- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
wiecie wydaje mi się że od jakiś 2 czuję mojego szkrabka, nie wiem czy to jest możliwe, bo to 1 ciąża i jeszcze łożysko na przedniej ścianie- ale z drugiej strony dziecko duże... a co czuję... hmmm nie umiem tego opisać jakby mi jakiś pasożyt się tam w środku kręcił... nie żadne tam głaskanie czy motylki, tylko jakaś wielka glizda
Pewnie, że możliwe, zważywszy, że masz sporego dzidziusia Ja też mam łożysko na ścianie przedniej a czuję ruchy od około 15 tc. W pierwszej ciąży też szybko czułam.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- niagara
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74
Szalejecie dzis dziewczeta
NIAGARARARARA!!! Gdzie Ty? Snilas mi sie! Mialas juz 2 letnia coreczke i malenstwo w drodze i bylas bardzo szczesliwa - tyle pamietam. Bardzo pozytywny sen. Chyba po tej klotni zapadlas mi w glowe i sie przejelam, ze ktos tak Ci dokucza.
Witam SerkaWaniliowego
MyMelange nie mogę z Ciebie Ale się uśmiałam czytając Twojego posta Nic się o mnie nie martw, ja jestem gruboskórna i nie przejmuję się takimi głupimi docinkami To może faktycznie pierwsza będzie córeczka
Iwonta śliczny masz brzuszek Przypomina mi trochę arbuza, na którego mam teraz mega ochotę więc chyba na dziewczynkę Ja przynajmniej obstawiam, że będziesz miała małą księżniczkę
- papi88
- Wylogowany
- gadatliwa
a to nie kazda z was robiła test pappa przy genetycznych?u mnie lekarze zawsze w standardzie to zlecaja a pozatym zawsze lepiej ryzyko mozna wyliczyc choc tak naprawde to dopiero amniopunkcja daje jakas wieksza gwarancje mam kolezanki ktore robily ja mimo braku wskazan poprostu chcialy miec pewnosc
ja wrocilam ze sklepu głupio mi bo szfagierka zafundowała mi sok żurawinowy za 30 zł bo mi bylo szkoda wydac tyle (no kurcze glupi sok tyle kasy) i chcialam wziasc paoli za 5 zl jakas zrobilam sie oszczedna choc wiem ze na zdrowiu na dziecku nie mozna oszczedzac ale ja juz od poczatku ciazy wydalam ok 1000 zl na leki wiec same rozumiecie moja oszczednosc teraz wolalabym za to kupic cos maluszkowi
dzis na obiad zaplanowałam leczo zobaczymy czy mi pod gardło nie podejdzie ale najpierw czeka mnie cały zlew garów do zmywania niestety nie dorobilismy sie jeszcze zmywarki bo najpierw szawki w kuchni musimy zmienic
- MyMelange
- Wylogowany
- rozmowna
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja cytologie mialam robiona jeszcze przed ciaza robilam kontrolnie wiec w ciazy nie musial juz mi tam grzebac natomiast gbs jest w karcie ciazy wiec chyba na koniec lekarz mi zleci a jak nie to sama zrobie u mnie w pracy jest labolatorium na miejscu wiec wynik bede miec po 15 min zastanawialam sie wlasnie nad innymi jeszcze wymazami na czystosc pochwy czy jakies chlamydie to chyba robia juz tylko prywatnie
a to nie kazda z was robiła test pappa przy genetycznych?u mnie lekarze zawsze w standardzie to zlecaja a pozatym zawsze lepiej ryzyko mozna wyliczyc choc tak naprawde to dopiero amniopunkcja daje jakas wieksza gwarancje mam kolezanki ktore robily ja mimo braku wskazan poprostu chcialy miec pewnosc
ja wrocilam ze sklepu głupio mi bo szfagierka zafundowała mi sok żurawinowy za 30 zł bo mi bylo szkoda wydac tyle (no kurcze glupi sok tyle kasy) i chcialam wziasc paoli za 5 zl jakas zrobilam sie oszczedna choc wiem ze na zdrowiu na dziecku nie mozna oszczedzac ale ja juz od poczatku ciazy wydalam ok 1000 zl na leki wiec same rozumiecie moja oszczednosc teraz wolalabym za to kupic cos maluszkowi
dzis na obiad zaplanowałam leczo zobaczymy czy mi pod gardło nie podejdzie ale najpierw czeka mnie cały zlew garów do zmywania niestety nie dorobilismy sie jeszcze zmywarki bo najpierw szawki w kuchni musimy zmienic
Papi - żeby wykluczyć paciorkowca w pracowni mikrobiologicznej robią posiew więc na wynik czeka się ok 5-7 dni. W mniejszych laboratoriach gdzie nie mają na miejscu pracowni mikrobiologicznej przeważnie biorą wymaz ale odsyłają materiał do posiewu gdzieś do pracowni mikrobiologicznej chyba, że mają swoją pracownię to wtedy na miejscu ale na wynik i tak się czeka bo się musi "wyhodować"
Co do testu pappa to nie robiłam. Miałam robione normalne usg 2d w 12 tc (tyle, że dokładniejesze i teraz będę miała kolejne połówkowe). Jeśli by wyszły jakieś nieprawidłowości na zwykłym usg np. nieprawidłowa przezierność karkowa itp. wtedy dostałabym skierowanie na bardziej szczegółowe usg genetyczne i na test pappa a gdyby one wyszły także źle to wtedy dopiero amniopunkcja. Osobiście jeśli chodzi o amnipunkcję to dziwię się, że ktoś się decyzuje na nią ot tak bez szczególnych wskazań bo niestety jest to badanie inwazyjne obarczone pewnym ryzykiem.
Aaa odnośnie testu pappa to pytałam swojego lekarza czy powinnam robić on powiedział, że zdecydować muszę sama ale dał mi do zrozumienia, że jak nie ma ku temu wskazań to on nie widzi sensu. Zaznaczył jednak że pewnie jakbym poszła do lekarza prywatnie to byłabym na pewno zachęcana z wiadomej przyczyny. To dla nich zwyczajnie dodatkowa kasa.
Ale mi narobiłaś smaka na leczo
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- niagara
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
Ale zazdroszczę takich widoczków. Ja już wieki nie byłam nad Polskim morzem Przysłałabyś mi takiego pysznego kołobrzeskiego gofra
Spoko z bita śmietana i owocami moze byc?
- niagara
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Villemo napisał:
Ale zazdroszczę takich widoczków. Ja już wieki nie byłam nad Polskim morzem Przysłałabyś mi takiego pysznego kołobrzeskiego gofra
I z sosem czekoladowym pycha Ja też poproszę
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Villemo napisał:
hihihi może być tylko dla mnie wersja bez czekolady
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
- papi88
- Wylogowany
- gadatliwa
to tak samo amniopunkcja w standardzie 3 tyg sie czeka jezeli sie doplaci 1000 zl tzw wynik fish jest po 3 dniach i tez pacjentki sie obawiaja czy on jest dokladny skoro tak szybko
i wogóle jezeli chodzi o amniopunkcje ,,na zyczenie,, to tez uwazam ze to jest nie potrzebne narazanie dziecka i chyba robia to kobiety ktore koniecznie chca sie czegos doszukac aby miec powod usunac legalnie albo poronia juz po zabiegu
a co do pappa to ja po usg spytalam mojego lekarza czy mam wykonac ten test skoro usg wszystko dobrze no i on mi kazal mimo wszystko zrobic wiec nie dyskutowałam i dodam ze badania mialam na nfz wiec nie chcial wyciagnac jakiejs dodatkowej kasy
ale nie ma co sie przejmowac kiedys kobiety nie robily takich badan i dzieci rodzily sie zdrowe oczywiscie zawsze byly przypadki ze i chore ale uwazam ze przez te badania wiele kobiet ma duzo nie potrzebnych nerw wiem co mowie bo jak przychodzily ciezarne na te badania to nie jedna ryczala z nerw ja mialam juz inne podejscie ze wzgledu na charakter pracy dla mnie to rutyna
iwonta zazdroscic wdychania jodu i peknych widokow ja chcialam sie na majowke wybrac nad morze ale chyba nic z tego nie bedzie bo po pierwsze nie wiadomo jaka pogoda bedzie a po drugie musimy ruszyc z remontem lazienki bo moj mezczyzna tylko wtedy bedzie mial wolne
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
o mój Boże cały dzień męczy mnie zgaga i to tak okronie że nie mogę jeść ale za gofra to bym chyba wszystko oddała... iwonka ja też poproszę o takiego z bitą śmietaną i owocami
Ja w ostatniej godzinie zjadłam paróweczki z musztardą, potem wypiłam duży jogurt owocowy, poprawiłam plackami ziemniaczanymi a teraz wcinam sernik już zapowiedziałam mężowi, żeby w razie W nie blokował toalety
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013