BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #616173 przez MyMelange
Biedrona no musisz z nami zostac! Bedziesz swiadkiem wszystkich naszych wykluc hihiii, ja mam termin na26 wrzesnia dopiero, wiec jest szansa, ze tez sie zalapie na pazdziernik.

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #616175 przez SerekWaniliowy
Iwonta jak samopoczucie po leżakowaniu?

Alivva jaki fajny pomysł z tym pudłem pamiątkowym na 18 urodziny, aż mi się klucha w gardle zrobiła, jak sobie pomyślałam, że niedługo też będziemy tak zbierali :)

Villemo Ty jesteś jak encyklopedia ciążowa, pewnie ze względu na to, że jesteś młodą mamusią i wszystko tak na prawdę masz świeżo przerobione :)

Kalinka, Papi, kocham cię, Kasia jesteście kochane, dziękuję za słowa pocieszenia :) mąż wrócił z pracy i mówi, ze brzuch rośnie szybko i mocno to musi być wszystko w porządku, a jak będę chciała to zadzwoni do położnej popytać albo przyspieszyć wizytę, ale myślę, że wytrzymam do piątku :)

Kocham cie ten wózek Navington Cadet faktycznie całkiem ładny i tez lekki, a nie myślałaś, by kupić quinny używany? Bo ja się zastanawiam, na nowy się raczej nie zdecyduję, bo troszkę będzie mi szkoda pieniędzy, tym bardziej, że mama coś się zaczyna dopytywać jaki chcemy a uważam, że to byłby zbyt drogi prezent, więc albo znajdę inny albo quyinny używany :unsure:

Papi my nie mamy pokoiku dla dzidziusia, będzie mieszkał z nami w malutkiej sypialni ale myślę, że na początek to nawet będzie nam tak wygodniej, żeby tak nie biegać, myślę, że może kupimy dodatkowo kołyskę na kółkach albo kosz Mojżesza, która postawimy w dużym pokoju :)

Macie jakieś listy co trzeba, albo co chcecie kupić? Bo ja chyba zacznę spisywać potrzebne mi i maluszkowi rzeczy. Mam 2 koleżanki które nie były zupełnie przygotowane na przyjście dzieci na świat, jedna urodziła córeczkę w 27 tygodniu a druga bliźniaki w 3o tygodniu, o ile z ubrankami to dziś nie ma żadnego problemu, bo wystarczy 1 wizyta w Tesco to gorzej z innymi sprzętami.

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #616182 przez biedroneczka39
Kiniu dziekuje za slowa otuchy hi hi..bede swiadkiem waszych wykluc i opowiesci z porodu...jak sie naslucham to ze strachu szybciej urodze :D

Aga co to jest kosz Mojzesza he he ? Pierwszy raz slysze o czyms takim. Az sie posmialam hi hi :)

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 9 miesiąc temu #616185 przez iwonta_kg
Jeeeeeeezuuu !!!!!!!! przeczytałam post Kini na nowej stronie i sie normalnie wystrachałam!!!! myślałam że coś złego się stało! uffff... dobrze że wszystko ok.
Bierdonko zostań z nami pewnie kochana :* :* :*

Serku jest ok już. pospałam w dzień, teraz przytulam się z mężem :)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 9 miesiąc temu #616186 przez niagara
biedroneczka39 napisał:

Witajcie moje kochane...przeczytalam najpierw co sie dzialo no I teraz moje wiesci...

A mianowicie bylo USG , pani bardzo nieprzyjemna bleee a mowili ze angole sa fajni, po drugie jest mi bardzo strasznie przykro bo tak sie do Was przyzwyczailam ze nie wyobrazam sobie zycia bez Was. Pisze to bo tak jak przypuszczalam jestem dopiero w 11 tygodniu ciazy co swiadczy ze nie urodze we wrzesniu z Wami buuuu ; (
Po za tym moja dzidzia jest sliczna I wszystko z nia wporzadku I kolejna wizyte mam 23 kwietnia bo beda dopiero robic badania miedzy innymi na przyziernosc karkowa.Dzis byloby za wczesnie.

To chyba tyle kochane moje I ciesze sie ze o mnie myslalyscie. To bardzo mile.

A Kiniu takie same lozeczko z komoda ogladalam u mnie na angielskim e-bayu. Tez mi sie bardzo podoba.

To jak moge z Wami zostac? Nie wyobrazam przeniesc sie na mamusie pazdziernikowe :( oczywiscie nikogo nie urazajac.

Jasne, że możesz z nami zostać :) Cóż to za głupie pytanie :silly: Cieszymy się, że u Was wszystko w porządku i będziemy Co wszystkie kibicować w październiku :)

11 lata 9 miesiąc temu #616187 przez SerekWaniliowy
Biedroneczka! Nie smuć się, pomyśl w ten sposób, jak przyjdzie kolej na Twoje rozwiązanie to będziesz już ciocią kilkunastu czy kilkudziesięciu dzieci a na mamach październikowych mogłabyś być pierwsza w kolejce do rozpakowania, i wyobraź sobie jak będziemy Ci wszystkie sekundowały, będziesz taka wyczekiwana :woohoo: poza tym niektórym z nas też może się przeciągnąć do października :)

Aga

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #616188 przez niagara
MyMelange napisał:

Myslicie dziewczyny, ze spanie na plecach jest az tak szkodliwe? Mysle, ze nic sie nie stanie jesli troche tak pospimy. Gdyby to bylo na tyle niebezpiczne, kazdy lekarz by o tym informowal i jakies dyby by nam zakladali na noc :P Ja poki co czesto budze sie lezac na plecach - widocznie tak mi wygodnie.

Ja chyba pokusze sie o taki zestaw allegro.pl/klups-safari-komoda-lozeczko-...era-i3129448725.html

Widzę, że dzisiaj na topie temat łóżeczek :) My też myśleliśmy o tych mebelkach, mojemu mężowi się bardzo podobają :)

Magda my mamy jeszcze mniejsze mieszkanko, ale grunt to dobra organizacja :lol:

11 lata 9 miesiąc temu #616191 przez Kasia :]
Biedroneczka, co to za pytanie :P zostajesz i już! Zresztą - niektóre dziewczyny załapią się na sierpień, inne na wrzesień...to i jeden październik nam nie będzie przeszkadzał :D

11 lata 9 miesiąc temu #616192 przez kocham_cie
Ewcia inaczej być nie może... zostajesz i tyle... :lol:

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu #616194 przez Kasia :]
niagara napisał:

MyMelange napisał:

Myslicie dziewczyny, ze spanie na plecach jest az tak szkodliwe? Mysle, ze nic sie nie stanie jesli troche tak pospimy. Gdyby to bylo na tyle niebezpiczne, kazdy lekarz by o tym informowal i jakies dyby by nam zakladali na noc :P Ja poki co czesto budze sie lezac na plecach - widocznie tak mi wygodnie.

Ja chyba pokusze sie o taki zestaw allegro.pl/klups-safari-komoda-lozeczko-...era-i3129448725.html

Widzę, że dzisiaj na topie temat łóżeczek :) My też myśleliśmy o tych mebelkach, mojemu mężowi się bardzo podobają :)

Też mi się ten zestaw podoba, ale niestety ciemne meble nie będą nam pasowały do pokoju :( łóżeczko będzie u nas w sypialni, więc trzeba dobrać kolor do starych mebli.

11 lata 9 miesiąc temu #616196 przez biedroneczka39
Dziewczynki az lezke uronilam...jak milo ze tak piszecie...kochane moje wszystkie...w takim razie pozostaje mi sie tylko cieszyc bo nie dosc ze bede miala tyle dzieci zanim urodze swoje to jeszcze ile pomocnikow do porodu hi hi...musi pojsc gladko :)

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 9 miesiąc temu #616202 przez niagara
SerekWaniliowy napisał:

Jakąś chandrę złapałam, a jeszcze niedawno wózki oglądałam. Tak czytam, że czujecie ruchy swoich maluszków, że znacie ich pory harców i odpoczynku a ja nic nie czuję, kompletnie nic. To już 19 tydzień a niektóre z Was od 15 czują swoje Bąble regularnie. A ja się nad płcią zastanawiam, zamiast nad tym czy maluszek jeszcze tam jest :(

Ja też jeszcze nie czuję ruchów Maleństwa. Tłumaczę sobie, że jest jeszcze bardzo malutkie i musi troszkę podrosnąć :) Na pewno nie długo wszystkie będziemy czuły ruchy dzieciątek :)
Mimo wszystko jadę jutro z przyjaciółka na zakupy trochę dla mnie i trochę dla Maleństwa, ale znając mnie pewnie znowu wszystko tylko dla dziecka kupię, a dla siebie nic :laugh:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #616204 przez SerekWaniliowy
biedroneczka39 napisał:

Kiniu dziekuje za slowa otuchy hi hi..bede swiadkiem waszych wykluc i opowiesci z porodu...jak sie naslucham to ze strachu szybciej urodze :D

Aga co to jest kosz Mojzesza he he ? Pierwszy raz slysze o czyms takim. Az sie posmialam hi hi :)

Popatrz Biedroneczka to taka gondolka jakby wiklinowa stawiana na stelażu nieruchomym albo na płozach, bardzo mi się podoba, albo taka kołyska słodziutka

allegro.pl/kolyska-bukowa-materac-kokos-...let-i3140177313.html

Wiem, że to taki zbędny wydatek, ale wydaje mi się, że sprawi nam w dużym pokoju wiele radości, bo tam najczęściej przebywamy, bo sypialkę mamy maleńką, mała szafa, małe łóżko, komódka i łóżeczko i już kiepsko będzie się tam poruszać :)

Aga

Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #616208 przez kocham_cie
Pojechałam do tesco po arbuza, bo niagara mi narobiła wczoraj smaka i.... wróciłam z:

tak więc moje drogie oficjalnie się przełamałam.... a że uwielbiam beż, to nie mogłam się powstrzymać:)

Magda M

Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #616213 przez SerekWaniliowy
kocham_cie napisał:

Pojechałam do tesco po arbuza, bo niagara mi narobiła wczoraj smaka i.... wróciłam z:

tak więc moje drogie oficjalnie się przełamałam.... a że uwielbiam beż, to nie mogłam się powstrzymać:)

Ło matko jaki ten króliczek słodziutki i te bodziaki! Nie mogę się doczekać pierwszych zakupów a Wy tak kusicie!

Aga

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka