BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #616924 przez iwonta_kg
Villemo napisał:

iwonta_kg napisał:

czy

:unsure: :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: :unsure:

Hhihihi zapytaj męża kogo zrobił ;)

wariatka :silly: on stawia na jajeczka :silly:

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #616925 przez papi88
vilemo ja niestety nie mam kogo wziasc na zakupy najblizsze osoby albo nie maja jeszcze dzieci albo maja ich duzo i tez nie beda miec czasu latac ze mna po sklepach chyba poprostu musze stworzyc sobie jakas liste

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu #616932 przez iwonta_kg
Villemo napisał:

iwonta_kg napisał:

Nefeli mam w środę wizytę. nudzi mi się w tym domu normalnie!

a co do bólu podbrzusza u mnie to nie występuje. mnie boli strasznie blizna po cesarce i to chyba jest gorszy ból niż podbrzusze... jakby ktoś igłę mi wbijał w sam środek blizny... masakra! nigdy nie miałam zapalenia pęcherza. nie piecze mnie ani nie kuje jak robię siusiu. nie pomogę :(

Iwonta a na ostatnim usg kontrolowana była blizna? Kurcze jesteś nie długo po cięciu musisz bardzo uważać kochana, nie wiadomo jak w środku to wszystko się pogoiło. Mnie na szczęście nie boli nic i nie ciągnie jedynie swędzi na zmianę pogody.

Miałam kontrolę. Boli mnie blizna bo szwy nie rozpuściły się w środku. mogą nawet się 5 lat rozpuszczać! to zależy od aktywności fizycznej kobiety. ja nie mogę być bardziej aktywna fizycznie niż codzienne spacery i ogarnięcie domu. muszę uważać. blizna bardzo i będzie boleć bardziej. to lekarz powiedział otwarcie. ale wytrzymam. nie byłabym w stanie czekać kilku lat żeby uniknąć bólu przez te szwy. rozciąga mi się skóra i to się czuje :dry:

11 lata 9 miesiąc temu #616944 przez biedroneczka39
Czesc dziewczynki...tutaj to sie tyle dzieje ze jak sie wchodzi po nocy to jest tyle do czytania ze trzeba najpierw z godzinke na to poswiecic :) I dobrze bo nudze sie w domu :)Nic mi sie nie chce robic.Profilaktycznie tylko wyceranie kurzu i odkurzanie umycie naczyn i ugotowanie obiadu.Ogolnie to polozylabym sie spac bo mnie muli...Na dworzu szaro,buro i ponuro.Wiosny nie ma az przykro :(
iwonta stawiam na Nadie hi hi :)

Nefeli ja tez nie mialam zapalenia pecherza w ciazy ale powiem Ci ze wiem co to za bol...najlepiej do lekarza po lekarstwa bo u mnie kiedys to sie zakonczylo az krwawieniem.

papi88 sliczne ciuszki...tez musze zaczac cos kupowac ;)

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 9 miesiąc temu #616946 przez Villemo
papi88 napisał:

vilemo ja niestety nie mam kogo wziasc na zakupy najblizsze osoby albo nie maja jeszcze dzieci albo maja ich duzo i tez nie beda miec czasu latac ze mna po sklepach chyba poprostu musze stworzyc sobie jakas liste

najlepiej listę stworzyć :-) Ja też miałam listę potem odfajkowywałam co kupione :-)

11 lata 9 miesiąc temu #616950 przez iwonta_kg
Dzięki biedronko :kiss:

idę sobie pograć na play station :)

11 lata 9 miesiąc temu #616952 przez biedroneczka39
Villemo a moze ktoras zrobilaby liste tych potrzebnych rzeczy dla tych ktore nie bardzo wiedza co kupic ;)

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #616957 przez Villemo
iwonta_kg napisał:

Villemo napisał:

iwonta_kg napisał:

czy

:unsure: :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: :unsure:

Hhihihi zapytaj męża kogo zrobił ;)

wariatka :silly: on stawia na jajeczka :silly:

To kwestia jakie ma umiejętności bo jak takie jak mój mąż to na bank będziesz miała dziewczynkę heheh bo mój za pierwszym razem robił dziewczynkę a wyszedł mu ku wielkiemu zaskoczeniu Klaudiuszek :-) Ja nawet dopuszczam już taką myśl do siebie, że on może po po prostu nie umieć zrobić dziewczynki a mówiłam mu żeby się wcześniej podszkolił u kolegi z pracy który ma 4 córki !:side:

11 lata 9 miesiąc temu #616961 przez SerekWaniliowy
Cześć dziewczynki! Jak spałyście?

Ja chyba do piątku, kiedy to mamy wizytę, oleję ta teorie ze spaniem na lewym boku, bo sie wyspać nie mogę, znów koczowałam do 7 i dopiero zasnęłam :side:
Chciałam coś poczytać i pomyślałam, że pora jakąś książkę albo czasopisma zacząć czytać o dzieciach :) Czy Wy coś czytacie albo czytałyście w poprzednich ciążach?

Ja przeczytałam dwie:
- Poradnik dla zielonych rodziców. Magdy Targosz i Reni Jusis - dla mnie super pozycja, tyle, że wolałabym, żeby było więcej konkretów, o ze 3 razy więcej stron ;)
-Dziecko dla odważnych. Leszka Talko - ta to raczej rozrywkowa niż "naukowa"

Nefeli dzięki za informacje o butelkach właśnie obejrzałam te Medeli i pewnie o Calma myślisz, na allegro od 49zł za sztukę, faktycznie najtańsze nie są, ale może smoczek będzie później pasował do większych szklanych :)

Słonko Ty olej tą wiadomość z kilogramami, jakieś 2 tygodnie temu byłam u koleżanki i Ona pytała ile przytyłam, jak Jej powiedziałam, że 200g to sie śmiała i powiedziała, ze Ona do 18 tygodnia miała 12kg na plusie ;)

Niagara a Ty już w starterach? Do biegu! Gotowi! Zakupy czas zacząć ;)

Kocham cię a dlaczego Ty tak zwlekasz z informacją w pracy? Żal mi, że tak się po nocach męczysz, kiedy my tu wszystkie klepiemy albo śpimy.

Iwonta jak dzisiejsze samopoczucie? Nie jedz kisielu ;)
Też się przedwczoraj z mężem śmialiśmy z jakiegoś wywiadu, śmieszny chłopak, jak buzie otwiera to się nie da nie śmiać, no chociażby uśmiechać :woohoo: ale Wojewódzkiego to trzeba w takim razie obejrzeć zapowiada się przednio :) a nie wiesz kiedy to będzie, albo czy już było?
Też się nudzę niemiłosiernie i tez oglądam seriale M jak miłość, Na wspólnej i Lekarze no i przesiaduję na tym forum, bez internetu to nie wiem co bym robiła, a dziś uprosiłam Mamę, bo jest w domu, by poszła ze mną obejrzeć wózki do pobliskiego sklepu, bo za duzo wysiłkowac sie nie mogę, tak rozejrzeć sie co jest i w jakich cenach, więc będzie rozrywkowo ;)
Myślę, że będziesz mamą maleńkiej Nadii :)

Papi - łechtaczka w 3d hehe ale się uśmiałam! :laugh:

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #616972 przez SerekWaniliowy
Papi jakie cudne! Te maleńkie czapeczki szczególnie!

Biedroneczka fantastyczny pomysł, wczoraj poruszyłam, ale nikt nie zareagował, może teraz ktoś podpowie, bo ja zielona jestem i wychwytuje od Was co potrzeba i jakie :)

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #616980 przez Villemo
biedroneczka39 napisał:

Villemo a moze ktoras zrobilaby liste tych potrzebnych rzeczy dla tych ktore nie bardzo wiedza co kupic ;)

Niezły pomysł. Ja ze swojej strony mogę napisać, co się kompletnie nie sprawdziło, co obowiązkowo musi być. Całej listy na pewno nie stworzę bo na pewno wiele rzeczy mi umknie ale możemy na bieżąco dopisywać jak coś się przypomni albo któraś mamusia na coś wpadnie :-)

11 lata 9 miesiąc temu #616991 przez Villemo
SerekWaniliowy napisał:

Cześć dziewczynki! Jak spałyście?

Ja chyba do piątku, kiedy to mamy wizytę, oleję ta teorie ze spaniem na lewym boku, bo sie wyspać nie mogę, znów koczowałam do 7 i dopiero zasnęłam :side:
Chciałam coś poczytać i pomyślałam, że pora jakąś książkę albo czasopisma zacząć czytać o dzieciach :) Czy Wy coś czytacie albo czytałyście w poprzednich ciążach?

Ja przeczytałam dwie:
- Poradnik dla zielonych rodziców. Magdy Targosz i Reni Jusis - dla mnie super pozycja, tyle, że wolałabym, żeby było więcej konkretów, o ze 3 razy więcej stron ;)
-Dziecko dla odważnych. Leszka Talko - ta to raczej rozrywkowa niż "naukowa"

Nefeli dzięki za informacje o butelkach właśnie obejrzałam te Medeli i pewnie o Calma myślisz, na allegro od 49zł za sztukę, faktycznie najtańsze nie są, ale może smoczek będzie później pasował do większych szklanych :)

Słonko Ty olej tą wiadomość z kilogramami, jakieś 2 tygodnie temu byłam u koleżanki i Ona pytała ile przytyłam, jak Jej powiedziałam, że 200g to sie śmiała i powiedziała, ze Ona do 18 tygodnia miała 12kg na plusie ;)

Niagara a Ty już w starterach? Do biegu! Gotowi! Zakupy czas zacząć ;)

Kocham cię a dlaczego Ty tak zwlekasz z informacją w pracy? Żal mi, że tak się po nocach męczysz, kiedy my tu wszystkie klepiemy albo śpimy.

Iwonta jak dzisiejsze samopoczucie? Nie jedz kisielu ;)
Też się przedwczoraj z mężem śmialiśmy z jakiegoś wywiadu, śmieszny chłopak, jak buzie otwiera to się nie da nie śmiać, no chociażby uśmiechać :woohoo: ale Wojewódzkiego to trzeba w takim razie obejrzeć zapowiada się przednio :) a nie wiesz kiedy to będzie, albo czy już było?
Też się nudzę niemiłosiernie i tez oglądam seriale M jak miłość, Na wspólnej i Lekarze no i przesiaduję na tym forum, bez internetu to nie wiem co bym robiła, a dziś uprosiłam Mamę, bo jest w domu, by poszła ze mną obejrzeć wózki do pobliskiego sklepu, bo za duzo wysiłkowac sie nie mogę, tak rozejrzeć sie co jest i w jakich cenach, więc będzie rozrywkowo ;)
Myślę, że będziesz mamą maleńkiej Nadii :)

Papi - łechtaczka w 3d hehe ale się uśmiałam! :laugh:

Serku waniliowy mogę polecieć merlin.pl/W-oczekiwaniu-na-dziecko-Porad...rd=939792&qrtc_pos=5 do tego tego tych samych autorów pierwszy rok z życia dziecka

11 lata 9 miesiąc temu #617004 przez Monika23083
Cześć dziewczyny!

Nadal nie mogę spać przez te bóle nóg i bioder, jakaś masakra...chyba za mało chodzę:)

Kurcze, ja się w ogóle jeszcze nie zastanawiałam kiedy zrobię jakieś maluszkowe zakupy, a co kupić? :) właściwie to nawet da siebie nie mam jeszcze porządnych rzeczy:)

A dzisiaj miła niespodzianka na koncie. Dostałam z ubezpieczenia zwrot za pobyt w szpitalu, przynajmniej na wózek będzie :)

Serku, dzisiaj chyba jest Piotrek u Kuby Wojewódzkiego..śmieszny chłopak:)

Pozdrawiam, miłego dnia!

11 lata 9 miesiąc temu #617007 przez SerekWaniliowy
Dzięki za propozycje Villemo, już wklepuje i szukam dobrych cen, bo do najtańszych nie należą, ale widziałam, ze jest co czytać 2x600stron :)

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #617013 przez Monika23083
Jeśli chodzi o literaturę to przeczytałam " Zdrowy start" Agnieszki Górniakowskiej, książkę dostałam z pracy:)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka