- Otrzymane podziękowania: 8
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- agamo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ano i mierzylam sie dzisiaj pod pepkiem 87 cm ale to mniej wiecej bo mierzylam sie metrem musze sobie zakupic centymetr krawiecki!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
- agamo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wiecie już jaki okres macierzyńskiego wybierzecie?? pół roku czy rok??
Ja sie wybieram na pewno na rok Nie wyobrazam sobie zostawic malenstwo po pol roku Mysle ze nawet po roku mi bedzie ciezko ale kiedys bede musiala! A moze po roku wroce do pl eh chcialabym ale pewnie sie nie uda! No ale tak czy owak na macierzynski napewno rok!
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
- SerekWaniliowy
- Wylogowany
- rozmowna
Sama nie wiem, a reszta, co Wy planujecie?
- MyMelange
- Wylogowany
- rozmowna
Na macierzynskie oczywiscie, ze ide na rok. Z tym, ze ja mam swoja firme i bede uzyskiwac 4800zl netto/mies przez caly okres macierzynskiego. Jeszcze od sierpnia ide na zwolnienie, to odzyskam kase za wplacone max skladki ZUS (czyli jakies 3200zl mies).
- agamo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Madzia "Polozne" to nowy serial o pracy poloznych w szpitalu w Manchesterze - porod, opieka nad matka i dzieckiem itp. Dzis pierwszy odcinek. Ja poki co ogladam zawsze Porodowke, ale sie skonczyla.
Na macierzynskie oczywiscie, ze ide na rok. Z tym, ze ja mam swoja firme i bede uzyskiwac 4800zl netto/mies przez caly okres macierzynskiego. Jeszcze od sierpnia ide na zwolnienie, to odzyskam kase za wplacone max skladki ZUS (czyli jakies 3200zl mies).
Wow tylko pozazdroscic. Naprawde super!
A co do seriali to u mnie tez chodza porodowka i "born every minute" ale nigdy nie potrafilam tego ogladac nawet nie bedac w ciazy Raz sprobowalam i obejrzalam do pierwszego porodu i powiedzialam ze nigdy wiecej A teraz jak nawet probowalam ogladac cos podobnego jak porod czy cos w tym stylu to odrazu mnie na mdlosci zbiera i musze szybko przelanczac NIe wiem czemu taki efekt moze dlatego ze nigdy w szpitalu nie lezalam i jakos staram sie wypierac to z moich mysli Ale nawet jak bylam na usg i tam lecialy filmiki o wozkach nosidelkach i akcesoriach dla dzieci a pozniej zdjecia z roznych usg to powiem wam ze ogarniala mnie taka panika ze nie potrafilam na to patrzec Moj mezus sie ze mnie smial a ja nawet na wozek nie moglam patrzec! Ciekawa jestem jak to bedzie w srode bo ostatnie usg mialam robione ponad 5 tygodni temu wiec moze teraz juz bedzie inaczej!
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Madzia "Polozne" to nowy serial o pracy poloznych w szpitalu w Manchesterze - porod, opieka nad matka i dzieckiem itp. Dzis pierwszy odcinek. Ja poki co ogladam zawsze Porodowke, ale sie skonczyla.
o to na pewno będę oglądąc... a kaska o której piszesz... no cóż pozazdrościć takich dochodów:)
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
W 21 tygodniu jest najwazniejsze usgie,ogladane wszystkie narzady,czy serce,watroba,mozg sa w porzadku bez zadnych powiklan,bo w razie czego mozna juz malenstwu pomoc w lonie mamy.
- agamo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Villemo o gofrach...blagam zlitujcie sie najlepsze gofry ze swieza bita smietanka i jagodami,albo fruzelinka z wisni...alez sie rozmarzylam.
Paulinka chyba Cie zaraz udusze ...czytam czytam po kawalku i teraz co widze placki ziemniaczane!!! sernik moj ukochany... kto mi to wszystko zrobi
Iwona ladny domek,dla mnie jak na chlopca,ale ja sie nie znam na brzuchach az tak
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do badania to jak 7 lat temu bylam w ciazy tez obowiazkowo prenatalne,mimo iz mialam 26lat i zadne z nas w rodzinie nie mialo w histori dzieci z syndromami,bo to badanie bada i inne syndromy,a moj lekarz ostatnio na wizycie mi wyjasnil ze ostatni raz wykryli u 26 latki chore dziecko,najgorsze co mnie przejelo,ze nawet jak nasze wyniki sa super czyli 1 do 5000 itp,to zawsze jest ten 1 procent:(
- papi88
- Wylogowany
- gadatliwa
ja chyba nie oddalabym dziecka do zlobka bałabym sie wiec bede siedziec z malenstwem poki nie zajdzie potrzeba isc do pracy tzn ze wzgledow finansowych albo znudzi mi sie siedzenie w domu niestety z moim malenstwem nie bedzie mial kto siedziec bo tak bym mogla miec chociaz prace dorywcza nie zapuscilabym sie w domu a zawsze pare groszy by wpadlo. moja mama ma 45 lat i sie smieje ze dopiero prawnukami bedzie mogla sie zajmowac bo tyle jeszcze jej zostalo do emerytury ze juz moje dziecko moze miec swoje do tego czasu chore te państwo
- agamo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ummm w grecji ale musisz miec cieplutko! W uk zawsze o tej poze tez juz cieplutko bylo nieraz sie juz tez opalalam a teraz masakra Choc dzisiaj slonecznie to jednak zimno moze z 5 stopni ale przynajmniej slonko swieci No wiec w leze sobie w salonie do slonca i tez brzuszek wygrzewam z ta roznica ze przez okno a nie na zewnatrz hehehe ale juz nie moge doczekac sie lata!!!!! choc pewnie jeszcze to odszczekam bo bedzie tak goraco ze bede padac ale juz chyba wole to niz to zimno i kurtki zimowe!