- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- kalina
- Wylogowany
- gadatliwa
czesciej za to lapia mnie przeziebienia. dzis trafilam do lekarza bo przez weekend goraczka ale juz wieczorem wczoraj nie mialam i rano to jak nie wroci to ok, a jak wroci to mam po antybiotyk wrocic do pani doktor. mam nadzieje ze nie trzeba bedzie bo jestem uczulona na skladnik antybiotykow ktore najmniej szkodza dziecku. ale sie uspokoilam bo to wyglada na zwykly wirus a nie cos powazniejszego. wiec pakuje sie do lozeczka i grzeje:)
Villemo jak czytam o Twoim synusiu to mialabym ochote tez z drugim dzieckiem nie czekac bo slodko sie cieszy
Alivva masz racje ze jestes dumna z syna:) a ja jestem dumna z Ciebie ze go tak potrafilas wychowac:)
czesc Karolcia. ja sie wylezalam w lozeczku. pochwal sie co Ty ciekawego robilas:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Villemo jak czytam o Twoim synusiu to mialabym ochote tez z drugim dzieckiem nie czekac bo slodko sie cieszy
Hhihihi poczekaj zdam relację jak to jest nie podejmuj, żadnych pochopnych decyzji Swoją drogą gdyby Klaudiuszek był bardziej problematyczny to na pewno na drugie dziecko bym się nie zdecydowała tak szybko ;-)Gorzej będzie jak mi teraz drugie wybierze wtedy chyba ucieknę do pracy
- agilla.r
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Jakie macie przepisane witaminki? Ja ze względu na to że spada mi żelazo mam odstawić już kwas foliowy i brać witaminy-falvit mama. Muszę powiedzieć że tragedia, biore drugi dzień i przyszły mdłości na nowo :/
W ogóle miałam pytać jakiej wielkości są wasze maleństwa? Mi w piatek zaczął się 14 tydzień i maleńswto ma 7,5 cm a widzę o u kocham_cie w 12 tyg miał już 8 cm. To moje tylko takie maleńkie czy Wy też tak macie?
Miłego dzionka :*
- karolcia1919
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Czekam na moja kruszynkę
Tylko dzis troszke gorzej:(
sle za to za oknem słonecznie
- Kinia1712
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Oj duuzzzooo musialam nadrobic rozpisałyscie sie mamusie
Agilla moja dzidzia tez jest malutka jak bylam w 16 tyg na usg to miala dopiero 9cm i termin z usg wyszedl 4 dni puzniej niz z miesiaczki..
Pozdrawiam i miłego dnia
- papi88
- Wylogowany
- gadatliwa
wiecie ja od ostatniego czasu mam rozne przemyslenie skoro pojawi sie dzidzius to sie zastanawiam nad slubem no i tu pojawia sie problem bo moj narzeczony podaje sie za ateiste dotychczas nam to nie przeszkadzalo ale mimo ze ja nie jestem zagozala katoliczka to chyba chcialabym slub koscielny a pozatym zalezy mi aby ochrzcic dziecko moze mysle nie chrzescijansko ale poprostu nie chce aby pozniej bylo wytykane palcami w szkole jak dzieci beda szly do komuni a moje dziecko nie a jak u was te sprawy wygladaja?
- kalina
- Wylogowany
- gadatliwa
- papi88
- Wylogowany
- gadatliwa
- kalina
- Wylogowany
- gadatliwa
Kinia mam nadzieje ze problemy sie rozwiazaly:-)
- karolcia1919
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Termin z miesiaczki mam na 19 wrzesnia a z Usg na 14
- papi88
- Wylogowany
- gadatliwa
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
czesc mamuśki, jak po weekendzie? miała być wiosna a tu nadal zima
Jakie macie przepisane witaminki? Ja ze względu na to że spada mi żelazo mam odstawić już kwas foliowy i brać witaminy-falvit mama. Muszę powiedzieć że tragedia, biore drugi dzień i przyszły mdłości na nowo :/
W ogóle miałam pytać jakiej wielkości są wasze maleństwa? Mi w piatek zaczął się 14 tydzień i maleńswto ma 7,5 cm a widzę o u kocham_cie w 12 tyg miał już 8 cm. To moje tylko takie maleńkie czy Wy też tak macie?
Miłego dzionka :*
Agilla - ja miałam usg z pomiarami robione w 12 tygodniu i 6 dniu ciąży według om i taki sam wiek ciąży wskazało usg a maluszek miał 65 mm na tym etapie ciąży przyrasta średnio o 1 cm na tydzień. Trzeba się jednak liczyć z tym, że po 12 tc maluszki już rosną w swoim indywidualnym tempie i różnice będą coraz większe. Inna sprawa, że różnice 1 cm to chyba mogą wynikać z niedokładnego pomiaru przez lekarza bądź niedokładnego sprzętu. Przynajmniej tak mi się wydaje.
Co do witaminek i w ogóle lekarstw to mój lekarz kazał nadal łykać duphaston, kwas foliowy i magnez 3 razy dziennie i nospę doraźnie no ale on jest młody i bardzo przewrażliwiony. Ale z racji, że po dupastonie czuję się do dupy to go odstawiłam, magnez mam wykupiony ale póki co żadnych skurczy nie mam, brzuch nie twardnieje nic się nie dzieje, szyjka długa więc odstawiłam a w zamian łykam Feminatal 2. Drogie ale zawierają jod i kwas dha bardzo ważny na tym etapie ciąży a mnie od ryb odrzuca.
- karolcia1919
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- niagara
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74
Też tak macie?
Agilla moje dziecko też jest maleńkie, w 14tyg miało ledwo 7 cm
- karolcia1919
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No mnie dopadł szał zakupów ale ciuszków
o wózku nawet jeszcze nie myślałam....
choć mysle jak urzadzic kącik dla maluszka