- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013

Kalinka-no my robiliśmy usg w ramach nfz... połozna nam wszystko załatwiła i przekazała tylko datę i godzinę więc nic nie musiałam kombinować na własną rękę

Natalka słodka

No Madzik,widzę ,że my wariatki idziemy równo jak przecinaki

Antonio w roli zebry świetny

Nike,ja kropelki podaję bezpośrednio do dziubka

Aśka....współczuję "dobrych rad" też czasem mi ktos coś bręczy. Jestem cierpliwa ale jak tych rad jest już za dużo....no ja mam niestety ten mój PYSK więc cos tam odszczekam i potem looz na jakiś znów czas

Kacperek "sokole oko"

Moniś...jak Ci powysyłam foty dzieciaków urodzonych ostatnio w naszym szpitalu (foty oglądałam dziś w lokalnej gazecie) to zaczniesz Bogu dziękować,że Igunia taka zgrabna kruszynka

Alicja spadła w szpitalu do wagi 2800 a w poniedziałek obżartuszek miała już 3700!!!
Guśka też urośnie i nawet nie będziesz wiedziała kiedy

Ojej jaki ten Szymuś bombowy

Daguniu,mała płacze w kąpieli bo nie lubi czy jak??
U mnie kąpiel to dla małej lek na całe zło. Teraz mam kosmos w domu jak musze ją przetrzymywać z jedzeniem do 3 godzin,bo aż się wścieka po 2 godzinach taka głodna. Dziś już nie wiedziałam co robić więc dawaj ją do wody....i cisza się zrobiła

Jeszcze Wam napiszę,że dziś kupiłam na spróbowanie mleko Bebilon dla dzieci ze skłonnością do kolek i zaparć. Zobaczymy,czy mleko cos tu zmieni bo powoli bateryjki mi wysiadają

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nike84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Donata Twój Szymek faktycznie kruszynka był. Ale jaki śliczny chłopiec z niego rośnie

Dzięki agamo

nefeli ja nic nie robiłam,żeby zatrzymać laktację. Wrecz przeciwnie. Piłam herbatki na laktacje, wypijałam ogólnie chyba z 2,5l płynów (po których ciągle biegałam na siku), odciagałam pokarm co 3 godziny. Po prostu ja od samego początku miałam mało pokarmu, ale myślałam że coś sie rozkręci, a tu zamiast sie rozkrecić, to z dnia na dzień zaczęło zanikać. teraz już od kilku dni nie ściągam pokarmu i nie mam żadnych problemów z piersiami - nie są twarde, nie bolą mnie

A tu ja z moją miłością

- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013

Chociaż jak zmieniłaś awatarek to musialam looknąć kto to bo taka odmieniona mi się wydajesz

Z tym pokarmem to u mnie podobna historia :/
Na razie jeszcze ściągam i w sumie nie aż tak mało bo jednorazowo co 3-4godziny 120-140ml ale jeszcze przedwczoraj ściągałam lekko 200-240! i po cyckach widzę,że coś nie halo...przedtem się napełniały,robiły się twarde i bolące co było znakiem,że czas się "wydoić"

Fota sprzed chwili...tak sobie nynaja

- donata
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Ależ mi się podoba ta Twoja fota Marta
Chociaż jak zmieniłaś awatarek to musialam looknąć kto to bo taka odmieniona mi się wydajeszNo ale jasne,że odmieniona bo teraz przecież już mamą jesteś
I to jaką fajową mamcią
Z tym pokarmem to u mnie podobna historia :/
Na razie jeszcze ściągam i w sumie nie aż tak mało bo jednorazowo co 3-4godziny 120-140ml ale jeszcze przedwczoraj ściągałam lekko 200-240! i po cyckach widzę,że coś nie halo...przedtem się napełniały,robiły się twarde i bolące co było znakiem,że czas się "wydoić"a teraz są takie same wciąż-ani nie większe,ani twardsze ani bolące.... czarno to widzę ale też nie mam zamiaru się czuć winna z tego powodu. na razie walczę i czekam na bieg wydażeń
Fota sprzed chwili...tak sobie nynaja![]()
Dziękujemy za miłe słowa

Marta, jaka słodka fotka

- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 8
Iva u mnie podobnie mały taki glodomorek ze tez problemu z otwieraniem buzi nie ma! Czasem się śmieje ze jakbym mu chrupke kukurydziana dała to chyba tez by wymlaskal

Donia jaki faktycznie Szymus drobniutki ale jak pięknie nabrał cialka! I jakie ma grubiutkie nóżki! A Tak mi się właśnie przypomniało ze mojej znajomej córeczka w terminie urodziła się poniżej dwóch kilo O ile dobrze pamietam to 1,800 i teraz piękna i zdrowa już ma prawie dwa latka!
Marta Nike fotka super ślicznie wygladacie I jakiego Kacperek ma dużego smoka. Daj znać jak działa ten espumisan bo może powiem szwagrowi żeby mi przywiózł!
Hmmm mam wrażenie ze znowu kogoś ominelam ale nie pamietam kogo! No nic z góry wybaczcie! Ps i co do forum to faktycznie się ładnie trzymamy patrzyłam na sierpniowkach już chyba nie piszą U nas bedą rekordy coś mi się tak wydaje!
- MyMelange
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Gdzie Pyzik? Jest czy rodzi?
- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Trzymam Kinia w kciuki żeby szybko poszło i żebyście już rano zobaczyli waszego synka! Powodzenia kochana!
- MyMelange
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- MyMelange
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- niagara
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74

Iva aga poplakalam sie czytajac opisy kokek u Waszych dzieci. Julka tylko sie spina i czasem zaplacze, ale mimo iz nie trwa to dluzej niz minute i tak serce mi krwawi

Ktoras pytala o karmienie ja niestety podaje malej tylko mm Bebilon.
Umowilam sie do fryzjera

Aska nie przejmuj sie gadaniem, mi tez wszyscy ciagle wytykaja co robie "zle", a ja tylko przytakuje z usmiechem i dalej robie swoje

Kasia stroju dla Julki jeszcze nie kupilam. Mam upatrzona sliczna biala sukienke

Pochwale sie jeszcze ze wczoraj sama wykapalam Julke, bo tatus byl w pracy

Kinia powodzenia, trzymaj sie! Juz nie dlugo zobaczysz synka

- agamo
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Kinga bo to można powiedzieć ze prawie polmetek za tobą Mnie położna mówiła ze najdłużej i najgorzej jest do tych 5cm a potem to już leci! U mnie wszystko się wleklo ale i samo nie ruszyło!tak czy owak ja tu pitole a ty tam rodzisz! Powodzenia kochana! I super ze mąż będzie z tobą będzie ci z nim łatwiej!
- pyzaura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 11,10.2013 Michalinka :)

U mnie bez zmian nic ale nie bede zanudzac...

Buziaki dla wszystkich mamus.
Dzis Monisia wychodzi ze szpitala moze cos nam dzis napisze

Dzieciatka wszystkie cudowne

- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)

Doniu Kochana,Szymuś już taki pulpecik,podbudowałaś mnie tym zdjęciem

Lusia też rośnie jak na drożdżach

Kacperek Marcik też słodki

Aguś a ile Twój niuniek teraz waży?

Nefelko a może wstawisz jakieś nowe zdjątko malutkiej?

Kinia to już tuż,tuż

Pyzaurka jak tam?
- Kasia :]
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Oj z tymi radami to nie wygramy niestety

Nefeli, ja słyszałam opinie, że przy antybiotyku można stracić pokarm. Więc może obejdzie się bez zastojów itp. Ja jednak w szpitalu dostawałam dwa, a do tej pory karmię Zosię tylko cycem. No może ostatnio dokarmiliśmy ją raz mm, bo zrobił mi się zastój w jednej piersi i nie chciała współpracować

Niagara, też myślałam o grubszej sukieneczce, dwóch parach rajstopków i białym kocyku...Tylko u nas na wsi (ludzie mają dziwne podejście) i nikt z wózkiem nie przychodzi na chrzciny

Kinia, już tuż tuż...chociaż może zanim to przeczytasz to już będzie PO