BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #616840 przez MyMelange
Nefeli, ja mialam liczne bakterie w moczu, ale dostalam na to tylko tabletki z zurawina i nic wiecej. Bralam ok. 10 dni i baktrie zniknely.

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #616842 przez papi88
nefeli ja wlasnie wczoraj skonczylam brac czopki dopochwowe (bralam przez 6 nocy) ale u mnie bylo gozej bo bralam antybiotyk nie pomogl dopiero furargina i czopki pomogly bo ja mialam az łechtaczke w 3d od infekcji :laugh: cos okropnego bóle podbrzusza mialam najbardziej przy siusianiu choc po tez czasem mialam no bo przez to zapalenie mialam wiecznie wrazenie ze mi cisnie na pecherz az sie boje co bedzie jak nasze dzieciaczki beda duze i na prawde beda one uciskac.w kazdym razie dobrze ze oprucz bólu podbrzusza nie masz innych objawow bo ja myslalam ze sie wykoncze.i z tego co wiem to kazdy lek jest bardziej bezpieczny dla dziecka niz nie doleczona infekcja.

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu #616847 przez iwonta_kg
Nefeli mam w środę wizytę. nudzi mi się w tym domu normalnie!

a co do bólu podbrzusza u mnie to nie występuje. mnie boli strasznie blizna po cesarce i to chyba jest gorszy ból niż podbrzusze... jakby ktoś igłę mi wbijał w sam środek blizny... masakra! nigdy nie miałam zapalenia pęcherza. nie piecze mnie ani nie kuje jak robię siusiu. nie pomogę :(

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 9 miesiąc temu #616850 przez papi88
sama zurawina nie zlikwiduje raczej bakteri ale na pewno bedzie zapobiegac nawrotom wiec warto brac profilaktycznie lub pic sok z zurawin (kinga mialas posiew ze wiesz ze bakteria zniknela?)
nefeli ty mozesz miec przyczyne podobno do mnie tez mialas problem z uciazliwymi wymiotami nic nie pilas jak ja i pecherz nie mial jak sie oczyszczac teraz wychodza tego skutki a pozatym ciaza sprzyja zapaleniom wiec z wlasnego doswiadczenia powiem wciskaj w siebie zurawine aronie co tylko zakwsza mocz lepsze to sie przemuc niz pozniej nie potrzebnie faszerowac lekami

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu #616869 przez nefeli
Iwonta mi tez sie nudzi ,tzn jakby nie to zyganko to moze i cos bym zrobila konkretnego,ale kurcze jestem ogolnie do niczego
I musze gotowac za chwile dla chlopakow i pojechac po mlodego do szkoly.
Iwonta wspolczuje tego klucia w bliznie,no mnie kluje w podbrzuszu,nie piecze nic nie boli tylko kluje jak noze czy igly,nie lubie brac lekow ,ale mam nadzieje ze czopki pomoga.Iwonta trzymam kciuki w srode i czekamy na plec maluszka :)
Dziewczyny dzieki kochane jestescie ,ja o malenstwo sie cykam strasznie.no ale jak musze sie zaczopkowac no to jakos dam rade
Znikam bo mi znow niedobrze ...nigdy wiecej plackow ziemniaczanych!!!

11 lata 9 miesiąc temu #616878 przez Kasia :]
Nefeli: Niestety nie pomogę, bo nie miałam nic takiego :/ Ale współczuję Ci i wcale się nie dziwię, że martwisz się o Maleństwo. Trzymam kciuki, żeby wszystkie wyniki się poprawiły :) bądź dzielna :)

Iwonta: Ja obstawiam Nadie u Ciebie :side: Nie wiem czemu, ale takie mam coś przeczucie :woohoo:

11 lata 9 miesiąc temu #616879 przez nefeli
Jejku ja nie moge zurawiny,wczoraj troszke mi sie udalo bo tak mnie rwie na wymioty.
Wiecie co wlasnie rozmawialam z kolezanka o tej dziewczyne co zmarla,straszne,mala urodzila sie z syndromem edwardsa,dowiedzieli sie w 7 miesiacu ciazy i zdecydowali urodzic,dozyla 3 latek...
nie moge do siebie dojsc po tej historii

11 lata 9 miesiąc temu #616882 przez Kasia :]
nefeli napisał:

Jejku ja nie moge zurawiny,wczoraj troszke mi sie udalo bo tak mnie rwie na wymioty.
Wiecie co wlasnie rozmawialam z kolezanka o tej dziewczyne co zmarla,straszne,mala urodzila sie z syndromem edwardsa,dowiedzieli sie w 7 miesiacu ciazy i zdecydowali urodzic,dozyla 3 latek...

Co to za historia? Nie słyszałam nic :( Oglądałaś jakiś reportaż, czy film o niej?

11 lata 9 miesiąc temu #616884 przez Kasia :]
Jejciu, a mnie po tych naszych wczorajszych rozmowach o zakupach znów się dziś śniło, że Zosiek się urodziła, a ja nie miałam dla niej nic...kompletnie nic kupione! Ani łóżeczka, ani bodziaków :( chyba muszę się na zakupy wybrać wcześniej niż planowałam

11 lata 9 miesiąc temu #616885 przez Villemo
nefeli napisał:

Witam dziewczyny,potrzebuje waszej pomocy!!!
Wczesniej czytalam ze wiele z Was mialo problemy z moczem i pecherzem.Wyszly mi liczne bakterie w moczu i gin kazal przez 5 dni jakies czopki dopochwowe na noc brac,w nocy nic a nic nie spalam ze wzgledu na bol podbrzusza.Czy was tez po wysiusianiu kluje podbrzusze? Ja nie mam zadnych objaw zapalenia pecherza poza tym kluciem jak oproznie pecherz to w brzuchu nie w cewce.
No i moje mdlosci wrocily,znow nic nie moge zrobic,moja mala jest chyba wysoko,bo brzuch mam az pod biustem,wiec tak mysle ze zoladek zcisniety i dlatego.dowiem sie w sobote.
Wczorajsze smazenie plackow chyba nie bylo najlepszym pomyslem ;(
Czy ktoras ma dzis wizyte? Villemo jak zdrowko kochana?

Nefeli ten ból podbrzusza w chwili po oddaniu moczu to właśnie charakterystyczny objaw zapalenia pęcherza ;/ Mnie jeszcze czasami tak pobolewa jak nie chce mi się wstać w nocy na siku i nazbiera mi się sporo moczu a potem się wysikam z rana. No ale to ewidentnie od przetrzymywania bo w dzień nic się nie dzieje. Mam nadzieję, że czopki Ci pomogą. Kochana pewnie wiesz że powinnaś teraz jak najwięcej pić, żeby wypłukiwać bakterie z pęcherza. Wlewaj w siebie chociażby przez siłę.

Dzięki, kochana za troskę. Już troszkę lepiej ze mną. Katar już mniejszy, mogę przynajmniej już spokojnie oddychać ale mój mąż dzwonił z pracy, że już go rozkłada. Martwię się o młodego żeby od nas nie złapał bo jak ostatnim razem w grudniu się rozchorował to o mały włos nie wylądowaliśmy w szpitalu ;/

11 lata 9 miesiąc temu #616888 przez Villemo
iwonta_kg napisał:

czy

:unsure: :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: :unsure:

Hhihihi zapytaj męża kogo zrobił ;)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #616889 przez papi88
niestety nie mogłam sie wczoraj powstrzymac i wyciagnełam wczoraj mojego do tesko (mamy całodobowe) bo tak mi magda narobiła smaka na te ciuszki ze poprostu musialam cos kupic (przy okazji szukalam tez arbuza ale nie bylo :( )
i wiecie co dostałam chisteri nie wiedzialam co wziasc jaki rozmiar wogole stwierdzilam ze sie nie nadaje na matke i sobie z tym wszystkim nie poradze moj jak zwykle wyciol na przod a ja jak glupia stalam w tym dziale dzieciecym...tyle tego jest wszystkiego body spioszki pajacyki kaftaniki a myslalam ze sobie super w tym temacie poradze bo odchowalam mlodsze rodzenstwo a tu du...nie wiedzialam czy brac z dlugim czy z krotkim rekawem i te rozmiary usilowalam sobie przypomniec ile mierza dzieci wiedzialam ze jedne moga 52 drugie 58 wiec w koncu cos wybrałam w rozmiarze 62 stwierdzilam ze tak bedzie bezpieczniej

PAULINA
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #616892 przez Villemo
iwonta_kg napisał:

Nefeli mam w środę wizytę. nudzi mi się w tym domu normalnie!

a co do bólu podbrzusza u mnie to nie występuje. mnie boli strasznie blizna po cesarce i to chyba jest gorszy ból niż podbrzusze... jakby ktoś igłę mi wbijał w sam środek blizny... masakra! nigdy nie miałam zapalenia pęcherza. nie piecze mnie ani nie kuje jak robię siusiu. nie pomogę :(

Iwonta a na ostatnim usg kontrolowana była blizna? Kurcze jesteś nie długo po cięciu musisz bardzo uważać kochana, nie wiadomo jak w środku to wszystko się pogoiło. Mnie na szczęście nie boli nic i nie ciągnie jedynie swędzi na zmianę pogody.

11 lata 9 miesiąc temu #616903 przez Villemo
papi88 napisał:

niestety nie mogłam sie wczoraj powstrzymac i wyciagnełam wczoraj mojego do tesko (mamy całodobowe) bo tak mi magda narobiła smaka na te ciuszki ze poprostu musialam cos kupic (przy okazji szukalam tez arbuza ale nie bylo :( )
i wiecie co dostałam chisteri nie wiedzialam co wziasc jaki rozmiar wogole stwierdzilam ze sie nie nadaje na matke i sobie z tym wszystkim nie poradze moj jak zwykle wyciol na przod a ja jak glupia stalam w tym dziale dzieciecym...tyle tego jest wszystkiego body spioszki pajacyki kaftaniki a myslalam ze sobie super w tym temacie poradze bo odchowalam mlodsze rodzenstwo a tu du...nie wiedzialam czy brac z dlugim czy z krotkim rekawem i te rozmiary usilowalam sobie przypomniec ile mierza dzieci wiedzialam ze jedne moga 52 drugie 58 wiec w koncu cos wybrałam w rozmiarze 62 stwierdzilam ze tak bedzie bezpieczniej

papi ja za pierwszym razem przy pierwszej ciąży uciekłam z działu dziecięcego jak zobaczyłam te wszystkie gadżety z czego połowa nie wiedziałam do czego służy. Następnym razem wzięłam ze sobą bratową i pomoc okazała się nieoceniona :-)

11 lata 9 miesiąc temu #616918 przez iwonta_kg
Kasia :] napisał:

nefeli napisał:

Co to za historia? Nie słyszałam nic :( Oglądałaś jakiś reportaż, czy film o niej?

Ja też nic nie słyszałam. Nefeli opowiedz.

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka