- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Villemo napisał:
hhaha ja mam odwrotny problem rozepchało mnie strasznie Wyglądam śmiało na 6-7 miesiąc i chyba nadal jestem tu dominatorką jeśli chodzi o wielkość brzuszka
Mnie też strasznie wypchnęło do przodu Moja lekarka jak byłam 13 marca to była zaskoczona wielkością brzucha, a jej położna pytała się mnie czy ruchy czuje dopiero później jak spojżała, że to 13 tydz to wielkie oczy zrobiła Tak na 7 mc spokojnie wyglądam Aż strach pomyśleć jak będzie w 9 mc.
A dziś dodatkowo mam jakieś wzdęcie - pewnie po tej glukozie [/quote]
To zupełnie jak szłam na usg w 12 tc... Zaczęłam się rozbierać pewna, że będę miała dopochwowe a lekarka do mnie, że będzie przez brzuszek. Na to ja, się zapytałam czy na pewno bo to dopiero 12 tc a ona do mnie o rany a ma pani brzuszek tak na 18 tc no to w takim razie dopochwowo No i tendencja wzrostowa jak na razie się utrzymuje a na wadze jest już 1 kg na plus
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MyMelange
- Wylogowany
- rozmowna
Z dobrych wiesci - odebralam krew mojego chlopa i ma AB Rh- hurrrraaaaa, nie mamy konfliktu tralalalal
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja wrocilam wlasnie od fryzjera scielam wlosy do ramion tak mi teraz zal ale co tam odrosna a wygodniej bedzie je mi teraz myc umowilam sie tez na sciaganie koloru jak szalec to szalec
zapisalam sie tez na usg połówkowe i 4d i kurcze w ten sam dzien mam poczatek zajec w szkole rodzenia i jestem zla bo nie bede na pierwszych zajeciach
Papi jeszcze docenisz tą wygodę zobaczysz
- SerekWaniliowy
- Wylogowany
- rozmowna
Dziś zaczęliśmy 19 tydzień, właśnie próbuję wkleić jakiś suwaczek, ale to dla mnie czarna magia więc pewnie trochę to potrwa, ale mąż już w drodze do domu to pomoże
Ja leżę w domu już od początku grudnia, właśnie z powodu anemii i na głowę mi już pada to nicnierobienie i kiedy okazało się, że wyniki się poprawiły i mogę wracać do pracy to dostałam potwornych bóli podbrzusza i dowiedzieliśmy się, ku uciesze męża, że zostaniemy rodzicami tyle, że musiałam zapomnieć o pracy.
Ja przez pierwszy miesiąc to byłam w szoku, lekarz mnie ostrzegał, że może być problem i żebyśmy sobie dali 2 lata na próbę, że trzeba być cierpliwym, a tu rachu ciachu, młody mąż złoty strzał i dzidziuś w drodze
- ninka333
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- ninka333
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- MyMelange
- Wylogowany
- rozmowna
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja tez mialam miec problemy ze wzgledu na znaczne tylozgiecie szyjki macicy a w pierwsza ciaze zaszlam w pierwszym cyklu staran a w druga w 3Dzięki ninka333 za wyrozumiałość
Dziś zaczęliśmy 19 tydzień, właśnie próbuję wkleić jakiś suwaczek, ale to dla mnie czarna magia więc pewnie trochę to potrwa, ale mąż już w drodze do domu to pomoże
Ja leżę w domu już od początku grudnia, właśnie z powodu anemii i na głowę mi już pada to nicnierobienie i kiedy okazało się, że wyniki się poprawiły i mogę wracać do pracy to dostałam potwornych bóli podbrzusza i dowiedzieliśmy się, ku uciesze męża, że zostaniemy rodzicami tyle, że musiałam zapomnieć o pracy.
Ja przez pierwszy miesiąc to byłam w szoku, lekarz mnie ostrzegał, że może być problem i żebyśmy sobie dali 2 lata na próbę, że trzeba być cierpliwym, a tu rachu ciachu, młody mąż złoty strzał i dzidziuś w drodze
Kinia piekny malutki zgrabniutki brzuszek :-D
- ninka333
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dzięki ninka333 za wyrozumiałość
Tak to najczęściej już jest ,że jak się człowiek nastawi że będzie szybko to się ciągnie i nie wychodzi a jak z dystansem to "rachu ciachu" i juz jest.
U nas z pierwszym dzieckiem mówili nam, że nie będziemy mieć dzieci, bo miałam ogromne problemy hormonalne i właściwie brak miesiączek, a o owulacji to nie było mowy, cciągle jakieś torbiele krwotoczne mi się tworzyły i pękały itd. Brałam tabletko ok 4 lata, bo mi kilku lekarzy powiedziało, że wejde w menopauze jak nie będe brać. I w pewnym momencie stwierdziliśmy, że odstawie i zobaczymy. Znalazłam bardzo fajną panią doktor, która się podjęła i powiedziała że spróbujemy (ale szanse dawała znikłe), ale bez zadnego nastawienia że coś się uda bo przecież tylu lekarzy nie może się mylić i kazała mężowi zrobić badania oglne + nasienia, żeby było wiadomo, ze chociaż u niego ok. Zanim porobiliśmy badania to okazało się że mąż ma nowotwór złośliwy, który wpływa na jego hormony płciowe i ma bardzo złe wyniki nasienia, a 2 tyg później że ja jestem w ciaży!!!! Całą ciąże walczyliśmy ale walkę z nowotworem wygraliśmy (na porodówce się smialiśmy z męzem, że syn ma więcej włosów niż tatuś, który był łysy jak kolano) Nikt nie umiał tego wyjaśnić jakim sposobem się to stało - cud. Ten cud ma prawie 2 lata, a za pół roku będzie miał siostrzyczke, która zmajstrowaliśmy w pierwszym cyklu starań tuż po odebraniu wyników nasienia męża, które wyszły idealnie Moje hormony też się naprostowały i miałam cykle co 30 dni. Tak miało byc !!!
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ninka takie historie jak wasza sciskaja za serce. Duzo zdrowia dla Twojego meza!SerekWaniliowy napisał:
Dzięki ninka333 za wyrozumiałość
Tak to najczęściej już jest ,że jak się człowiek nastawi że będzie szybko to się ciągnie i nie wychodzi a jak z dystansem to "rachu ciachu" i juz jest.
U nas z pierwszym dzieckiem mówili nam, że nie będziemy mieć dzieci, bo miałam ogromne problemy hormonalne i właściwie brak miesiączek, a o owulacji to nie było mowy, cciągle jakieś torbiele krwotoczne mi się tworzyły i pękały itd. Brałam tabletko ok 4 lata, bo mi kilku lekarzy powiedziało, że wejde w menopauze jak nie będe brać. I w pewnym momencie stwierdziliśmy, że
odstawie i zobaczymy. Znalazłam bardzo fajną panią doktor, która się podjęła i powiedziała że spróbujemy (ale szanse dawała znikłe), ale bez zadnego nastawienia że coś się uda bo przecież tylu lekarzy nie może się mylić i kazała mężowi zrobić badania oglne + nasienia, żeby było wiadomo, ze chociaż u niego ok. Zanim porobiliśmy badania to okazało się że mąż ma nowotwór złośliwy, który wpływa na jego hormony płciowe i ma bardzo złe wyniki nasienia, a 2 tyg później że ja jestem w ciaży!!!! Całą ciąże walczyliśmy ale walkę z nowotworem wygraliśmy (na porodówce się smialiśmy z męzem, że syn ma więcej włosów niż tatuś, który był łysy jak kolano) Nikt nie umiał tego wyjaśnić jakim sposobem się to stało - cud. Ten cud ma prawie 2 lata, a za pół roku będzie miał siostrzyczke, która zmajstrowaliśmy w pierwszym cyklu starań tuż po odebraniu wyników nasienia męża, które wyszły idealnie Moje hormony też się naprostowały i miałam cykle co 30 dni. Tak miało byc !!!
- papi88
- Wylogowany
- gadatliwa
mam znajoma ktora tak zwariowala w ciazy ze zadnych kremow nie stosowala,perfum nic a o fryzjerze nawet nie bylo mowy i nie to ze miala mdlosci poprostu mowila ze wszystko szkodzi tlumaczy jej szalone zachowanie tylko to ze baardzo dlugo starala sie o ciaze i pewnie byla pozniej mega przewrazliwiona
a zmieniajac temat dziewczyny ja zwariuje od 3 dni wrocily mi mdlosci!od kiedy zjadlam pomarancze
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
a zmieniajac temat dziewczyny ja zwariuje od 3 dni wrocily mi mdlosci!od kiedy zjadlam pomarancze
Ja raz wymiotowalam po pomaranczach i od tamtej pory ich nie jem. Wogole jak pojechaliśmy na świąteczne Sniadanie to mojej siostry to siedziałam przy stole z pustym żołądkiem czekając na resztę gości. I postanowiłam sie napić herbaty z cytryna... Wszyscy przyszli, zaczeli jesc a ja?? Wylądowałam z głową w kiblu a przy stole jadlam suchy chleb i popijalam gorzką herbatą... Święta do Dupy... Nic nie zjadlam! A jedzenia bylo po pachy!
- papi88
- Wylogowany
- gadatliwa
- kalina
- Wylogowany
- gadatliwa
wlasnie sie zorientowalam ze juz sie 17tydzien wczoraj zaczal.. kurcze szybciutko idzie
- niagara
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74
Witam Serek waniliowy, fajnie, że dołączyłaś Coraz więcej nas Na kiedy masz termin? Znasz już płeć?
Papi fajnie, że zmieniłaś fryzurę, ważne żebyś Ty się dobrze czuła Mi też wizyta u fryzjera ciągle chodzi po głowie
Ja na wysokości pępka mam 94cm, która da więcej?
Kurcze nie mówcie mi, że przytyłyście tylko po 1kg, bo ja w kompleksy jakieś wpadnę... Zawsze byłam w miarę szczupła, a teraz już się w żadne ciuchy nie mieszczę Dzisiaj to aż się poryczałam, jak przymierzyłam sukienkę, w której miałam jutro iść na 18-stkę i nie dopięłam się w biuście Musiałam nową kupić. I tak dobrze, że przymierzyłam ją dzisiaj, a nie jutro przed samym wyjściem. Nie wiem co bym wtedy zrobiła.