- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)
Brawo dla Pyzi!!!
Dziewczyny karmiace piersia i mm - jaki macie cykl karmien? Co ile mm, co ile piers?
Kinia ja staram się karmić co 3 godziny - mniej więcej, jeśli chodzi o mm, podaję zazwyczaj 2 razy na dobę i dokarmiam małą w nocy.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Iva no ta Luśka rozkłada na łopaty

Martuś no ja też już wyposzczona:D Poza tym to może być dobra gimnastyka dla naszego cielska

Słonko bidulo,współczuje tego bólu

Ninka a jak podawałaś te kropelki dzieciaczkowi? Chodzi mi czy na łyżeczce czy strzykawką?
Madzia! Rośnie z Antosia kawał chłopa:D
Nefelko a u mnie na odwrót, po ciąży włosy mam tak rewelacyje, że niczego nie używam - ani lakieru, ani piankii, sa puszyste i rewelacyjnie sie układają! To samo z twarzą, problem pryszczy zniknął! Chyba cos w tym jest, że córki odbieraja urode mamie podczas ciąży

Iwonka hahahaha, bardzo dobre zdjęcie

Kurdę miałam Wam wszystkim tyle odpisać,ale nie jestem w stanie wszystkiego spamiętać co przeczytałam

Pochwalę się prezentem od mojego męża, literka "I" jak moja najdroższa Igunia

I mój dzisiejszy śpioch

Iliterki w pokoiku małej

- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
GRATULACJE DLA WSZYSTKICH MAMUŚ!!! WSZYSTKIE JESTEŚMY JUŻ SZCZĘŚLIWYMI MAMAMI

ALE SUPER

- Nubi
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

U mnie bol piersi mniejszy, temperatura caly dzien 35 stopni. Zo mi pomaga bo spi dobrze i tylko przerwa na przewijanie i am. Moj pisklaczek <3
- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Nubia ból cyców od nawału? Ja nadal mam problemy z brodawkami, jak mała się zasysa to az mnie telepie! Poza tym czuję czasem takie kłucie w środku piersi, jakby,m czuła te wszystkie kanaliki, którymi wypływa mleko

- donata
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Akina, ale piękny prezent od męża

Szymuś duży chłopak, ale ubranka 56 cm jeszcze niektóre za duże

- nefeli
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Monia sliczny kacik Iguni,Igunia taka kochana,a prezent od meza bardzo mi sie podoba...mam taki sam wisiorek ale z bozia w srodku

No no Dinusiu pieknie mala nauczylas szybciutko samej sobie radzic...ja dzis padam,nog,kregoslupa i calego ciala nie czuje...caly dzien jest placz,wypluwanie smoczka i na prawde juz nie mam sily,je co 2godziny,ma sucho a krzyk jest non stop...tylko na rekach sie uspokaja

sprobuje jej dac 120 bo pomyslalam ze moze jej za malo juz 100? skoro spac nie idzie i krzyczy...caly dzien oczy szeroko otwarte...
Donia Szymus fajny maly mezczyzna

Kinia ja do tej pory karmilam co 3h raz moje raz mm,ale odkad mala terrorystka je 100ml na co ja potrzebuje 8h zeby uzbierac to sie poddalam i juz 2-3 razy na dobe daje moje odciagniete,a reszta to mm...w tym tygodniu chyba bede juz 3cie mleko probowac...niby antykolkowe specjalne...bo nie dam rady

sciskam Was wszystkie mocno mocno
- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Kącik Iguni piekny! Taki bajeczny i przytulny

- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- akina_zet
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Czy tylko ja nie karmie cyckiem ??????? Normalnie az mi zle... czasem czuje sie wyrodna matka przez to ze zaniedbalam tak pokarm
Nie jesteś wyrodna matka! To ja chyba jestem,bo co raz częściej myślę o przejściu na mm

- Iga26
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Jesteś dla mnie całym światem:*
Mój synuś nawet z 10ml mojego mleka nie wypił to była dla mnie tragedia ryczałam prawie dwa tyg z tego powodu , aż powiedziałam sobie basta koniec użalania się nad sobą i trudno nie mogę karmić choć starałam się jak mogłam;/ jakoś musiałam to przetrawić...
- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013

Iwonka,no nawyk nie fajny ale co zrobić jak to się tak nadziera? Pewnie jakbym mogła cofnąć czas to robiłabym dokładnie tak samo. wtórne macierzyństwo po 11 latach jest może i bardziej dojrzałe ale więcej się rozpieszcza tak mi się wydaje

Zdolniachy te nasze dzieci z tym piciem

Chciałam jak najszybciej napisac o Ani,że urodziła,ale kąpalam młodą potem niespokojna i jak już tu wlazłam to widzę,że Monia już powiadomiła e-cioteczki

Oczywiście GRATULACJE raz jeszcze dla naszej ostatniej z grupy mamuni i buziole dla Michaśki :***
Moniu...przepiękny prezent od męża

A my tacy ""romantyczni praktyczni",że rower będzie

Igunia słodziachna a jej kącik wymiata..... Sama bym się tam wkulnęła

Nubi,cieszę się,że gorączka odpuściła. Teraz już oby bez takich "niespodzianek"
Iwonka...ja już tez nie karmię i zadne z nas wyrodne matki. Czasem jest tak,że od początku maluszek jest na mm i tez musi być dobrze. Karmiłyśmy i to się liczy a krzywdy nasze dzieci nie mają. Zdrowo rosną i to najważniejsze

Moja kluseczka w swojej huśtawce

- Nubi
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Iwonka błyskotek już zdobi moją szyję
Nubia ból cyców od nawału? Ja nadal mam problemy z brodawkami, jak mała się zasysa to az mnie telepie! Poza tym czuję czasem takie kłucie w środku piersi, jakby,m czuła te wszystkie kanaliki, którymi wypływa mlekoCzy któraś też tak ma
Monia mam zapalenie piersi ( lacze sie w bolu ze Slonkiem) zaczelo sie od tego ze mialam na godzinie 9 prawego cyca grude srednicy 2cm, mama oblozyla mi to ziolem marunka i mi zeszlo, po 2 dniach przyszla goraczka i cholerny bol w tamtym miejscu... Co do brodawek to inna historia, nadal je lecze, w tej piersi z zapaleniem mam tylko pol brodawki, reszta zjedzona, nie mialo sie to kiedy wyleczyc bo co lepiej wygladalo to trzeba bylo karmic... Gin zalecil kapturki, tyle ze trzeba bardzo dbac o higiene zeby zakazenie sie nie wdalo w mojej syt.
Monia polecam, bol jest akceptowalny, rzadko lzy sie zdazaja, z drugiej strony uczucie wiezi jest slabsze jak dla mnie.
Co do kanalikow i klucia to u mnie kazdemu karmieniu towarzyszy, nie odbieram tego jako bol czy dyskomfort

Btw "I" bardzo mi sie podoba, myslalam o "Z dla bratowej jako podziekowanie za towarzyszenie przy porodzie.
Powoli wracam do Was.
Wspominalyscie o przytulankach, mimo tego samopoczucia i zimna na pol ust, sni mi sie po nocach