BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #593946 przez agamo
nefeli Wszystko u mnie wporzadku milo ze pytalas kochana jestes! nie przejmuj sie jak nie bede tu pisac za czesto ale teraz zagladam tu sporadycznie! Milo ze wiele dziewczyn dolacza do wrzesniowek i tak mi sie cos wydaje ze ten rok bedzie bardzo liczny! Moj szwagier sie smieje ze jak glosili w mediach o koncu swiata to pewnie ludzie szaleli no i teraz przyrost naturalny wzrosnie :P Ale tak na powaznie czym nas wiecej tym lepiej!
Biedronczeka ja tez mieszkam w angli wiec moglybysmy sie zgadac co i jak Ja ostatnio sie zastanawiam bo oferuja tu szczepionke na krztusiec i ciekawa jestem czy bedziesz ja brala? czy jeszcze ci nic polozna nie mowila?

Aga

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #593962 przez iwonta_kg
Hej agamo milo ze wpadłas :) z tym końcem świata to może coś w tym jest bo w sumie większość nas zaszła w grudniu heh ;)

Biedroneczka zaraz bede u ciebie na tym sniadanku! :)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 9 miesiąc temu #593967 przez biedroneczka39
agamo napisał:

nefeli Wszystko u mnie wporzadku milo ze pytalas kochana jestes! nie przejmuj sie jak nie bede tu pisac za czesto ale teraz zagladam tu sporadycznie! Milo ze wiele dziewczyn dolacza do wrzesniowek i tak mi sie cos wydaje ze ten rok bedzie bardzo liczny! Moj szwagier sie smieje ze jak glosili w mediach o koncu swiata to pewnie ludzie szaleli no i teraz przyrost naturalny wzrosnie :P Ale tak na powaznie czym nas wiecej tym lepiej!
Biedronczeka ja tez mieszkam w angli wiec moglybysmy sie zgadac co i jak Ja ostatnio sie zastanawiam bo oferuja tu szczepionke na krztusiec i ciekawa jestem czy bedziesz ja brala? czy jeszcze ci nic polozna nie mowila?

agamo jeszcze nie proponowano mi tej szczepionki...nastepna wizyte mam 10 kwietnia wiec odrazu zapytam...a ta szczepionka to dla ciezarnych tak ? A Ty bierzesz ta szczepionke? Kurde nie wiem czy bym sie nie bala.

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 9 miesiąc temu #593976 przez agamo
Wiesz zastanawiam sie bo ta szczepionke bierze sie w 28 tygodniu mozna o ile sie nie myle do 38 tygodnia ja wziac, ale robia juz w 28 i problem mam taki ze mam konflikt krwi i w 28 tygodniu beda mi robic zastrzyk na przeciwciala i teraz sama nie wiem czy dwa zastrzyki w tym samym czasie to nie zaduzo dla malenstwa Hmm czytajac ulotke to wydaje mi sie ze warto choc tak naprawde nie mam o tym pojecia szczerze przyznam Ale jak czytam co ten krztusiec moze zrobic malenstwu do 2 mca zycia to az ciary po plecach mi przechodza i szczerze zastanawiam sie nas tym bo wiem ze ja jako dziecko bardzo czesto chorowalam i chcialabym moje malenstwo uchronic jak najwiecej tylko czy takimi szczepeniami sie je chroni az na tyle? hmmm sama nie wiem...

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #593994 przez biedroneczka39
agamo napisał:

Wiesz zastanawiam sie bo ta szczepionke bierze sie w 28 tygodniu mozna o ile sie nie myle do 38 tygodnia ja wziac, ale robia juz w 28 i problem mam taki ze mam konflikt krwi i w 28 tygodniu beda mi robic zastrzyk na przeciwciala i teraz sama nie wiem czy dwa zastrzyki w tym samym czasie to nie zaduzo dla malenstwa Hmm czytajac ulotke to wydaje mi sie ze warto choc tak naprawde nie mam o tym pojecia szczerze przyznam Ale jak czytam co ten krztusiec moze zrobic malenstwu do 2 mca zycia to az ciary po plecach mi przechodza i szczerze zastanawiam sie nas tym bo wiem ze ja jako dziecko bardzo czesto chorowalam i chcialabym moje malenstwo uchronic jak najwiecej tylko czy takimi szczepeniami sie je chroni az na tyle? hmmm sama nie wiem...

Sama nie wiem co o tym myslec...na temat szczepien jest tyle artykulow...w jednych pisza ze to dobre a w innych ze co za duzo to niezdrowo. Pamietam jak mialam dylemat czy szczepic dziewczynki moje na HIB bo jak wiadomo w Polsce one kosztuja I to nie malo.W Angli sa normalnie w kalendarzu szczepien. Nie zaszczepilam w ostatecznosci myslac ze ja 30 lat temu tez nie bylam szczepiona I ze mna ok. Nie czytalam ulotki o krztuscu. Czy ta szczepionka kosztuje ?

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 9 miesiąc temu #594002 przez agamo
Polozna da ci ulotke o tym szczepieniu i jest tu darmowa Oferuja ja poniewaz zachorowanie na krztusiec jest niskie ale w ostatnich latach ogromnie wzroslo czytalam o ile sie nie myle ze z okolo 900 przypadkow do kilku tysiecy w przeciagu czterech lat. I ogolnie nie byloby to takie straszne ale jak dziecko zacharuje do dwoch miesiecy na krztusiec to skutki sa od ciezkich powiklan z plucami i oddechaniem az do smierci. Szczepienie ta wprowadzili do szczepien w ciazy od bodajze pazdziernika 2012.

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #594013 przez iwonta_kg
Agamo a Ty się do mnie nie odzywasz???

11 lata 9 miesiąc temu #594021 przez agamo
Nie Nie bawie sie w obrazanie i takie tam bo nie jestem juz dzieckiem Nie bywalam na forum bo sie troche zawiodlam Oczekiwalam nie wiem moze liczylam na cos innego Coz moze poprostu zabardzo sie zaangazowalam w to forum na poczatku i postanowilam to zmienic wiec zagladac bede okazyjnie. jesli wam to oczywiscie nie przeszkadza.

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #594023 przez kocham_cie
biedroneczka39 napisał:

A ja wam powiem ze tez bardzo lubie rybke...mniami. Widze ze duzo z Was mialo nudnosci I wymiotowalo. A wiecie co to moja 3 ciaza I ani raz mi sie nie chcialo wymiotowac. W poprzednich dwoch nie moglam patrzec na jedzenie a bron cie boze na mieso. Teraz jedyne co mi przeszkadza to papierosy...fuuujjj. Zachcianki tez posiadam...frytki z majonezem, sledzie I truskawki moglabym caly czas jesc he he...
A tak w ogole witam Was kochane z samego ranka. Ja cos spac rano nie moge za to popoludniu I szybko wieczorem mnie nurzy.
A teraz sniadanko moje drogie...jajecznica z kielbaska I cebulka na maselku, herbatka z cytryna I chlebek z maselkiem...zapraszam wszystkie :)

hmmm chyba za późno wstałam na to śniadanko :(

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu #594028 przez nefeli
Agamo fajnie ze sie odezwalas,tak sie po cichu domyslalam Twojego powodu znikniecia,hm mialam ten sam dylemat :) caluski dla Ciebie

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #594030 przez kocham_cie
dzień dobry mamuśki jak minęła noc??? bo ja wstałam dopiero koło 10. Dawno już tak dobrze nie spałam:)
wiecie dziś w nocy obudziło mnie cos bardzo dziwnego a mianowicie poczułam tam głęboko w brzuszku takie jakby pukanie, trzy może cztery razy... wiem że pewnie mi się to przyśniło albo aorta brzuszna mocniej zapulsowała ale to było takie fajne... mysle że jak poczuję pierwsze ruchy to tak to własnie będzie wyglądało:)

a to moje drogie Panie moje 8 cm szczęsćie:) zdjęcie z 06.03 (12 tydzień) :kiss: wg. usg ok 14 tydzień :lol:

Magda M

Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #594035 przez iwonta_kg
Madzia śliczny bobasek!!!!!!!!!! ja wrzucę swoję zdjęcie już we wtorek bo mam wizytę wieczorkiem :) całuski dla maleństwa!!!! :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu #594040 przez biedroneczka39
hmmm chyba za późno wstałam na to śniadanko :([/quote]
No to zapraszam na obiadek :))

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 9 miesiąc temu #594041 przez biedroneczka39
kocham_cie piekne malenstwo...ja sie nie moge doczekac juz USG

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 9 miesiąc temu #594060 przez agamo
Nefeli milo ze pammietalas i caluski dla ciebie tez :D
kocham_cie sliczne zdjecie Moj maz to mowi ze chcialby zebym miala usg co tydzien zeby mogl sobie poogladac ale niestety bede miec juz tylko jedno no i moze drugie sobie 3d prywatnie zrobie. Ale nie moge sie juz doczekac kiedy malenstwo bedzie juz znami A wydaje sie ze to jeszcze taka dluuuuga droga.

Aga

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka