BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #594734 przez kalina
Lost moth super ze wrocilas:) udalo sie uporzadkowac wszystko? udalo sie dogadac i uspokoic? mi mdlosci wracaja tylko czasem. tym ze jest mi niedobrze az tak sie nie przejmuje jak tylko nie wymiotuje:) ale przez reszte czasu mam wielki apetyt i staram sie nadrobic niedobory w wadze. chodz na razie wskazowka sie nie rusza..
czesciej za to lapia mnie przeziebienia. dzis trafilam do lekarza bo przez weekend goraczka ale juz wieczorem wczoraj nie mialam i rano to jak nie wroci to ok, a jak wroci to mam po antybiotyk wrocic do pani doktor. mam nadzieje ze nie trzeba bedzie bo jestem uczulona na skladnik antybiotykow ktore najmniej szkodza dziecku. ale sie uspokoilam bo to wyglada na zwykly wirus a nie cos powazniejszego. wiec pakuje sie do lozeczka i grzeje:)

Villemo jak czytam o Twoim synusiu to mialabym ochote tez z drugim dzieckiem nie czekac bo slodko sie cieszy :)

Alivva masz racje ze jestes dumna z syna:) a ja jestem dumna z Ciebie ze go tak potrafilas wychowac:)

czesc Karolcia. ja sie wylezalam w lozeczku. pochwal sie co Ty ciekawego robilas:)

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #594759 przez Villemo
kalina napisał:

Villemo jak czytam o Twoim synusiu to mialabym ochote tez z drugim dzieckiem nie czekac bo slodko sie cieszy :)

Hhihihi poczekaj zdam relację jak to jest nie podejmuj, żadnych pochopnych decyzji :lol: :-) Swoją drogą gdyby Klaudiuszek był bardziej problematyczny to na pewno na drugie dziecko bym się nie zdecydowała tak szybko ;-)Gorzej będzie jak mi teraz drugie wybierze :huh: wtedy chyba ucieknę do pracy :blink:

11 lata 9 miesiąc temu #594794 przez agilla.r
czesc mamuśki, jak po weekendzie? miała być wiosna a tu nadal zima :(

Jakie macie przepisane witaminki? Ja ze względu na to że spada mi żelazo mam odstawić już kwas foliowy i brać witaminy-falvit mama. Muszę powiedzieć że tragedia, biore drugi dzień i przyszły mdłości na nowo :/

W ogóle miałam pytać jakiej wielkości są wasze maleństwa? Mi w piatek zaczął się 14 tydzień i maleńswto ma 7,5 cm a widzę o u kocham_cie w 12 tyg miał już 8 cm. To moje tylko takie maleńkie czy Wy też tak macie?

Miłego dzionka :*

11 lata 9 miesiąc temu #594813 przez karolcia1919
U mnie po weekendzie nawet dobrze...

Tylko dzis troszke gorzej:(

sle za to za oknem słonecznie :)

11 lata 9 miesiąc temu #594819 przez Kinia1712
Hej dziewczynki :) Dawno mnie tu nie było ale mialam troche problemow w domu i nie mialam glowy do pisania..

Oj duuzzzooo musialam nadrobic rozpisałyscie sie mamusie :)

Agilla moja dzidzia tez jest malutka jak bylam w 16 tyg na usg to miala dopiero 9cm i termin z usg wyszedl 4 dni puzniej niz z miesiaczki..

Pozdrawiam i miłego dnia :)

11 lata 9 miesiąc temu #594822 przez papi88
czesc dziewczyny

wiecie ja od ostatniego czasu mam rozne przemyslenie skoro pojawi sie dzidzius to sie zastanawiam nad slubem no i tu pojawia sie problem bo moj narzeczony podaje sie za ateiste dotychczas nam to nie przeszkadzalo ale mimo ze ja nie jestem zagozala katoliczka to chyba chcialabym slub koscielny a pozatym zalezy mi aby ochrzcic dziecko moze mysle nie chrzescijansko ale poprostu nie chce aby pozniej bylo wytykane palcami w szkole jak dzieci beda szly do komuni a moje dziecko nie a jak u was te sprawy wygladaja?

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu #594825 przez kalina
agilla nie przejmuj sie. moje tydzien temu czyli w 13 tyg z hakiem mialo 6,5cm. tez sie troszke przerazilam jak zobaczylam po ile tu dziewczyny maja ale skoro mowila mi pani doktor ze wszystko jest ok to jej wierze:-) w sumie kazda z nas tez ma inny wzrost i inna wage, jedne juz przybraly na wadze inne nie wiec czemu dzieci maja byc identyczne:-)

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 9 miesiąc temu #594828 przez papi88
agilla moje malenstwo w 12 tyg i 1 dniu mialo prawie 6 cm i lekarz stwierdzil ze porod z usg jest rowny z miesiaczki wiec ok ale wiesz kazde dziecko rozwija sie troszke inaczej u kocham cie rzeczywiscie spory bobas jak na ten tydzien ale w koncu cos w tym jest ze dzieci sie rodza jedne male drugie nadzwyczaj duze

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #594835 przez kalina
papi moja kolezanka chrzcila dziecko dopiero jak mialo 2lata bo wczesniej sie ksiadz nie zgodzil bo slubu nie bylo. i sie wkurzyla. pozniej poszla do innej parafii i nie robili juz takich problemow. u kolegi znowu on jest ateista a ona nie. slubu nie chca wiec nie wiem jak to wyglada. ale dziecko ochrzcili bo matka mowi ze chce go wychowac w wierze i nie dziecka wina ze ojciec jest ateista. ale mieli znajomego ksiedza ktoremu takie wyjasnienie wystarczylo. najlepiej jak podejdziesz do ksiedza u siebie i zapytasz o wszystko. jak sie twoj nie zgodzi to sa inni.

Kinia mam nadzieje ze problemy sie rozwiazaly:-)

url]

11 lata 9 miesiąc temu #594844 przez karolcia1919
ja jak miałam usg dzidzius miał prawie 8 cm...
Termin z miesiaczki mam na 19 wrzesnia a z Usg na 14 :)

11 lata 9 miesiąc temu #594848 przez papi88
kalina ja sie ksiedzem nie przejmuje bo nie oszukujmy sie ale za pieniadze da sie wszystko zalatwic tylko moze o jakies zasady czy powinnam zmuszac partnera do slubu koscielnego?a jezeli chodzi o chrzest to stwierdzil ze dziecko jak bedzie dorosle to samo wybierze ja sie na to nie zgadzam a on w sumie zbytnio nie protestuje powiedzial ze bedzie jak chce tylko czy to ma sens

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #594854 przez Villemo
agilla.r napisał:

czesc mamuśki, jak po weekendzie? miała być wiosna a tu nadal zima :(

Jakie macie przepisane witaminki? Ja ze względu na to że spada mi żelazo mam odstawić już kwas foliowy i brać witaminy-falvit mama. Muszę powiedzieć że tragedia, biore drugi dzień i przyszły mdłości na nowo :/

W ogóle miałam pytać jakiej wielkości są wasze maleństwa? Mi w piatek zaczął się 14 tydzień i maleńswto ma 7,5 cm a widzę o u kocham_cie w 12 tyg miał już 8 cm. To moje tylko takie maleńkie czy Wy też tak macie?

Miłego dzionka :*

Agilla - ja miałam usg z pomiarami robione w 12 tygodniu i 6 dniu ciąży według om i taki sam wiek ciąży wskazało usg a maluszek miał 65 mm na tym etapie ciąży przyrasta średnio o 1 cm na tydzień. Trzeba się jednak liczyć z tym, że po 12 tc maluszki już rosną w swoim indywidualnym tempie i różnice będą coraz większe. Inna sprawa, że różnice 1 cm to chyba mogą wynikać z niedokładnego pomiaru przez lekarza bądź niedokładnego sprzętu. Przynajmniej tak mi się wydaje.

Co do witaminek i w ogóle lekarstw to mój lekarz kazał nadal łykać duphaston, kwas foliowy i magnez 3 razy dziennie i nospę doraźnie no ale on jest młody i bardzo przewrażliwiony. Ale z racji, że po dupastonie czuję się do dupy to go odstawiłam, magnez mam wykupiony ale póki co żadnych skurczy nie mam, brzuch nie twardnieje nic się nie dzieje, szyjka długa więc odstawiłam a w zamian łykam Feminatal 2. Drogie ale zawierają jod i kwas dha bardzo ważny na tym etapie ciąży a mnie od ryb odrzuca.

11 lata 9 miesiąc temu #594859 przez karolcia1919

11 lata 9 miesiąc temu #594861 przez niagara
Witam Dziewczyny :) Jak Wam minął weekend :) U mnie dużoo się działo więc nawet nie miałam czasu pisać :P Byliśmy z mężem na poszukiwaniach pierwszych czterech kółek dla Maleństwa :) I znaleźliśmy wózeczek raz tańszy od tego upatrzonego i dużo lepiej wyposażony :) Już się nie mogę doczekać zakupów (wózka, mebelków), urządzania, pierwszych spacerków...
Też tak macie?
Agilla moje dziecko też jest maleńkie, w 14tyg miało ledwo 7 cm

11 lata 9 miesiąc temu #594868 przez karolcia1919
Czasami uda się trafić na coś o wiele lepszego a tańszego :)

No mnie dopadł szał zakupów ale ciuszków :)

o wózku nawet jeszcze nie myślałam....

choć mysle jak urzadzic kącik dla maluszka :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka