BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 2 miesiąc temu #758436 przez nefeli
Izunia slicznie wygladasz!!! masz racje olej glupie rady!!!! ja mam pytanie apropo karmienia i mleczka...a wiec co zauwazylam ze jak moja pijawka pije mm to spokojnie,ale jak jej daje butelke z moim z takim trudem odciagnietym to szaleje,polowe wypluwa,wylewa,lapie raczkami za butelke,wydaje rozne odglosy...wyglada to tak jakby sie rzucala na to jedzenie i z radosci polowa jest na niej i na mnie...a co za tym idzie jest pozniej glodna
poza tym uwielbia kizi mizi kocyki i inne takie,moj szlafrok to jej kolderka w nocy na moim lozku
jeju jeju musze sie zmobilizowac i jakas fote strzelic...daje sobie miesiac...ale i tak bedzie z odrostem :( ;)
jejku wiecie co cos mnie opetalo ze slodyczami,moge je pochlaniac tonami i kawa,kocham kawe...pije jedna dziennie parzona ale chetnie bym ze 2 wypila,no i mam wyrzuty sumienia co do tych slodyczy...ja z braku czasu po prostu nie dojadam o stad moze ten glod na slodkie???

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #758441 przez izula
Nefi wyglądasz pewnie Bosko :)))a co do słodkiego to ja mam tak samo. Przez całą ciążę nie pochłonęłam tyle słodkiego co teraz. Nie wiem skąd to ale się śmieję, że przynajmniej mleko będę mieć słodkie :))) CO do nie dojadania to u mnie podobnie, bo jak się najeść jak po większości ja mam wzdęcia a mały kolkę.

Asiu biorę witaminy Natal 2 a teraz mam Omega Med. Zastanawiam się co jeszcze mogę kupić. A z badaniami to masz rację, muszę się wybrać.

Czy ja dobrze przeczytałam, że można Karmi pić jak się karmi piersią???

A i dziękuję za te komplement wy jesteście nie poprawne kłamczuchy hahaha :lol: :lol: :lol: :lol:

[/url]
[/url]

11 lata 2 miesiąc temu #758443 przez pyzaura
Izunia ja gdzies wyczytalam ze piwo karmi wspomaga laktacje :-)

Ania

11 lata 2 miesiąc temu #758446 przez asiek89
Dziewczyny, słodkie to ja też pochłaniam :D Zawsze żarłam jak głupia i tak mi zostało ;) chociaż póki co bez orzechów i czekolady, żeby nie ryzykować alergią u Patryczka.
Iza, nie wiem jak Ty "praktykujesz", ale ja na przykład nie mogę za dużej porcji zjeść na raz i stwierdziłam, że lepiej jest jak się je więcej posiłków, ale z mniejszymi porcjami - tak mniej więcej co trzy godziny coś tam staram się zjeść.
W sumie nie ma sensu brać nie wiadomo ile witamin, zwłaszcza że hiperwitaminoza też jest groźna - może podejrzyj w internecie skład różnych suplementów i wybierz te z najbogatszą zawartością?

Karmi pije się dla poprawy laktacji, jak najbardziej, ale trzeba je najpierw odgazować - niby minimum godzinę, ale u mnie stało prawie trzy.

Asia&Patryś

11 lata 2 miesiąc temu #758447 przez asiek89
www.doz.pl/apteka/p64813-Oligobs_Karmien...abletek__30_kapsulek A tutaj alternatywa dla Karmi - właśnie znalazłam w necie. Zawiera ten właśnie wspomagający wydzielanie prolaktyny słód jęczmienny i drożdże piwne (oraz całkiem bogaty zasób innych składników)

Asia&Patryś

11 lata 2 miesiąc temu #758449 przez pyzaura
Asiek a ty bierzesz te tabletki? Bo ja narazie femibion ale po porodzis wlasnie w cos takiego bym sie chciala zaopatrzyć. ..

