- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- nike84
- Wylogowany
- gadatliwa
nike84 napisał:
Monia z Lovi mój Kacper też sie krztusi a do Dr brown's kupiłam smoczek dla wcześniaków i jest rewelacyjny.
Co do ulewana to tak jak niagara pisze, że do 3 miesiąca jest to normalne, dopóki dziecko przybiera na wadze.
Mała przybiera na wadze, także pewnie jest ok
Martuś czyli nie używasz tego smoczka co jest w zestawie? Tylko mówisz,że nim wymienie butelkę lepiej jeszcze kupić ten smok dla wcześniaków?
Monia u nas sie sprawdziło i Kacper nie chce jeść z innej butelki. Spróbować możesz bo taniej cie wyjdzie kupienie smoczka niż nowych butelek. Ja właśnie muszę dokupić jeszcze butelki bo mam 120ml a myślę że niedługo potrzebne będą większe pojemności
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- karolcia1919
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Czekam na moja kruszynkę
Co do wagi moj maly tyje w oczach ma taka brode ze az mu szyji nie widac
Ulewa mu sie tez...dwa razy bardzo mocno niestety.
- karolcia1919
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Moja mama co ledwo chodzi i nie mieszka blisko mnie i niespi na kasie to zawsze przyjedzie pomoc posprzata przypilnujd malego kupi cos mi do domu do jedzenia dla malego dzis malemu dala kase i pampersy...a ta tesciowa gra mi mna nerwach i jeszcze potrafi sie obrazic .;/ toc ku...za przeproszeniem.
Sorki musialam sie wygadac bo az mnie nosi.
- izula
- Wylogowany
- rozmowna
- Moje szczęście przyszło na Świat 22.08.2013 r.
A my przeszliśmy już na pampersy 3 )
Karolcia współczuję teściowej. Ja cię bardzo dobrze rozumiem bo mnie moja doprowadza do szewskiej pasji. A jak nie teściowa to własna mama. Każdy wie lepiej. Ostatnio stwierdziły że powinnam dokarmiać małego sztucznym mlekiem bo pewnie płacze bo jest głodny a nie że ma kolki bo przecież co tam lekarz może wiedzieć ))
- niagara
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
Moniu,Alicji nie,ale Filipowi pępuch się trzymał miesiąc więc się nie stresuj Na pewno Igusiowy kikucik niebawem odpadnie
Mleczko my uzywamy Bebilon z pronutra hahaha SYRENA ja tez tak mówię o mojej małej zołzie kochanej Twoja Zołza prześliczna
Kalinka pieknie spacerowo A my dziś w domu,bo za oknem gówniana pogoda
Marta,widać,że huśtawka się sprawdza Śmiac mi się chce jak widzę te "powykręcane" maluchy w tych huśtawkach ale pewnie im tak wygodnie bo moja jak zaśnie w bujaku to tam jej najlepiej. W brzuszkach tez były pozawijane więc może miło im się takie dziwne pozy kojarzą
Większość z nas jednak się na Bebilon zdecydowała. Aluśka jak miała problem z kolkami to kupiłam puszkę Bebilonu Comfort i tez było git,ale że miałam ju zzamówiony zapas z pronutra to daję ten i jest SI. Chociaz problemy z kolkami minęły po tych czarodziejskich niemieckich kropelkach. Własnie nam się kończy pierwsze opakowanie ale jutro ciocia Monia przywiezie kolejne i do przyjazdu tatusia wystarczą
Nan niby ok ale słyszałam,że zwiększona zawartość żelaza powoduje coś tam...kolki,czy zaparcia??? Nie zapamiętałam jak zwykle :/
A butle używamy Tommee Tippee i też jest ok
Kasia ja mam te właśnie z tą wkładką i smoczek zasysał się tylko w jednej z 4 jakie miałam...okazało się,że nie było nacięcia na końcu tej wkładki...na tym miękkim silikonowym na czubku Naciełam delikatnie nozykiem żeby było jak w pozostałych i jest teraz dobrze
Natalia ślicznie Julka tez się prezentuje w bujaczku Jakiej masz firmy tę huśtawkę??
Ach no i muszę CI napisać,że Ci straszliwie zazdroszczę wyjścia z mężem Mi się kino marzy ale musze zaczekać do kolejnego przyjazdu Barta... Nie mogę się już doczekać a dopiero co wyjechał Sama nie wiem czy ja za nim samym tęsknię czy za jego pomocą
Jutro przychodzi babcia Roma i powiuem Wam,że liczę na to,że zaoferuje swoją pomoc od czasu do czasu...
mała się obudziła i krzyk....MLEKAAAAAAAAAAAAAAAAA
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
- Kasia :]
- Wylogowany
- budujemy zdania
Niestety mnie też często bolą brodawki Jak już jest lepiej i mam wrażenie, że wszystko się normuje to za chwilkę znów ból. Nie wiem czy to nie przez zastoje w piersiach
Co do mleczka mm, to my generalnie na cycu, ale jak nie wiem o co jej chodzi to czasem zrobię buteleczkę z Nan A buteleczki mamy takie jak Iva z TT I jesteśmy zadowoleni
- papi88
- Wylogowany
- gadatliwa
a karolcia jak ja cie rozumiem z ta tesciowa...chciałabym mieć rowna tesciowa a nie tak jak z kawału tesciowa na sto dwa-sto metrów od domu dwa metry pod ziemia a i myslalam ze tylko moje dziecko ma dwie brody takie grubiutkie się zrobilo
izula my tez pomalu przymiezamy się już do 3 az mnie to przeraza ze on tak szybko rosnie i tyje
- karolcia1919
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Moj maly zapadl w sen...pewnie noc bedzie ciezka...;/;(
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Moja mała wczoraj była ważona,ma już 4450g a ja używam pampersów premnium 1
Co prawda juz końcówka więc zaraz otworzymu dwójki a gdzie nam do trójek
- izula
- Wylogowany
- rozmowna
- Moje szczęście przyszło na Świat 22.08.2013 r.
A smoczek dostał już dla bobasów od 3 msc z Lovi bo ten co ma od 0 to mu się odciska na buźce. I zauważyłam, że smoczek pasuje mu tylko taki z okrągłą końcówką nie z tą ściętą. Przez to teraz kupuję po kolei smoczki z różnych firm może coś podpasuje
- papi88
- Wylogowany
- gadatliwa
powtarzam pytanko kto pomoze mi jak wypelnic wniosek o maciezynski???ile w sumie tych tyg jest??
- papi88
- Wylogowany
- gadatliwa
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
powtarzam pytanko kto pomoze mi jak wypelnic wniosek o maciezynski???ile w sumie tych tyg jest??
papi wzoru tego wniosku nie mogę znaleźć...ale gdzieś tu musi być...
pue.zus.pl/wzory-dokumentow?p_p_id=101_I...dOperator=true&cur=3
a jesli chodzi o te tygodnie to tak to wygląda:
20tygodni urlopu macierzyńskiego podstawowego
6tygodni urlopu macierzyńskiego dodatkowego
26tygodni urlopu rodzicielskiego
chociaz ja byłam u nas w ZUSie i dostałam od nich gotowe druki do wypełnienia i wysłania do firmy.... dużo prostrzy niż te tu na stronie... Może przejdz się do ZUSu u siebie i poproś taki druk-na pewno mają