BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #615466 przez niagara
Dobranoc Dziewczyny :) Ja też uciekam spać:)
Biedroneczka wszystko będzie dobrze, trzymamy kciukasy i czekamy na relację :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #615477 przez SerekWaniliowy
Spokojnej nocki dziewczyny! Dobranic :kiss:

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #615499 przez agamo
SerekWaniliowy napisał:

Ja nie wiem jak i gdzie się je odczuwa, ale znalazłam takie zdjęcie, które załączam, według tego rysunku wygląda na to, że nasze maluszki są w tym miejscy, które opisujesz, ale może się mylę :) ale wiesz co, One chyba maja jeszcze sporo miejsca na pływanie to może raz Mu lepiej na górze a raz na dole :)

Dzięki Agus myśle ze masz racje to chyba akurat w dobrym miejscu czuje! Kiedyś któraś z dziewczyn już wysylala mi to zdjecie ale to było już dosyć dawno i kompletnie o tym zapomnialam! U mnie malenstwo bazę ma z prawej strony a na baraszkowanie chodzi na lewo i pózniej czuje jak przepływa spowrotem do prawej! :)

Ewka trzymam kciuki będzie dobrze! Aha i weź sobie 3 funty na fotkę w drobnych bo będziesz musiała w maszynie zapłacić!

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #615520 przez izula
Cześć dziewczynki :))

a ja przy śniadaniu nadrabiam zaległości, tak się rozpisałyście. :)))

Kasiu gratuluję córeczki :)

Iwonta ja nigdy nie zemdlałam jeszcze ale tydzień temu w kościele to miałam taki odjazd, że byłam blisko. Niestety coś jest, że najczęściej w kościołach, marketach i innych zatłoczonych miejscach :). Trzymaj się cieplutko.

Co do USG to mam na każdej wizycie co 2-3 tygodnie.

Dziewczynki zapisałam się do szkoły rodzenia i umówiłam z położną ze szpitala, w którym chcę rodzić, żeby mnie wzięła pod swoją prywatną opiekę :)))

Wczoraj oglądałam z mężem łóżeczka i stwierdziłam, że to nie takie proste jak wszystkie decyzje u mnie. Podobają mi się te o wymiarach 140x70 z możliwością przerobienia na tapczanik i z szufladą. Do tego całe z drewna i jeszcze żeby były ładne. Ehh....
I tak skaczę sobie po tematach smoczki, butelki, wózki itd. I w zasadzie dalej nie wiem co jest dobre :)))I tak sobie pomyślałam, że dobrze, że ciąża trwa 9 miesięcy bo przyszłe mamusie muszą mieć czas na zakupy :))))

Pozdrawiam was
Izula

[/url]
[/url]

11 lata 9 miesiąc temu #615523 przez kalina
dzien dobry mamuski..
u mnie wiosna przyszla:-)

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 9 miesiąc temu #615549 przez iwonta_kg
agamo napisał:

Dziewczyny a ja mam takie pytanko do tych mamus co już czuja ruchy albo cos na ten temat wiedza. Chciałam zapytać jak nisko czujecie ruchy albo jak nisko powinno sie czuć bo zaczynam sie zastanawiać czy nie za nisko Moj szkrabek siedzi! Czuje kopniaczki dość nisko tj około z 7 cm pod pepkiem tuż nad linia majteczek i zaczynam sie trochę przejmować bo na początku jak zaczęłam czuć to było tuż pod pepkiem a teraz od dwóch dni tak nisko Czy to normalne?

Ja czuje ruchy w okolicy pępka. Tak na około pływa. dokładnie tak jak na zdjęciu Agi. Wydaje mi się nad bikini to troche za nisko... ale może poczytaj coś w internecie.

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #615555 przez iwonta_kg
izula napisał:

Wczoraj oglądałam z mężem łóżeczka i stwierdziłam, że to nie takie proste jak wszystkie decyzje u mnie. Podobają mi się te o wymiarach 140x70 z możliwością przerobienia na tapczanik i z szufladą. Do tego całe z drewna i jeszcze żeby były ładne. Ehh....
I tak skaczę sobie po tematach smoczki, butelki, wózki itd. I w zasadzie dalej nie wiem co jest dobre :)))I tak sobie pomyślałam, że dobrze, że ciąża trwa 9 miesięcy bo przyszłe mamusie muszą mieć czas na zakupy :))))

Izula a ile mniej więcej kosztowały takie łóżeczka które można tak fajnie przerobić???

Edit. znalazłam w necie :) od czego ma sie internet nie :blush:
mebledladziecka.com.pl/lozeczka-dla-niem...kcja-tapczanika.html jedyne 799zł :blush:

11 lata 9 miesiąc temu #615569 przez Villemo
SerekWaniliowy napisał:

Naprawdę macie robione USG tak często? Ja miałam 2 razy, raz na potwierdzenie ciąży no i wtedy już serduszko biło, bo późno poszliśmy bo przecież to niemożliwe bym już była w ciąży ;)a drugi raz w 14 tygodniu no i mówił, że teraz w 20 tygodniu będziemy ja podglądali, a Wy prosicie o częstsze badanie czy Wasi lekarze sami uważają je za potrzebne?

Ja chodzę na nfz, usg też mam na każdej wizycie ale takie szybkie. Takie dokładne są przewidziane 3 po jednym na każdy trymestr. W pierwszej ciąży też chodziłam na nfz i miałam tylko te 3 najważniejsze w ciągu całej ciąży bo w gabinecie lekarka nie miała apratury do usg więc wystawiała skierowania. Nie mogła wystawić więcej niż 3 bo nfz w prawidłowej ciąży płaci tylko za 3 badania usg.

11 lata 9 miesiąc temu #615573 przez iwonta_kg
kalina napisał:

dzien dobry mamuski..
u mnie wiosna przyszla:-)

Pokaż ją!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #615578 przez Villemo
Tak w ogóle to dzień dobry.

Noc miałam fatalną rozłożyło mnie już na maksa ;/ Zapchany nos, kaszel i zainfekowane gardło. Mam nadzieję, że chociaż młodego nie zarażę. Liczę, że do czwartkowej wizyty jakoś mi się samopoczucie poprawi.

My mamy łóżeczko o standardowych wymiarach bo wiedzieliśmy, że i tak niedługo zdecydujemy się na drugie dzieciątko. Łóżeczko mamy dębowe robione na specjalne zamówienie przez stolarza.

zdjęcia kiepskie bo wykonane telefonem

11 lata 9 miesiąc temu #615582 przez iwonta_kg
Paulinka śliczne to łóżeczko! ale pewnie strasznie ciężkie co? no w sklepie takiego się nie kupi napewno :)

11 lata 9 miesiąc temu #615594 przez Villemo
iwonta_kg napisał:

Paulinka śliczne to łóżeczko! ale pewnie strasznie ciężkie co? no w sklepie takiego się nie kupi napewno :)

Bardzo ciężkie, masywne i bardzo porządne :-) Jak byliśmy na kupnie łóżeczek i zjeździliśmy trochę sklepów to się z lekka przeraziliśmy. Większość niestabilna, wykonana z płyt meblowych a ceny wcale nie takie niskie. My zapłaciliśmy za łóżeczko 500 zł z czego ponad 100 zł kosztował sam lakier bo wymalowane jest specjalnym lakierem nietoksycznym. Jak tylko macie jakąś znajomą złotą rączkę i planujecie więcej niż jedno dzieciątko to naprawdę polecam zrobić porządne łóżeczko z którego dzieciątko nie wyrwie szczebelków :-)

11 lata 9 miesiąc temu #615599 przez iwonta_kg
A macie wyciągane takie dwa albo trzy szczebelki żeby dziecko mogło sobie później wychodzić jak w standardowym łóżeczku?

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #615605 przez MyMelange
Dzień dobry w ten sloneczny dzien! Jakie cudne bezchmurne nieeebo!

Mam sposob na dobry sen ;P Po wczorajszej 3-godzinnej probie zasniecia, stwierdzilam, ze "poprzytulam" sie z moim mezczyzna i co? I spalam jak zabita do samego rana :) Oczywiscie z przerwa na siku, ale sen byl cudowny :)

Sliczne to lozeczko :) Ja znalazlam na allegro taki zestaw juz z komoda za jakies 900zl i chyba sie na niego zdecyduje.

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 9 miesiąc temu #615612 przez agilla.r
Witam w wiosenny dzionek :) od jutra znowu deszcze wiec nadrabiam zaleglosci w sprzataniu i w koncu można pranie powiesić na balkonie :) Jak dla mnie taka pogoda mogłaby już zostać bo 25+ to chyba umrę!!

Villemo piękne łóżeczko.

Powodzonka na wizytach w tym tygodniu, ciekawe ile płci się ujawni :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka