- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- papi88
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 0
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
iwonta_kg napisał:
Nefeli mam w środę wizytę. nudzi mi się w tym domu normalnie!
a co do bólu podbrzusza u mnie to nie występuje. mnie boli strasznie blizna po cesarce i to chyba jest gorszy ból niż podbrzusze... jakby ktoś igłę mi wbijał w sam środek blizny... masakra! nigdy nie miałam zapalenia pęcherza. nie piecze mnie ani nie kuje jak robię siusiu. nie pomogę
Iwonta a na ostatnim usg kontrolowana była blizna? Kurcze jesteś nie długo po cięciu musisz bardzo uważać kochana, nie wiadomo jak w środku to wszystko się pogoiło. Mnie na szczęście nie boli nic i nie ciągnie jedynie swędzi na zmianę pogody.
Miałam kontrolę. Boli mnie blizna bo szwy nie rozpuściły się w środku. mogą nawet się 5 lat rozpuszczać! to zależy od aktywności fizycznej kobiety. ja nie mogę być bardziej aktywna fizycznie niż codzienne spacery i ogarnięcie domu. muszę uważać. blizna bardzo i będzie boleć bardziej. to lekarz powiedział otwarcie. ale wytrzymam. nie byłabym w stanie czekać kilku lat żeby uniknąć bólu przez te szwy. rozciąga mi się skóra i to się czuje
- biedroneczka39
- Wylogowany
- rozmowna
iwonta stawiam na Nadie hi hi
Nefeli ja tez nie mialam zapalenia pecherza w ciazy ale powiem Ci ze wiem co to za bol...najlepiej do lekarza po lekarstwa bo u mnie kiedys to sie zakonczylo az krwawieniem.
papi88 sliczne ciuszki...tez musze zaczac cos kupowac
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
vilemo ja niestety nie mam kogo wziasc na zakupy najblizsze osoby albo nie maja jeszcze dzieci albo maja ich duzo i tez nie beda miec czasu latac ze mna po sklepach chyba poprostu musze stworzyc sobie jakas liste
najlepiej listę stworzyć Ja też miałam listę potem odfajkowywałam co kupione
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- biedroneczka39
- Wylogowany
- rozmowna
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Villemo napisał:
iwonta_kg napisał:
Hhihihi zapytaj męża kogo zrobił
wariatka on stawia na jajeczka
To kwestia jakie ma umiejętności bo jak takie jak mój mąż to na bank będziesz miała dziewczynkę heheh bo mój za pierwszym razem robił dziewczynkę a wyszedł mu ku wielkiemu zaskoczeniu Klaudiuszek Ja nawet dopuszczam już taką myśl do siebie, że on może po po prostu nie umieć zrobić dziewczynki a mówiłam mu żeby się wcześniej podszkolił u kolegi z pracy który ma 4 córki !
- SerekWaniliowy
- Wylogowany
- rozmowna
Ja chyba do piątku, kiedy to mamy wizytę, oleję ta teorie ze spaniem na lewym boku, bo sie wyspać nie mogę, znów koczowałam do 7 i dopiero zasnęłam
Chciałam coś poczytać i pomyślałam, że pora jakąś książkę albo czasopisma zacząć czytać o dzieciach Czy Wy coś czytacie albo czytałyście w poprzednich ciążach?
Ja przeczytałam dwie:
- Poradnik dla zielonych rodziców. Magdy Targosz i Reni Jusis - dla mnie super pozycja, tyle, że wolałabym, żeby było więcej konkretów, o ze 3 razy więcej stron
-Dziecko dla odważnych. Leszka Talko - ta to raczej rozrywkowa niż "naukowa"
Nefeli dzięki za informacje o butelkach właśnie obejrzałam te Medeli i pewnie o Calma myślisz, na allegro od 49zł za sztukę, faktycznie najtańsze nie są, ale może smoczek będzie później pasował do większych szklanych
Słonko Ty olej tą wiadomość z kilogramami, jakieś 2 tygodnie temu byłam u koleżanki i Ona pytała ile przytyłam, jak Jej powiedziałam, że 200g to sie śmiała i powiedziała, ze Ona do 18 tygodnia miała 12kg na plusie
Niagara a Ty już w starterach? Do biegu! Gotowi! Zakupy czas zacząć
Kocham cię a dlaczego Ty tak zwlekasz z informacją w pracy? Żal mi, że tak się po nocach męczysz, kiedy my tu wszystkie klepiemy albo śpimy.
Iwonta jak dzisiejsze samopoczucie? Nie jedz kisielu
Też się przedwczoraj z mężem śmialiśmy z jakiegoś wywiadu, śmieszny chłopak, jak buzie otwiera to się nie da nie śmiać, no chociażby uśmiechać ale Wojewódzkiego to trzeba w takim razie obejrzeć zapowiada się przednio a nie wiesz kiedy to będzie, albo czy już było?
Też się nudzę niemiłosiernie i tez oglądam seriale M jak miłość, Na wspólnej i Lekarze no i przesiaduję na tym forum, bez internetu to nie wiem co bym robiła, a dziś uprosiłam Mamę, bo jest w domu, by poszła ze mną obejrzeć wózki do pobliskiego sklepu, bo za duzo wysiłkowac sie nie mogę, tak rozejrzeć sie co jest i w jakich cenach, więc będzie rozrywkowo
Myślę, że będziesz mamą maleńkiej Nadii
Papi - łechtaczka w 3d hehe ale się uśmiałam!
- SerekWaniliowy
- Wylogowany
- rozmowna
Biedroneczka fantastyczny pomysł, wczoraj poruszyłam, ale nikt nie zareagował, może teraz ktoś podpowie, bo ja zielona jestem i wychwytuje od Was co potrzeba i jakie
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Villemo a moze ktoras zrobilaby liste tych potrzebnych rzeczy dla tych ktore nie bardzo wiedza co kupic
Niezły pomysł. Ja ze swojej strony mogę napisać, co się kompletnie nie sprawdziło, co obowiązkowo musi być. Całej listy na pewno nie stworzę bo na pewno wiele rzeczy mi umknie ale możemy na bieżąco dopisywać jak coś się przypomni albo któraś mamusia na coś wpadnie
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Cześć dziewczynki! Jak spałyście?
Ja chyba do piątku, kiedy to mamy wizytę, oleję ta teorie ze spaniem na lewym boku, bo sie wyspać nie mogę, znów koczowałam do 7 i dopiero zasnęłam
Chciałam coś poczytać i pomyślałam, że pora jakąś książkę albo czasopisma zacząć czytać o dzieciach Czy Wy coś czytacie albo czytałyście w poprzednich ciążach?
Ja przeczytałam dwie:
- Poradnik dla zielonych rodziców. Magdy Targosz i Reni Jusis - dla mnie super pozycja, tyle, że wolałabym, żeby było więcej konkretów, o ze 3 razy więcej stron
-Dziecko dla odważnych. Leszka Talko - ta to raczej rozrywkowa niż "naukowa"
Nefeli dzięki za informacje o butelkach właśnie obejrzałam te Medeli i pewnie o Calma myślisz, na allegro od 49zł za sztukę, faktycznie najtańsze nie są, ale może smoczek będzie później pasował do większych szklanych
Słonko Ty olej tą wiadomość z kilogramami, jakieś 2 tygodnie temu byłam u koleżanki i Ona pytała ile przytyłam, jak Jej powiedziałam, że 200g to sie śmiała i powiedziała, ze Ona do 18 tygodnia miała 12kg na plusie
Niagara a Ty już w starterach? Do biegu! Gotowi! Zakupy czas zacząć
Kocham cię a dlaczego Ty tak zwlekasz z informacją w pracy? Żal mi, że tak się po nocach męczysz, kiedy my tu wszystkie klepiemy albo śpimy.
Iwonta jak dzisiejsze samopoczucie? Nie jedz kisielu
Też się przedwczoraj z mężem śmialiśmy z jakiegoś wywiadu, śmieszny chłopak, jak buzie otwiera to się nie da nie śmiać, no chociażby uśmiechać ale Wojewódzkiego to trzeba w takim razie obejrzeć zapowiada się przednio a nie wiesz kiedy to będzie, albo czy już było?
Też się nudzę niemiłosiernie i tez oglądam seriale M jak miłość, Na wspólnej i Lekarze no i przesiaduję na tym forum, bez internetu to nie wiem co bym robiła, a dziś uprosiłam Mamę, bo jest w domu, by poszła ze mną obejrzeć wózki do pobliskiego sklepu, bo za duzo wysiłkowac sie nie mogę, tak rozejrzeć sie co jest i w jakich cenach, więc będzie rozrywkowo
Myślę, że będziesz mamą maleńkiej Nadii
Papi - łechtaczka w 3d hehe ale się uśmiałam!
Serku waniliowy mogę polecieć merlin.pl/W-oczekiwaniu-na-dziecko-Porad...rd=939792&qrtc_pos=5 do tego tego tych samych autorów pierwszy rok z życia dziecka
- Monika23083
- Wylogowany
- rozmowna
Nadal nie mogę spać przez te bóle nóg i bioder, jakaś masakra...chyba za mało chodzę
Kurcze, ja się w ogóle jeszcze nie zastanawiałam kiedy zrobię jakieś maluszkowe zakupy, a co kupić? właściwie to nawet da siebie nie mam jeszcze porządnych rzeczy:)
A dzisiaj miła niespodzianka na koncie. Dostałam z ubezpieczenia zwrot za pobyt w szpitalu, przynajmniej na wózek będzie
Serku, dzisiaj chyba jest Piotrek u Kuby Wojewódzkiego..śmieszny chłopak:)
Pozdrawiam, miłego dnia!
- SerekWaniliowy
- Wylogowany
- rozmowna
- Monika23083
- Wylogowany
- rozmowna