- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- kalina
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
mi sievpodoba wersja agamo- ze jak nic procz wysypki nie ma to nie ma sie czym przejmowac:-) w sumie wczesnnuej miala cos na polikach to polozna stwierdzila xe to wysypka niemowleca. tera wydaje mi sie zexsa wieksze krosteczki. i cos tam przy oczku a tak to na brodce najwiecej.. wiec rozkminialam czy nue przez pokarm wlasnie. a do mamy dzis dzwonie to mowi ze dzieciom tez sie lubia robic potowki wiec to moze to a nie uczulenie. bo na cialku nie ma.. a w sumie jak sie przyssa do cyca to cieplo jest i w ogole czesto przypocona chodzi najwiecej po jedzeniu wiec mozliwe ze to to..
dzis w nocy juz pokarm wrocil mi sie wydaje.. wiec pewnie wczoraj nerwy i niewyspanie zmniejszylyvprodukcje bo dzis nie bylo co narzekac bo jak wreszcie usnela kolo 23 to sie obudzilysmy 2(i usnelam z nia na rekach i sie obudzilsm o 4 z bolacym kregoslupem przyklejonym do sciany.. pozniej 6 i 9:-)
a moja tez ostatnio szybko sie najada.. szczegolnis w nocy bo szybko usypia.. ale zdarzylo sie ze tylko 2x sie budzila wiec widocznie wystarczajaco zjadala:-)
a i dziewczyny pisalyscie kiedysna temat katarkow. i jak swiszczy w nosku i ciezko sie oddycha to skutek centralnego i suchego powietrza? dobrze rozkminiam? bo kuzek w nosku nie widze a jak sie ostatnio nasluchalam o zapaleniu pluc jak sie katarku nie opanuje to lekkiego stresika mam. i ta sol by wtedy wystarczyla nie? nie dotyczylo mnie to wiec jednym okiem wpuszczalsm drugim wypuszczalam dlatego pytam.. a musze byc czujna bo tatusiowi sie z nosa leje:-\
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kocham_cie
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

JUPI ALEŻ MNIE RADOŚĆ ROZPIERA!!!
- izula
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Moje szczęście przyszło na Świat 22.08.2013 r.
Pyzaura moje gratulacje buzi dla was:)))

My idziemy dziś w końcu na szczepienia. Mam na dzieję ze wszystko będzie ok i wieczorem zgłoszę się już po szczepieniu.
- pyzaura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 11,10.2013 Michalinka :)

Ja tak na szybko JESTEM W DOMU od wczoraj

U nas wszystko jak narazie dobrze. Później wam napisze jak moj porod wygladal
Buziaki kochane

I OFICJALNIE WRZESNIOWKI ZAKONCZONE SUKCESEM

- donata
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
a i jeszcze mamusie wcześniaków mam do was pytanie odnośnie darmowej szczepionki na pneumokoki, do którego tygodnia liczony jest wcześniak??? bo antoś urodził się w 37 i zastanawaim się czy nam też sie należy czy nie...
Dobry!
Dokładnie w którym tygodniu urodziłaś? Jak równo 37. tydzień albo 37. tydzień i 1 dzień, to ciąża donoszona. U nas był 35. tydzień i mały ma darmową szczepionkę. Czyli dodatkowe kłucie

Agamo, No, sraka była niezła

Pyzaura, no to czekamy na relację!
- papi88
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
ja jak zwykle nie mam czasu na odp ze wzgledu ze dostałam przydzial tego mniej grzecznego dziecka i jesteśmy dopiero po długiej chisteri i tak jak ktoras z was jakos nie dawno pisala musiałam wyjść do drugiego pokoju ochlonac bo maly tak plakal ze miałam ochote się już wydrzeć aby był cicho jejku straszne sa takie chwile niby nasza najwieksza milosc a wystawia nas na taka ciezka probe i uczy opanowania,teraz mój łobuz jest u mnie na kolanach a ja z cycem na wierzchu do jego dyspozycji
ja ostatnio coraz bardziej nerwowa a najbardziej podniosla mi przed wczoraj ciśnienie no kto?tesciowa oczywiście bo przyszla do nas jak mielismy kapac małego akurat i jest ustalone ze w weekendy kapie go R no to ona została przy kapieli R zaczol kapac a ta bo paszki trzeba umyc bo to i te swoje łapska do tej wanienki przy ubieraniu tak samo nie dala R ubrać samemu tylko ona musi i do mnie ze czemu oczek nie przemylam a ja ze robie to rano na spokojnie to później karmie małego cycem a ona podlatuje i czyscic zaczyna mu ucho ja się na nia spojzalam a ona do mnie pyta czemu nabuzowana jestem czy Rafal zle cos wykapal małego noz kur..a oczywiście on nie mogl jej powiedzieć mamo uspokój się my wiemy co i jak
my już wszyscy zdrowi i powiem wam co zaobserwowałam po syropie PRENALEN maly po nim ciagle spał!!a ja się cieszyłam ze się mu sen unormowal a to przez ten syrop bo po odstawieniu wszystko wrocilo do normy wraz z kupami
- papi88
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
pyzaura gratuluje i tak się ciesze ze WSZYSTKIE MAMY SLICZNE ZDROWE DZIECIACZKI
a gdzie kupujecie biustonosze do karmienia?
- nike84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Ja dziś jestem tak szczęśliwa, że aż mnie roznosi

Ja też ostatnio mam momenty że dopada mnie taka złość. Wczoraj z tej rozpaczy miałam podobną sytuację do Kocham cię. chciałam małego nakarmić a on się prężył i cały czas wkładał rączki do buzi, przez co nie mogłam mu wsadzić smoczka butelki a on się jeszcze bardziej złościł bo był głodny

No i dziś odkryłam, że mój mały chuligan uspakaja się jak sie go huśta w foteliku samochodowym

Kocham Cie jak ja ci zazdroszczę, że już mieścisz się w ciuchy sprzed ciąży. Ja niestety przez tego mojego flaka na razie mogę zapomnieć o strych ciuchach

papi ja kupiłam biustonosz w Entliczku z firmy Mama Alles, i mimo iż już niestety nie karmię piersią jest to mój ulubiony biustonosz

A tu mój mały już spokojny i szczęśliwy mężczyzna :*
- zuzuzanta
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Tak czytam o Waszych nerwach i denerwowaniu się na dzieciaczki. I przypomina mi się czas sprzed 11 lat, kiedy Zuzia była noworodkiem. Też zdarzało mi się na nią zezłościć i nawet krzyknąć. Potem miałam niesamowite wyrzuty sumienia. Muszę powiedzieć, że teraz przy drugim dziecku wszystko jest jakoś na spokojnie. Kompletnie się nie denerwuję (nawet jak nocka nieprzespana). Myślę, że wynika to z tego, że dokładnie wiedziałam co może mnie spotkać i chyba przez dziewięć miesięcy ciąży się do tego podświadomie przygotowywałam. Nawet moja mama, która jest u nas bardzo częstym gościem stwierdziła, że mnie nie poznaje, że jestem oazą spokoju. Więc nie przejmujcie się kobietki, że zdarza Wam się wkurzyć na dzieciaczki. Sytuacja, w której jesteśmy, dla tych z Was, które mają pierwsze dziecko jest zupełnie nowa i nie ma się co dziwić, że czasami nerwy puszczają. Pocieszę tylko, że przy drugim dziecku jest już spokojniej.
- iwonta_kg
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
- Nubi
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Marta ciesze sie ze to byl falszywy alarm i sytuacja sie unormowala

Zuzuzanta dzieki za pocieszenie, dziewczyny przyznam ze ja tez mialam akcje typu "wez te łapy" albo " zamknij sie juz" i mimo ze nie glosno to wstyd i zal i serce pekalo po sekundzie ze potrafilam z takim nastawieniem... Ostatnio przeczytalam o dziecku miesiecznym ze nawet nie wie źe to jego raczki...a placze jak jest glodna, ma pelna pieluche lub ja brzusio boli... Wiec jak ja moge sie wkurzac na nia, skoro jest ofiara a nie napastnikiem...

Mam strrrrraszna ochote na czekolade...mmmmmrrrr
- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
Kacperek przecudny

Ja jakas nieogarnięta dziś.
Chyba przez pogodę bo od rana piekna,ciepła jesień a teraz zimno w cholere i deszcz dla odmiany

Rano była u nas połozna....mała waży już 4450kg!

Ogólnie wszystko ok i tym miłym akcentem zakończyliśmy wizyty położnej. Tzn patrnaże bo na kawkę ciocia do nas przyjedzie pewnie nie raz

Dostałam dziś kasę z Compensy (po tygodniu równym) Szybko nie? W ogóle się chyba umówili bo ZUS też przelał dzis pieniążki

Teraz czekam do czwartku,na przyjazd mojej psiapsióły z Berlina. Co prawda tylko 3 dni będzie u mnie ale po kilku miesiącach od ostatniego spotkania cieszymy się i z tego

No i babcia Roma z ciocią Patrycja w czwartek nas odwiedzają

No i tyle chciałam napisać a nie wiem co....ech ja i moja skleroza...
- nike84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Martus jaki Kacperek kochany! Mam pytanie. Powiedz mi jaki masz program do obróbki zdjęć????
Dziękujemy bardzo

Iva i dziewczyny które mają huśtawki dla maluszków - sprawdza się u was to urządzenie? Bo znalazłam u siebie w Krakowie za 100zł huśtawkę i strasznie mnie kusi

- Alivva
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
Iva i dziewczyny które mają huśtawki dla maluszków - sprawdza się u was to urządzenie? Bo znalazłam u siebie w Krakowie za 100zł huśtawkę i strasznie mnie kusia juz nie mam siły huśtać go w foteliku
Martuś dla mnie zbawienna. Rano dzięki niej moge się umyć,ubrać i zrobić sobie śniadanie bez słuchania krzyków małej

Czasem też w niej śpi

Jak dla mnie-dobrze zainwestowane pieniążki

- papi88
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

i nie wiem jak wy ale ja mam 5 poziomow bujania jak maly zaczyna plakac a ja nie zdaze umyc zebow to wlaczam mu piaty bieg czyli najszybszy