BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 5 miesiąc temu #760456 przez akina_zet
pyzaura napisał:

Hejka

Trzymajcie za nas kciuki na 14 ktg i lekarz także później wam napisze co i jak. Dzieki za rady stracha mam ale jak wy wszystkie dalyscie rade to i ja dam ;-);-);-)

I wkoncu bede mogła z wami pogadać o tych wszystkich sprawach ;-) juz się nie mogę doczekać ;-)

Aniu kciuki zaciśnięte :)

Monika Z.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #760485 przez izula
CZeść kochane Mamusie :)

Ania trzymam mocno kciuki za Ciebie :)))

Trochę nadrobiłam ale nie wszystko :(. U nas katarek, kolki cd i problemy z kupką a raczej z jej brakiem.

Na kolki bierze delicol, na katarek kropelki a z kupką to nam pani dr powiedziała, że jak jest tylko na cycu to nawet tydzień może nie robić kupki ale ja się bardzo martwię tym brakiem kupki. Bączki puszcza w dużej ilości i śmierdzące ale kupki nie ma.

CO do chrztu to u nas 27 października chrzest. Podobno jak u jednej mamusi na 15 osób w restauracji ale jeszcze nie wszystko załatwione.Ale za to muszę się pochwalić że zaproszenia sama robiłam :)

Iwonka jaki twój synuś już duży. Kiedy to przeleciało te 6 tygodni a jeszcze całkiem niedawno był w brzuszku. :) Buzi dla Niego :kiss:

Buzi dla Wszystkich naszych forumowych Maluchów. Wszystkie są jedyne i niepowtarzalne a na zdjęcia to mogłabym patrzeć bez końca.

Dziś mój mąż ma urodziny i będzie najazd rodziny w sobotę moja babcia ma urodziny to czeka nas pierwsza impreza wyjściowa jeśli w czwartek Piotruś zostanie zaszczepiony i będzie po katarku. Mówię wam nie mam czasu na nic. A do tego mam telefon w reklamacji po raz 3.

Ale za to wczoraj byłam w końcu u fryzjera :))) Dziewczyny jaka radocha po pół roku leżenia w łóżku :) jeszcze muszę się wyrwać raz i kupić coś do ubrania na chrzest dla siebie bo dla Piotrusia już mamy kreację hahah :))

Buziaki dla was i cieszę się bardzo że tu jestem z Wami bo zawsze człowiek mądrzejszy wychodzi i może sobie porozmawiać i wyżalić się.

[/url]
[/url]

11 lata 5 miesiąc temu #760488 przez izula
A to ja i moje 5 kg szczęścia :))))

[/url]
[/url]
Załączniki:

11 lata 5 miesiąc temu #760497 przez kocham_cie
iwonta_kg napisał:

Madzia a jak takiemu dziecku robic inhalacje? My tez sie meczymy praktycznie od urodZenia z ta sapka. Najgorzej w nocy jak malego to budzi i spac teZ przez to nie moze :/

Karolcia nie wiem ile Kacperek wazy ale jutro sie dowiem bo idziemy do przychodni na szczepienie. Bardzo mnie to stresuje...

Iwonko ja mam inhalator elektryczny i maseczkę przystawiam mu do buzki, na razie pożyczyłam ale asik mówiła ze 10 mają byc w biedronie więc kupię... no i ciągle myśle nad nawilżaczem powietrza... tylko zastanawiam się czy to przypadkiem nie jest wywalanie kasy w błoto :dry:

Magda M

11 lata 5 miesiąc temu #760500 przez kocham_cie
izula napisał:

A to ja i moje 5 kg szczęścia :))))

Izuś wyglądacie przecudnie :kiss:

Magda M

11 lata 5 miesiąc temu #760511 przez karolcia1919
bylismy na spacerku ;)tak rodzinnie ;) na pierwszy raz 30 min ;)
ale sie ciesze z tego az sie poplakalismy ;)
slodkiego mamy synka ;)
spal sobie...troche popatrzyl jak glosno bylo od samochodow;)

11 lata 5 miesiąc temu #760545 przez EwelinaB87
Hej dziewczyny sorki że się wtrącam ale potrzebuje rady, czy któraś z was na allegro kupiła usztywniany stanik w dużym rozmiarze? polecacie coś chciałabym kupić, wg rozmiarówek mam
75f/h czasem nawet i/j dlatego trudno mi coś dobrać, czy są wygodne w karmieniu? nie uwierają? pomóżcie :)

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #760614 przez agamo
Izula super wygladasz Strasznie odmienila cie fryzurka Normalnie inna mamusia! oczywscie na lepsze!

Pyzik Ania trzymamy kciukasy i wracajcie juz do nas rozpakowane bo wszystkie na ostatnia gwiazde nie mozemy sie doczekac No i jak wrocicie to trzeba bedzie jakos oblac ze wszystkie juz jestesmy po! az odpale rafaello chyba :P
Tylko jeszcze nasze Ewusia biedroneczka musi sie rozpakowac Ciekawa jestem co tam u niej i jak tam brzusio rosnie :D

Ewelina niestety ja nie pomoge bo ja mam nieduze C i zamawialam fajny biustonosz jestem mega zadowolona ale niestety na angielskim ebay choc kupowalam z singapuru :p ale przy moich malych to ja akurat potrzebowalam cos z usztywaniana miseczka oczywiscie bez fiszbin Moze dziewczyny cos pomoga!

Kalina no wlasnie tak to jest ze te dzieci nami rzadza ale ja tez nie mam serca go nie przytulic jak placze ze az mu tchu brakuje A chcialam zapytac odnosnie kladzenia spac Jak wasze maluszki same usypiaja czy je usypiacie? Bo moj wariatuncio to zasypia na cycu a jak nie zasnie na cycu to na ogol zasypia jak go nosze by sobie odbekal wiec jak tu uczyc dziecko samousypiania czy samouspakajania?

A my dzis sie wybralismy na spacer do lasu z tesciami Wkoncu znalezlismy fajna miejscowke no i ubieralismy grzybow :D (choc byl zakaz :P no bo oni tutaj za grzyba to uwazaja jedynie pieczarke :P wiec grzyby dla nich straszne) co mnie cieszy bo jest ich mnustwo bo nikt nie zbiera oprocz polakow oczywiscie :P a oto nasze zbiory

Aga

Załączniki:

11 lata 5 miesiąc temu #760662 przez nike84
izula pięknie wyglądasz :) A Twój Piotruś wcale nie wygląda na 5kg ;)

Pyzaura trzymam kciuki i mam nadzieję, że juz niedługo pojawicie się tu na forum już we dwójkę :)

Agamo u nas z zasypianiem jest różnie. Przeważnie zasypia sam. Kładę go w łóżeczku, włączam owieczkę, Kasperski trochę pomarudzi, po czym zasypia. Czasami zdarzają się tylko takie gorsze dni, że jak tylko go odłożę to wielki krzyk, wtedy muszę go chwilę pokołysać, a on co chwilę otwiera jedno oko i sprawdza czy dalej tam jestem :silly:

Kacperek dziś miał coś gorszy dzień. Od rana był marudny, ciągle popłakiwał, nie mógł zasnąć :( W końcu ubrałam jego i siebie, wsadziłam go do wózka, i nie zdążyłam jeszcze odjechać spod bloku a on już spał :) Wiec poszłam z nim na spacer, a jak wróciliśmy, to butla i znowu spanie :)

kalina mnie babcia też ciągle tą przepukliną straszy :angry: . Ale rozmawiałam z położną, i ona powiedziała, że taki maluszek ma prawo sobie popłakać i pokrzyczeć. I dopóki nie płacze tak, że oddechu nie może złapać to nie ma sie co martwić :)

11 lata 5 miesiąc temu #760680 przez Alivva
Tak na szybko bo jestem już dętka dziś :P

Izulek,śliczna Ty :) Kolejna mamunia po długo wyczekiwanej wizycie u fryzjera :D
A i Piotrus jaki szczęśliwy wtulony w mamusię :)

Agunia-grzybki pierwsza klasa :) aż ślinotoku dostałam na myśl o takich grzybkach w smietanie mmmmm
U nas z zasypianiem...hmmm i na rękach :P albo w wózku ale jak jest zmęczona to zasypia przy butli tak mocno,że potem odbijanie i przewijanie nie robi na niej żadnego wrażenia...

Karolcia gratuluję kochana zaliczonego spacerku :)

Ewelina,no ja niestety tez Ci nie pomogę :( Sama kupiłam najzwyklejszy nieusztywniany stanik i uzywam go na noc a w ciagu dnia noszę swoje sprzed ciąży. W pierwszej ciązy cyce mi się powiększyły o 2 rozmiary i tak zostało a teraz na szczęście sa juz takie jak były.

Zmęczona dziś jestem ale....pierwszy spacer od 11 do 14. Potem do domku się pokarmić. I Alunia i ja i kolejny spacer od 15 do 17. U nas dziś słoneczko i 17stopni więc wykorzystaliśmy dzień na maxa. taraz przysypiamy i czekamy na tatusia.... Będzie miał chrzest bojowy z kąpania :D

11 lata 5 miesiąc temu #760694 przez iwonta_kg
kocham_cie napisał:

iwonta_kg napisał:

Madzia a jak takiemu dziecku robic inhalacje? My tez sie meczymy praktycznie od urodZenia z ta sapka. Najgorzej w nocy jak malego to budzi i spac teZ przez to nie moze :/

Karolcia nie wiem ile Kacperek wazy ale jutro sie dowiem bo idziemy do przychodni na szczepienie. Bardzo mnie to stresuje...

Iwonko ja mam inhalator elektryczny i maseczkę przystawiam mu do buzki, na razie pożyczyłam ale asik mówiła ze 10 mają byc w biedronie więc kupię... no i ciągle myśle nad nawilżaczem powietrza... tylko zastanawiam się czy to przypadkiem nie jest wywalanie kasy w błoto :dry:

a masz moze zdjecie tego inhalatora? ile maja kosztowac w biedronce? nadają sie dla takich malych dzieci?

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 5 miesiąc temu #760697 przez iwonta_kg
Izuś super wyglądacie!! piękna z was parka ;)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 5 miesiąc temu #760705 przez akina_zet
Aniu Pyzaurko co tam u Ciebie?

Dziewczynki,mała wali ciągle kupy,takie żadkawe,yhmm jak jajecznica,czy to normalne :huh:

Polazłam dziś na spacer i znalazłam 100 zł. :cheer:

Izunia pięknie wyglądacie ;)

Aguś ale bym wsunęła grzybową!

Ja dziś wyciągnęłam stare rzeczy i w nic jeszcze nie wchodzę,cyce wielkie,biodra szerokie,płakałam przez godzinę. Powiedzcie,że jeszcze zacznę się kurczyć w trakcie tego połogu :(

Cesarki,Wy też tak krótko krwawiłyście z dróg rodnych? U mnie już wygląda na to,że koniec :cheer:

Monika Z.

11 lata 5 miesiąc temu #760708 przez pyzaura
Monianty to masz szczęście ;-) a schudniesz napewno mona siostrzenica urodzila w maju a teraz wygląda lepiej o 6-7kg niz przed ciaza taka laska z niej sie zrobila ale potrzeba czasu takze nie martw sie :kiss: jak Guska??
U nas nic ciekawego zapis ktg bardzo ładny nic sie nie dzieje dlatego dopiero w czwartek miedzy 8-9 mam sie zgłosić do szpitala.
Izunia ale ślicznie wygladacie ;-)
Buziaki mamuski

Ania

11 lata 5 miesiąc temu #760711 przez Alivva
akina_zet napisał:

Aniu Pyzaurko co tam u Ciebie?

Dziewczynki,mała wali ciągle kupy,takie żadkawe,yhmm jak jajecznica,czy to normalne :huh:

Polazłam dziś na spacer i znalazłam 100 zł. :cheer:

Izunia pięknie wyglądacie ;)

Aguś ale bym wsunęła grzybową!

Ja dziś wyciągnęłam stare rzeczy i w nic jeszcze nie wchodzę,cyce wielkie,biodra szerokie,płakałam przez godzinę. Powiedzcie,że jeszcze zacznę się kurczyć w trakcie tego połogu :(

Cesarki,Wy też tak krótko krwawiłyście z dróg rodnych? U mnie już wygląda na to,że koniec :cheer:

Moniu,moim zdaniem takie kupaje jak najbardziej normalne. Na spacery częściej,częściej tylko patrz czasem przed siebie nie na ziemię,żebyś wózkiem z Guśka nie przydzwoniła w jakiś znak :lol: No ale znaleźć stówkę...no no no....gratulejszyn ;)

Oczywiście,że zaczniesz się kurczyć Ty niecierpliwa kobieto :blink:
A co do oczyszczania się....mi się skończyło po 10dniach...potem przerwa i teraz znów cos tam ale mało i nie zawsze więc żeby nie było niespodzianek to wkładka w stringaczach na strazy jest :laugh:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka