- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- akina_zet
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kocham Cię CÓRCIU całym serduchem :)
Dziękuję dziewuszki za info odnośnie butelek
Kasiu, Ivka czyli nie jestem pępuchowym odmieńcem Czekamy do przyszłego tygodnia w takim razie
Iwonka niezłe nabytki
Matko Kochana Wasze dzieci maja juz taka wagę, a moja zołza malutka waży 3140 i jutro kończy 3 tygodnie Ale tydzień po porodzie przy wypisie wazyła 2620 Tak jej waga spadła w szpitalu z 2800
Dziewczynki, ktore karmią i cycem i mm, dopajacie swoje dzieci? Bo ja nie wiem czy mam podawać małej jakieś herbatki czy nie?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- izula
- Wylogowany
- rozmowna
- Moje szczęście przyszło na Świat 22.08.2013 r.
Ja karmię małego tylko cycem ale od 3 tygodnia podaję mu herbatkę z hippa na trawienie. Czasami jak uda nam się, żeby ją wypił - chodź troszkę to pomaga na kolkę lepiej niż lekarstwo.
Papi ja Ci nie pomogę z tym wnioskiem bo walczyłam z babą z urzędu bo chciała sto tysięcy nie potrzebnych dokumentów ode mnie. W końcu mąż to załatwiał bo ja nie dałam rady nerwowo. ALe jak coś to spytam męża.
CO do urlopu macierzyńskiego to ja pisałam we wniosku, że proszę o udzielenie urlopu macierzyńskiego na syna .... urodzonego ..... w .... w ilości 0 tygodni urlop podstawowy plus 6 tygodni urlop dodatkowy.
- papi88
- Wylogowany
- gadatliwa
a mój hubcio z waga 2820 przy wyjściu spadł do 2570 wiec podobny spadek jak u ciebie
izulA a czemu tylko 6 tygodni napisalas?
wlasnie R mi powiedział ze znajomy u którego wlasnie robi ma dziecko miesięczne i ono wazy 6 kg
- akina_zet
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A jak Wy sobie radzicie z czkawkami?
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
No ja jednak nie odespałam nocy bo jak tylko położyłam się do łożka to Antoś oczka jak 5zł i tak przez cały dzień... kurka skąd on ma tyle siły pół nocy nie spał a i za dnia może z 2h się kimnął , mam nadzieję ze dziś w nocy będzie lepiej
wiecie tak patrze na te wasze huśtawki hybrydowe i... chyba też w taką zaiwsetuję... bo lezaczek bujaczek całkiem nie zdaje egzaminu... ale musze poszukać używanego bo na nowy 400zł to mi troszkę szkoda kasy
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
Oficjalnie nadal OBOJE twierdzimy,że to nie związek,że związków to nie chcemy bo komu to potrzebne,ale odkąd zaszłam w ciąże i teraz po narodzinach małej to ludzie wiedzą lepiej co i jak jest z nami :/
Jak to ja mówię-pozyjemy,zobaczymy. A na razie odliczamy od wyjazdu do przyjazdu i celebrujemy wszystkie chwile razem
Kluseczka zasnęła,koło koszyka miseczka z woda i kropelkami eukaliptusowymi na lepsze oddychanie i óki co-ŚPI
- izula
- Wylogowany
- rozmowna
Kocham cię ja też mam leżaczek taki z wibracjami i melodyjkami i się nie sprawdza. Muszę go sprzedać i szukać huśtawki. Z tego co tu dziewczyny piszą jest lepsza.
Akina u nas na czkawkę pomaga przystawienie do cycusia i żeby mały się napił troszkę. Jak czkawka przechodzi to go odstawiam.
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
SŁUCHAJCIE KACPEREK ZACZĄŁ SIĘ PRZEKRECAC Z BRZUSZKA NA PLECKI! TATUS GO NAUCZYŁ
- akina_zet
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Moniu....ja już sama nie wiem co jest między nami... w sumie to co było,tyle,że dorobiliśmy się BONUSA w postaci naszej kuleczki kochanej
Oficjalnie nadal OBOJE twierdzimy,że to nie związek,że związków to nie chcemy bo komu to potrzebne,ale odkąd zaszłam w ciąże i teraz po narodzinach małej to ludzie wiedzą lepiej co i jak jest z nami :/
Jak to ja mówię-pozyjemy,zobaczymy. A na razie odliczamy od wyjazdu do przyjazdu i celebrujemy wszystkie chwile razem
Kluseczka zasnęła,koło koszyka miseczka z woda i kropelkami eukaliptusowymi na lepsze oddychanie i óki co-ŚPI
O kurczaki to taka celebracja po przyjeździe musi być szalona Nie no świruję, głodnemu chleb na myśli
Kto wie co przyniesie przyszłość moja droga
- akina_zet
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Iwonka a ile tej wody dajecie?
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
O kurczaki to taka celebracja po przyjeździe musi być szalona Nie no świruję, głodnemu chleb na myśli
hahaha wariacie Ty kochany wyposzczony
takie celebrowanie nas połaczyło więc zawsze było szalenie póki co się nic nie zmieniło
A z bardziej PRZYZIEMNYCH spraw .... ja też dopajam młodą herbatką (hipp na trawienie) albo zwyczajną koperkową. I na czkawkę też ją podaję chociaż Luśka czkawę zazwyczaj dostaje jak juz jest opita na maxa i potem mi nawet smoczka od butli wypycha jęzorkiem bo nie chce popić.... No i się męczy...
Iwonka,no gratuluje postępów Kacperka
Moja Luśka nieźle się już "rozgadała" od przedwczoraj i próbuję ją sfilmować ale jak tylko zobaczy telefon to ...karpik i cisza... Ale jeszcze ją "dorwę"
- agamo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 8
Wszystkie posty wasze czytam i wszystkie foteczki obejrzalam. Malenstwa cudne i Kalinka super wygladasz figurę masz świetna ale ty to nawet w ciąży szczuplutka byłaś wiec nie ma co sie dziwić! Jula Natki tez slodziak. Swoją droga Julka chyba tez do taty podobna co? U mnie na odwrót Kacperek chyba wdal sie w moja rodzine bo do mnie podobny Po mężu jedynie ma nosek i sliczne długie rzęsy.
Co do huśtawki Madzik ja tez sie zastanawiam bo mały lubi być hustany. I mam tak jak Marta zs maly w nosidelku lubi sie bujac a najlepiej jak w powietrzu tak jak jej Kacperek Tyle ze on w tym lezaczku co mamy leży w ciagu dnia i czasem z godzinie posiedzi cicho wiec nie wiem czy jest sens kupowania huśtawki i przyzwyczajania go do hustania jak bez nawet daje radę No i druga sprawa to ja mam tak ograniczone miejsce w mieszkaniu. Hmmm sama nie wiem co zrobić ale tak jak ty raczej jak kupię to używany bo szkoda mi tez tak dużo wydać na chwile a nie wiem czy pouzywam a potem dużo nie stracę jak sprzedam!
A chciałam sie Kinga ciebie zapytać jak Miki w kolysce sypia dobrze? Bo ja nie kupowałem z braku miejsca a znajomy nam przywiózł po moim wyjściu ze szpitala bo powiedział ze on jeszcze nie potrzebuje a dostali od znajomej po synku która z nimi mieszkała swego czasu! No i u mnie mały nawet w niej sypia jak już mi zasnie w ciagu dnia ale zauważyłam ze nie lubi sie bujac na boki jedynie przód tył No a wiadomo kolyska na boki! A jak to u ciebie wyglada? I nie przejmuj sie ze coś nie wychodzi każda z nas tak ma ze ma gorszy dzień ze coś jej nie wychodzi czy mały daje popalic. Nie ma idealnie ale najważniejsza jest miłość a reszta jakoś sie ulorzy zobaczysz. A i Mikiemu jak sie wszystko ulorzy bo urośnie to i ty od żyjesz!
Iva u mnie Kacperek tez jeszcze na jedynkach z pampersa i dwojkach z dady ale kończą mi sie pomału i sprawdzilam dwójki z pampersa czy bedą już dobre i u nas już tez sie nadadza wiec jak skonczymy jedynki to przechodzimy do dwojek! A ile moj klocuszek już waży nie wiem ale 24 sie dowiem bo środowiskowa ma przyjść i go ważyć!
Akina Monia nie przejmuj sie bo wyczytalam ze kikut różnie może odpadac w zalerznosci jak gruba była pepowina czym grubsza tym pózniej odpada U nas odpadlo szybko bo po 9 dniach ale myśle ze mały długo po terminie i to tez może ma wpływ A słyszałam ze nawet z 8 tyg kikut może sie trzymać! I ja niczym nie smarowalam jedynie w dzień kiedy już odpadal psiklam octaniseptem.
Hmmm o czym jeszcze pisalyscie bo nie pamietam Macierzyńskie nie pomogę niestety, mm tez nie wiem nic w temacie, smoczki mam z tommee tippee i mały nie bardzo je lubi a dostałam od z znajomych z lovi i mały jak już musi to jego pociumka choć i tak za smoczkiem nie przepada! Co jeszcze cholerka nie pamietam sormi może pózniej mnie natchnie i sobie przypomnę Póki co spadam.
- akina_zet
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No dobra dziewczynki, czyli skoro karmię cycem i mm, to i tak mogę podawać herbatkę? Ile mililitrów tej herbatki dajecie ?Raz dziennie czy jak?
Oj Aguś, każda z nas ma gorsze dni, ja mam ostatnio non stop
- izula
- Wylogowany
- rozmowna
Dziewczyny a tak z innej beczki. Znowu zapomniałam umówić się na wizytę kontrolną do gina. Przyjmuje w pon i śr więc muszę do przyszłego tygodnia. A tu znowu problem. Od tygodnia dopiero nie mam krawienia a dziś znowu krew się pokazała. Ja już nie wiem co jest grane. Czy któraś ma też tak długo @ po porodzie?
- akina_zet
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Haha Akina a ja myślałam, że to tylko nasz jest taka głodżilla:)) Jak przystawiam do cyca to jak złapie to ja piszczę. To może troszkę herbatki podać albo jak dokarmiasz to troszkę mleczka w butelce. Położna mówiła mi, że to parę łyczków tylko wystarczy i potem zabrać picie ))CO do herbatek to piszą, że od 1 msca ale pani dr mówiła, że po 3 tyg można podawać jeśli jest taka konieczność.
Dziewczyny a tak z innej beczki. Znowu zapomniałam umówić się na wizytę kontrolną do gina. Przyjmuje w pon i śr więc muszę do przyszłego tygodnia. A tu znowu problem. Od tygodnia dopiero nie mam krawienia a dziś znowu krew się pokazała. Ja już nie wiem co jest grane. Czy któraś ma też tak długo @ po porodzie?
Oj Izulka, mówię Ci z nia jak ze zwierzem jakimś, i nerwy pokazuje i szarpie mi tego cyca, aż nie wiedziałam, że skora na cycku może być tak rozciągliwa, niczym gumowa rękawiczka
Co do krwaienia, ja już nie mam prawie nic, czasem jakies małe plamienie