BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #614736 przez kocham_cie
iwonta_kg napisał:

Villemo napisał:

dobra ide spac zrobilam zapasy spozywcze na caly tydzien a prawie wszystko zezarlam jak tak dalej pujdzie to maz bedzie musial sie zatrudnic na drugi etat zeby nas wyzywic.

Dzien dobry:)

Villemo ja tak mam codziennie. Nie ma dnia żebyśmy nie byli w sklepie po jakies zakupy. A to co kupimy to mi sie od razu wszystkiego chce...

Pamiętacie jak pisalam że moj mąż ma propozycje wyjazdu za granicę do pracy? Nie pojechał:) znalazł prace tutaj:) i to taką którą kocha:) w ktorej pracował od zawsze. W poniedzialek zaczyna:) ale sie ciesze:)

no gratulacje:)

Magda M

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #614737 przez Alivva
Niedziela wręcz powinna byc leniwa a ja juz znów w pracy :) a co tam....leniwa niedziela bedzie za tydzień :D
Słonko dzis zagościlo na moim niebie :) jeszcze chłodno ale banan na twarzy juz jest :)
nadzieja na wiosne ;)

11 lata 9 miesiąc temu #614740 przez kocham_cie
MyMelange napisał:

ja ogladalam te Polozne (nagralam), bo wczesniej X-factor lecial. Sympatyczny serial i nawet na zywo pokazuja sam porod :) Teraz powoli tez sie klade.

Spijcie dobrze!!!!

no kurcze świetny program, nawet się nie spodziewałam takich scen, mój biedny mąż który jak zobaczył wychodzącą główkę to uciekł z wrażenia z pokoju... ale się ubawiłam biedak zbladł i poleciał po piwo... po czym stwierdził że więcej takich programów oglądąc nie będziemy... hmmm a może biedak myślał że dziecko to pępkiem wychodzi :silly:

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu #614746 przez kocham_cie
dzień dobry ciężaróweczki:)
jak nocka? u mnie noc przespana, z dwoma przerwami na siusi :laugh: czy wy też nadal wstajecie w nocy do toalety??? bo podobno w II trymestrze to już się tak często nie powinno, a ja nadal potrafię wstawać po 4 razy :dry:

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu #614748 przez iwonta_kg
Kinia ja też czuje w okolicy pepka najwięcej ruchów.
A nocka? Okropna... Obudzilam sie o 3 a właściwie to siku mnie obudziło i musiałam wstać i jak Wrocilam do lozka to juz nie moglam zasnąć. I tak sie kręciłam gdzieś do 6. Potem znowu poszłam siku, zaszłam do lodówki po jogurt i dalej sie gapilam w sufit w lozku. Masakra. Zasnelam chyba gdzieś o 7 na dwie godziny. Koszmar!!!

Kalina cieszymy sie tylko to jest praca fizyczna bo on jest ogrodnikiem a jest po operacji kręgosłupa wiec mam nadzieje ze da radę:)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 9 miesiąc temu #614750 przez iwonta_kg
kocham_cie napisał:

MyMelange napisał:

ja ogladalam te Polozne (nagralam), bo wczesniej X-factor lecial. Sympatyczny serial i nawet na zywo pokazuja sam porod :) Teraz powoli tez sie klade.

Spijcie dobrze!!!!

no kurcze świetny program, nawet się nie spodziewałam takich scen, mój biedny mąż który jak zobaczył wychodzącą główkę to uciekł z wrażenia z pokoju... ale się ubawiłam biedak zbladł i poleciał po piwo... po czym stwierdził że więcej takich programów oglądąc nie będziemy... hmmm a może biedak myślał że dziecko to pępkiem wychodzi :silly:

Ja nie moge na takie sceny patrzeć bo mi sie mój poród przypomina :( :( :( :( :(

11 lata 9 miesiąc temu #614752 przez kocham_cie
A teraz życzę wam miłej niedzieli:) Ja uciekam do kościółka a potem zakupy... :lol: może skuszę się na jakieś zakupy dzieciufowe ;) buźka

PS. u mnie dziś też piękne słoneczko :lol:

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu #614754 przez kocham_cie
iwonta_kg napisał:

kocham_cie napisał:

MyMelange napisał:

Spijcie dobrze!!!!

Ja nie moge na takie sceny patrzeć bo mi sie mój poród przypomina :( :( :( :( :(

:( iwonka w kwietniu rocznica prawda???

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu #614756 przez iwonta_kg
kocham_cie napisał:

dzień dobry ciężaróweczki:)
jak nocka? u mnie noc przespana, z dwoma przerwami na siusi :laugh: czy wy też nadal wstajecie w nocy do toalety??? bo podobno w II trymestrze to już się tak często nie powinno, a ja nadal potrafię wstawać po 4 razy :dry:

Ja w pierwszej ciąży tak od 6 miesiaca zaczelam wstawac w nocy na siusiu. Teraz jakos szybciej to przyszło. Ale wtedy tez wstawałam po 3-4 razy więc Magda nie masz sie czym martwic:) nie jestes sama:)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #614757 przez Alivva
Dobrze iwonta,że znalazl cos co lubi ;)
Ja ogrodnikiem jestem ale z zamiłowania ;) moja specjalizacja to trawniki,krzewy i kwiaty :) ogólnie to uwielbiam zajmować się wuglladem podwórka latem :) noooo i jeszcze szklarnia z pomidorami mmmmmmmmm uwielbiam :) a to chyba zostalo mi z dzieciństwa jak się kręciłam po dziadkowych szklarniach jako kilkuletni szkrab :)

ja chyba jestem jakas nienormalna.....nie wstawałam na siku w nocy od samego poczatku ciązy i nie wstaje do dzis.....ale może jeszcze mnie dopadnie skoro iwona mowi,że miala tak od 6mca.... a jak to bylo z Filipem w ciąży to juz nie pamietam.....

11 lata 9 miesiąc temu #614758 przez iwonta_kg
kocham_cie napisał:

iwonta_kg napisał:

kocham_cie napisał:

MyMelange napisał:

Spijcie dobrze!!!!

Tak. 16 kwietnia :( Probuje sie jakos nastawić psychicznie na ten dzien ale jest ZAJEBISCIE ciezko :( :( :( :( :( :( :(

11 lata 9 miesiąc temu #614761 przez Alivva
iwonta_kg napisał:

kocham_cie napisał:

iwonta_kg napisał:

kocham_cie napisał:

MyMelange napisał:

Spijcie dobrze!!!!

Tak. 16 kwietnia :( Probuje sie jakos nastawić psychicznie na ten dzien ale jest ZAJEBISCIE ciezko :( :( :( :( :( :( :(

pewnie wolałabys ten dzien przespać a ja odliczam do tego 16go bo mam akurat wizytę i kolejne usg.... :/ ale myslę o Tobie i o Twoim maluchu. ja mam podobnie 16go ale października bo wtedy miał przyjść na świat mój maluszek..... w tym roku miałby juz 13 lat..... ech....

11 lata 9 miesiąc temu #614764 przez iwonta_kg
Alivva napisał:

Dobrze iwonta,że znalazl cos co lubi ;)
Ja ogrodnikiem jestem ale z zamiłowania ;) moja specjalizacja to trawniki,krzewy i kwiaty :) ogólnie to uwielbiam zajmować się wuglladem podwórka latem :) noooo i jeszcze szklarnia z pomidorami mmmmmmmmm uwielbiam :) a to chyba zostalo mi z dzieciństwa jak się kręciłam po dziadkowych szklarniach jako kilkuletni szkrab :)

A mój mąż pracował w firmie ogrodniczej u kumpla 4 lata i zakochał sie w tym zawodzie. Znaczy w tej branży bo z zawodu jest kucharzem;) ale wiadomo jak to z kolegami lepiej nie robic interesów. Przekonaliśmy sie o tym na własnej skórze. Okazalo sie po 4 latach ten kolega ze nie płacił za niego zadnych składek ani ubezpieczeń. Umowe tez obiecywał razem ze złotymi górami a tu jest okazał taki frajer ze masakra! Sprawa oczywiscie skonczyla sie w sądzie. I wygraliśmy odszkodowanie. Poza tym kregoslup mój mąż rozwalil sobie w tej pracy u niego. A kolega mial to z dupie. Wiec dostał po dupie. A raczej jego portfel. Praca po znajomościach to najgorsze co moze byc!

11 lata 9 miesiąc temu #614766 przez Monika23083
Cześć dziewczyny! Ale się rozpisałyście, miałam co czytać przy niedzielnym śniadanku:)

Iwonta gratuluję! Mój partner też dostał w piątek umowę na czas nieokreślony, więc również zostaje w Polsce, a tak miał wyjeżdżać do Irlandii..

Jeśli chodzi o macierzyński to zostaję na rok z pewnością skoro jest taka możliwość.
Jedna babcia mieszka w Austrii, druga jeszcze ostro pracuje - więc nie wiem czy nie wezmę jeszcze wychowawczego, ale to zobaczymy...

Kurcze, ja dopiero 22 kweitnia poznam płeć ( o ile w ogóle wtedy poznam)..ciekawe czy będzie mała Joanna:) aaa.. no i mierzyłam się dzisiaj pod pępkiem - mam 86 cm:)

Piękne słoneczko w końcu wyszło i przydałoby się wyjść na jakiś spacerek.

Miłej niedzieli życzę!!

11 lata 9 miesiąc temu #614767 przez agamo
Ja w pracy od 6 wiec niestety nie leniuchuje! Dobrze ze nie mam smaków w ciazy bo moj mąż by chyba tego nie przeżył! Ja przed ciaza od kiedy pamietam mialam glupie nawyki zywieniowe ze potrafilam mieć smaki na to czy tamto do tego stopnia ze wszyscy sie śmiali ze mnie co to będzie jak będę w ciazy Mówili ze chyba będę jadła ogórki kiszone z bita śmietaną i polane sosem pikantnym! A tu sie okazało ze wogole nawet trochę moje poprzednie smaki sie uspokoily! Co prawda jem częściej wiec lodówka szybko sie oproznia! Wiec tez kasy na spozywke leci dużo wiecej niż zwykle! Iwonta tak dobrze ze będziesz mieć męża przy sobie napewno będzie ci nie raz potrzebny a ze jeszcze będzie robił to co kocha to o czym wiecej marzyć?! Żona przy boku malenstwo w drodze i wymarzona praca Tylko pogratulować!

Aga

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka