BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #594080 przez Alivva
Hej Aguś :) :) :)
A ja Ty się w ogóle czujesz? jak maluszek??
Ciesze się,że się,że zajrzałaś. Kilka z nas się tu trochę zwiodło ale nie odpuszczaj i zostań z nami :) Miałam nadzieje,że Cie tu jeszcze spotkam ;) Czekałam :lol:

A jak tam Wasze przygotowania w zwiążku z pojawieniem sie za kilka mcy maluszkiem??? wpadlas juz w jakis zakupowy szal??

Pisz,pisz,pisz :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #594083 przez kocham_cie
agamo napisał:

Nefeli milo ze pammietalas i caluski dla ciebie tez :D
kocham_cie sliczne zdjecie Moj maz to mowi ze chcialby zebym miala usg co tydzien zeby mogl sobie poogladac ale niestety bede miec juz tylko jedno no i moze drugie sobie 3d prywatnie zrobie. Ale nie moge sie juz doczekac kiedy malenstwo bedzie juz znami A wydaje sie ze to jeszcze taka dluuuuga droga.

oj ja tez bym mogła się przywiązać do usg i nic tylko obserwować moje maleństwo:) jeśli chodzi o 3d/4d (to podobno jedno i to samo) to też idę tak w 20 tygodniu ale wcześniej jeszcze się wybiorę podejrzeć mojego szkraba na zwykłym... jak to mój gin powiedział dbam o jego finanse:)
natomiast do września rzeczywiście jeszcze cała wieczność :dry:

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu #594088 przez kocham_cie
iwonta_kg napisał:

Madzia śliczny bobasek!!!!!!!!!! ja wrzucę swoję zdjęcie już we wtorek bo mam wizytę wieczorkiem :) całuski dla maleństwa!!!! :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

dziękujemy dziękujemy wieczorkiem wrzucę foty domku malenstwa:) choć mi on się ciągle taki mały wydaje,chyba mój tłuszczyk z brzucha wszystko zakrywa :lol: no w pracy tylko szef wie i jedna koleżanka a tak to nikt się jeszcze nie domyśla:) albo boją się jeszcze zapytać żeby nie popełnic faux-pas no przecież mogłam utyć :laugh:

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu #594093 przez kocham_cie
biedroneczka39 napisał:

hmmm chyba za późno wstałam na to śniadanko :(

No to zapraszam na obiadek :))[/quote]

obiadek u rodziców... odkąd jestem w ciąży bardzo mi dogadzają i co tydzień robią mój ukochany rosołek i kluski z ciemnym sosem... mięso mi nie potrzebne :silly: grunt żeby był rosól i kluchy- hahah a potem narzekam że wyglądam jak klucha :laugh:

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu #594097 przez agamo
Kocham_cie niestety do wrzesnia czy tam konca sierpnia dluuuuga droga ale patrzac ze juz 4 mce za soba to nawet nie wiem kiedy zlecialo.
Alivva milo cie zobaczyc U mnie wporzadku Malenstwo chyba zaczynam pomalu czuc takie pojedyncze kizianie :P Co do zakupow dla bejbika nie mam jeszcze nic a nic. Nie zamierzam zostawic zakupow do porodu ale mysle ze pomalu zaczne kolekcjnowac w przyszlym miesiacu wtedy juz poznam plec i potwierdzi sie ze wszystko wporzadku wiec zaczne zakupy Ale nie jestem nieokielznana jesli chodzi o zakupy wiec nie sadze ze bede szalec Choc wiadomo chcialabym ale wiem ze malenstwo szybko bedzie roslo wiec nie chce niepotrzebnie wydawac pieniedzy zwlaszcza ze wiem ze duzo dostane od bratowej meza. A co tam u ciebie?

Aga

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #594121 przez Alivva
:) rosnę sobie,rosnę :) maluszek też-już ma ponad 7cm :) ale płci jeszcze też lekarz nie potwierdził :) myślę,że przy kolejnej wizycie-16kwietnia..... chociaż ja nadal myślę,że to będzie chłopak :) (w sumie naprawdę jest mi to obojętne :))
Nadal żyje na pełnych obrotach :) Zapisałam się dodatkowo na zajęcia w wodzie dla ciężarnych no i w nasze przytulisko dla czworonogów przenosi się na wieś więc my-wolontariusze mamy teraz co robić :) Ale nie przeforsowuje się :) jak mam ochotę leżeć brzuchem do góry to leżę i nikt i nic mnie z kanapy nie zwlecze :D

Ja dla maluszka też za dużo nie kupuje bo już zaczynają mi powoli zwozić ciuszki :) ale nie mogłam się ostatnio powstrzymać i kupiłam na allegro buteleczki antykolkowe i smoczki z Tommee Tippee :D Ciuszki pojedyńcze jakieś też...a co tam :)

teraz szukam takich body :) idealnie będą pasowały do sytuacji :lol:
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #594131 przez kocham_cie
Alivva napisał:

:) rosnę sobie,rosnę :) maluszek też-już ma ponad 7cm :) ale płci jeszcze też lekarz nie potwierdził :) myślę,że przy kolejnej wizycie-16kwietnia..... chociaż ja nadal myślę,że to będzie chłopak :) (w sumie naprawdę jest mi to obojętne :))
Nadal żyje na pełnych obrotach :) Zapisałam się dodatkowo na zajęcia w wodzie dla ciężarnych no i w nasze przytulisko dla czworonogów przenosi się na wieś więc my-wolontariusze mamy teraz co robić :) Ale nie przeforsowuje się :) jak mam ochotę leżeć brzuchem do góry to leżę i nikt i nic mnie z kanapy nie zwlecze :D

Ja dla maluszka też za dużo nie kupuje bo już zaczynają mi powoli zwozić ciuszki :) ale nie mogłam się ostatnio powstrzymać i kupiłam na allegro buteleczki antykolkowe i smoczki z Tommee Tippee :D Ciuszki pojedyńcze jakieś też...a co tam :)

teraz szukam takich body :) idealnie będą pasowały do sytuacji :lol:

hahahha skad wytrzasnęłaś to body ale się ubawiłam... wiesz że coś w tym jest jak czytałam grey'a to mój mąż był najbardziej spełnionym facetem na świecie... i chyba nawet wtedy zaciążyłam :silly:

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu #594135 przez Alivva
No właśnie,właśnie :lol:
Body mi wpadło w oko na facebooku w "SuperMamy" a,że tez czytałam w tym czasie tę książkę to wiem że tekst na ciuszku jest trafiony :) Na razie znalazłam podobna na ebay'u ale chciałabym konkretnie takie szare.... Ale do września znajdę ;)

11 lata 9 miesiąc temu #594171 przez Villemo
Alivva napisał:

No właśnie,właśnie :lol:
Body mi wpadło w oko na facebooku w "SuperMamy" a,że tez czytałam w tym czasie tę książkę to wiem że tekst na ciuszku jest trafiony :) Na razie znalazłam podobna na ebay'u ale chciałabym konkretnie takie szare.... Ale do września znajdę ;)

Alivva bodziaki cudne! I Tommee Tippee bardzo dobry wybór antykolkowa się super sprawdziła przy młodym zdecydowanie lepiej niż Aventu w której nie nadążałam wymieniać smoczków w takim tempie się rozwalały. :angry:

Ja jeszcze nic nie kupiłam... chociaż ostatnio zaglądnęłam do Pepco i miałam olbrzymią ochotę kupić jedną sukieneczkę. Tylko się ja pytam po co jak ja pewnie drugiego Pisiorka choduję :side: :huh: no i się powstrzymałam :blink:

Upiekłam właśnie kopiec kreta :D

11 lata 9 miesiąc temu #594185 przez Villemo
aaa zapomniałam napisać.

Zaglądajcie sobie tutaj: www.szczesliwe.macierzynstwo.pl/

To jest strona fundacji która organizuje co roku w różnych miejscach Polski w centrach handlowych akcje podczas których kobiety ciężarne mogą skorzystać między innymi z porad ekspertów, zrobić bezpłatne badania usg 4d. Zaglądajcie na bieżąco może coś się znajdzie w waszym mieście :-) Kraków jeszcze nie rozpisany ale prawdopodobnie akcja będzie w maju w centrum handlowym M1

11 lata 9 miesiąc temu #594255 przez Alivva
poznań już był :P
ale dzięki-stronka ciekawa ;)

11 lata 9 miesiąc temu #594281 przez iwonta_kg
Hejo! Kupiłam sobie dzisiaj tą oliwkę w żelu jonsons baby i zobaczymy jak na moje ciało dziala:)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 9 miesiąc temu #594326 przez kocham_cie
iwonta_kg napisał:

Hejo! Kupiłam sobie dzisiaj tą oliwkę w żelu jonsons baby i zobaczymy jak na moje ciało dziala:)

na mnie niestety ta oliwka źle działa tzn zatyka skórę i jak się na noc nią smarowałam to rano budzę się cała spocona:( ja kupiłam kosmetyki z lini Perfecta mama na biust rozstępy i cellulit- tanie ok 20-25 zł za opakowanie, pozytywna opinie instytutu matki i dziecka no i co najważniejsze... ie zawiera parabenów:):):)

moja koleżanka natomias zainwestowała w mustelle zapłaciła za to kupe kasiory i co... już w 5 miesiącu dorobiła się rozstępów... no ale prawda jest taka że jak mamy je mieć to będę i nic z tym nie zrobimy:)

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #594355 przez Villemo
kocham_cie napisał:

iwonta_kg napisał:

na mnie niestety ta oliwka źle działa tzn zatyka skórę i jak się na noc nią smarowałam to rano budzę się cała spocona:( ja kupiłam kosmetyki z lini Perfecta mama na biust rozstępy i cellulit- tanie ok 20-25 zł za opakowanie, pozytywna opinie instytutu matki i dziecka no i co najważniejsze... ie zawiera parabenów:):):)

moja koleżanka natomias zainwestowała w mustelle zapłaciła za to kupe kasiory i co... już w 5 miesiącu dorobiła się rozstępów... no ale prawda jest taka że jak mamy je mieć to będę i nic z tym nie zrobimy:)

Ja używałam w pierwszej ciąży całej lini z perfecty tj. przeciw rozstępom, do pielęgnacji biustu i krem chłodzący do stóp jak miałam opuchnięte. Rozstępy się pojawiły ale raz, że mam do nich tendencję a dwa, że brzuch miałam ogromny i sporo przytyłam. Tak jak piszesz, co ma być to będzie. Najważniejsze, żebyśmy miały zdrowe dzieciaczki :) Oliwka jest ok i pięknie pachnie choć ja nie za bardzo lubię mieć taką tłustą skórę :-)No ale czymś smarować się trzeba. :dry:

11 lata 9 miesiąc temu #594382 przez iwonta_kg
Wczesniej stosowałam oliwkę bambino ale brudzila mi ubrania i byla zbyt tłusta. Zostawię ją dla maluszka. Jutro dam znac jak ta nowa sie sprawuje:)

Tyle fajnych filmów dzis leci i nie wiem co wybrać do oglądania...

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka