BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

12 lata 1 miesiąc temu #594385 przez papi88
mi sie w ciazy zmienila bardzo cera i ogolnie skóra zawsze miałam problem z przetłuszczajaca sie skóra to była udreka zwlaszcza w lato kombinowałam z kremami i fluidami matujacymi a teraz wszystko sie zrobilo suche nawet brzuch mnie ostatnio swedzi bo jest wysuszona skóra,nogi tak samo a na twarzy na brodzie jeszcze lekko sie przetłuszcza natomiast poliki mam jakies czerwone nie wiem czy to naczynka popekały czy co ale dziwnie to wyglada jakbym miała plamy albo popiła troche :) ogólnie nie lubie uzywac balsamów a tym bardziej oliwki ale chyba nie ma wyjscia trzeba ratowac skóre

nie wiem czy to te przesilenie wiosenne czy co ale tak mnie boli głowa jakbym miała goraczke tak na przeziebienie wiec leze w łóżku i jęcze tylko jak mi żle jakbym tylko mogła od razu łykneła bym jakas polopirynke...

PAULINA

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #594396 przez papi88
iwonta ja ogladam taxi :) po raz którys juz ale zawsze mnie smieszy

PAULINA

12 lata 1 miesiąc temu #594410 przez iwonta_kg
Ja wszystkiego po trochu. Taxi, godziny szczytu, mast by the music, surowi rodzice...

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

12 lata 1 miesiąc temu #594461 przez izula
Dziewczyny a mnie tak strasznie boli głowa, że już mam dość. I to tak z tyłu głowy. Czuję się jak by ktoś młotkiem po głowie walił. Idę sie położę. Niestety spacer, prysznic i okłady nie pomogły a apap działa tylko na 3 godziny potem ból wraca. Nie wiem z czego to mi się bierze czy z siedzącej pracy, czy przez tą pogodę czy ogólnie taki minus ciąży.

Jutro wizyta u pani doktor to jak dotrwam z moim bólem głowy do wizyty to wieczorem się odezwę. Miłego wieczoru dziewczynki :))

[/url]
[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #594463 przez Alivva
Przepis na życie..... :D
Uwielbiam potyczki Beatki i Żabci hahahaha a Anka....trochę jak ja-wiecznie pod górę,dwójka dzieci z dużą różnicą wieku,ale tez pozytywnie i na pełnych obrotach :) I przyjaciółkę wariatkę żeby nie było-też mam :D

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #594472 przez kalina
mnie tez ostatnio czesto glowa boli i nie wiadomo co z tym robic:( a wczoraj wieczor i dzis rano taki bol i temp 38 ze nie wspomne o gardle i dobrze ze apap troche zbil wiec jutro probuje dostac sie do lekarza i mam nadzieje ze sie uda bo w poniedzialek najwiecej ludzi i wiekszosc emerytow ktorzy zajmuja kolejke sobie i 2 sasiadkom i pozniej brakuje miejsca:(

a ja wlaczylam Wiem co jem i akurat bylo o czekoladkach i musze po czekolade:)

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

12 lata 1 miesiąc temu #594480 przez agamo
Ja sobie kupilam juz jakis czas temu ta oliwke co polecalyscie johnsona i niestety posmarowalam sie tylko dwa razy bo dostalam uczulenia na calym dekolcie i w pepku Do tego tez czulam ze po niej cale cialo mi sie lepi wiec zostala mi cala butelka Dla dziecka chyba nie bede trzymac bo gdzies czytalam ze jak mame w ciazy cos uczula to najprawdopodobnie malenstwo tez uczuli. Ale od poczatku ciazy uzywalam takiego balsamu na rozstepy z tesco i musze przyznac ze ma swietny zapach no i skora po nim super i dosc dlugo nawilza takze zostaje przy nim. a i dodatkowo na poczatku koil mi tez bol piersi takze oliwke oddalam w dobre rece znajomej :)

Aga

12 lata 1 miesiąc temu #594495 przez Alivva
No tak to jest,że to co służy pięciu laskom nie koniecznie musi służyć i szóstej ;)
Ja na razie jestem zadowolona z oliwki Johnsona,używałam jej w ciąży z Filem,potem dla niego i teraz.....na razie jest okey ;) Ogólnie używam zwykle balsam ujędrniający (ze względu na wiek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ) ale teraz tylko nivea na twarz-ten tradycyjny tłusty i oliwka na resztę,bo tego akurat wymaga skóra i tyle ;) No i zamiast podkładu-krem nivea BB 5w1 bo tez bardziej nawilża niż wszystko inne ;)
Ach niech już słonko zacznie porządnie rozpieszczać to wszystkie nabierzemy troszkę naturalnych kolorków......
Znalazłam dziś kolaż z udziałem mojego syna sprzed kilku lat :)
Małe serduszko a tyle w nim miłości :) Zamiłowanie do czworonogów ma do dziś oczywiście.
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #594513 przez iwonta_kg
Fajnie Alivva:) moze w przyszłości zostanie jakimś słynnym obrońca zwierząt albo schronisko otworzy:) dobrze jak w dzieciach jest taka chęć pomagania zwierzętom. Nie jeden dorosły mógłby brać przyklad z Twojego syna:)

Ja coraz wczesniej chodze spać... Teraz tez juz leże w lozku i oczy mi sie zamykają. Jutro rano musze wstać i jechac do przychodni oddac krew do badania i mocz. Zalecenie od prywatnej pielegniarki (mojej mamy);) bo jak dla niej jestem blada strasznie. Ale też i Kreci mi sie w glowie ostatnio. Może to być anemia :/ lekarz skierowania nie dał trzeba sobie samemu radzić...

DOBRANOC ! ! ! ! zzzzz....

12 lata 1 miesiąc temu #594516 przez Alivva
Prywatny kucharz,prywatna pielęgniara....nie masz Ty za dobrze?? :)

A mój syn.....już od roku udziela się w przytulisku jako wolontariusz :) Miłość do zwierząt- niewątpliwie po mamie :) a mama dumna :)

12 lata 1 miesiąc temu #594603 przez lost_moth
Dzień dobry dziewczynki :)
Musiałam zrobić sobie małą pauzę w życiu i się wyłączyć, zresetowac, zrelaksować :).
Ale już powróciłam do żywych :).
Życzę Wam milego dnia :)

Czy macie jeszcze mdłości i wymioty? Bo ja niestety tak... a podobno drugi trymestr jest to najpiękniejszy okres w zyciu i wszystkie nieprzyjemne objawy znikają :).

12 lata 1 miesiąc temu #594641 przez iwonta_kg
No widzisz Alivva heheh taka rodzina :) każdy z jakiejs innej dziedziny jest dobry ;) jeszcze pare osób by sie znalazło ;)

Lost_moth hej milo ze jestes :) na wakacjach gdzieś bylas sie zrelaksowac? ;) mi wszystkie dolegliwości minęły.

12 lata 1 miesiąc temu #594686 przez Villemo
Dzień dobry mamusie!

Jak samopoczucie po weekendzie?

Papi mam identyczne problemy ze skórą. Też przesuszona strasznie a jak nałożę podkład to po kilku godzinach na policzkach mam czerwone plamy z łuszczącą się skórą ewidentnie wygląda na odczyn alergiczny a przecież tego samego podkładu używałam od lat i nic się nie działo. No ale mam mediderm w domu i punktowo smaruję plamy wszystko schodzi elegancko dodatkowo emulsja micelarna cetaphil bezzapachowa i jakoś po kilku dniach buźka wraca do normalności. Najgorsze że jak gdzieś wychodzę to obowiązkowo muszę podkład bo mam cerę naczynkową i różnica z i bez jest ogromna. :huh: Muszę chyba po prostu innego podkładu poszukać ;/

Klaudiusz sobie na stałe zakodował, że mama ma w brzuszku dzidziusia bo jak leżę to znosi mi pod bluzkę zabawki :)

12 lata 1 miesiąc temu #594714 przez karolcia1919
:woohoo: Witajcie po weekendzie , nie było mnie bo miałam coś z netem.
Jak wam minął weekendzik?? :laugh: :laugh: :laugh:

12 lata 1 miesiąc temu #594718 przez karolcia1919

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka