BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #595003 przez kocham_cie
papi88 napisał:

kocham cie tez biore te witaminy co ty i za duze opakowanie 60 szt place ok 85 zl starcza na 3 miesiace nie wiem jakie ty opakowania kupujesz

60 tabletek jedna tabletka dziennie czyli starcza mi na 2 miesiące (miesiąc ma ok 30 dni 30*1 tabletka* 2 miesiące=60 czyli 1 opakowanie:)

chyba że chodzi Ci o to że 5 zł drożej ale napisałam ok 90zł

Magda M

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #595007 przez papi88
villemo on jest w stanie wziasc dla mnie slub koscielny tylko nie wiem czy to ma sens aby udawal w kosciele w cos co nie wierzy czy nie pozostac tylko przy cywilnym.choc myslalam ze jak bedziemy chrzcic dziecko to wezmiemy wtedy slub to wtedy musialby zalatwic sobie komunie i bierzmowanie bo tego nie ma i nie zaczelam od naistotniejszej rzeczy jego rodzice sa swiadkami jechowymi dziadkowie za to zagozali katolicy i był wychowywany w duzym metliku dlatego teraz nie chce w nic wierzyc.swoja droga boje sie ze tesciowie beda mi dziecko na swoja wiare przekabacac a na to nie pozwole.kiedys nie myslalam ze roznica wiary moze ludzi nawet bardzo poroznic i namieszac w zyciu

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu #595009 przez kalina
karolcia1919 napisał:

no ja szczerze na zdjeciu Usg mialam napisane 11 cm a na kartce 8 cm...wiec sama nie wiem :)
Zobacze ile na sam koniec bedzie miała dzidzia :)

A czy dostałyście od lekarza wykaz co potzrba do szpitala...bo ja jeszcze nie..a chyba powinno sie cos dostac.

heh ci lekarze sa zakreceni. mi powiedziala na usg ze termin wynika na 12 a pozniej patrze mam wypisane ze 16 wie sie kieruje z om 13:-)
co do torby do szpitala to pewnie uwazaja ze jeszcze za wczesnie o tym mowic. ja nawet nie pytam bo teraz jest mi to nie potrzebne:-)

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 9 miesiąc temu #595015 przez Kinia1712
Kalina ja tez biore 2x po 48..no i oczywiscie do tych wszystkich witamin jeszcze duphaston,aktualnie na mocz urosept 2x3 i jeszcze na tarczyce biore euthyrox bo mam niedoczynnosc..

11 lata 9 miesiąc temu #595017 przez papi88
kocham cie sory ubzduralo mi sie ze duze opakowanie ma 90 tabletek a napisalam dobrze 60 tabletek=2 miesiace jak przeliczylas :silly:

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu #595025 przez kalina
papi faktycznie masz strasznie poplatane.. tylko zeby pozniej maz ci nie zarzucal ze przez ciebie musial zmienic wiare.. jezeli sam sie zdecyduje i bedzie chcial to ok ale jak ty mu w podjeciu decyzji pomozesz to czasem w byle klotni moze ci to wypomnic.. a mowilas mu ze sie boisz zeby rodzice dziecka nie przekabacili? bo jak on sie zgadza na to zeby bylo w twojej wierze wychowywane to zeby sie juz tego trzymal. i po czesci swoim rodzicom tez przez slub by pokazal ze jest w tym zdaniu z toba. ale musi byc pewny sam ze chce to zrobic.. nie zazdroszcze sytuacji..

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #595039 przez kalina
Kinia1712 napisał:

Kalina ja tez biore 2x po 48..no i oczywiscie do tych wszystkich witamin jeszcze duphaston,aktualnie na mocz urosept 2x3 i jeszcze na tarczyce biore euthyrox bo mam niedoczynnosc..

heh.. nie ma to jak cala apteczka lekow:-) ja biore jeszcze luteine ale mam ja odstawic w tym tygodniu. z moczem zobacze co mi wyjdzie za tydzien. a bralam leki na serducho ale rodzinna kazala sprobowac na razie odstawic bo ona jest bardzo anty do lekow. a ze mam tylko tachykardie i nic innego zlego nie wyszlo to odstawilam. i na razie odczuwam to tylko przez podwyzszony puls i czasem kolatania. jak bedzie cos sie wiecej dzialo to mam sie zglosic do niej to pewnie pomyslimy o lekach skoro na kardiologa nie mozn..a liczyc. zobacze co mi powie o rzucaniu lekow w czerwcu:-) to sie dowie co ja mysle o pozostawieniu ciezarnych samym sobie

url]

11 lata 9 miesiąc temu #595041 przez papi88
kalina
on wiary by nie musiał zmieniac bo tak jak pisalam jest ateista ale swieta niby obchodzi ze mna.poniewaz jemu rodzice nakazywali swoja wiare wbrew jego woli wiem ze nie pozwoli na to aby naszemu dziecku cos mówili juz ostatnio im to powiedzial,ale wiece obawy i tak mam bo co zabronic w razie co kontaktu dziecku z wlasnymi dziadkami.moze jak ochrzcimy dziecko i bysmy wzieli slub koscielny to troche by odpuscili.tesciowie uwazaja ze ich wiara jest ta prawdziwa.

a co do leków to powiem wam ze ja juz tyle co wydalam to bym juz prawie wózek kupila.ja kupuje co miesiac 3 opak duphastonu to prawie 150 zł (ostatnio trafilam na jakas mega promocje i byl po 33 zl za opakowanie)+ witaminy prawie 100 zł na dwa miesiace i do tego magnez to spokojnie mozna liczyc 200 zl na miesiac wiec wspolczuje dziewczyna ktore musza tak samo brac te leki jak ja a na dodatek jeszcze placa za prywatne badania i wizyty i nie dziwie sie ze ludzie teraz pozno decyduja sie na dziecko jak to juz wydatek od samego poczatku

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu #595045 przez papi88
a powiedzcie czy ktoras z was juz myslala o szkole rodzenia?czy ja jestem pierwsza ktora sie zapisala

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu #595051 przez nefeli
hej,mi lekarz kazal kierowac sie terminem z CRL,bo wedlog niego bedzie wyznaczony termin porodu,nie wedlug okresu. bylam na prenatalnym wtedy z okresu byl 11tydz,5dzien ale z Crl 12tydz,4dzien a wymiary maluszka 6cm.czyli wieksze dziecko jak na ten czas liczac z okresu.Ufam lekarzowi a poniewaz chodze do dwoch to tym bardziej bo drugi tez potwierdzil ze z crl lekarz sie kieruje wiekiem ciazy,wiec odkad mierzony jest maluszek nie ma juz takiego znaczenia wyliczenie z okresu,aha i wazne ze wymiar docelowy 12-13 tydzien i tak juz zostaje,bo pozniej juz dzieciaczek innaczej mierzony,juz sie nie da zmierzyc calego maluszka .wiec coz ja mam do powiedzenia???
Iwonta ja tez mam caly czas 90/55 i nic wyzej ale tym trzeba sie cieszyc,problem jakby bylo ryzyko wyzszego cisnienia. ja chyba zaczne pic moja kochana kawusie jak juz przestane wymiotowac.
A wiecie dzisiaj rano jak wstalam to bardzo duzo wyplulam sliny z krwia,przestraszylam sie bo to nie z dziasel,gdyz jeszcze zanim wzielam szczoteczke:( mam nadzieje ze nic zlego sie nie dzieje a wizyta za 2 tygodnie dopiero.
Jaki macie hematokryt ja troche zalamana jestem bo mam tylko 35,4 i wiem ze bedzie spadal:( a z syniem do 7 miesiaca 41 mialam i nie musialam sie pasc zelazem.

11 lata 9 miesiąc temu #595052 przez karolcia1919
Co do szkoły rodzenia uwazam to za dobry pomysł choc sama sie nie zdecydowałam :)

11 lata 9 miesiąc temu #595063 przez kalina
papi ateizm traktuje troche jak jako wiare w nic dlatego tak napisalam:-) ale chyba racja jest ze rodzice by inaczej patrzyli po slubie.. nie dziwie sie ze sie boisz bo ich wiara jest mam wrazenie strasznie nachalna.. jakos katolicy chyba sa bardziej wyrozumiali jezeli chodzi o inne wiary i przekonywanie do siebie ale to moze kwestia ludzi a nie wiary..

o szkole rodzenia nawet nie mysle bo to chyba za droga przyjemnisc jak dla mnie..

url]

11 lata 9 miesiąc temu #595070 przez Alivva
Witaminki które biorę są pakowane po 60 sztuk,biorąc 2xdziennie wystarczają na miesiąc.
Są wielkości około 2cm na 7mm. Dośś duże aczkolwiek ja nie miałam nigdy problemów z łykaniem tabsów.
A tak wyglądają ;)
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #595078 przez karolcia1919

11 lata 9 miesiąc temu #595083 przez Alivva
Co do ślubu kościelnego.....tez kiedys wzięłam bo rodzice naciskali,bo tak trzeba było,bo należało....sranie w banie za przeproszeniem. Ślub był,małżeństwo się posypało,był też rozwód (na szczęście trwał "całe" 15 minut :D )
Jeśli chodzi i o chrzciny i komunię-mój syn jest ochrzczony i u komunii tez był,bo uważam,że skoro my (jego rodzice w takiej wierze zostaliśmy wychowani to małemu się należy) Dziecko jest za małe,żeby samo decydować o tym ale np do bierzmowania już go zmuszać nie mam zamiaru. Powiem mu do czego mu to będzie potrzebne w przyszłości i zdecyduje sam.

Teraz też będę chrzcić swoje drugie dziecko pomimo tego,że jestem po rozwodzie i żyję w wolnym związku z WOLNYM facetem :P

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka