BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #615147 przez niagara
Witam Mamusie :) Ale się rozpisałyście id wczoraj :) My wybawiliśmy się na imprezie, a dzisiaj przez pół dnia nadrabiam zaległości :)
Ja też planuję pójść na roczny urlop macierzyński
Nefeli ale Ty szczęściara jesteś, tak Ci zazdroszczę tej Grecji ;) Pochwal się chociaż tym widokiem z salonu :silly:
A u nas też było dzisiaj ciepło 8,5 stopnia i słoneczko :lol:

Ostatnio mi się odmieniło i zapragnęłam, aby w brzuszku mieszkała dziewczynka :) Chyba za dużo się napatrzyłam na różowe sukieneczki :)

Ale miałam dzisiaj ochotę na arbuza :) Prawie wszystkie markety objechaliśmy, żeby spełnić moją zachciankę :lol:

Kasia gratuluję córeczki :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #615149 przez SerekWaniliowy
Naprawdę macie robione USG tak często? Ja miałam 2 razy, raz na potwierdzenie ciąży no i wtedy już serduszko biło, bo późno poszliśmy bo przecież to niemożliwe bym już była w ciąży ;)a drugi raz w 14 tygodniu no i mówił, że teraz w 20 tygodniu będziemy ja podglądali, a Wy prosicie o częstsze badanie czy Wasi lekarze sami uważają je za potrzebne?

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #615151 przez niagara
SerekWaniliowy napisał:

Naprawdę macie robione USG tak często? Ja miałam 2 razy, raz na potwierdzenie ciąży no i wtedy już serduszko biło, bo późno poszliśmy bo przecież to niemożliwe bym już była w ciąży ;)a drugi raz w 14 tygodniu no i mówił, że teraz w 20 tygodniu będziemy ja podglądali, a Wy prosicie o częstsze badanie czy Wasi lekarze sami uważają je za potrzebne?

Ja mam usg na każdej wizycie, czyli co trzy tygodnie i lekarz sam mi je robi, ja nie proszę

11 lata 9 miesiąc temu #615153 przez SerekWaniliowy
O Niagara widać imprezowała ostro, aż jej się buzia śmieje cały czas, nie to co w piątek :) a sukienka się podobała znajomym, sukienka i brzuszek oczywiście?

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #615162 przez iwonta_kg
SerekWaniliowy napisał:

Ja zmieniłam lekarza gdy dowiedziałam się że on robi USG 3 razy w ciągu 9 miesięcy...
To jest żałosne jak dla mnie! w dzisiejszych czasach żeby tak rzadko robić usg to jest przesada!! w srode jade pierwszy raz do tego "nowego" lekarza. wiem że robi usg na każdej wizycie. nie wyobrazam sobie patrzec na moje dziecko raz na 3 miesiące gdy jego rozwój jest tak ważny!!

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 9 miesiąc temu #615165 przez niagara
SerekWaniliowy napisał:

O Niagara widać imprezowała ostro, aż jej się buzia śmieje cały czas, nie to co w piątek :) a sukienka się podobała znajomym, sukienka i brzuszek oczywiście?

Byliśmy u kuzynki mojego męża i właściwie znałam tylko kilku członków rodziny :)

11 lata 9 miesiąc temu #615167 przez Kasia :]
niagara napisał:

SerekWaniliowy napisał:

Ja mam usg na każdej wizycie, czyli co trzy tygodnie i lekarz sam mi je robi, ja nie proszę

U mnie też lekarz na każdej wizycie robi USG, sam z siebie. Takie szybkie, żeby sprawdzić jak Dzidziuś się rozwija, ale dla mnie to i tak dużo :)

11 lata 9 miesiąc temu #615171 przez Kasia :]
Niagara: Dziękuję :blink:

A tak a'propos. Mamy inny link do pokazywarki, czy coś się zepsuło? A może tylko u mnie coś szwankuje?

11 lata 9 miesiąc temu #615181 przez kocham_cie
SerekWaniliowy napisał:

Ja jak byłam w 12 tyg na wizycie to mój gin stwierdził że ze względów medycznych nie musimy się oglądać aż do 20 tyg, chyba żeby coś było nie tak, to wówczas mam przyjść. Natomiast jeżeli chcemy tak o sobie popodglądać maluszka to zaprasza kiedy tylko chcę. Wiec ja oczywiście poszłam w 16 tyg, teraz następna wizyta dopiero w 21 tyg:)

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu #615183 przez kocham_cie
hej laseczki, wróciłam z zakupów... bardzo nieudanych zakupów bo nic nie kupiłam, ani dla maluszka ani dla siebie... :dry: to chyba nie był mój dzień. A teraz jak widzę mam sporo do nadrobienia więc siadam i czytam o czym żeście plotkowały :silly:

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu #615198 przez niagara
Kasia :] napisał:

Niagara: Dziękuję :blink:

A tak a'propos. Mamy inny link do pokazywarki, czy coś się zepsuło? A może tylko u mnie coś szwankuje?

Faktycznie coś zepsuło się z tym linkiem i w tej chwili za bardzo nie mogę nic zrobić, ponieważ ani nie pozwala mi wrzucić nowej tabelki, ani nie mogę usunąć starej :angry:

UWAGA!!!
Zmienił się link do naszej mamusiowej tabelki:

pokazywarka.pl/wrzesnioweczki2013/

Mam nadzieję, że teraz będzie działać :dry:

11 lata 9 miesiąc temu #615204 przez Kasia :]
Super :) Teraz działa wszystko :)

11 lata 9 miesiąc temu #615205 przez niagara
Zobaczcie proszę, czy wszystkim działa nowy link :dry:

11 lata 9 miesiąc temu #615210 przez agamo
SerekWaniliowy napisał:

Aga u mnie wizyt nie mam czestych tzn usg tylko dwa przez cala ciaze u mnie robia w 14 tygodniu i 20 tygodniu mialam robione a jesli chodzi o wizyty z polozna to do tej pory mialam tylko dwie wizyty. Bo u mnie usg jest robione w szpitalu przez technika specjaliste od usg a normalne wizyty mam z polozna. Wiec to mam standardowe natomiast jak bylam w piatym tygodniu poszlam prywatnie do polskiego ginekologa bo myslalam ze jesem dluzej w ciazy (okres w poprzednim miesiacu to bylo bardzo lekkie plamienie) i wtedy na prywatnej mialam robione usg. Planuje jeszcze w polsce zrobic usg prywatnie 3d w 26 tygodniu no ale to jeszcze troche czasu wiec sie okaze jak to bedzie! Takze nie bogato ale wierze ze jest wszystko wporzadku! staram sie myslec pozytywnie zobaczymy jak to bedzie w srode.

Aga

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #615213 przez agamo
niagara napisał:

Zobaczcie proszę, czy wszystkim działa nowy link :dry:

Niagara mnie nie dziala :( tzn poprawka dziala mi ten co masz pod napisem uwaga ale ten co masz pod suwaczkiem niestety nie.

Aga

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka