BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 5 miesiąc temu #763256 przez akina_zet
MyMelange napisał:

Brawo dla Pyzi!!!

Dziewczyny karmiace piersia i mm - jaki macie cykl karmien? Co ile mm, co ile piers?

Kinia ja staram się karmić co 3 godziny - mniej więcej, jeśli chodzi o mm, podaję zazwyczaj 2 razy na dobę i dokarmiam małą w nocy.

Monika Z.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #763279 przez iwonta_kg
Alivva napisał:

Kacperek też je sam :lol:

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]
Załączniki:

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #763282 przez akina_zet
Donatko jaki Szymuś już duży, teraz ja przerabiam wiszące ubranka na mojej małej, a widać, że Twój synek ładnie już mieści się w ciuszki :)

Iva no ta Luśka rozkłada na łopaty :)

Martuś no ja też już wyposzczona:D Poza tym to może być dobra gimnastyka dla naszego cielska :D Więc też jestem ciekawa kiedy można ruszyć z pościelowymi przygodami :D

Słonko bidulo,współczuje tego bólu :(

Ninka a jak podawałaś te kropelki dzieciaczkowi? Chodzi mi czy na łyżeczce czy strzykawką?

Madzia! Rośnie z Antosia kawał chłopa:D

Nefelko a u mnie na odwrót, po ciąży włosy mam tak rewelacyje, że niczego nie używam - ani lakieru, ani piankii, sa puszyste i rewelacyjnie sie układają! To samo z twarzą, problem pryszczy zniknął! Chyba cos w tym jest, że córki odbieraja urode mamie podczas ciąży :D Teraz zaczyna wszystko wracać do normy :)

Iwonka hahahaha, bardzo dobre zdjęcie :D

Kurdę miałam Wam wszystkim tyle odpisać,ale nie jestem w stanie wszystkiego spamiętać co przeczytałam :(

Pochwalę się prezentem od mojego męża, literka "I" jak moja najdroższa Igunia :)

I mój dzisiejszy śpioch :)

Iliterki w pokoiku małej :)

Monika Z.

Załączniki:

11 lata 5 miesiąc temu #763283 przez iwonta_kg
PYZIA WIELKIE GRATULACJE!!!!!!!!!!!

GRATULACJE DLA WSZYSTKICH MAMUŚ!!! WSZYSTKIE JESTEŚMY JUŻ SZCZĘŚLIWYMI MAMAMI :laugh:
ALE SUPER :lol: :lol: :lol:

11 lata 5 miesiąc temu #763286 przez Nubi
Aniu ciesze sie ze Misia juz tu jest :) szybkiego powrotu do siebie i duzo zdrowia!!

U mnie bol piersi mniejszy, temperatura caly dzien 35 stopni. Zo mi pomaga bo spi dobrze i tylko przerwa na przewijanie i am. Moj pisklaczek <3

Jestem mamAsią

11 lata 5 miesiąc temu #763287 przez iwonta_kg
Akina Monia sliczny ten błyskotek :lol: jeszcze czekamy na zdjęcie jak bedziesz miala na szyji :)

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #763295 przez akina_zet
Iwonka błyskotek już zdobi moją szyję :D

Nubia ból cyców od nawału? Ja nadal mam problemy z brodawkami, jak mała się zasysa to az mnie telepie! Poza tym czuję czasem takie kłucie w środku piersi, jakby,m czuła te wszystkie kanaliki, którymi wypływa mleko :huh: Czy któraś też tak ma :unsure:

Monika Z.

11 lata 5 miesiąc temu #763299 przez donata
Pyzaura, gratulacje!!! Wreszcie się doczekałaś :*

Akina, ale piękny prezent od męża :cheer: Ma gest :)
Szymuś duży chłopak, ale ubranka 56 cm jeszcze niektóre za duże :S Ale już wreszcie coś tam można nałożyć. Igunia też szybko będzie rosnąć, zobaczysz :)

11 lata 5 miesiąc temu #763342 przez nefeli
Aneczko ogromne gratulacje dla mamusi i Michalinki!!!caluski i szybkiego powrotu do formy :)
Monia sliczny kacik Iguni,Igunia taka kochana,a prezent od meza bardzo mi sie podoba...mam taki sam wisiorek ale z bozia w srodku :)
No no Dinusiu pieknie mala nauczylas szybciutko samej sobie radzic...ja dzis padam,nog,kregoslupa i calego ciala nie czuje...caly dzien jest placz,wypluwanie smoczka i na prawde juz nie mam sily,je co 2godziny,ma sucho a krzyk jest non stop...tylko na rekach sie uspokaja :( a mam tylko dwie kurcze...obiad robiony na raty prawie schrzanilam,jem i pije na stojaco wszystko zimne,teraz przy wlaczonym odkurzaczu na jakies mysle 5 minut cisza...ale juz mam butle przygotowana...
sprobuje jej dac 120 bo pomyslalam ze moze jej za malo juz 100? skoro spac nie idzie i krzyczy...caly dzien oczy szeroko otwarte...
Donia Szymus fajny maly mezczyzna :)
Kinia ja do tej pory karmilam co 3h raz moje raz mm,ale odkad mala terrorystka je 100ml na co ja potrzebuje 8h zeby uzbierac to sie poddalam i juz 2-3 razy na dobe daje moje odciagniete,a reszta to mm...w tym tygodniu chyba bede juz 3cie mleko probowac...niby antykolkowe specjalne...bo nie dam rady :(
sciskam Was wszystkie mocno mocno

11 lata 5 miesiąc temu #763344 przez iwonta_kg
Monia to strzelaj fotke szyjki wrzucaj nam tu :)
Kącik Iguni piekny! Taki bajeczny i przytulny :)

11 lata 5 miesiąc temu #763347 przez iwonta_kg
Czy tylko ja nie karmie cyckiem ??????? Normalnie az mi zle... czasem czuje sie wyrodna matka przez to ze zaniedbalam tak pokarm :(

11 lata 5 miesiąc temu #763355 przez akina_zet
iwonta_kg napisał:

Czy tylko ja nie karmie cyckiem ??????? Normalnie az mi zle... czasem czuje sie wyrodna matka przez to ze zaniedbalam tak pokarm :(

Nie jesteś wyrodna matka! To ja chyba jestem,bo co raz częściej myślę o przejściu na mm :huh: Ciągle zalana,suty bolą,nie wiem ile ona zjada... Kryzys normalnie!

Monika Z.

11 lata 5 miesiąc temu #763359 przez Iga26
Ależ proszę Cię nawet tak nie myśl!!!!
Mój synuś nawet z 10ml mojego mleka nie wypił to była dla mnie tragedia ryczałam prawie dwa tyg z tego powodu , aż powiedziałam sobie basta koniec użalania się nad sobą i trudno nie mogę karmić choć starałam się jak mogłam;/ jakoś musiałam to przetrawić...

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #763385 przez Alivva
No to się wreszcie najadłam :D Będę sobie wyrzucać,że o tej godzinie no ale czekam na kogoś i bym nie dozyła na samej wodzie hahaha bo normalnie jak jestem głodna po 21 to szklanka wody i do wyra :P

Iwonka,no nawyk nie fajny ale co zrobić jak to się tak nadziera? Pewnie jakbym mogła cofnąć czas to robiłabym dokładnie tak samo. wtórne macierzyństwo po 11 latach jest może i bardziej dojrzałe ale więcej się rozpieszcza tak mi się wydaje :) Niby wiesz,że nie tędy droga a mimo wszystko śwaido co tam....moja niunia kochana i se mogę wychowywać jak chcę :P a,że się przy tym JA więcej umorduję??? Pffffffff przecież dam radę ;)
Zdolniachy te nasze dzieci z tym piciem :)

Chciałam jak najszybciej napisac o Ani,że urodziła,ale kąpalam młodą potem niespokojna i jak już tu wlazłam to widzę,że Monia już powiadomiła e-cioteczki :)
Oczywiście GRATULACJE raz jeszcze dla naszej ostatniej z grupy mamuni i buziole dla Michaśki :***

Moniu...przepiękny prezent od męża :)
A my tacy ""romantyczni praktyczni",że rower będzie :P
Igunia słodziachna a jej kącik wymiata..... Sama bym się tam wkulnęła ;)

Nubi,cieszę się,że gorączka odpuściła. Teraz już oby bez takich "niespodzianek"

Iwonka...ja już tez nie karmię i zadne z nas wyrodne matki. Czasem jest tak,że od początku maluszek jest na mm i tez musi być dobrze. Karmiłyśmy i to się liczy a krzywdy nasze dzieci nie mają. Zdrowo rosną i to najważniejsze ;) Tak się muszę troszkę potłumaczyć :P

Moja kluseczka w swojej huśtawce :)
Załączniki:

11 lata 5 miesiąc temu #763399 przez Nubi
akina_zet napisał:

Iwonka błyskotek już zdobi moją szyję :D

Nubia ból cyców od nawału? Ja nadal mam problemy z brodawkami, jak mała się zasysa to az mnie telepie! Poza tym czuję czasem takie kłucie w środku piersi, jakby,m czuła te wszystkie kanaliki, którymi wypływa mleko :huh: Czy któraś też tak ma :unsure:

Monia mam zapalenie piersi ( lacze sie w bolu ze Slonkiem) zaczelo sie od tego ze mialam na godzinie 9 prawego cyca grude srednicy 2cm, mama oblozyla mi to ziolem marunka i mi zeszlo, po 2 dniach przyszla goraczka i cholerny bol w tamtym miejscu... Co do brodawek to inna historia, nadal je lecze, w tej piersi z zapaleniem mam tylko pol brodawki, reszta zjedzona, nie mialo sie to kiedy wyleczyc bo co lepiej wygladalo to trzeba bylo karmic... Gin zalecil kapturki, tyle ze trzeba bardzo dbac o higiene zeby zakazenie sie nie wdalo w mojej syt.
Monia polecam, bol jest akceptowalny, rzadko lzy sie zdazaja, z drugiej strony uczucie wiezi jest slabsze jak dla mnie.

Co do kanalikow i klucia to u mnie kazdemu karmieniu towarzyszy, nie odbieram tego jako bol czy dyskomfort :)
Btw "I" bardzo mi sie podoba, myslalam o "Z dla bratowej jako podziekowanie za towarzyszenie przy porodzie.

Powoli wracam do Was.

Wspominalyscie o przytulankach, mimo tego samopoczucia i zimna na pol ust, sni mi sie po nocach :p ale czekam az 6 tyg minie i gin da zielone swiatlo i recepte :side:

Jestem mamAsią

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka