BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #613758 przez kocham_cie
witaj serkuwnialiowy- który własnie wcinam na śniadnko :laugh:

Magda M

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #613760 przez kocham_cie
laseczki jeszcze jedno pytanko czy wszystkie już macie zlecenia na to badanie z glukozą??? bo ja nastepną wizytę mam mieć w 21-22tyg, a doktorek zlecił mi tylko mocz i morfologię, nadal nie kazał robić wzw, różyczki czy powtarzać toxo??? kurcze zaczyna mnie to martwić, niby najlepszy poloznik w mieście, i zawsze go chwaliłam, ale teraz cos mi nie pasi... taka jakaś zaniedbana się przez niego czuję :dry:

toxo chyba zrobię na własną rękę i tak płacę za wszystkie badania to co mi tam, tym bardziej że mam kota w domu, niby nie sprzatam mu kuwety,bo mąż to robi, a kot siedzi tylko w domciu to i tak się boje, jest jeszcze mięso, owoce i inne produkty przenoszące toxo. tylko powiedzcie mi czy mam robić oba toxo czy tylko to któr stwierdza wirusa w organizmie???

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu #613764 przez kocham_cie
a i zapomniałam wam powiedzieć że zaczęłam wieczorami czytać szkrabkowi mojego ukochanego kubusia puchatka, zamówiłam nowy pachnący egzemplarz, w twardej oprawie więc będzie nam służył przez lata :lol: muszę jeszcze D. przekonać żebyśmy czytali na zmianę bo jak na razie patrzy na mnie troszkę jak na wariatkę... :lol:

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu #613776 przez niagara
kocham_cie napisał:

laseczki jeszcze jedno pytanko czy wszystkie już macie zlecenia na to badanie z glukozą??? bo ja nastepną wizytę mam mieć w 21-22tyg, a doktorek zlecił mi tylko mocz i morfologię, nadal nie kazał robić wzw, różyczki czy powtarzać toxo??? kurcze zaczyna mnie to martwić, niby najlepszy poloznik w mieście, i zawsze go chwaliłam, ale teraz cos mi nie pasi... taka jakaś zaniedbana się przez niego czuję :dry:

toxo chyba zrobię na własną rękę i tak płacę za wszystkie badania to co mi tam, tym bardziej że mam kota w domu, niby nie sprzatam mu kuwety,bo mąż to robi, a kot siedzi tylko w domciu to i tak się boje, jest jeszcze mięso, owoce i inne produkty przenoszące toxo. tylko powiedzcie mi czy mam robić oba toxo czy tylko to któr stwierdza wirusa w organizmie???

Ja też nie dostałam jeszcze skierowania na obciążenie glukozą, a wizytę mam 18 kwietnia
W ogóle z badań laboratoryjnych miałam tylko morfologie i mocz a u poprzedniego lekarza, jeszcze w i trymestrze VDRL i HBs

11 lata 9 miesiąc temu #613782 przez kocham_cie
niagara napisał:

kocham_cie napisał:

Ja też nie dostałam jeszcze skierowania na obciążenie glukozą, a wizytę mam 18 kwietnia
W ogóle z badań laboratoryjnych miałam tylko morfologie i mocz a u poprzedniego lekarza, jeszcze w i trymestrze VDRL i HBs

Natalia to też nie za wiele mialamś robione... ja w 12 tyg miałam robione toxo, hiv, wr, mocz, morfologię, no i grupę krwi... i teraz dopiero przed wizytą w 21-22 tyg mam zrobic jeszcze raz mocz i morfologię... martwi mnie to bo dziewczyny piszą ciagle o jakiś badaniach laboratoryjnych a ja nic :dry: chociaz rozmawiałam z moja koleżanką która rodziła w NL i tam chodziła do gina, to krew miała pobieraną 3 razy i robiono jej tylko podstawowe badania+hiv wiec...może teraz tak jest... kurcze sama już nie wiem co o tym mysleć

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #613783 przez kocham_cie
przebiegciazy.blogspot.com/2009/09/tydzien-6-9.html

piękne zdjęci- polecam:) wg wymiarów (ok15cm, 200g) mój szkrabek ma jakieś 19 tyg i wygląda tak

Magda M

Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #613798 przez Villemo
kocham_cie napisał:

niagara napisał:

kocham_cie napisał:

Natalia to też nie za wiele mialamś robione... ja w 12 tyg miałam robione toxo, hiv, wr, mocz, morfologię, no i grupę krwi... i teraz dopiero przed wizytą w 21-22 tyg mam zrobic jeszcze raz mocz i morfologię... martwi mnie to bo dziewczyny piszą ciagle o jakiś badaniach laboratoryjnych a ja nic :dry: chociaz rozmawiałam z moja koleżanką która rodziła w NL i tam chodziła do gina, to krew miała pobieraną 3 razy i robiono jej tylko podstawowe badania+hiv wiec...może teraz tak jest... kurcze sama już nie wiem co o tym mysleć

Madziu na obciazenie glukoza spokojnie masx czas mizesz zrobic nawet w 26 tc wiec pewnie dpstaniesz xalecenie na nastepnej wizycie. Moj lekarz wypisuje mi skierowanie hurtowo zebym nie musiala stac w kolejce i jezdzuc specjalnie 10 razy, mam wiec za 3 tyg. zrobic mocz morfologie, obciazenie glukoza, oba badania na toxo, hiv i tarczyce na szczescie wszystko na nfz. W pierwszej ciazy nie mialam w ogole robionej ani toxo, ani hiv ani cytomegalii w ogole polowy badan nie mialam robionych ale mialam taka durna lekarke ktora sie bala dawac skierowania twierdzac ze jest z tego bardzo rozliczana i nie chce zeby jej ktos glowe za to urwal.

11 lata 9 miesiąc temu #613801 przez kalina
ja tez mialam tokso cytomegalowirus i na zoltaczke na poczatku i nic wiecej nie mowi. zobacze co uslysze 23. i na to skierowania nie dostalam. a o hiv nic nie wspominala. a ile kosztuje i jak dlugo sie na wynik czeka? bo moze zrobie na wlasna reke

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 9 miesiąc temu #613805 przez kocham_cie
Villemo napisał:

kocham_cie napisał:

niagara napisał:

kocham_cie napisał:

Madziu na obciazenie glukoza spokojnie masx czas mizesz zrobic nawet w 26 tc wiec pewnie dpstaniesz xalecenie na nastepnej wizycie. Moj lekarz wypisuje mi skierowanie hurtowo zebym nie musiala stac w kolejce i jezdzuc specjalnie 10 razy, mam wiec za 3 tyg. zrobic mocz morfologie, obciazenie glukoza, oba badania na toxo, hiv i tarczyce na szczescie wszystko na nfz. W pierwszej ciazy nie mialam w ogole robionej ani toxo, ani hiv ani cytomegalii w ogole polowy badan nie mialam robionych ale mialam taka durna lekarke ktora sie bala dawac skierowania twierdzac ze jest z tego bardzo rozliczana i nie chce zeby jej ktos glowe za to urwal.

no w sumie przy poprzednich badaniach też czekał do 12 tyg żeby mogła załatwić wszystko za jednym zamachem, może i tym razem tak będzie, a ja jak zwykle panikuję, ale to chyba przez poprzednią wizytę która mi się nie podobała bo była bardzo szybka, USG zrobił w 5 min nic nie powiedział a skasował 150zł... :dry: a jak zpytałam czy przy następnej wizycie możemy zrobić w 4d to zdawkowo odpwoiedział jak sobie pani chce- k***a kosztuje to 300zł więc powinien się cieszyć że mam wogole ochote mu dać ta kasę :S i nie rozumiem dlaczego jak coś mówi to zaczyna od "w tak wczesnej ciąży" k***a jakiej wczesnej??? ależ się nakręciłam... :angry:

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu #613807 przez kocham_cie
kalina napisał:

ja tez mialam tokso cytomegalowirus i na zoltaczke na poczatku i nic wiecej nie mowi. zobacze co uslysze 23. i na to skierowania nie dostalam. a o hiv nic nie wspominala. a ile kosztuje i jak dlugo sie na wynik czeka? bo moze zrobie na wlasna reke

gdzieś słyszałam że hiv można zrobić za darmo ale ja zapłaciłam 35 zł i czekałam tydzień na wyniki :dry:

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu #613814 przez kalina
a dzieki magda. jakos sobie wyobrazalam ze bedzie bardzo drogie. a tak to znosnie:-)

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 9 miesiąc temu #613822 przez iwonta_kg
Ja jestem zielona z badaniami przez tego tempego lekarza. Moze ten nowy zleci mi wiecej badań. Wiem tyle ze nie daje skierowań. Ale słownie skierować moze nie? Planuje za miesiac jechac na 3d/4d. Pojade do tego samego lekarza co w pierwszej ciąży. Bierze 200 zl ale jest solidny.

Przed swietami robilam sobie sama badania ale nie wiem czy nie za mało. Toxo, różyczka, żółtaczka i cos tam jeszcze. Zapłaciłam 150zl. Wyniki mam wszystkie ujemne. Czyli jest dobrze.

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 9 miesiąc temu #613826 przez kocham_cie
iwonta_kg napisał:

Ja jestem zielona z badaniami przez tego tempego lekarza. Moze ten nowy zleci mi wiecej badań. Wiem tyle ze nie daje skierowań. Ale słownie skierować moze nie? Planuje za miesiac jechac na 3d/4d. Pojade do tego samego lekarza co w pierwszej ciąży. Bierze 200 zl ale jest solidny.

Przed swietami robilam sobie sama badania ale nie wiem czy nie za mało. Toxo, różyczka, żółtaczka i cos tam jeszcze. Zapłaciłam 150zl. Wyniki mam wszystkie ujemne. Czyli jest dobrze.

no mój niby pisze jakie badania mam zrobić ale też muszę za nie płacić :dry:

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu #613852 przez iwonta_kg
Tak bo teraz lekarze idą na łatwiznę. dadzą skierowanie tylko na badania które nic nie kosztują. czyli krew i mocz. a reszta to brocha pacjentki.

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 9 miesiąc temu #613862 przez nefeli
Magda myslisz ze nosisz slonika :) ,a jak urodzisz to moze sie okazac 3kg malenstwo :)U mnie w szkole kolezanka,miala taki brzuch ze dziewczyny z innych klas pytaly czy ma blizniaki,jej mama polozna twierdzila na egzaminach ze bedzie b.duze dziecko,hm...co sie okazalo miala duzo wod i byla taka nadmuchana,po ciazy w 2 miesiacu byla juz calkiem szczupla.Wiec chyba roznie bywa.Ale we wrzesniu bedzie tu wesolo zobaczymy ktora tak na prawde ma tlusciutkiego bobaska? a ktora po nocach podjadala potajemnie ;)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka