BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

12 lata 1 miesiąc temu #594911 przez kocham_cie
ja biorę matruelle pharmaton- cena za 2 miesiące ok 90zł... a to moj szkrabek w 12 tyg miał 8cm :lol: ale może to dlatego że ja mam 176 cm wzrostu i sama urodziłam sie 62cm i prawie 5kg :lol: lekarz powiedział że wszytsko jest ok tylko termin wg usg zmianił sie z 15 na 08.09- no i teraz który termin jest prawdziwy???

Magda M

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #594917 przez karolcia1919
Czuje sie dzis tu omijana :dry:

a co do terminu kocham_cie moze strzelisz po środku tych dat ??:)

12 lata 1 miesiąc temu #594920 przez Villemo
kocham_cie napisał:

ja biorę matruelle pharmaton- cena za 2 miesiące ok 90zł... a to moj szkrabek w 12 tyg miał 8cm :lol: ale może to dlatego że ja mam 176 cm wzrostu i sama urodziłam sie 62cm i prawie 5kg :lol: lekarz powiedział że wszytsko jest ok tylko termin wg usg zmianił sie z 15 na 08.09- no i teraz który termin jest prawdziwy???

Ja tam się sugeruje zawsze terminem według om tyle, że u mnie sie oba terminy pokrywają w 100%. W każdym razie w poradni gdzie chodzę lekarze w ogóle na inny termin jak z om nie zwracają uwagi. To, że maluszek jest większy i rośnie jak na drożdżach po mamusi nie musi przecież oznaczać, że ciąża jest starsza. :)

12 lata 1 miesiąc temu #594929 przez kocham_cie
och no cóż mój szkrabek odstaje troszeczkę od normy, wyrosnięty ten mój bąbelek i tyle:) a co do terminu to wyjdzie jak będzie gotowe, na pewno tego nie przeoczę, więc chyba przestanę zawracać sobie tym głowę:) a co do ciuszków to chyba żeście mnie nawróciły i wczoraj byłam o krok od zakupu ślicznych beżowych śpioszków, ale nie było rozmiaru... hmmm rozmiar w jakim rozmiarze kupujecie wyprawkę???

Magda M

12 lata 1 miesiąc temu #594931 przez Kinia1712
Kalinia biore dwa rodzaje tak mi gin kazała a do tego to jeszcze magnez osobno no i kwas foliowy i tak sie zastanawiam wlasnie czy to nie za duzo bo w prenatal tez jest kwas foliowy..

12 lata 1 miesiąc temu #594939 przez karolcia1919
ja narazie zaopatruje sie w rozmiary 56 do 80....co do wyprawki 56 lub 62 :0

12 lata 1 miesiąc temu #594943 przez kocham_cie
karolcia1919 napisał:

ja narazie zaopatruje sie w rozmiary 56 do 80....co do wyprawki 56 lub 62 :0

no ja to chyba, patrzac na rozmiry mojej pociechy, powinnam pomyśleć o 62 :laugh:

Magda M

12 lata 1 miesiąc temu #594955 przez karolcia1919
no ja szczerze na zdjeciu Usg mialam napisane 11 cm a na kartce 8 cm...wiec sama nie wiem :)
Zobacze ile na sam koniec bedzie miała dzidzia :)

A czy dostałyście od lekarza wykaz co potzrba do szpitala...bo ja jeszcze nie..a chyba powinno sie cos dostac.

12 lata 1 miesiąc temu #594957 przez Villemo
Ja kupuję na początek 56. Klaudiusz urodził się 4 kg i 56 cm i spokojnie wszedł w rozmiar 56 nawet był jeszcze ciut na zapas no ale wszystko zależy od rozmiarówki.

12 lata 1 miesiąc temu #594958 przez iwonta_kg
Ja kupowałam od 56 ale mam też pare bodziaków o rozmiarze 50.

Byłam dziś rano oddać krew i mocz do badania ale czuje ze beda kiepskie wyniki bo cisnienie miałam 90/60 :/ mam straszne zawroty głowy...

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

12 lata 1 miesiąc temu #594962 przez karolcia1919
o widze ze nie tylko ja mam niskie cisnienie....

ja mam takie same ...najwyzsze 100/60.

Niee martw sie o wyniki zobaczysz ze wszystko bedzie dobrze ...
Ty sie martisz i Twoja pociecha tez...głowa do góry:)

12 lata 1 miesiąc temu #594964 przez karolcia1919
Villemo napisał:

Ja kupuję na początek 56. Klaudiusz urodził się 4 kg i 56 cm i spokojnie wszedł w rozmiar 56 nawet był jeszcze ciut na zapas no ale wszystko zależy od rozmiarówki.

O To widze ze duzego synusia urodziłas :)kg bardzo ładnie :)

12 lata 1 miesiąc temu #594982 przez kalina
Kinia ja jak pytalam o ten kwas to kazala lykac tez. ale zapytam za tydzien jak bede bo wiecej kwasu jest chyba potrzebne wxpierwszym trymestrze wiec moze juz nie ma sensu. szczegolnie ze chyba w prenatal jest go 2x wiecej niz w folik ktory biore. a jaka masz dawke magnezu? bo ja 2x po 48 a czytalam ze nawet fo 300 przepisuja

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

12 lata 1 miesiąc temu #594993 przez kalina
jak patrzylam na ciuszki o rozmiarze kolo 50 to mi sie w glowie nie miesci ze to nie na lalke i zaczynam sie bac jak sobie z taka malizna poradze:-)

cisnienie tez mam najczesciej 100/70 do 90/60. a do tego puls mi wywala na 120 i pani doktormowi ze mozna nawet od tego sie zle czuc.. wiec jak tak sie bedzie yrzymac to pewnie bol glowy mnie nie opusci:-(
a najlepsze to sa terminy do lekarzy specjalistow. od razu mi lekarka kazala do kardiologa sie zapisac bo tam juz problemy mialam i tlumacze ze w ciazy i moze by termin nie tak pozno dostac to mam na czerwiec:-) dobrze ze nie mam powaznego jakiegos stanu bo by wykonczyli i to 2 czlowieki naraz

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

12 lata 1 miesiąc temu #594995 przez papi88
kocham cie tez biore te witaminy co ty i za duze opakowanie 60 szt place ok 85 zl starcza na 3 miesiace nie wiem jakie ty opakowania kupujesz

PAULINA

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka