- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
- Otrzymane podziękowania: 0
dziewczynki czemu nie wrzucacie fotek do wątku "zdjęcia maluszków"???
Ach Iwonka mi tam jakoś nie po drodze
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
polska zlota jesien jest piekna Nubisiu,uwielbiam,tylko bez deszczu ...
Madzia jaki kochany ten tygrysek,slodki buziak
Iwonka no wlasnie slyszalam o tych skutkach ubocznych,nawet o depresji po tych tabletkach i dlatego chce uniknac...myslalam ze samo sie jakos zatrzyma...jest malo niby,ale wkladki non stop zalane,a mala juz calkiem zapomniala co to cys:(.
przy mlodym dostalam tylko jedna tabletke pamietam ale od razu i nie pamietam czy cos mi sie dzialo bo wtedy wszystko zganialam na hormony po porodzie...
Iwonka ale fajni z Was rodzice
- agamo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 8
Madzik rany Antos faktycznie duży jemu nóżki zaraz wyjadą z nosidelka Co ty tam w tych cycach chowasz co?! I ja tez mam cicha nadzieje ze będzie mi dane plesc warkoczyki i kupować różowe sukieneczki!
Iva wiem wiem rak to z tymi kolorami ja znów zarzekalam sie ze nie lubię blekitow i nie będę kupować nic niebieskiego a najbardziej mojego smoka lubię w niebieskim i granatach zwłaszcza w paseczkach Tak to już jest z tymi naszymi planami! A pamiętam jak Natka bardzo chciała synka a teraz Julki za żadne skarby by pewnie nie zamieniła!ale zlecialo i Bart już jedzie wam to chyba już całkiem szybko czas uciekł! A Nupel tez fajnie!
Dagus no u nas sie mowi na pole zawsze znajomi z nas sie śmieją ze wiesniaki jesteśmy no ma pole wychodzimy To mamy na to już krótka riposte ze my wychodzimy z dworu na pole a oni wiesniaki z pola na dwór hehe Kurcze tyle jeszcze było innych słów ale nic teraz do głowy nie wpada i ze zaciagamy to tez juz udlyszalam choc tego nie zauwazam A pomadki faktycznie tak sie mowi a u was nie? No to niezle! Za to poznaniacy maja kompletnie inne słownictwo! A co do krk kocham to miasto i trochę tęskno mi do niego I nawet ten durny Londyn sie umywa! A pogody tez ci zazdroszczę mam tyle bodziakow na krótki rękaw i nic nie zakładam może ze dwa mu ubralam! Bo moje dziecie czekało do jesieni!
Iwonka zdjęcie Kacperka w dresiku boskie no wyglada jak prawdziwy dresiarz slodziak jak nie wiem! No i fotki ze spacerku super choć żadna nie przebija małego w dresiku!
Dzięki wszystkim za info o witaminach zobaczymy co mi powiedzą Z ta D to dość kontrowersyjne bo jedni twierdza ze słońce wystarczy inni ze nie bo bardzo cieżko D sie przyswaja no i ze ciuszki chronią a ze w uk jeszcze mniej słońca niż w pl to już wogole nie wiem! Zobaczymy co powiedzą w sumie jak sie naczytalam co sie dzieje jak witaminy brakuje to sie przerazilam! No ale czekam do wizyty!
Dobra kończę narazie bo mały pojadl a teraz tylko wisi na cycu bo ja zajęta klikaniem!
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
powoli rozglądam się za wypełnieniem pościeli (kołdra i podusia) bo jak rozłożę łóżeczko to będę musiała mieć a nie mam (tzn mam ale nie nowe a chcę )
Pościele mam na rozmiar 100x135 a tyle tego na allegro,że nie mam pojęcia co dobre a co omijac szerokim łukiem.
Może któraś kupowała na allegro i może mi polecić hm????
Apeluje więc o pomoc
Aga no jak to się mówi "co kraj to obyczaj" i ze słownictwem tez tak jest Co województwo to cos tam
Mi ze Świecia zostało "jo" uzywane zamiast słowa "tak" Mieszkałam tam do 9roku zycia a uzywam do dziś
ale w wielkopolsce już tyle czasu mieszkam,że też przesiąkłam i zajadam szneki z glancem moje ulubione z resztą ( drożdżówki z serem ) albo pyry z gzikiem w piatek Jeste tego masa jest ale to takie fajne przeciez
- Kasia :]
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ivuś, ja kupowałam pościel i wypełnienie na allego: allegro.pl/posciel-dziecieca-do-lozeczka...135-i3611551235.html wzór 6 i jestem bardzo zadowolona Poduszka używana nawet od pierwszych chwil w domu do karmienia, kołderka również, chociaż Zosia używa na razie jej maleńkiej części, a ochraniacz na prawdę ładnie się prezentuje Zerknij w aukcje tego allegrowicza, może ma też same wypełnienia
- Kasia :]
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Witaminki, których aktualnie używam są takie : www.doz.pl/apteka/p48722-Juvit_K__D3_kro...witamina_K__D3_10_ml . Ale dziś Zosia zjadła z butli 120ml, więc dostanie jutro tylko wit. D taką w kropelkach najzwyklejszą z apteki.
Ivuś, ja kupowałam pościel i wypełnienie na allego: allegro.pl/posciel-dziecieca-do-lozeczka...135-i3611551235.html wzór 6 i jestem bardzo zadowolona Poduszka używana nawet od pierwszych chwil w domu do karmienia, kołderka również, chociaż Zosia używa na razie jej maleńkiej części, a ochraniacz na prawdę ładnie się prezentuje Zerknij w aukcje tego allegrowicza, może ma też same wypełnienia
Dzięki wielkie
Zaraz zerknę
Moja gwiazdeczka najedzona,przewinieta i śnupa się cieszy
- martela89
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Jestem szczęśliwą mamą Vanesski :)
ale to dlatego że moja córka sama odstawiła) i powiem wam ,że po tym okresie męczarni to jest naprawdę super sprawa,wygoda i przyjemność,także walczcie o to,jak wam zależy-to dla naszych dzieciaczków jest bardzo zdrowe. Pozdrowionka
- kalina
- Wylogowany
- gadatliwa
pyzaura gratulacje.. sliczna misia.. oj chyba wszystkie po terminie ciezkovporod przeszly..
z tym slownictwem to faktycznie fajna sprawa.. niby jeden kraj a by czasem sie nie dogadal... iva drozdzowki z serem bym na pewno nie zgadla..
z wit k to nam polozna tlumaczyla ze jak pol na pol mm z moim pokarmem to wtedy dawac wit. co drugi dzien. no ja raz daje wiecej sztucznegocraz mniej i daje sobie co 2-3dni. ale kasi sposob lepsiejszy i zaczne odliczac te 100ml:-)
iva i iwonka przewinely mi sie zdjatka z butelkami.. fajny sposob na trxymanie:-) reszta zdjec tez fajniutka. eh te nasze dzieciaczki takie ladne wszytkie:-)
tez juz mam ochote pakowac mloda w cos innego jak pajace.. a normalniejsze ubranka mam dopiero od pol roku chyba.. no i dorwalam spodniczke dzins w lidlu rozm 62 to juz niedlugo:-) i trzeba bedzie na jakies zakupy fajniejsze..
w ogole mloda ma dlugie nogi bo ubranka jak na tulow pasuja to w nozkach juz male.. a jak w nogach odpowiednie to znow za szerokie i bawi sie w syrenke skopujac z nozek
nubi u mnie jak u ciebie.. na cycu usypiamy i nie da sie dobudzic. szczegolnie w nocy.. na pewno nie dojada ale w sumie pozniej spi ze 3 h czasem wczesnuej to moze jednak jej wystarcza.. w razie w po kapaniu dostaje butle gdzie zje 60-90 zalezy i spi ze 4-5h po tym.. a pozniej juz cyc. jak tata w pracy to zazwyczaj obie w lozku usypiamy:-) nawet w pozycji siedzacej nam sie zdarza zasnac.
a najgorzej ze jak goscie przyjda to i tak sie drze o cyca i az wstyd czasem. bo jak glodna to ok. a gorzej jak po prostu chce sie dossac i tyle. a drze japke i trza dac..
a i buziaki dla zo ktora tak ladnie pozdr:-)
mam nadz ze mlodej soczek malinowy nue zaszkodzi bo cos gardlo czuje i na noc wypilam. ale juz nie mam pojecia co mozna na przeziebionko. w ciazy bylo latwiej bo na wygrzanie dobrze mleko z miodem dzialalo a tu miodu to sie boje..
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Iva - Lusia jak zawsze sliczna
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- agamo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 8
Iwonka zdjęcie Kacperka sliczne i dla mnie już wcześniej było widać ze podobny do taty! Ale ja już mam ulubiona fotkę twojego Kacperka a co do tamtej kategori ni wrzucam tam fotek bo latwiej tutaj i tak jakoś z przyzwyczajenia!
Kalinka z tymi ciuszkami to u mnie mały po domu tylko w pajacach albo body z polspiochami dopiero jak gdzieś wychodzimy to na to ubieram mu spodnie sweterki albo bluzy czy polarek bardziej "dorosłe" ciuszki.ale tez już myśle o dokupieniu jakiejś bluzy bo takie dorosłe ciuszki są słodkie!
- mery75
- Wylogowany
- rozmowna
- Córuniu kocham Cię nad życie
GORĄCO POZDRAWIAMY WSZYSTKIE MAMUSIE ale żeby coś więcej napisać to musze najpierw poczytać tęskniłam za pisaniem z Wami
A i powstawiam córuni zdjęcia