BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 2 miesiąc temu #758085 przez karolcia1919
a i odezwala sie do mnie Ania31...urodzila zdowa corcie 23.09 ..odezwie sie do nas na forum.nie odzywala sie bo miala problemy rodzinne;/

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #758089 przez Alivva
Odpisując szybko,od końca...
Aga-zaczerwieniona blizna wg mnie norma. Ja też tak mam. Najpierw mało widoczna,potem czerwona a później zacznie się powoli rozjaśniać :) Kremu na bliznę żadnego nie zamierzam używać bo czasem skóra może być uczulona na jakiś skład takiego kremu i narobi się więcej szkody niż pożytku :/ A samo naprawdę ładnie się wygoi :)

Odnośnie mojego kociambra...chyba Donia pytała czy się nie boję. Nieeee Mia na razie lubi się gdzieś tam do małej przytulić,zwłaszcza jak ona śpi-tak jakby chciała ją ogrzać ale jak maleńka tylko zaczyna nadzierać paszczę to Mia ucieka :) O sierść tez się nie martwie bo koty tonkijskie kłaczą się tylko na wiosnę kiedy zżucają zimową sierść więc ogólnie mamy z tym spokój. Coś tam pewnie gubi ale nigdy nie widziałam sierści ani na małej ani na sobie ;)

Nie wiem co miałam jeszcze napisać...
Nasza nocka dziś suuuper. 3 karmienia,przerwa w spaniu od 3 do 4 ale bez płaczu więc gólnie rewelacja. Ale w ciągu dnia miała załączone tylko czuwanie. Spała może ze 3 godzinki więc musiała odespać. Dziś też mało śpi....gdyby nie moja mama to w mieszkaniu miałabym syf,kiłę i mogiłę :/ babcia ją zabrała a ja w 1,5 godzinki wylizałam mieszkanko na błysk ;)

11 lata 2 miesiąc temu #758102 przez Alivva
Nooooo to mega gratulacje dla Kini :)
Ciekawe jak mały będzie miał na imię :)

Gratulacje również dla Ani,chociaz ja juz nie pamiętam kto to :/

11 lata 2 miesiąc temu #758139 przez pyzaura
GRATULUJĘ DLA KINI :kiss:

Cudowna wiadomość ;-);-);-)

Ania

11 lata 2 miesiąc temu #758148 przez agamo
Kinga gratulacje! Kolejna mama sie doczekała Czekamy z niEcierpliwowcia na relacje fotki no i oczywiście na imię! Jeszcze raz gratuluje!

Iva dzięki za info o bliznie To ja tez raczej nie będę niczego używać do tej pory dość ładnie sie zrasta wiec może nie ma sensu! A jakby mnie uczulilo to bym sie załamała Zauważyłam ze mnie teraz po porodzie wiecej rzeczy uczula nie wiem o co chodzi Nigdy nie miałam takich problemów a teraz w ciąży Johnson uczulil Po porodzie zel pod prysznic o teraz nawet chyba wkładki laktacyjne! Porażka! No i gratuluje udanej nocki!

Równiez gratuluje Ani choc ja tez nie pamietam!

Aga

11 lata 2 miesiąc temu #758150 przez iwonta_kg
Hej dziewczyny. Przepraszam ze nie odpisze na posty ale czasu brak. Chcialam tylko zapytać czy macie lezaczki dla swoich pociech? Jesli tak to czasu dziennie w nich leżą? My kupilismy wczoraj i kacperkowi sie podoba ale nie wiem ile moze w nim lezec...

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 2 miesiąc temu #758160 przez nike84
Witam :)
Właśnie przed chwilą zdałam sobie sprawę, że dzis już piątek jest :cheer: Odkąd Kacperek jest ze mną straciłam poczucie czasu i nie odróżniam weekendu od zwykłego tygodnia ;)

Przede wszystkim KINGA GRATULUJĘ!!!

Agamo u mnie blizna po cesarce też jest zaczerwieniona, ale położna jak mi ją oglądała, powiedziała, że tak ma wyglądać. Ja też raczej nie zamierzam niczym smarować, bo wiem że takie rzeczy trzeba robic systematycznie, a u mnie z tym jest problem ;)

Kasiu jaka z Zosi ślicznotka mała :cheer:

karolcia my na razie jeszcze bujaczka nie uzywamy bo mamy taki bardziej siedzący więc czekamy aż Kacperek bedzie mniej wiotki i sam usiedzi w nim. Co do czkawek to my przerabiamy je prawie po każdym jedzeniu. Nie wiem z czego to się u niego bierze, ale czekamy aż samo mu przejdzie. A pampersów myślę, ze z 10szt schodzi spokojnie. Bo mój Kacperek złośliwa bestia, potrafi narobic do pampersa zaraz po przewinięciu :silly:

Nefeli nie martw sie u nas podczas kąpieli jest taki wrzask, że śmieje sie że w koncu przyjdą z opieki społecznej że mordujemy dziecko. Ale powiedziano mi, żeby sie nie przejmować i broń boże nie karmić prze kąpaniem. Więc podobnie jak nubi na spokojnie go kąpie, przewijam, ubieram i dopiero dostaje butle :)

A tu my podczas spacerku po którym Kacperek padł jak zabity ;)
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #758173 przez Alivva
Ja miałam dostać leżaczek ale cuś nie wypaliło,jednak moja przyjaciółka z Berlina dziś mi napisała,że kupuje małej hustawkę więc nie mam nic takiego kupować bo za 2 tyg przyjeżdża więc przywiezie :) Kochana ciocia.
Tak to wygląda i jest od 0 do 9kg. Nie wiem ile czasu dziecko może w czymś takim leżeć ale pewnie będzie to jakaś alternatywa jak mama będzie musiała coś zrobić w domu.
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #758174 przez kocham_cie
no to jeszcze fotka od Kini i... chyba Filipka :blush:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Magda M

Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #758224 przez Alivva
hmmm Filipek???
Zobaczymy,czy tak zostanie ale faktem jest,że Filipy to fajne chłopaki :D

Mój Filuch właśnie pojechał do taty na week ale jak mój ex po niego podjechał to młody podszedł do mnie (trzymałam małą na rękach) pocałował ją w czółko i mówi "To nara siostra-do niedzieli" :) Rozczulają mnie na maxa takie momenty :)

11 lata 2 miesiąc temu #758240 przez MyMelange
Dzięki Madziu za przekazanie wieści. Maluch niestety naswwietlany. Mamy konflikt grup głównych. Ją mdleje jak wstaje, muszę jakiś wóz zorganizować i pojechać do niego. Moje szczęście biedne.

Poród, Hmmm poczekać aż Pyzik urodzi i oopowiem .

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 2 miesiąc temu #758256 przez Nubi
Kinga gratuluje! No i teraz mi piklo ze byla mowa o Filipie a Iva jak i wtedy tak i teraz wychwala, no i ma pelne prawo ;) duzo zdrowka dla Was Kinga, ciekawam jak Twoje wrazenia po i jak emocje a propo małego czlowieka. :kiss:

Dobrze Aga zauwazylas, pamela towarzyszy Zo w kolysce, szczur w wozku a w lozku jaaaa i moje dwie przyjaciolki -piersi :)

Marta super zdjecia, te spacerowe lubie chyba prawie najbardziej, niezla fura, masz duze szanse ze mna wygrac w wozkowym wyscigu ;)

Iva ty ostatnio jakas mietka sie robisz :side: a hustawka super!

Tak dziwnie sie zlozylo, dzis rozpakowalam bujawke dla Zo, przeczytalam od kiedy moge ja sadzac, za chwile karolina zapytala o bujke, pozniej Iwonka, teraz Iva...ale nas zsynchronizowalo :cheer:

Jestem mamAsią

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #758261 przez słonko
Kinga, gratulacje!!! Ogromne buziaki dla Ciebie i Twojej ślicznej kruszynki :kiss: :kiss:

Aniu, teraz Twoja kolej. Do dzieła! :blink: :)

Ja nie chwaliłam się jeszcze za dużo moim skarbem, to teraz kilka fot naraz :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Paulina i Piotruś
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #758283 przez nefeli
Kinia ogromne gratulacje,dzielna mamo!!! Filipek sliczny chlopczyk :) buziaki dla Was i wracaj szybko do formy kochana!!!
Slonko ja Cie na tej fotce wogole nie poznalam,ale widze ze bylas w swietnej formie a Niunio jakie ma piekne usteczka,caly sliczny :)
Ania czekamy na Ciebie,w srode o ile pamietam ?
Moniczka jak tam Igunia?
Aliva Mia ma zadanie bojowe ochroniac Alicje,ale raczej robi za najlepszy grzejnik dla Ali :)
My teraz spimy...tesciowa wparowala bez zapowiedzi z goscmi...ale mialam nerwa ze hej...
malej nie widzieli bo u mnie w sypialni spala hihihi...wiec odwiedziny do dupy...a wali mnie to ...mam dosc przejmowania sie wszystkimi wkolo...
teraz spimy cd,a za to w nocy jak ja chce spac to Niunia oczy szeroko otwarte i nie ma mowy o spaniu...odkurzacz tez nas juz nie kreci ...

11 lata 2 miesiąc temu - 11 lata 2 miesiąc temu #758285 przez akina_zet
Kiniu grartulacje :) Kawał chłopaka! Dochodź do siebie i wracaj do nas na forum :kiss:

No to teraz kibicujemy naszej Ani i Michalince :)

Co do wagi małej, jeszcze raz dziękuję Wam wszystkim za wsparcie :kiss:

No właśnie dziewuszki cesarkowe, jak Wy pielęgnujecie rany? Kiedy odczucie bólu się zmniejsza? Kiedy założyłyście spodnie? Ja się boję,że będą uwierać i podrażniać ranę :( I został mi taki brzuchowy zwis, słyszałam,że po cc tak często jest, mięsnie są osłabione.... ja to już bym brzuszki chciała napitalać :lol: Nosicie ten pas poporodowy?

Martuś ja też chcę na spacer :D

Kiedy zaczęłyście wychodzić z maluchami?

Słonko ja też Cię nie poznałam :silly: Ekstra masz malucha :)

A to moja małpka pod prysznicem z tatą :)

Monika Z.

Załączniki:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka