- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- słonko
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Dzięki za komplementy dla Bąbelka

Monia, jaka całuśna Małpka

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)
Daguś nie żartuj, ta fota zrobiona w dzień porodu, jeszcze przed transfuzją krwi... żółta od opalenizny, a pod spodem czysta biel. A usta to zawsze mam ciemne ze zmęczenia
Dzięki za komplementy dla Bąbelka
Monia, jaka całuśna Małpka
Słonko dla mnie wyglądasz jabyś wyszła z salonu makijażu, serio

- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
jejku noooo naprawdę :/ co te dziecko ze mną zrobiłoIva ty ostatnio jakas mietka sie robisz
a hustawka super!

Paulina-foteczki Piotrunia i z Piotruniem extra

Daga,widzę,że tesciowa w kwestii wpadania kiedy się jej podoba nic się nie zmieniła ale za to Twoje podejście mi się bardzo podoba

Moniu....spodnie to ja założyłam od razu,brzucholek mi też zwisa,a raczej ta fałdka nad raną ale wiem,że ona to potrzebuje trochę czasu w moim wypadku na pewno. Już raz to przerabiałam. Rany nie pielęgnowałam jakoś specjalnie. Normalne mycie i balsam jak na resztę ciała. Nawet octaniseptem nie psikałam.... a pas poporodowy zakładam najczęściej na spacery. Bo w domu mi nie wygodnie jak siadam,za bardzio mnie ciśnie a na spacerku to looz bo cały czas w pionie

A no i pierwszy raz wyszłam z małą w 8 dzień jej życia

Boshe jaki fajny pomysł na fotę z dzidziolem

- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)

A to mój skarbek po jedzonku

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ivka czyli na ten zwis nad raną trzeba czasu, bo ja już w panice, że tylko ja coś takiego mam
Brzuch powoli maleje, tylko ten zwis
No właśnie ja jutro mam zamiar wyjść z małą, a hartowałaś Lusię jakoś przed wyjściem? Noooo Gusia malusia,ale gdzieniegdzie skórka jej się zwija
A to mój skarbek po jedzonku![]()
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
jest niesamowita

Wiesz co no w ogóle jej nie hartowałam... zaplanowałam sobie pierwszy spacer jakoś na poniedziałek a w czwartek-tydzień po porodzie położna mówi-pogoda ładna,korzystaj i idz na spacer. W ten czwartek się nie wyrobiłam ale w piątek wyszłyśmy bez żadnego przygotowania i godzinny spacerek zaliczyłyśmy

A co do tej fałdki na brzuchu to mi zlazło cholerstwo po ładnych kilku miesiącach więc cierpliwości

- Kasia :]
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Dziękujemy z Zosią za miłe słowa

Co do rany po cc...Faktycznie najpierw troszkę zjaśniała, a później znów zrobiła się czerwona. Ale teraz znów powoli zaczyna się jakby goić. Mnie już praktycznie nie ciągnie, nie czuję nic prawdę mówiąc. Boję się jeszcze zasnąć na brzuchu, ale to chyba bardziej psychika

Akina pytała jeszcze o higienę rany o ile dobrze pamiętam. Ja ranę myłam mydłem bakteriobójczym, jakimś siarkowym (bo takie tylko było akurat w aptece) i psikałam po kąpaniu octaniseptem.
Oj, zauważyłam dopiero zdjęcie Iguni

- izula
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Moje szczęście przyszło na Świat 22.08.2013 r.
Wszystkim nowo narodzonym Bobaskom przesyłam ogromne buziaki i gratuluję Mamusiom

Wszystkie dzieciaczki są prześliczne a zdjęcia cudowne.
Przepraszam za moją nie obecność ale mam wrażenie, że wali mi się wszystko na raz na głowę.
Co do rany po cesarce to ja przemywałam osceniseptem. Pępuszek Piotrusiowi też tym przemyswałam, więc był jeden dla Niego i Mamusi.
Co do rany po cc. To ja jestem 6 tygodni po a dalej mnie uwiera jak mam dżinsy włożone, że już nie powiem że dalej mam @. Zaczynam się tym powoli martwić

A my walczymy z kolkami, teraz mamy Delicol i zobaczymy co będzie po tym. Do tego mąż się przyziębił i teraz Piotruś ma katarek a ja tak się martwię o Niego, że najchętniej spałabym przy jego łóżeczku albo w ogóle nie spała. A i ma problem z zatwardzeniem. Musimy wytrzymać do jutra i jutro drugi raz w tym tygodniu do lekarza idziemy. Pierwszy byliśmy z powodu strasznych kolek. Mały tak płakał, że w żaden sposób nie dało się go uspokoić.
Oj dziewczynki mam takiego doła jak Wielki Kanion. A do tego złote rady teściowej. A na dodatek telefon mi się popsuł i mam zastępczy i padł komputer więc musieliśmy kupować nowy, bo oczywiście było już po gwarancji a naprawić podobno się nie da. Przepraszam, że pojawiam się i piszę o sobie. Wybaczcie ale tylko wam mogę wyżalić co ma na sercu leży, bo jak powiem mamie to zaraz słyszę, że źle się zajmuję małym.

- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Co do kolek to doskonale Cię rozumiem... ja już przetestowałam Dicoflor,Bobotic (do dupy w naszym przypadku) teraz Infacol....lepiej od jutra przechodzimy na Sab Simplex,do tego mleko Bebilon na problemy kolkowe no i suszarka oczywiście

Oj paskudne to paskudne.... Oby odeszło cholerstwo jak najszybciej....
- nike84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Monia akina ja juz wchodzę w spodnie sprzed ciąży ale przez "sexi" brzuszek nie moge ich dopiąć

No a fotka pod prysznicem - mistrzostwo!

Mi Kaspersky dał dziś tak popalić że do tej pory mi głowa pulsuje z ciśnienia. Najpierw chlusnął na mnie mlekiem tak, że prawie przez pół pokoju poleciało. Ja oczywiście panika i zawał serca.Potem nie chciał spać i tak krzyczał niesamowicie, że myślałam że się udusi zaraz. Następnie kąpiel - jak zwykle dramat. Na sam koniec zjadł 30ml mleka i poszedł spać...
Bardzo dziekujemy za komplementy odnośnie Kacperkowego ferrari

ps Dziś koleżanka pożyczyła mi wagę dla małego i... Kacperek w ciągu tygodnia przybrał 300g

Iva przechodzicie na Bebilon Comfort? Bo włąsnie tez się nad nim zastanawiam bo on ponoć jest ogólnie na problemy brzuszkowe...
- pyzaura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 11,10.2013 Michalinka :)
Słonko jak Ty ładnie wyglądasz laseczka i ten twój skarbek.
Monika Igusia taka mała słodka kruszynka
- izula
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
CO do spacerków to nam położna powiedziała, że jak ciepło to można nawet dwa razy na dzień wychodzić na spacerek. Jak zimno to raz i krócej.
- pyzaura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Zostają jeszcze W szpitalu bo Jasiuma lekko Obniżone tętno i jest na noworodkach, a ona tylKO dochodzi do karmienia.I wyjdzie w poniedziałek
Także trzymamy Kciuki
- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Bałam się,że nie będzie chciała pić bo te zwykłe jest słodsze a Comfort taki troszkę bez smaku ale póki co-nie widzę,żeby robiło jej to jakąś tam różnicę w smaku. Ten mój głodomorek to wszystko łyka

No zobaczymy co to będzie.
Izunia-Delicol poleciła mi połozna ale miałam już kupiony Infacol. Ponoć składy mają podobne no i najważniejsze,że te kropelki można podawać przed każdym karmieniem więc i działanie mają lepsze. Powiem Ci,że na pewno zniknęły problemy z kupkami. Napina się ale bez bólu już...po prostu,żeby ją strzelić w pieluszkę. Kupale wielkie,luźne,żółte....czyli takie jakie być powinny

jeszcze żeby tak na tą kolke cos pomogło to będzie git

No to Monia,jeszcze week i potem już do domku

A Aniulka nasza kiedy ruszasz do boju???
- izula
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Leżaczek mamy ale używamy rzadko bo Piotruś woli jazdę wózkiem po mieszkaniu a jeszcze lepiej śpi mu się w foteliku gdy jedzie w odwiedziny do babci albo do parku na spacerek

U nas do zasypiania sprawdza się karuzela z melodyjkami - oczywiście jak niema kolek.
Co do kąpieli to płacze tylko jak się go ubiera ale wtedy sprawdza się smoczek - uspokajacz.
Oglądam zdjęcia naszych wrześniowych Maluszków i mi się łezki kręcą w oku. Takie słodkie kochane maleństwa.
Miałam coś jeszcze o czymś napisać i zapomniałam.
- pyzaura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-