- Otrzymane podziękowania: 8
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Iva ciekawa to Ja jestem miny Barta niz mamy Bo jak mu sie wymsnelo to pozniej pewnie glupio bylo

Nubi tak sie usmialam ze łzy mi poleciały a brzuch mi podskakiwal ze małego wystraszylam bo akurat karmie!sytuacja rodem z dobrej komedi Takiego toastu to sie tata chyba nie spodziewał! U nas tez mieliśmy śmieszna sytuacje na ślubie no był u nas nasz przyjaciel z RPA (biały btw) hehe no i w trakcie wesela kamerzysta chodził do gości i prosił o jakieś mile slowa i życzenia dla pary młodej po czym nasz przyjaciel rzucił tekstem Łukasz ..... (zrobił dluuuga przerwę trzymając wszystkich w napięciu czy będzie mówił po pl czy po angielsku a on "spadaj na drzewo banany prostować" po weselu sam tego nie pamiętał a myśmy sie o tym dowiedzieli dopiero podczas oglądania filmu. Choć twojego Nika nikt nie przebije!
Dagus może jednak lepiej jakbys przeszła na mm bo przecież sie tak wykonczysz kochana Aż mi cię żal bidulko!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)
- Otrzymane podziękowania: 0
Dziewuszki,piszecie o tych jabłkach,a ja taką sztywną dietę trzymam

Madzia,ja karmię od 9 dni i już mam kryzys! I niestety tak jest,że po mm Iga lepiej śpi. Dlatego daje jej sztuczne w nocy.
Karmiące,jak u Was z brodawkami? Wyrobiły się? Bo u mnie nadal ból ;(
- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8
Kinga tak jak pisze Monia pierwsze doby są najgorsze a z każdym dniem coraz lepiej grunt to probuj ile możesz być jak najbardziej aktywna mimo iż cieżko bo czym wiecej ruchu tym szybciej wrócisz do siebie!
Właśnie sprawdzalam fotki kiedy miałam pierwszy spacerek z małym i już w szóstym dniu wyszliśmy na przechadzke No i u nas pionizacje po cc miałam po 12h przy czym wyglądało to tak ze odpieli mi cewnik i kazali sie ruszać No i wtedy miałam swoją przygodę ze smólka i wogole masakra była Ale powiem ze doszłam do siebie szybko i w sumie na dobre mi to wyszło choć wtedy czułam sie jakby czołg po mnie przejechał!
- papi88
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

my w domu wszyscy chorzy zaczelo się ze R cos zniosl a dwa dni później maly zaczol mieć chrypke i kaslac i ja przerazona w pt do lekarza z hubciem a tam trafiłam na jeb.. pania dr przepisala antybiotyk bo niby lekko cos slychac i kazala małego nacierać spirytusem

ponieważ nie bylam pewna diagnozy tej lekarki i przerazil mnie ten antybiotyk wieczorem poszlam do drugiego lekarza prywatnie a ta znowu lekarka ze nic nie słychać i tylko witamina c podawac!no to już się zdenerwowałam bo która diagnoza poprawna czy ta jest glucha czy tamta chciała na zapas dziecko faszerować antybiotykiem no i musiałam podjąć decyzje nie dalam antybiotyku bo maly później już nie kaslal a chrypka zaczela znikac mi ta prywatna lekarka powiedziała aby brac rutinoskorbin pic herbate z cytryna a z tego co wiem to ani rutinoskorbinu nie można ani cytryny podczas karmienia i jeszcze ze jakbym miała goraczke to absolutnie nie karmic piersią bo maly będzie miał!
i wczoraj ja dostałam prawie 40 stopni goraczki zwalczałam ja paracetamolem małego normalnie karmiłam a dziś od rana wydzwaniałam po lekarzach i nikt nie chciał przyjechać jedynie co dwóch lekarzy mi powiedziało ze normalnie karmic piersią wiec ja już nie wiem któremu lekarzowi ufac kupiłam sobie witamine c syrop prenalen po którym mam chyba gorszy kaszel (doczytałam się ze ten syrop wywoluje kaszel astmatyczny) i wapno.mam nadzieje ze dzisiejsza noc nie przyniesie zadnych niespodzianek ze nie wyladujemy w szpitalu...
- Nubi
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Co do brodawek u mnie juz prawie 14 dni to trwa i nadal pekniecia sa, wrecz dziury... Tyle ze jak karmie to czuje juz poprawe, nie rycze i nawet nie boli juz tak...
- kocham_cie
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Kalinka ta maść to do stosowania zewnętrznego ale to naprawde wystarcza bo bardzo mocno chłodzi

Iva co do wycieku nocnego... to miałam na sobie stanik i wkładki laktacyjne też... które mogłam wyciskać z mleka

Nubi historia z nickiem zajebista... padłam na cyce

Daga sprawdz czy Nefeli jakiegoś czpia w brzuszku przypadkiem nie zamontowali

Karolcia wiesz że pierwszy miseiąc ciąy określany jest jako 10 miesiąc ciąży... maluszki wówczas bardzo potrzebują bliskości mamy bo tylko ją znają jej zapach głos i bicie serca... dlatego pewnie Kornelek tak okropnie za tobą płakał
Monia u mnie brodawki twarde jak skala, chyba już wogóle w nich czucie straciłam, bo antek ostatnio naciągnął mi sutek tak mocno że aż D. krzyknąła "ała" a ja nawet tego nie poczułam

Papi ojć to nie wesoło u was.. co do cytryny to ja troszeczkę do herbaki dodaję i nic się młodemu nie dzieje... i o tym że karmić podczas gorączki można też słyszała... pod warunkiem że antybiotyków nie bierzesz
Kurka coś czuję zę dziś będzie bardzo ciężka noc, bo Antoś przespał praktycznie cały dzień plus spacerek 2h ... oj będzie grubo trzeba chyba jakąś kawkę na noc zapodać... a tu pozdrowienia z dziejszego spacerku

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
i fotka z wczorajszego wieczorka... nie ważne gdzie i jak... jak sę chłopak pojadł to musi się drzymnąć

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
Mi brodawki się szybko zagoiły. Trzeba smarować je swoim mlekiem.
Dziś kupiłam sobie te czipsy jabłkowe co reklamują. Pyyyycha!

Poza tym ciastka, biszkopty, drożdżówki

Madzia ślicznie wyglądasz! A Antoś pobija wszystko! Ale mu dobrze widac

W ogóle byłam u ginekologa na wizycie po połogu! Przepisał mi minipigułki antykoncepcyjne. Nic innego nie mogę przy karmieniu cycem. Symonette się nazywają. I bierze sie je 28 dni bez przerwy. I można nie miec przy nich okresu nawet pół roku

A jak u was z wizytami? Jeszcze przed czy już po?
- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
- zuzuzanta
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- papi88
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
iwonka widze ze chyba używasz rogala do karmienia.ja sobie nie wyobrazalam jeszcze nawet w ciąży karmienia piersią zwłaszcza ze mam wrażliwe sutki a teraz uważam ze to cudny widok a jeszcze jak mały tak głosno połyka z apetytem to obydwoje jesteśmy szczesliwi

magda no ty to laska az milo się patrzy na tak ładna zadbana mamusie mysle ze kazda kobieta powinna o siebie dbac tym bardziej po porodzie bo w ciąży można jeszcze wybaczyć niedociagniecia

ja dziś wyslalam R po ten bujaczek elektryczny i mam nadzieje ze to będzie dla mnie wybawienie poki co maly wlasnie się buja drzemie a muzyczka z bujaczka gra w tle

- papi88
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- donata
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Madzia, gdzie te Twoje kilogramy? Coś Ty ściemniasz

Kinga, gratulacje! Czekamy na relacje z porodu! Będzie dobrze. Musi być!
Iva, pewnie się nacieszyć nie możesz Bartem

- niagara
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74

akina_zet napisał:
Ło matko,wczoraj ta mała zołza dała mi popalić
Nie miałam Was kiedy czytać
To chyba był jakiś kiepski dzień, bo Julka też cały dzień marudziła i nie wiedzieliśmy o co jej chodzi. Dopiero na spacerze się uspokoiła

Julka wczoraj zjadła 180ml mleka

Jeśli o spanie chodzi, to wczoraj spaliśmy od 22 do 3.40

- donata
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Dobry wieczór
akina_zet napisał:Ło matko,wczoraj ta mała zołza dała mi popalić
Nie miałam Was kiedy czytać
To chyba był jakiś kiepski dzień, bo Julka też cały dzień marudziła i nie wiedzieliśmy o co jej chodzi. Dopiero na spacerze się uspokoiłaW ogóle moje dziecko uwielbia spacerować i jeździć samochodem
Może płakać przez cały dzień a wystarczy, że ją ubiorę i wsadzę do gondoli lub fotelika, a ona już śpi
Spacerujemy często po 3-4 godziny i mała w ogóle się nie budzi, chyba że zgłodnieje
Płacz jest dopiero po powrocie do domu
Julka wczoraj zjadła 180ml mlekaPóźniej co prawa część zwróciła, ale tak się domagała, że nie mogłam jej nie dać, choć przypuszczałam, że tak się właśnie skończy
Ile jedzą Wasze dzieciaczki? Mam wrażenie, że z tej mojej to taki żarłok rośnie.
Jeśli o spanie chodzi, to wczoraj spaliśmy od 22 do 3.40Rodzice wyspani i dziecko szczęśliwe
Szymek je średnio tak 100-110 ml co 3 godziny. Czasami się zdarzy, że zje z 80-90 ml, ale zaraz głodny. A i czasami jak zje te 110 ml, to wielki płacz i głodny. To wtedy dam mu z raz dziennie herbatkę koperkową. No, ale jak po każdym karmieniu ulewa z 10-15 ml to i głodny :/ ehh Niagara, to ja Ci zazdroszczę, bo Szymek najdłużej spał 4 godziny i to też rzaaaadko! I jak coś to w wieczornych godzinach. W nocy tyle nie chce spać.
- niagara
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74