Ania

11 lata 2 miesiąc temu #758450 przez asiek89
Pyzik, tych z linku nie biorę, dopiero się o nich dowiedziałam ;) Ale jutro skonsultuję się z położną, jak ona widzi taką alternatywę i być może się na nie przestawię. Karmi to tylko 0,5 promila chyba, a odgazowane to już w ogóle nie piwo, ale jednak chyba wolałabym tabletki. Najtańsze nie są, ale jeśli dobre to warto wydać trochę grosza.
Zwłaszcza, że może po niedzieli becikowe już będzie ;D

Asia&Patryś

11 lata 2 miesiąc temu #758453 przez Alivva
Czytam Was w kapieli. Siedze w wannie i z cycow mi sie leje :-) kapie sie w mleku niczym Kleopatra qwa :D

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #758459 przez kalina
kinga gratuluje:-) sliczne wy dwa:-) a relacje zporodu na spokojne jak ochloniesz..
tylko nie czekaj za dlugo bo widze po sobieze juz duzo nie pamietam a wlasnie sie zorientowalam ze ja nie relacjonowalam. ale przez pierwsze dni to nie dosc ze malo czasu bylo to jeszcze przerazal mnie sam powrot myslami do tej chwili. a tera.. hm najgorszego juz nie pamietam i tera to jak opowiadam to sie raczej smieje z kilku sytuacji.. a na poczatku tekst ze sie zapomina dzialal na mnie jak plachta na byka..

:-D iva padlam z ta kleopatra i telefon popluty:-P

mi sie tez kapiel marzy ale na sama mysl ze tam niepodgojone to chyba bym sie wsciekla z bolu a w zimnej wodzie nie bardzo wiec cierpliwie czekam na poprawe sytuacji i wtedy jak moje dziecie pozwoli to nic mnie przez godzibe z wanny nie wyciagnie:-)

akina zdjecie pod prysznicem swietne. az sie rozczulilam:-) a to tak zdjecie przez przypadek czy faktycznue zamiast wanny myjecie ja pod prysznicem?

izlulka widze ze i mamusia wyglada super i maly..

sloneczko nie wyglada jakby rodzila twczesniej:-) i maly slodziutki

nubi no niezle bysmy wygladaly dwie wariatki tlukace sie nad dziecmi:-D ale w polowie i tak do mnie podobna bo od pasa w dol:-P
eh temat tesciowych tematem rzaka... masakra.. i to wkurzajace ze inni wiedzza lepiej co nasze dzieciaczki potrzebuja

agamo meczylam sie do poludnia. przekimalam troche. ale jakas blokade dostalam bo dopiero rozmawiajac z mama doszlam do tego zeby lyknac proszka i od razu lepiej:-)

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 2 miesiąc temu #758460 przez MyMelange
Witajcie w nocy. Pospalam aż 4 godziny po 41 na nogach. Krocze ciągnie.... poszłam siku, bo średnio panuje nad pęcherzem i nie czuje, ze jest pełny. No i oczywiście zajrzalam do syna, bo przeżywam, ze sam tam leży....
Przezapraszam, ze ją tak o sobie tylko. Czytam wsio, ale myśli mam gdzie indziej. Caluję.....

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 2 miesiąc temu #758462 przez kalina
kingus kochana jasna sprawa ze powinnas sie zajac teraz soba i malym. fajnie ze nas informujesz na bierzaco:-)
a dlugo ma tam siedziec? mowia cos konkretnego? to jest fajne ze od razu reaguja jak cos sie dzieje i teraz sie chwilke podenerwujesz ale za to pozniej oboje wyjdziecie cali i zdrowolli:-)

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 2 miesiąc temu #758463 przez agamo
Eh dziewuchy ja miałam wieczorem dola depresjnego Ryczalam i wyzalilam sie mężowi i chyba pomogło Mały nie mógł zasnąć karmiłam go po 40 minut a on płacz i ręce w buzi ja wyczerpana bo oni nie zdarzylam nic zjeść boli mnie ząb ze promienieje na ucho gardło i glowec Do tego doszła temperaturavi poprostu cierpliwość mi sie skończyła! Nie wiem czy mały udawał ze jadł chociarz czułam ze ciągnął Wiec wyglądało by na to ze pokarmu nie miałam Zdesperowana poszłam po mm i tak moje dziecie dopilo. 50ml sztucznego i poszło spać a ja zaczęłam płakać na nowo! Teraz już ok ale wieczorem hmm miałam niezła zalamke!
A wiec wybaczcie jak kogoś pomine ale nie wszystko pamietam
Kinga gratulacje raz jeszcze No i teraz pewnie już nie ważne jak było najazniejsze ze twój slodziak jest już z wami! Fotki super!

Nike Martus a to ty masz już jednego synka? Gdzieś chyba przeoczylam! Ile ma lat?

Iva Lusia na ostatniej fotce tak poważnie wyglada jak większe dziecko! No a huśtawka śliczna!

Monia Akina twoja Igunia śliczna i fotka pod prysznicem tez mnie urzekla Piękna!

Asiek fajnie ze sie odezwalas i wiadomo ze czasu sie nie ma na tyle ile by sie chciało

Oooooo i Izula sie pokazała Ślicznie wygladasz i nie wiem o czym ty mówisz ze sie focic nie chcesz A Piotruś śliczny i jaki już duży!

Slonko Paula ja tez myślałam ze ty w pełnym makijażu no wogole nie wygladasz jakbys rodziła przed chwila Czy to napewno ty rodzilas? :p A tez cię nie poznałam na każdej fotce inaczej wygladasz! No i Piotruś tez przystojniak! Wkoncu doczekaliśmy sie fotek!

Ktoś pytał o spacer ja jak tylko poczułam sie na siłach by wyjść no i opuchlizna mi z nóg zeszła to odrazu poszliśmy na spacer to był chyba ósmy dzień albo i wcześniej No i raz wyszłam przed spacerem z małym na taras ale nie w kwesti chartowania ale była piękna pogoda a ja jeszcze za słaba to dałam mu trochę świeżego powietrza! Co do spodni ja tez siee trochę boje uwierania jeansow wiec narazie nie zakładam Ubieram dresy spodniczki i spodnie ale ciazowe choć i tak nie wiem czy bym weszła w swoje z przed ciąży nie chce narazie sie denerwować wiec nie próbuje. :p

Aga

11 lata 2 miesiąc temu #758470 przez niagara
Dzien dobry :)
Kinga gratulacje, szybkiego powrotu do formy i duzo zdrowka dla maluszka :)
Wszystkie maluszki przesliczne i takie kochane :kiss:
Slonko Ty po porodzie, a wygladasz jakbys dopiero co salon pieknosci opuscila, tylko pozazdroscic ;)
My na pierwszym, godzinnym spacerku bylismy, gdy Julka miala 6 dni.
Na katar sol fizjologiczna wkrapiana do noska.
Iva rozwalilas mnie z ta kleopatra :laugh:

Wczoraj pierwszy raz zostawilismy mala pod opieka babci, sami poszlismy do kosciola na spotkanie przed chrztem.
Zapisalam sie z Julka na masaz shantala, wczoraj byly pierwsze zajecia. Najpierw Julka miala lekkie zdziwko o co chodzi, co ona mi robi, ale pozniej chyba zaczelo jej sie to podobac :) moze uda sie i masaz bedzie wplywal na nia relaksacyjnie i uspokajajaco. Pozyjemy zobaczymy, poki co od 6 sie wierci, spac nie moze i ja przy okazji tez nie spie.

11 lata 2 miesiąc temu #758481 przez Milka
Witam :) na początku gratulacje dla rozpakowanych mam i ich maleństw . Dużo radości wytrwałosci i zdrówka dla Was :*
Jestem lutową mamusią i mam pytanie do mam które karmią MM . Mam całą puszkę dużą bebilonu 1 oczywiscie dobra z data waznoscid o 2015 r. nie otwarta kupiłam a potem okazało sie ze mala ma skaze i musiałam zmienic mleczko , z miłą chęcią odsprzedałabym , za puszke dalam 44 zł a aptece Superjednostka ( chce za nia 30 zł) do puszki dam całe opakowanie witamin BABY K+D tez nowe ( za dużo kupiłam z firmy VitaDerol) oraz jeśli któraś by chciała to pampersy do pływania rozmiar 3 z baby dream kilka sztuk . Jeśli była by tu mama z okolic Zawiercie , Katowic , Siemianowic . to jesli chodzi o zawiercie moge podwiesc w kazdy dzien a katowice siemianowice bede w przyszłym tygodniu sroda czwartek lub piatek , wiadomo ze nie oplaca sie tego wysyłac bo szkoda pieniążków na wysyłke .
Jak cosik to piszcie na PW jestem dziennie .
Pozdrawiam

11 lata 2 miesiąc temu #758502 przez nefeli
Dinusiu wariacie nie trac mleka w kapieli ;)
och jak dobrze ze nie tylko ja zapycham sie slodkim,ale wiecie ja czekolada na maksa,bo to jedyne co uznaje za slodkie!!! :(
Kinia sciskam Cie mocno,wnioskuje ze porod byl ciezki,ale wazne ze wszystko dobrze!!!!

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka