- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
A ja Ty się w ogóle czujesz? jak maluszek??
Ciesze się,że się,że zajrzałaś. Kilka z nas się tu trochę zwiodło ale nie odpuszczaj i zostań z nami Miałam nadzieje,że Cie tu jeszcze spotkam Czekałam
A jak tam Wasze przygotowania w zwiążku z pojawieniem sie za kilka mcy maluszkiem??? wpadlas juz w jakis zakupowy szal??
Pisz,pisz,pisz
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Nefeli milo ze pammietalas i caluski dla ciebie tez
kocham_cie sliczne zdjecie Moj maz to mowi ze chcialby zebym miala usg co tydzien zeby mogl sobie poogladac ale niestety bede miec juz tylko jedno no i moze drugie sobie 3d prywatnie zrobie. Ale nie moge sie juz doczekac kiedy malenstwo bedzie juz znami A wydaje sie ze to jeszcze taka dluuuuga droga.
oj ja tez bym mogła się przywiązać do usg i nic tylko obserwować moje maleństwo:) jeśli chodzi o 3d/4d (to podobno jedno i to samo) to też idę tak w 20 tygodniu ale wcześniej jeszcze się wybiorę podejrzeć mojego szkraba na zwykłym... jak to mój gin powiedział dbam o jego finanse:)
natomiast do września rzeczywiście jeszcze cała wieczność
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Madzia śliczny bobasek!!!!!!!!!! ja wrzucę swoję zdjęcie już we wtorek bo mam wizytę wieczorkiem całuski dla maleństwa!!!!
dziękujemy dziękujemy wieczorkiem wrzucę foty domku malenstwa:) choć mi on się ciągle taki mały wydaje,chyba mój tłuszczyk z brzucha wszystko zakrywa no w pracy tylko szef wie i jedna koleżanka a tak to nikt się jeszcze nie domyśla:) albo boją się jeszcze zapytać żeby nie popełnic faux-pas no przecież mogłam utyć
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No to zapraszam na obiadek )[/quote]hmmm chyba za późno wstałam na to śniadanko
obiadek u rodziców... odkąd jestem w ciąży bardzo mi dogadzają i co tydzień robią mój ukochany rosołek i kluski z ciemnym sosem... mięso mi nie potrzebne grunt żeby był rosól i kluchy- hahah a potem narzekam że wyglądam jak klucha
- agamo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 8
Alivva milo cie zobaczyc U mnie wporzadku Malenstwo chyba zaczynam pomalu czuc takie pojedyncze kizianie Co do zakupow dla bejbika nie mam jeszcze nic a nic. Nie zamierzam zostawic zakupow do porodu ale mysle ze pomalu zaczne kolekcjnowac w przyszlym miesiacu wtedy juz poznam plec i potwierdzi sie ze wszystko wporzadku wiec zaczne zakupy Ale nie jestem nieokielznana jesli chodzi o zakupy wiec nie sadze ze bede szalec Choc wiadomo chcialabym ale wiem ze malenstwo szybko bedzie roslo wiec nie chce niepotrzebnie wydawac pieniedzy zwlaszcza ze wiem ze duzo dostane od bratowej meza. A co tam u ciebie?
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nadal żyje na pełnych obrotach Zapisałam się dodatkowo na zajęcia w wodzie dla ciężarnych no i w nasze przytulisko dla czworonogów przenosi się na wieś więc my-wolontariusze mamy teraz co robić Ale nie przeforsowuje się jak mam ochotę leżeć brzuchem do góry to leżę i nikt i nic mnie z kanapy nie zwlecze
Ja dla maluszka też za dużo nie kupuje bo już zaczynają mi powoli zwozić ciuszki ale nie mogłam się ostatnio powstrzymać i kupiłam na allegro buteleczki antykolkowe i smoczki z Tommee Tippee Ciuszki pojedyńcze jakieś też...a co tam
teraz szukam takich body idealnie będą pasowały do sytuacji
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
rosnę sobie,rosnę maluszek też-już ma ponad 7cm ale płci jeszcze też lekarz nie potwierdził myślę,że przy kolejnej wizycie-16kwietnia..... chociaż ja nadal myślę,że to będzie chłopak (w sumie naprawdę jest mi to obojętne )
Nadal żyje na pełnych obrotach Zapisałam się dodatkowo na zajęcia w wodzie dla ciężarnych no i w nasze przytulisko dla czworonogów przenosi się na wieś więc my-wolontariusze mamy teraz co robić Ale nie przeforsowuje się jak mam ochotę leżeć brzuchem do góry to leżę i nikt i nic mnie z kanapy nie zwlecze
Ja dla maluszka też za dużo nie kupuje bo już zaczynają mi powoli zwozić ciuszki ale nie mogłam się ostatnio powstrzymać i kupiłam na allegro buteleczki antykolkowe i smoczki z Tommee Tippee Ciuszki pojedyńcze jakieś też...a co tam
teraz szukam takich body idealnie będą pasowały do sytuacji
hahahha skad wytrzasnęłaś to body ale się ubawiłam... wiesz że coś w tym jest jak czytałam grey'a to mój mąż był najbardziej spełnionym facetem na świecie... i chyba nawet wtedy zaciążyłam
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Body mi wpadło w oko na facebooku w "SuperMamy" a,że tez czytałam w tym czasie tę książkę to wiem że tekst na ciuszku jest trafiony Na razie znalazłam podobna na ebay'u ale chciałabym konkretnie takie szare.... Ale do września znajdę
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No właśnie,właśnie
Body mi wpadło w oko na facebooku w "SuperMamy" a,że tez czytałam w tym czasie tę książkę to wiem że tekst na ciuszku jest trafiony Na razie znalazłam podobna na ebay'u ale chciałabym konkretnie takie szare.... Ale do września znajdę
Alivva bodziaki cudne! I Tommee Tippee bardzo dobry wybór antykolkowa się super sprawdziła przy młodym zdecydowanie lepiej niż Aventu w której nie nadążałam wymieniać smoczków w takim tempie się rozwalały.
Ja jeszcze nic nie kupiłam... chociaż ostatnio zaglądnęłam do Pepco i miałam olbrzymią ochotę kupić jedną sukieneczkę. Tylko się ja pytam po co jak ja pewnie drugiego Pisiorka choduję no i się powstrzymałam
Upiekłam właśnie kopiec kreta
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zaglądajcie sobie tutaj: www.szczesliwe.macierzynstwo.pl/
To jest strona fundacji która organizuje co roku w różnych miejscach Polski w centrach handlowych akcje podczas których kobiety ciężarne mogą skorzystać między innymi z porad ekspertów, zrobić bezpłatne badania usg 4d. Zaglądajcie na bieżąco może coś się znajdzie w waszym mieście Kraków jeszcze nie rozpisany ale prawdopodobnie akcja będzie w maju w centrum handlowym M1
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Hejo! Kupiłam sobie dzisiaj tą oliwkę w żelu jonsons baby i zobaczymy jak na moje ciało dziala:)
na mnie niestety ta oliwka źle działa tzn zatyka skórę i jak się na noc nią smarowałam to rano budzę się cała spocona:( ja kupiłam kosmetyki z lini Perfecta mama na biust rozstępy i cellulit- tanie ok 20-25 zł za opakowanie, pozytywna opinie instytutu matki i dziecka no i co najważniejsze... ie zawiera parabenów:)
moja koleżanka natomias zainwestowała w mustelle zapłaciła za to kupe kasiory i co... już w 5 miesiącu dorobiła się rozstępów... no ale prawda jest taka że jak mamy je mieć to będę i nic z tym nie zrobimy:)
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
iwonta_kg napisał:
Hejo! Kupiłam sobie dzisiaj tą oliwkę w żelu jonsons baby i zobaczymy jak na moje ciało dziala:)
na mnie niestety ta oliwka źle działa tzn zatyka skórę i jak się na noc nią smarowałam to rano budzę się cała spocona:( ja kupiłam kosmetyki z lini Perfecta mama na biust rozstępy i cellulit- tanie ok 20-25 zł za opakowanie, pozytywna opinie instytutu matki i dziecka no i co najważniejsze... ie zawiera parabenów:)
moja koleżanka natomias zainwestowała w mustelle zapłaciła za to kupe kasiory i co... już w 5 miesiącu dorobiła się rozstępów... no ale prawda jest taka że jak mamy je mieć to będę i nic z tym nie zrobimy:)
Ja używałam w pierwszej ciąży całej lini z perfecty tj. przeciw rozstępom, do pielęgnacji biustu i krem chłodzący do stóp jak miałam opuchnięte. Rozstępy się pojawiły ale raz, że mam do nich tendencję a dwa, że brzuch miałam ogromny i sporo przytyłam. Tak jak piszesz, co ma być to będzie. Najważniejsze, żebyśmy miały zdrowe dzieciaczki Oliwka jest ok i pięknie pachnie choć ja nie za bardzo lubię mieć taką tłustą skórę :-)No ale czymś smarować się trzeba.
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
Tyle fajnych filmów dzis leci i nie wiem co wybrać do oglądania...