- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://sierpniowki.pokazywarka.pl/
noworodek.pl/index.php?sm=1
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- słonko
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Tak to pewnie znowu przeżyłabym traume i uciekła...
Ja bardzo cieszę się z brzuszka, ale czasem, jak jakiś ciuch źle na nim leży, to też się krzywię Ot, jesteśmy kobietami i chcemy ładnie wyglądać Pomyślcie o moich problemach z sukienką na ślub... Który już za 2 tyg
A brzuszek faktycznie coraz szyciej rośnie, u mnie już 88 cm tuż pod pępkiem - ale mierzone teraz, wieczorem pewnie wiecej...
Na wadze, szok, +3 kg! A 4 tyg temu było jeszcze wyjściowe 57! Ale tłumaczę to tym, że Młody z opakowaniem taki ciężki bo mój prywatny wskaźnik tycia - szpara między udami - wciąż taka sama
Ja również Cię witam serku waniliowy
Co do badań, dziewczyny, nie straszcie tą glukozą... W pon mam wizytę i pewnie dostanę skierowanie... Zobaczymy co jeszcze da. Anty-hcv powinnam dostac, bo (przyszły) mąż ma hcv. Przed ciążą badalam sama, koszt bodajże 40 zł.
Widzę też, że poruszałyście temat szczepień. Ja wolałabym ich nie robić dziecku, a przynajmniej nie tak szybko tak dużo. Ale słyszałam, że w pl faktycznie nie tak łatwo się od tego wywinąć. Trzeba załatwiać lewe zaświadczenia o przeciwskazaniach. Nie lubię takiego kombinowania
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
iwonta_kg napisał:
Domek mojego malenstwa
ja mam kształt brzusia podobny i mówia mi,że dziewczynka ale z Filem miałam talki sam więc upieram się przy chlopaku niebawem sie przekonamy Iwona
kurcze ja nie wiem o co chodzi z określaniem płci po kształcie brzuszka ale to tak jak rodzi się dziecko i wszyscy zawsze oceniają podobieństwo, ja tam nigdy nie widzę podobieństwa niemowlaka do jego rodziców
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
Alivva napisał:
SerekWaniliowy napisał:
Alivva a Twój mąż też z opóźnieniem spełnił swoje nastoletnie marzenia o starszej dziewczynie?
Nie mam męża (jestem po rozwodzie,mój ex jest 3 lata starszy) a mój obecny partner i tatus mojego maleństwa jest młodszy ode mnie o 8 lat
no no moja droga nic tyllko pogratulować;P[/quote]
Nigdy tego nie zrozumiem Sama się wzbraniałam przed tym uczuciem rękoma i nogami ale....serce nie sługa a w ukladzie w jakim jesteśmy dobrze nam tak jak jest więc na raziie nie zamierzam tego zmieniać Możecie sobie tylko wyobrazić moją minę jak mi pokazał swój dowód osobisty 2 lata temu po tym jak wylądowaliśmy w łozku..... Nie moglam uwierzyc,że to taki "gówniarz" i,że tak mi zakręccił w głowie
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://sierpniowki.pokazywarka.pl/
Jesli macie 75g to chyba bedzie konieczne, najgorsze jest to nie picie u mnie godzine, ale przy 75h 2h! dobra ksiazka, audiobook, albo mp3 i dacie rade
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
kocham_cie napisał:
Alivva napisał:
SerekWaniliowy napisał:
Alivva a Twój mąż też z opóźnieniem spełnił swoje nastoletnie marzenia o starszej dziewczynie?
Nie mam męża (jestem po rozwodzie,mój ex jest 3 lata starszy) a mój obecny partner i tatus mojego maleństwa jest młodszy ode mnie o 8 lat
no no moja droga nic tyllko pogratulować;P
Nigdy tego nie zrozumiem Sama się wzbraniałam przed tym uczuciem rękoma i nogami ale....serce nie sługa a w ukladzie w jakim jesteśmy dobrze nam tak jak jest więc na raziie nie zamierzam tego zmieniać Możecie sobie tylko wyobrazić moją minę jak mi pokazał swój dowód osobisty 2 lata temu po tym jak wylądowaliśmy w łozku..... Nie moglam uwierzyc,że to taki "gówniarz" i,że tak mi zakręccił w głowie [/quote]
tak jak napisałaś serce nie sługa:D i najważniejsze że jesteście szczęśliwi
- SerekWaniliowy
- Wylogowany
- rozmowna
Jak zobaczyłam na skierowaniu HIv chlamydie i kiłę to myślałam, że się ze wstydu spalę w Diagnostyce, ale lekarza nie interesowało, że mój mąż to mój jedyny partner, trzeba i już, no to purpurowa od stóp do głów, ale zrobiłam.
A o glukozie to nawet nie wspominał, dopiero od Was się dowiedziałam, że takie badanie się robi. Moje kuzynki maja problemy z cukrem i podpowiedziały, bym wdusiła cytrynę do tego płynu, który się pije.
W piątek będziemy mieli wizytę w pierwszym dniu 20 tygodnia i się okaże, czy coś dodatkowo trzeba robić, zastanawiam się nad testem potrójnym, bo przełom stycznia i lutego przeżyliśmy okropna rzecz i boje się, że tak silny i długotrwały stres mógł źle wpłynąć na naszego grubaska.
Ja za HIV zapłaciłam 35zł w Diagnostyce, wszystkie badania tam robię i niestety wszystkie prywatnie
A co do tego podjadania to ja budzę się głodna o 2 i 5 nad ranem a Wy nie? zawsze na noc szykuje sobie banana lub kanapkę, żeby szybko przez sen ugryźć i spać dalej
iwonta ale Ty chudzinka jesteś a ten brzusio jak dostawiony specjalnie do zdjęcia
Alivva dłużej będzie Cie mógł na rękach nosić
- MyMelange
- Wylogowany
- rozmowna
NIAGARARARARA!!! Gdzie Ty? Snilas mi sie! Mialas juz 2 letnia coreczke i malenstwo w drodze i bylas bardzo szczesliwa - tyle pamietam. Bardzo pozytywny sen. Chyba po tej klotni zapadlas mi w glowe i sie przejelam, ze ktos tak Ci dokucza.
Witam SerkaWaniliowego
- kalina
- Wylogowany
- gadatliwa
Serku lekarze (procz mojej chyba ze zmieni zdanie na nastepnej wizycie) biora tez pod uwage ze mozna sie zarazic hiv nawet przy badaniach. nie musisz sie od razu puszczac na prawo i lewo wiec mi sie wydaje ze nie ma sie czego wstydzic:-) zreszta zobacze jak bede ja robic bo moze wtedy tez bedzie mi glupio..
iwonka fajny brzunio. dzidzi na pewno wygodnie:-)
nie bardzo rozumiem od czego zalezy czy przy badaniu na glukoze czeka sie godzine czy dwie:-( sie zastanawiam czy istnieja sytuacje ze nie trzeba takich badan robicB-)
- SerekWaniliowy
- Wylogowany
- rozmowna
Wiesz kalina HIV to jeszcze, ale te weneryczne teraz to mi jakoś przeszło, ale w tamtym momencie nie bardzo wiedziałam co mam myśleć.
To nawet chyba nie o to chodziło, ze mogłam się puszczać, mogłam być po prostu "kochliwa" mam koleżankę, która nie potrafiła utrzymać nóg razem do 2 randki, ale była poprostu taka sympatyczna i tak bardzo naiwnie liczyła za każdym razem, że to ten jedyny, że było to dla Niej naturalne, że nawet na pierwszej randce wskakuje mu "do łóżka"
- kalina
- Wylogowany
- gadatliwa
Dziewczyny a Wy robiłyście, albo będziecie robiły jakieś badania prenatalne? Bo ja miałam zamiar robić, ale lekarz nas zniechęcił, a teraz żałuję i znów się zastanawiam czy zrobić.
ja sie zastanawiam nad zrobieniem usg genetycznego. ale to tak bardziej dla uspokojenia:-)
- MyMelange
- Wylogowany
- rozmowna
SerekWaniliowy napisał:
Dziewczyny a Wy robiłyście, albo będziecie robiły jakieś badania prenatalne? Bo ja miałam zamiar robić, ale lekarz nas zniechęcił, a teraz żałuję i znów się zastanawiam czy zrobić.
ja sie zastanawiam nad zrobieniem usg genetycznego. ale to tak bardziej dla uspokojenia:-)
Z tego, co mi mowil lekarz na to sa konkretne terminy i pierwsze sie robi miedzy 11, a 13 chyba tc. Ja mialam w 13 tc pomierzone dziecko i wyliczone prawdopodobienstwa na m.in Dauna i inne. Kolejen mam miec kolo 22 tc.
- papi88
- Wylogowany
- gadatliwa
co do badan na hiv wr itp to ja sie wogole nie krepowalam w koncu jestem w ciazy i sa to badania profilaktyczne ale moze ja jestem z tym obyta bo sama pracuje w przychodni nie mam tez zadnego obrzydzenia bo np potrafilam jesc kanapke i gadac z pacjentem o kolonoskopi
i smiac mi sie chce z pacjentow ktorzy sie bardzo krepuja i przychodza do rejestracji i mowia ze chca wykonac VDRL (kiła) i HAiFAŁ (HIV) jakby mogli to by na glos nie mowili tylko na kartce nam napisali
co prawda byl kiedys przypadek ze przyjechal jakis alfons z 3 dziewczynami i robily one wszystkie badania zakazne to wtedy rzeczywiscie spojzenie bylo nieco inne
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
kalina napisał:
SerekWaniliowy napisał:
Z tego, co mi mowil lekarz na to sa konkretne terminy i pierwsze sie robi miedzy 11, a 13 chyba tc. Ja mialam w 13 tc pomierzone dziecko i wyliczone prawdopodobienstwa na m.in Dauna i inne. Kolejen mam miec kolo 22 tc.
Badania genetyczne i Prenatalne robi sie wtedy gdy w rodzinie zdarzały sie jakies choroby genetyczne typu choroba downa czy inna albo gdy matka dziecka ma skończone 35 lat.
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa