- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- asiek89
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Debiutująca mama :)
Papi, co do Tormentiolu to ja też kojarzę, że moja siostra piguła od noworodków też mówiła, że go się używa, zależy po prostu od potrzeb.
Donatka, jak czytam, że położna była u Ciebie dwa razy to nie wiem czy się śmiać czy płakać... bo widzę jak skrajne podejścia mają te babki. Nasza położna, którą polubiłam w zasadzie od razu, nie dość, że miała przychodzić do nas do skończenia 2 m-cy przez Patrysia i przychodzi to jeszcze przez trzy tygodnie chyba chodziła dwa razy w tyg. ze względu na niską wagę Bąbla. A jak nie przychodziła to dzwoniła i pytała co u nas i jak malutki.
Myślę, że na tą Twoją spokojnie można złożyć skargę, bo niestety, ale ta pani powinna być odpowiedzialna wykonując taki zawód, bo w jakiejś części odpowiada za rozwój maluszków, a tak jak pisała Paula, o ile dobrze kojarzę, zawsze możesz poprosić o wsparcie inną położną.
Iwonka, my używamy Aventa i jestem z nich bardzo zadowolona. Kupiłam raz z Canpol, cena podobna, a zła jestem, bo jest nieszczelna i zawsze jak karmię Patrysia oblewam siebie i jego.
Iva, taka babcia to skarb po prostu Super! No i dobrze, że Was z Bartem ciągnie do siebie, widocznie tak miało być . A Lusia walcząca ze snem rozbrajająca jest Ale dobrze, że walczy tak bezgłośnie zamiast się awanturować . Pat czasem tak ma; krzyczy jak opętany, a za chwilę momentalnie jest cisza i dziecko śpi .
Jeśli chodzi o naukę mówienia to ja myślę, że to samo wyjdzie . Ja do mojej Mamy mówiłam bardzo różnie, a teraz jakoś mi się przyjęło od paru lat "Mamuś". U mojej Mamy w rodzinie też był zwyczaj mówienia: mamusia i tatuś, ale o ile w przypadku mojego Dziadka to miało sens, o tyle w przypadku Babci to było tylko słowo, bo relacji to nie odzwierciedlało.
Monia-akina, Igunia jest cudnista z tymi wielkimi ślepkami!
Kiniu, my wodę standardowo filtrujemy, więc tak samo robię mleko: filtrowana i przegotowana.
Kalinko, ja Patrysia pieluchowałam przez tydzień, może dwa... Miały być cztery. Uznałam, poniekąd opierając się na wiedzy dot. rozwoju dzieciaczków i rehabilitacji, że skoro bioderka są zdrowe i wszystko jest ok, to profilaktyczne pieluchowanie nie przyniesie nam korzyści, bo tylko będzie hamowało ruch naturalny i aktywność. Zamiast tego staram się jak najczęściej kłaść Patrysia na brzuszku. Co innego gdyby coś było nie tak, wtedy bym pieluchowała zgodnie z zaleceniami.
Pytałyście o to moje oczyszczanie; byłam na izbie przyjęć, ale akurat tak się złożyło, że tego dnia krwawienie ustąpiło. Doktor mnie przebadał (notabene ten sam, który "rodził" Patrysia) i powiedział, że jeśli to się powtórzy to mam jechać od razu do nich. W zeszły weekend z piątku na sobotę coś tam znowu było, ale po tym na razie cisza, zobaczymy jak będzie dalej.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- asiek89
- Wylogowany
- budujemy zdania
A jeśli chodzi o Mamę to o szacunku tam nie ma mowy, to jest cholerny obóz pracy, a że moja Mama zaczęła mówić głośno co mysli i walczyć o swoje to stała się niewygodna. Dokładnie, brak słów.
- nike84
- Wylogowany
- gadatliwa
Przepraszam że nie odniose się do waszych postów ale nie mam teraz do tego głowy. My z Kacperkiem jesteśmy w szpitalu z powodu tych kupek. Żaden lekarz nie wie co mu jest. W nocy go przegłodziliśmy 12h - istny koszmar! Maly wył z głodu jak by go ze skóry obdzierali. Prawdopodobnie zostaniemy tu do niedzieli. Wiec trzymajcie za nas kciuki. Pozdrawiamy :*
- karolcia1919
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Czekam na moja kruszynkę
a paulinka.k chyba tez sie nie odzywa?? czy cos przeoczylam ..
no i Mery brakuje....
ale chyba lepiej ze dzieci sa juz z nami niz nosic te wielkie brzuchy ;p
choc czasami mam odruch glaskania ..a Bart .pyta co wam zrobic jesc abo tak mowil w ciazy...a potem sie poprawia Tobie ..gehe.
bart.spiewa malemu i tanczy.z nim..ale mam ubaw maly jaki zaciesz..a jak mu sie muzyka nie podoba zamyka oczy i udaje ze spi.
- asiek89
- Wylogowany
- budujemy zdania
- agamo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 8
Martus trzymamy z Kacperkiem mocno kciuki za was napewno wszystko bedzie dobrze A glodzenia go przez 12h współczuje takie meczenie malenstwa okropny widok!
Karola to strzelaj fotki tanczacym chłopom!
- pyzaura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 11,10.2013 Michalinka :)
U nas ok ale nie gniewajcie sie nie mam kiedy do was napisać narazie jeszcze z miska sie poznajemy jak to ogarne to do was wroce .
Narazie karmie trochę cycem troche ściągam i daje jej z butli bo słabo przybierala i pani dr kazala tak dokarmiac. Jednorazowo ściągam ok 80-90ml nie wiem csy to dużo czy któraś też tak robi?
Buziaki laski i waszych dzieciaczkow.
Wszystkie zdjęcia przeslicznie podgladam was a i torcik z pampersow rewelacja
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Karolcia kap malego w roztworze nadmanganianu potasu powinno pomoc. Wysypany tylko brzuszek ? Sprawia to malemu dyskomfort? Jesli to faktycznie potpwka to staraj sie go troche lzej ubierac.hej.martwi mnie wysypka na brzuszku..maly ma czerwony brzuszek..znika to pojawia sie a teraz mu na calym wysypalo ;(;( ratujcie...polozna mowi ze to potowki..ale ja juz sama nie wiem..7 mam szczelienie i pediatre i nie wiem czy zaczekac czy szybciej isc .;/
Co do szczepienia Klaudiuszka szczepilam 5 w 1 infanrixem ipv + hib Wiktorek tez juz pierwsza dawke ma za soba. Szczepienie zniosl dobrze.
- pyzaura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 11,10.2013 Michalinka :)
- kalina
- Wylogowany
- gadatliwa
asiek fajnie ze sie odzywasz:-) czyli powooli jesr ok:-) a mame to tak urzadzili zmze az przykroj
- niagara
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74
Madzik super wygladasz
Ja robie Julce mleko z wody zrodlanej, zywiec zdroj, bez przegotowywania. Obecnie norma jest 150ml co 3-4 godziny w dzien, w nocy rzadziej. Choc i 170ml tez juz potrafi wciagnac moj zarloczek maly
Odnosnie peselu to faktycznie zmienily sie oznaczenia miesiecy, ze wzgledu na to ze moze zyc jeszcze jakis stulatek i wtedy byly by dwie osoby o tym samym numerze.
Dobra czytam dalej
My wybieramy sie dzisiaj kupic malej jakis kombinezon na zime. Wiecie moze gdzie mozna cos fajnego dostac?
- niagara
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74
Dagus my uzywalismy Biogai na problemy kupkowe, ale nie bylo zadnej poprawy. Teraz podaje jej dicoclor i jest znacznie lepiej.
Kacperek i Luska dzieciaczki slodziaki niesamowite
Szymus pieknie rosnie, duzy i silny chlopak a Igusia, sliczna mala ksiezniczka uroczo wyglada w tej pieknej fioletowej czapeczce
Monia u mnie tez linia nie znikla
Karolcia my tez wybralismy 5w1. Julka dobrze to zniosla.
Martus zyczymy Wam szybkiego powrotu do zdrowia i domku. A z ta glodowka, bardzo wspolczuje. Chyba nie umiala bym patrzec na glodzone dziecko. Julka nawet 5 min nie lubi czekac, wydziera sie tak jakby tydzien nie jadla.
- karolcia1919
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Czekam na moja kruszynkę
vilmo dzieki za rade.a ten roztwor to w aptece moge dostac ?
co do ubioru ubieram spiochy i kaftanik lub body z dlugim i spodenko to chyba lzej sie nie da co ?
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
hej.
vilmo dzieki za rade.a ten roztwor to w aptece moge dostac ?
co do ubioru ubieram spiochy i kaftanik lub body z dlugim i spodenko to chyba lzej sie nie da co ?
Tak w aptece. Nadmanganian jest w postaci proszku lub tabletki. Wrzucasz do wody, tak żeby była lekko różowa i w tym kąpiesz maluszka. Ewentualnie możesz też spróbować z mąką ziemniaczaną. Jeśli to faktycznie potówki to powinno zejść. Chyba, że alergia na proszek lub płyn do płukania ;/
Długo mały ma już tą wysypkę?
- Nubi
- Wylogowany
- rozmowna
Marta, z Zo trzymamy kciuki zyby problem zostal szybko wykryty! I tak jak dziewczyny wspolczuje glodzenia...niech Kacper wraca migiem do zdrowia !
Aniu, super ze sie odezwalas czekamy na Ciebie jak sie poorganizujesz. Co do karmienia to ja tylko cyc, zreszta jak probowalam ostatnio sciagnac pokarm to ledwo 20ml, mysle ze to wynika z tego ze a. Nieumiem b. Mam beznadziejny sprzet c. Nie jestem cierpliwa
Sorry ze w tej kwestii nie pomoge.
Dzis ciezszy dzien przede mną... Zostaje sama z Zo, próba sił...mozecie sie smiac ze panikuje bo wszystkie chyba same z dzidziami, ja od poczatku z mama i nie wiem jak to zorganizuje czas zeby zjesc obiad, po nim posprzatac, wyjsc do lazienki jak nie bedzie spac.