- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- papi88
- Wylogowany
- gadatliwa
a co do szkoly rodzenia ja zapisalam sie na bezplatna miasto to finansuje zajecia beda 2 razy w tyg
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- karolcia1919
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Czekam na moja kruszynkę
w mojej parafii ksiadz robi problemy i jak da mu sie "w łapę" dopiero wtedy nie robi problemow.
- kalina
- Wylogowany
- gadatliwa
- papi88
- Wylogowany
- gadatliwa
kochamy sie a to chyba najwazniejsze a czy postanowimy sie chajtnac to chyba juz drugorzedowa sprawa
- kalina
- Wylogowany
- gadatliwa
- papi88
- Wylogowany
- gadatliwa
gadałam z dziewczynami na forum to polecaja znajomych nie pytalam.czytalam tez artykul o kobiecie ktora rodzila i trafila na straszna polozna i gdyby nie techniki lagodzenia bólu ktorych nauczyla sie w szkole rodzenia cierpialaby dwa razy bardzie bo polozna miala ja gleboko gdzies.a pozatym uwazam ze to fajna sprawa aby wdrozyc partnera bo w domu to moge mu mowic a jak pojdzie na zajecia to chcac nie chcac bedzie musial uczestniczyc i dla mnie jako jeszcze mlodej matki tez przyda sie kilka wskazowek pokaza jak przygotowac sie do porodu jak kapac dziecko i wiele innych.mi raczej po porodzie nie bedzie mial kto pomoc wiec musze sama sie szybko wdrozyc.
- kalina
- Wylogowany
- gadatliwa
a jakbym uslyszala ze ktos mnie zmusza to na zlosc bym nie brala.. taki juz moj charakterek:-) z dzieckiem tez czekalismy kiedy dadza spokoj bo po slubie wszyscy chcieli a my na przekor..
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
villemo on jest w stanie wziasc dla mnie slub koscielny tylko nie wiem czy to ma sens aby udawal w kosciele w cos co nie wierzy czy nie pozostac tylko przy cywilnym.choc myslalam ze jak bedziemy chrzcic dziecko to wezmiemy wtedy slub to wtedy musialby zalatwic sobie komunie i bierzmowanie bo tego nie ma i nie zaczelam od naistotniejszej rzeczy jego rodzice sa swiadkami jechowymi dziadkowie za to zagozali katolicy i był wychowywany w duzym metliku dlatego teraz nie chce w nic wierzyc.swoja droga boje sie ze tesciowie beda mi dziecko na swoja wiare przekabacac a na to nie pozwole.kiedys nie myslalam ze roznica wiary moze ludzi nawet bardzo poroznic i namieszac w zyciu
Nie dziwię się, że masz obawy. Choć tak sobie teraz myślę. Możemy się starać, żeby wychować swoje dziecko jak najlepiej w wierze katolickiej ale na to, jakiego wyboru dokona samo dziecko będąc już bardziej świadome, wkraczając w dorosłe życie wielkiego wpływu niestety mieć nie będziemy. Mój mąż ma kolegę który mimo iż sam jest katolikiem powiedział, że dzieciom wiary narzucał nie będzie więc nie będzie chrzcił jeśli same dorosną, dojrzeją do tego , że chcą żyć w wierze katolickiej dopiero wtedy przyjdzie pora na chrzest ale będzie to wtedy ich własny wybór. Póki co mają 5 i 7 lat i nie są ochrzczone. Niby wiara jedna a każdy człowiek ma swoją ideologię.
- malutka2803
- Wylogowany
- gaworzenie
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
Czy uważacie ze picie mleka zwieksza pokarm ???
nie wiem ale ja pije bardzo dużo mleka w różnej postaci. pije je z masłem miodem i czosnkiem czasem na wieczór, jem zupy mleczne, pije kakao i jem dużo jogurtów bo nabiał jest bardzo ważny w ciąży. wydaje mi się że może to mieć coś wspólnego.
- karolcia1919
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
cześć dziewczyny, jak czytałam wasze posty to zastanawiałam się, czy mój gin mnie nie zaniedbuje, bo kazał mi brać tylko Prenatal dha przez całą ciążę i okres karmienia piersią, kwas foliowy do 16 tyg. ciąży, na początku zapisał mi Duphaston (2 opakowania) i No spę doraźnie. O magnezie czy żelazie nic nie mówił,a ja sama boję się cokolwiek brać. Z badań krwi nie miałam jonogramu czy żelaza. Może jestem przewrażliwiona, bo to moja pierwsza ciąża, a ja sama nie jestem okazem zdrowia (mam niedowagę, jestem bardzo drobna). Staram się jeść warzywa i owoce i nabiał, ale czy to wystarczy?
no ja tak samo mam, tez tylko prenatal i kwas foliowy ale troche dluzej go mam brac ze wzgledu ze zaczelam go brac od ok 7 tyg ciazy :/
- karolcia1919
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
karolcia1919 napisał:
Czy uważacie ze picie mleka zwieksza pokarm ???
nie wiem ale ja pije bardzo dużo mleka w różnej postaci. pije je z masłem miodem i czosnkiem czasem na wieczór, jem zupy mleczne, pije kakao i jem dużo jogurtów bo nabiał jest bardzo ważny w ciąży. wydaje mi się że może to mieć coś wspólnego.
no ja kakao i jogurty tez spożywam ....ale co do mleka to samego nie wypije może dlatego ze bardzo długo piłam mleko w dzieciństwie...
- malutka2803
- Wylogowany
- gaworzenie
- MyMelange
- Wylogowany
- rozmowna
Bylam dzis na badaniach genetycznych i jest wsio ok Tak czytam, jakie rozmiary maja Wasze maluszki, to az sie martwie o swojego, bo 12t 4d mamy 5,5cm tylko. Hmmm, w sumie my rodzice tez nie za wielcy
Lekarze Wam przepisuja te witaminy, czy bierzecie na wlasna reke? Mi kazal brac tylko kwas foliowy i nic wiecej.
- karolcia1919
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
może chodzimy do tego samego lekarza
Wszystko możliwe w tych czasach :d
Może na kolejnej wizycie zapytaj o jakiś lek bo ja chce o to zapytać..:)I jeden prolem z głowy