- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- nike84
- Wylogowany
- gadatliwa
Ufff dzisiaj początek dnia z serii "beznadziejna ze mnie matka" Po trzech godzinach walki z moim synkiem, udało mi się go uśpić Od 6 rano oboje się mordujemy, Kacperkowi oczka się już kleiły ale nie poszedł skubaniec spać, tylko płacz. To samo było wczoraj wieczorem - o 20.30 kąpiel, o 21 butla, a zasnał w koncu dopiero po północy Dlatego dziś wieczorem nie dam mu spać, żeby przed nocą go troche wymęczyć. Nie wiem jeszcze jak to zrobię ale nie będzie spania przed kąpielą
Mam pytanie do mam starszych już dzieciaczków: czy wasze maluchy interesuja sie już grzechotkami lub innymi zabawkami? Jesli tak to od kiedy? Bo mój Kacper na razie głęboko w poważaniu ma wszelkiego rodzaju zabawki, a ja juz nie mam pomysłów jak mu zorganizować czas, bo bestia szybko się nudzi i wtedy zaczyna marudzic
Monia akina jak ja wam zazdroszczę tych spokojnych kąpieli Chociaż u nas wczoraj było na prawde nad wyraz spokojnie Dopiero przy kremowaniu pupala zaczął się juz złościć ale to bardziej z głodu
Kasiu dziekuje spróbuję dzisiaj. Mam nadzieje że dam radę trafić sobie do tego maleńkiego noska
Ahhh z tego co piszą dziewczyny to widzę, że nawet jak uda mi się wrócić do wagi sprzed ciąży (zostało mi 4kg ), to i tak trzeba będzie zainwestować w nowe ciuchy, a zwłaszcza spodnie. Nie będę ukrywać, że łudziłam się że jeszcze w tym roku bedę hasać w swoich starych ciuszkach
ok czas na śniadanko O świetnie czerstwa bułka To chociaż kawę wypije
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
dziewczynki a powiedzcie mi jak z kolorem oczu waszych pociech... zmienił się już???
staly kolor oczu stabilizuje sie dopiero okolo roku. A do tej pory dziecko moze miec codziennie inny kolor oczek:)
I koniec karmienia... leci mi woda z cyckow... pokarm mi sie skońcZyl...
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Monia jaka ona kochana ale serio cos ty jej tam wlala do kapieli???
Kochane moje apropo charczenia my dzis od 6stej nie spimy bo mimo wlewania soli do noska nic z niego nie mozemy wyciagnac,albo po wpuszczeniu wody leci jej to do gardla mimo iz pilnuje zeby glowki nie odginala do tylu,nie wiem jak jej ten nosek oczyscic i nawilzyc...koszmar jakis...Kasia na boczku ja kladziesz? jak wlewasz?
Ivcia fajnie ze Ci fajnie z Bartem nie planujecie nic na powazniej? na przyszlosc?buzka dla Aluski i Ciebie!!!
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
czy Wasze dziedziole tez mają z rana takie długie przerwy w spaniu?? Moja codziennie. Dziś od 7;30 nie śpi. Tzn teraz juz zasypia ale i tak wydaje mi się,że długo.
Kropelki na kolkę te niemieckie jak dla nas REWELACYJNE więc polecam w 100%. Teraz zauważyłam,że kupki robi rzadziej i sa gęściejsze (z konsystencji musztardy zmieniła się na majonezową ) i więcej musi dusić,żeby ją wygonić z brzuszka ale kolki odeszły póki co w zapomnienie. Noce z przerwami na jedzonko ale bez płaczu tatuś już dostał zamówienie na zapas kropelek
Aga-dziadek Alicji (a w sumie oboje) to ciężkie charaktery... Może jak mała będzie starsza i zacznie za nimi biegać i dzwięcznym głosikiem nawoływać to będzie inaczej a póki co....wnusia nie robi na nich wrażenia. Buraki dwa uparte!
Wkładek ja używam Johnsona...jestem bardzo zadowolona i polecam
Iwonka-suwaczek z datą faktycznie fajnie wygląda ja czekam aż niebawem na suwaczku Filipowym wyskoczy 10lat 10miesięcy i 10dni
Karolcia-tak jak już dziołchy pisały. Cycuchy u noworodka mogą być nabrzmiałe nawet do 3-4tygodni i może pojawić się nawet wyciek z nich...Madzia ma rację to hormony Moja Alicja miała takie cycuchy,że Bart się śmiał,że jak przyjedzie to jej stanik kupi hahaha ale już jej zeszło
Madzik-ja bym matkę utłukła a przedtem kazałabym jej wszystko odwołać bo NA PEWNO nie zgodziłabym się na taki CYRK rodzinny skoro wyraźnie mówiłaś że ma być inaczej.
Ja to w ogóle powiedziałam,że chrzciny wiosną (chyba kwiecień) nawet nie na mszy tylko osobno chrzciny jako chrzciny w kościele,potem w jakieś restauracji kawka i torcik plus obiado-kolacja i tyle na temat. Tez tylko dziadkowie,chrzestni my rodzice.
Moja mama na szczęście się nie miesza. Ona wie,że jakby mi taki numer wywinęła,jak Twoja Tobie to ja bym najpewniej przełozyła imprezę i tak czy siak zrobiła po swojemu
Alicja nadal ma oczka w kolorze JEANS czyli standart noworodkowy Jakby trochę jaśniejsze niż miała ale jednak jeans.... Jeśli dziecinka ma mieć ciemne patrzałki to już po kilku tygodniach to widać a czasem i od razu a z innymi kolorami to oczka się długo "wybarwiają" pół roku chyba....
Iwonka dla Ciebie....strona 29
gazetki.biedronka.pl/g214,dom_i_relaks.h.../Dom%20i%20relaks/28
Martuś,Ala zaczeła się interesować kolorowymi grzechotami i maskoteczkami jakiś tydzień temu. Wczesniej w sumie nie sprawdzałam A dziś doczekałam się pierwszego świadomego uśmiechu mojej córci Bezcenny ten bezzębny usmiech
Aaaaa czerstwa była bardzo zdrowa
Daguniu....rozmów o przyszłości nie poruszamy na razie... póki co jest ok jak jest. Szkoda tylko,że te jego wyjazdy no ale cuś za cuś...
Buziole również dla Was dziewczynki moje ;*
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Iwonka wielkie dzieki jak znajde chwile bede naprawiac
Monia jaka ona kochana ale serio cos ty jej tam wlala do kapieli???
Kochane moje apropo charczenia my dzis od 6stej nie spimy bo mimo wlewania soli do noska nic z niego nie mozemy wyciagnac,albo po wpuszczeniu wody leci jej to do gardla mimo iz pilnuje zeby glowki nie odginala do tylu,nie wiem jak jej ten nosek oczyscic i nawilzyc...koszmar jakis...Kasia na boczku ja kladziesz? jak wlewasz?
Ivcia fajnie ze Ci fajnie z Bartem nie planujecie nic na powazniej? na przyszlosc?buzka dla Aluski i Ciebie!!!
daguś bo przy sapce nie wyciągniesz nic z noska... pomimo tego że odgłos jest jakby tam była tona gilaków to niestety nic z tego... sapka powstaje przez nabrzmiały i niedojrzały układ oddechowy no a na dodatke maluszek przez to że nie trzyma główki ciągle to wszystko uciska
- MyMelange
- Wylogowany
- rozmowna
Iva jak podajesz ten sabsimplex?
- kalina
- Wylogowany
- gadatliwa
iva no to super ze druga babcia wyglada na fajna.. nie bierz slubu bo sie wtedy w zolze zmieni:-P
kinga no nareszcie do domku.. tera zacznie sie prawdziwy hartcore:-)
moja mloda najbardziej noszenie. robienie wszystkiego z nia zeby mogla obserwowac i gadanie do niej zajmuje.. z zabawek to kroliczek z melodyjka ale to ja uspokaja:-) a grzechotki jakos jej nie dawalam..
a my musimy cos do noska kupic bo gruszka za slaba i nic sie nie wyciaga..
jezeli chodzi o spanie u nas to roznie bywa.. ale zazwyczaj rano mam czas cos sobie porobic jak spi u nas w lozku.. a czasem to sniadanie jem dopiero kolo 14 bo nie mam czasu
wkladki tez super mi sie sprawdzaja jonsona. przy belli wiecznie zalana bylam choc nie za duzo w tych cycach no i jeszcze kudelki sie przyklejaly do brodawek
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Teraz wszystko bedziemy organizowac my i tylko w skromnym gronie....kurcze czlowiek ma dlugi,na oplaty brak a ona mysli ze mini wesele zorganizujemy...nie tym razem!!!
Co do wkladek ja uwielbiam te co Iwonka wstawila avent 60 szt!!! sa ekstra.
ach czyli z ta sapka i charczeniem musze po prostu czekac az minie? ja mam wrazenie ze sie dusi a na pewno sie meczy strasznie bo ja to wybudza....
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
Jedziemy zaraz do domu! Stresa mam hihi. Niestety chwilowo na sztucznym jestesmy, bo pekly mi suty w nocy. Nie bola, ale krwi jesc nie moze.
Iva jak podajesz ten sabsimplex?
Powodzenia w domku Kiniu
SabSimplex-ja podaję 10kropli przed każdym jedzeniem.
Kalinko....bez obaw-małżeństwo mi nie grozi jedno nieudane wystarczy A my z bartem to same wiecie jaki to "układ" Zobaczymy jak nam wyjdzie te życie na dwóch mieszkaniach...
Ale cieszę się,że babcia zainteresowana wnusią No jak można jej nie kochać jak ona taka cudna
- aska06091
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Izula fotka wymiata, cudnie razem wyglądacie
Z usypianiem u nas różnie bywa. Przeważnie Agatka zasypia sama, czasami jak jest marudna trzeba ją troszkę potulić i pobujać. Jak dobrze zaśnie to nic jej nie przeszkadza. I w nocy śpi w łóżeczku.
Akina zazdraszczam tej stówki, no nic trzeba częściej na spacery chodzić
Moja córeczka taka spokojna jest tylko przez chwilę, a potem płacze i się wierci, mam nadzieję, że już niedługo polubi kąpiele.
Kolor oczu małej jak narazie jest nadal blue, ale zależy jakie światło jest i czadami są szare.
Mała się vwierci, chyba czas na karmienie. Kurczę znowu bolą mnie sutki, czasami jak zasysa to wyć mi się chce, taki zrobiły się wrażliwe. Smaruję je bepanthenem i jest już minimalnie lepiej.
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- karolcia1919
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Czekam na moja kruszynkę
a potem wieczorem troche ciezko mu zasnac.
ciekawe jak noc bd dzis.
ktoras odciaga pokarm ?ile mozna Go trzymac ?ja jutro musze malego na 2-3godz zostawic pod opieka tesciowej...i musze odciagnac ale nie wiem ile moge je trzymac?
- biedroneczka39
- Wylogowany
- rozmowna
A ja mam wizyte 23 pazdziernika.Pierwsza u poloznej. Jestem strasznie drazliwa nieznosna zolza ostatnio Pozatym spalabym i spalabym i spalabym I sutki mnie bola ola boga
Buziaki dla was wszystkie kochane moje
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja sie pozegnalam na dobre z karmieniem...
Dzis bylismy na szczepieniu. Prawie sie poryczalam jak Kacperek plakal podczas wbijania igly