BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #593511 przez kalina
a ja zawsze uwazalam ze jak sie jest w ciazy to trzeba korzystac.. w koncu charujemy normalnie oplacamy skladki wiec sie nalezy:-) i uwazalam ze jak ktos uwazal ze ciaza to nie choroba to albo nic mu sie nie dzialo albo nie rodzil wiec nie wie. ja od razu poszlam na zwolnienie ale to przez plamienia ktore mialam tylko w dni pracy i ewentuqlnie rano dnia wolnego.widocznie 8h na nogach od razu zle na dzidzie dzialalo. a nastepne to juz nawet dala bez pytania jak zobaczyla ile schudlam i ze probuje sie powstrzymac nie zwymiotowac w gabinecie:-) i przez ten czas zalowalam ze nie moge normalnie bez objawow chodzic do pracy..

zastanawiam sie czy temperatura 37,7 jest juz goraczka i cos lykac czy jeszcze nie

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #593546 przez iwonta_kg
Kalina wejdz pod kołdre i siedz w lozku dzisiaj. Jak nie przejdzie to zadzwon do gina napewno cos poradzi.

Włączamy tvn style! O MATKO leci :)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 9 miesiąc temu #593550 przez kalina
o dzieki:-) tez wlaczam

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 9 miesiąc temu #593618 przez Alivva
iwonta-butik który prowadzę to nie moja działalność ;) więc....za "chwilkę" na L4 potem rok macierzyńskiego a później.....albo przejmę butik albo znajdę coś innego ;)

ogólnie z pracą kolorowo nie jest :/ ale staram się myśleć o roku z maluchem a nie dręczyć co potem....

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #593635 przez kocham_cie
to roczne macierzynskie to najlepsza rzecz jaką nasz rząd wymyslił od naprawde wielu lat:) naprawdę nie wyobrażam sobie jak wcześniej kobietki wracały po 6 miesiącachh do pracy zostawiając takie maleństwo

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu #593639 przez Villemo
Alivva napisał:

Zobaczcie jak mój brzusio wyglądał dzis rano :laugh:
Kulka wielkości grejfruta....czy to może być efekt całonocnego spania na prawym boku?????
Wstałam i za chwile już było normalnie....

Aliva czy to coć było twarde :D??? Pytam bo ja taką kulkę miałam kilka dni temu i jak próbowałam uciskać to było twarde. No ale wydawało mi się, że to nie może być chyba dzidzior bo na tym etapie ciąży dno macicy przecież jest znacznie niżej :huh:

11 lata 9 miesiąc temu #593648 przez Alivva
twardsze na pewno niż cała reszta :)
nie no dzidziol chyba nie bo przeciez on sam ma 7cm :) czytałaam gdzieś ,że macica w tym czasie ma wielkośc grejfruta więc wygląda na to,że to ona cała....ale czy to mozliwe???? pokażę ta fotę ginolowi na następnej wizycie,ale to dopiero 16.kwietnia :dry:

11 lata 9 miesiąc temu #593650 przez Villemo
Alivva napisał:

twardsze na pewno niż cała reszta :)
nie no dzidziol chyba nie bo przeciez on sam ma 7cm :) czytałaam gdzieś ,że macica w tym czasie ma wielkośc grejfruta więc wygląda na to,że to ona cała....ale czy to mozliwe???? pokażę ta fotę ginolowi na następnej wizycie,ale to dopiero 16.kwietnia :dry:

Zapytaj bo jestem strasznie ciekawa :D

11 lata 9 miesiąc temu #593659 przez Alivva
ja też :)
niby człowiek już doświadczony bo kolejna ciąża a wciąż czymś zaskakiwany ;)

ale zapytam doktorka na pewno :)

11 lata 9 miesiąc temu #593677 przez kalina
he he Alivva nawet nie wiedzialam ze moze tam w srodku az tak sie przesunac:-)

Kocham cie zgadzam sie w zupelnosci z tym macierzynskim. super ze to akurat nam wymyslili:-) bo bez kaski sie nie da a takie biedne polrocze dziecko strach zostawiac

url]

11 lata 9 miesiąc temu #593679 przez kalina
dzis w O matko zaciekawil mnie temat jedzenia kredy czy tynku ze sciany.. czy wy tez macie takie dziwne zachcianki?

url]

11 lata 9 miesiąc temu #593721 przez kocham_cie
ja jakiś dziwnych zachcianek typu łaczenie słodkiego z kwasnym nie mam, a o kredzie już nie wspomnę:) ale za to ogóry kiszone wcinam kilogramami codziennie ze 3-4 :laugh: mniemi i sok z kapusty kiszonej ufff pychotka... za to wcale słodyczy nie jadam...to chyba wskazuje ze będzie syn... tak bynajmniej mówią... no i na dodatek mam świetną cere włosy rzęsy paznokcie... jedyne co to dostałam okropnego cellulitu:(:(:( ale to da sie ukryc ;)

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu #593723 przez nefeli
Alivva ja tez mam takie dziwne ksztalty czasami :) Ale wiecie co nadal sie obawiam ze od mojego kichniecia zrobila mi sie przepuklina,jak leze na prawym boku pol godzinki,to pozniej krzycze z bolu,zawsze w tym samym miejscu i nie moge sie wyprostowac,rozchodzic tego,zeby przestalo bolec:(
Wracajac do tematu ciuszkow ,Iwonta Ty na szczescie masz wszystko,no ale ja po 7latach nie wiele mam,lozeczko tez trzeba przyszykowac i takie podstawowe kilka ciuszkow,kosmetykow bo pamietam,ze po cesarce i z maluszkiem nie lata sie po porodzie przez dluzszy czas po sklepach,a szkoda:(
Ja dla pierwszego kupilam tylko wszystko to co potrzebne wozek,lozeczko,kolderki itp,kilka body i pajacykow,tak chyba bez przesady.mysle,ze wierzac w zabobony bysmy zwariowaly i nie wychodzily z domu,ja czekam tylko zeby obciac wlosy i zrobic pasemka...mysle ze w to co sie wierzy to sie sprawdza.

11 lata 9 miesiąc temu #593726 przez nefeli
Dziewczyny zapomnialyscie o Agamo? gdzies zniknela:( Agamo co u Ciebie ? odezwij sie kochana!!!
Slonko zapewne szaleje gdzies na stoku :) moze w niedziele sie odezwie :)
A ja wyrodna matka caly dzien tylko frytki zjadlam,ale chociaz wlasnej roboty,no i 2 pomarancze obowiazkowo ;)

11 lata 9 miesiąc temu #593727 przez kocham_cie
nefeli napisał:

Alivva ja tez mam takie dziwne ksztalty czasami :) Ale wiecie co nadal sie obawiam ze od mojego kichniecia zrobila mi sie przepuklina,jak leze na prawym boku pol godzinki,to pozniej krzycze z bolu,zawsze w tym samym miejscu i nie moge sie wyprostowac,rozchodzic tego,zeby przestalo bolec:(
Wracajac do tematu ciuszkow ,Iwonta Ty na szczescie masz wszystko,no ale ja po 7latach nie wiele mam,lozeczko tez trzeba przyszykowac i takie podstawowe kilka ciuszkow,kosmetykow bo pamietam,ze po cesarce i z maluszkiem nie lata sie po porodzie przez dluzszy czas po sklepach,a szkoda:(
Ja dla pierwszego kupilam tylko wszystko to co potrzebne wozek,lozeczko,kolderki itp,kilka body i pajacykow,tak chyba bez przesady.mysle,ze wierzac w zabobony bysmy zwariowaly i nie wychodzily z domu,ja czekam tylko zeby obciac wlosy i zrobic pasemka...mysle ze w to co sie wierzy to sie sprawdza.

a ja włosy farbuję co miesiąc:) i chyba tez w końcu sie przelamie i kupie jakies rozkoszne ciuszki :laugh:

Magda M

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka