BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 3 miesiąc temu #759797 przez pyzaura
przepraszam Asiu ze pytalam no ale my ez nie mamy slubu i zastanawiam sie jak to u nas bedzie ...

sloneczko dziekuje za kciukaski przydadza sie :)

Ania

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #759804 przez nefeli
Nike kochana jestes na bank super mama,pamietasz ja tez pisalam ze mala krzyczy przy kapieli jakby jej ktos niesamowita krzywde robil,a moj synio od pierwszej kapieli byl ucieszony i spokojny...wiec czekajmy cierpliwie az nasze maluszki podrosna...wiem latwo mowic,mnie kazda kapiel kosztuje mase stresu,bo nie moge patrzec jak ona krzyczy...
Ja zamiast w dzien jak mala spi polozyc sie to sprzatam,klikam,gotuje i robie wszystko z wyjatkiem odpoczynku...
Laktacja jak na zlosc wcale nie chce sie zatrzymac...jeju wiecie co ja wczoraj przezylam...przystawilam mala do piersi i tak mnie to jej ssanie laskotalo ze az sie poplakalam ze smiechu...serio durne uczucie ze hej...moze dlatego ze mialysmy duza przerwe z cysiem???
Kinia super wygladasz a malutki apsiu cudny :)

11 lata 3 miesiąc temu #759805 przez Kasiaa
ASIEK89 przystawiam go do piersi bardzo często a mimo to je jakby go wili goniły..słychac tylko jak powietrze połyka. Mam nadzieję ze przejdzie mu to niedługo bo nie moge patrzec jak sie meczy:/. A ten Bobotic to kropelki? Dostaliście je od pediatry?

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 3 miesiąc temu #759819 przez iwonta_kg
Marta napewno go nie przekarmisz! Daj mu mleka jesli jest głodny. Ja czasem robię w ciagu trzech godzin cztery razy mleko. Raz 30ml, raz 60ml, za chwile cycka, potem znow 30ml. Nic innego nie poradzisz jesli maly chce jesc. Jak bedzie najedzony to bedZie szczesliwy:)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 3 miesiąc temu #759825 przez asiek89
Aniu, ale nie masz za co przepraszać :) Toć tu już wszyscy i tak wiedzą, że robię za dwóch rodziców w jednej osobie hehe ;)
Tacy księża jak proboszcz w naszej parafii to na szczęście rzadkość, więc może u Was będzie łatwiej :) Tego Wam już teraz życzę.

Kasiu, kropelki sama kupiłam, "na własną odpowiedzialność" :). Trochę czytałam, trochę się konsultowałam i postanowiłam spróbować. No i ulgę nam przyniosły.

Haha, Daga, a u nas czasem też tak jest, to zależy jak się Maluszek przyssie, że tak łaskocze :D

Asia&Patryś

11 lata 3 miesiąc temu #759829 przez asiek89
Słonko, dziękujemy :) Uwielbiam to marszczenie czółka :cheer: najlepiej wygląda jak po jedzeniu jest w pierwszej fazie zasypiania :) Rozczulam się, miętka jestem ;)

Ja jakoś za brzuchem nie tęsknię :) Dobrze mi z tym, że mam Bąbelka przy sobie, po tej stronie :).

Oby Wam się szybko ten remont obok skończył, bo można się wykończyć...

Asia&Patryś

11 lata 3 miesiąc temu #759836 przez pyzaura
To ja cos musiałam Asiu ominąć ;-) u nas wlasnie tez nie tak łatwo z naszym ksiedzem dlatego zastanawiam się nad chrzest ze slubem taki skromny bo inaczej chyba sie nie da ;-) tak to juz jest ...

Ania

11 lata 3 miesiąc temu #759855 przez nike84
Iwonka Nefeli bardzo wam dziękuje za słowa otuchy :) Czasami jak człowiek ma gorszy dzień od razu łapie doła. A jeszcze ja jestem sama (bo mąż za granicą) i brakuje mi kogoś kto by mi powiedział, że jest dobrze i żebym się nie przejmowała :( Tak więc jak mały juz wpada w mega histerię to mu dorabiam odrobinę mleka. A dziś byłam w szoku, bo włączyłam mu dźwięk suszarki na youtubie i sama w to nie wierzę, ale...pomogło :ohmy:

U nas z chrztem też będzie ciekawie. Bo z tego co się dowiedziałam, to u nas proboszcz robi wieeelkie problemy. A my mamy tylko ślub cywilny. Naszym sąsiadom, powiedział, ze nie muszą robić wesela i on im udzieli ślubu kościelnego i wtedy dopiero ochrzci im dziecko :ohmy: :huh: :dry:

Och mi też się nie raz tęskni za brzusiem moim. Zwłaszcza jak oglądam fotki z okresu ciąży albo filmiki jak mały szalał w brzuszku :) :cheer:

Dobra skorzystam z tego ze pierworodny śpi i pójdę coś zjeść. Bo ostatnio w ogóle nie pamietam żeby cokolwiek jesć i tym sposobem w 3 dni 1,5kg schudłam :huh: Z jednej strony mnie to cieszy, ale z drugiej, to chyba przez to też nie mam ciągle siły ;)

11 lata 3 miesiąc temu #759862 przez Kasia :]
karolcia1919 napisał:

powiedzcie mi co mozna jesc a co nie karmiac ??
bo w necie raz pisza tak raz tak;/
bylabym wdzieczna.

kornel od 6 rano spal tylko godzine i ciagle przy cycu ;/ wykancze sie.
chyba zasypia teraz...

Karolcia, ja unikam wszelkich warzyw strączkowych, grochu, kapusty itp., grzybów!, ostrych przypraw, smażonego, napojów gazowanych, cytrusów, truskawek. Z owoców jem jabłka, banany, borówki, maliny. Wolno podobno jeść też winogron i arbuza bez pestek, ale nie testowałam. Generalnie zwykle jem duszone mięsko, zwykłe albo pieczone w piekarniku ziemniaczki, marchewkę lub buraczki do tego. Wczoraj zrobiliśmy sobie też pizze domową, ale moja wersja nie wymiatała niestety :dry: ser, sos, szynka i ketchup :dry: Ale dobre i to. Oprócz tego wcinam ciastka, pod warunkiem, że nie mają czekolady, bo akurat po niej Zosia dwa dni się biedna męczyła :( Drożdżówki, placki itp. Piję też "Kubusia" (byle nie tego z pomarańczą czy truskawką). To chyba tyle :blink:

11 lata 3 miesiąc temu #759866 przez Kasia :]
Hmm...widzę, że temat chrztów poruszony :blink: Wygląda na to, że nie tylko w "naszej" parafii mamy udanego księdza :dry: Nie wiem w sumie który gorszy - wikary czy proboszcz. Ja wybieram się do niego we czwartek, ale już powiedziałam w domu, że jak mi coś przygada (chociaż ślub mamy, ale zawsze znajdzie coś innego) to wyjdę z stamtąd i zrobimy chrzest w parafii męża. Łaski mi nie robi, a i nie za free przecież :angry: Oj, już mnie nerwy biorą na samą myśl o tej wizycie :dry:

11 lata 3 miesiąc temu #759884 przez karolcia1919
polozna pozwolila mi jutro wyjsc na spacer ;).30-40min ;)
powiedzcie mi jak ubieracie swoje pociechy na spacery ? prosze o dokladny opis ;-)
z gory dziekuje

11 lata 3 miesiąc temu #759897 przez papi88
karolcia ja na cebulke dziś małego ubrałam tak: body-pajacyk-bluza-kombinezonik nie zbyt gruby i do nakrycia kołderka
a dziś kurier przywozl mi ten śpiworek tylko 90 cm:
allegro.pl/spiworek-do-fotelika-wozka-ow...-wz-i3567725082.html

polecam go na zime będzie w sam raz a nawet już teraz

o wlasnie temat chrztu...co prawda ja będę chrzcila dopiero na przełomie wiosny-lata ale na pewno będą jazdy bo my bez slubu a na dodatek mój uważa się za ateistę a ja katoliczka mało praktykujaca..

PAULINA

11 lata 3 miesiąc temu #759900 przez nike84
karolcia1919 napisał:

polozna pozwolila mi jutro wyjsc na spacer ;).30-40min ;)
powiedzcie mi jak ubieracie swoje pociechy na spacery ? prosze o dokladny opis ;-)
z gory dziekuje

Karolcia my zakładamy body, pajac, bluza z kapturem (w zależności od pogody), czapkę (również w zależności od pogody) i kombinezon. Do tego jak jest chłodno to przykrywam go kocykiem. no i buzię smaruję kremikiem ;)
Załączniki:

11 lata 3 miesiąc temu #759902 przez Alivva
Jejku Asiek,Patryś jaką ma fajną czuprynkę :) Słodziak kochany :)
Ty się tam kochana nie daj księdzu. My chrzciny dopiero wiosną ale ja już też bojowo nastawiona na rozmowę heh

Aguś,co do tabletek to patrząc na Luśkę niczego nie żałuję ale nie zamierzam kusić losu,dwójka dzieci mi wystarczy więc jednak decyzja o spirali zapadła i tego się będę trzymać :D

Daguniu...usmialiśmy się bo Bart taki podekscytowany maludą,że aż mu się wymsknęło i powiedział przy babci Zosi,że go duma...rozpierdala :P Cały on :D
Co do komunikowania się Niuni z nami to patrzy w oczy zwłaszcza jak się jej opowiada. O czymkolwiek byle mówić do niej :) wodzi wzrokiem za kolorowymi przedmiotami i póki co-to tyle
Teściową bym chyba zaje.... :angry:
Do nas wreszcie się wybiera Bartosza mama...hmmm aż jestem ciekawa reakcji i relacji i w ogóle... ale w sumie dobrze,że chce wnusie poznać.

Nike,ja takie oświadczenie składałam w ciągu 2 tygodni (bo chcę mieć płacone cały rok po 80%) a druk tego wniosku przywiozłam sobie z naszego ZUSu w Wolsztynie ;)

Kiniu...no na zdjęciu widać,że samopoczucie dużo lepsze :) Dobrze Cię widzieć taką uśmiechniętą :)

Aniu,to we srode wszystkie 3mamy kciukasy za Ciebie i Miśkę ;)

Natka,kupiłaś tą spódnisię na szelkach? Nam Bart ją kupił w Niemczech i do tego dresik ten różowy i 2 pary rajstopek :) Cuuudne a spódniczka faktycznie czad :D

Słonko ja tez mam chwile tesknoty za brzuszkiem. wiedzialam,ze tak bedzie ;)
co do plot.... spacerku z maluda nie bylismy ale juz w USC nas kilka osób widzialo,potem wspólne zakupy w kilku sklepach wiec i tak beda gadac :D cóż taki urok zycia celebrtytów hahaha

Karolcia,moja mała w domu ma ubrane body z dł rekawem i np pajac, na spacer zakładam na to kombinezon polarowy i czapusie. do wózka,nakrywamy kocykiem i jesli jest zimno albo wieje to jeszcze tym nakryciem wózka ;)

temat chrzcin mnie rozwala. u mnie nie tyle ksiadz co babsko w biurze parafialnym takie problemy robi,ale ja sie z nikim uzerac nie bede wiec w razie czego chrzest zrobimy na wiosce 15km od naszego miasta....

Alicja po dzisiejszej wizycie połoznej waga 3980!!! ale ogólnie ok
za tydzien we srode jedziemy na wizyte kontrolna do okulisty bo oczko wciaz lekko ropieje i przemywanie sola fizjologiczna nic nie daje...

11 lata 3 miesiąc temu #759910 przez iwonta_kg
Marta masZ nas od powiedzenia ze wszystko bedzie dobrze:)
My tez mamy tylko slub cywilny. W tyg idziemy do ksiedza zalatwiac chrzciny.

Dzisiaj mężuś mi zrobil pizzę :) bez keczupu, z serem i szynką :)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka