba pójdę jutro bez torby i zobaczymy, co powiedzą, czy mnie w ogóle łaskawie zbadają. Jak każą zostać, to skoczę po torbę i już. Ale ja nie widzę u siebie podstaw do leżenia w szpitalu, zwłaszcza, że coś zaczyna się samo rozkręcać!
Agamo, Iva, Kasia, Asiek, Magda, Niagara - prześliczne macie dzieciątka! Buziaki od cioci

- izula
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Moje szczęście przyszło na Świat 22.08.2013 r.
przepraszam, że ja tak z doskoku się odzywam ale walczymy z kolkami i chrztem. Mamy kolejne nie przespane noce za sobą. Espumisan nie działa. Diete trzymam taką rygorystyczną żeby mu nic nie szkodziło a mimo to zawsze coś. Jestem nie wyspana, zmęczona, blada jak trup a na wagę to już się boję wejść. Ale szczęśliwa jak patrzę na to swoje Szczęście.
Dziewczynki bardzo wszystkim gratuluję narodzin Dzieciaczków.
Wszystkie Maleństwa są przeurocze i kochane, tylko całować i przytulać.
Mam prośbę do Was jak ktoś zna skuteczny lek na kolki błagam o wiadomość na priva bo nie wiem czy dam radę nadrobić posty.
PRzesyłam buziaki i idę się położyć, może się uda przespać coś, cokolwiek.
- Nubi
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Slonko rozumiem ze jutro do zero sie wybierasz? Ja mam na ktg byc na 8 i nie wiem jak bedzie z zostawieniem mnie tam...mam nadzieje ze dopiero na pon sie zdecyduja dlatego zeby nie kusic losu nie biore torby

Dziewczyny zdjecia dzidkow super, Iva ale lusia ma nozie dlugie

Mery jak sie miewa? Kalina melduj sie bo chyba nie zaginelas na tym spacerku?
U mnie spokoj, bylam u brata, z chrzesnica na spacerku, pozniej zezarlam chyba z 2kg przeslodkich czerwonych winogron z sadu! Mniaaaaam!
Kinia przepis zachowany a ja i tak z szarlotka bo mamusia upiekla i przywiozla