BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #615615 przez Villemo
iwonta_kg napisał:

A macie wyciągane takie dwa albo trzy szczebelki żeby dziecko mogło sobie później wychodzić jak w standardowym łóżeczku?

Można było zrobić ale nie chcieliśmy bo chcieliśmy płaskie szczebelki a nie okrągłe i bardzo się z tego powodu cieszę. Można za to zdemontować cały bok jak dziecko jest większe ale tego nie praktykowaliśmy, przynajmniej wiem, że jak włożę tam młodego to jest bezpieczny i mi nie ucieknie np. gdy muszę go zostawić na ułamek sekundy w domu i odebrać paczkę od kuriera, czy dołożyć do pieca. Jak wstanie a zawsze ma przymknięte drzwi do sypialni jak śpi to woła mama albo tata i przynajmniej wiemy, że wstał a nie zastajemy go podczas super niebezpiecznych zabaw :-). No ale tapczan mamy już dla niego zamówiony więc myślę, że do 2 tygodni rozpoczniemy przeprowadzkę na bardziej dorosłe łóżko w końcu miejsce w łóżeczku musi odstąpić siostrzyczce albo braciszkowi.

Brat mojego męża ma bliźniaki i kupił 2 takie najzwyklejsze łóżeczka z właśnie wyciąganymi szczebelkami. Kiedyś umordowani bo dzieciaki budziły się w nocy, spali nad ranem jak zabici a dzieciątka się obudziły i wyszły z łóżeczek. Jedno drugiemu ściągnęło pampersa. Rodziców obudził straszny smród. Patrzą a tu cała sypialnia była wysmarowana kupą z pampersa :-) PO tym fakcie założyli im już szczebelki ale one pamiętały dobrze gdzie była dziura więc nagminnie je wypychały. Musiał im przystawić do ściany tą stroną gdzie były wyciągane szczebelki, ale że nie mogły wyjść to opatentowały nową metodę. Zaczęły uciekać górą podkładając kołderkę i kocyk niejednokrotnie lecąc na głowę :dry:

Zwracajcie więc uwagę przy kupnie, żeby łóżeczko było nie tylko w standardowych wymiarach, żeby można było bez problemu dokupić materac ale też żeby były stosunkowo wysokie bo jak będą niskie to jest szansa, że się dzieciątka pobawią w kaskaderów :-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #615628 przez Villemo
Do łóżeczka dokupiliśmy :http://allegro.pl/przewijak-regal-nakladka-do-przwijania-gratis-i3133672449.html

Wymalowaliśmy w kolorze łóżeczka resztą lakieru od stolarza. To była chyba najlepsza inwestycja. Na początku jak kąpaliśmy młodego w sypialni to właśnie na tym przewijaku, super wygodnie, nie trzeba się schylać. Na dole miejsce na pampersy, kremy i inne pierdółki. W ciągu dnia góra służyła normalnie jako przewijak.

Z początku strasznie chciałam kupić komodę kąpielową ale jak obejrzałam w sklepie to się zdegustowałam wielkością wanienek. Wanienki w tych wszystkich komodach były tak malutkie, że trudno mi było sobie wyobrazić swobodną kąpiel 4 kg dzieciątka :dry:

11 lata 9 miesiąc temu #615674 przez biedroneczka39
Dziewczynki a ja siedze I czekam na swoje USG. Moj translator nie przyszedl I sie boje bo moj angielski taki sobie. O Boze.

Aga juz zaplacilam maszynie za zdjecie maluszka. Nie moge sie doczekac ;)

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 9 miesiąc temu #615678 przez nefeli
Villemo sliczne lozeczko,moje tez masywne,solidne i bez wyciagania szczebelkow,tez uwazam ze tak lepiej i bezpieczniej. Ja obecnie ze wzgledu na zmiane moich mebli w sypialni z checia zmienilabym kolor ale niestety nie da rady,bo wlasnie wszystko toksyczne i za duzo zabawy,a za lozeczko zaplacilismy sporo 7 lat temu bo 800 euro z materacem,ma szuflade,jest na kolach i mozna bok wyjac ale tez tego nie robilismy,bo w wieku 2 lat synio poszedl do swojego lozka.Kupilismy mu tylko fajne zabezpieczenie lozka i nie bylo zadnych problemow.
Tak sie ostatnio zastanawialam do jakiego wieku inne mamy trzymaja swoje dzieci w lozeczkach zanim przeniosa je do normalnego lozka???
Ja przewijak mocuje na lozeczku wiec wygodnie bo dobra wysokosc,ale teraz moze cos zmienie?
Zycze wszystkim Mamusiom super wizyt w tym tygodniu!!!!

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #615701 przez Villemo
Biedroneczka dasz radę tylko się nie stresuj :-) Czekamy z niecierpliwością na wieści :D

Nefeli - no właśnie też się zastanawiałam jak długo może spać w takim łóżeczku :-) Teraz nie mieliśmy wyboru, młody musi mieć czas na zaakceptowanie nowego łóżka poza tym mi już z brzuszkiem coraz gorzej wsadzać go i wyciągać z łóżeczka tym bardziej, że mała kluska sobie waży :-) No ale jak by nie ten fakt to pewnie nie spieszyłabym się ze zmianą. Nasze jest stosunkowo wysokie więc na pewno nie prędko byłby w stanie z niego uciec górą. Nie oszukujmy się, w takim łóżeczku zdecydowanie łatwiej spacyfikować małego buntownika :-) dlatego już się obawiam jak będzie wyglądać zasypianie w łóżku z którego będzie można swobodnie dać nogę kiedy najdzie ochota :side:

11 lata 9 miesiąc temu #615731 przez papi88
u mnie tez juz coraz bardziej wiosiennie ale jeszcze to nie to ale juz czuc ze ta wiosna wisi gdzies w powietrzu mam nadzieje ze sie nie przestraszy i jak najszybciej nadejdzie :)

agamo tak nisko spokojnie to ruchy malenstwa ja mialam wrazenie jakbym czula dzieciatko zaraz jak sie zaczyna owlosienie łonowe tak nisko lekarz potwierdzil ze to ruchy dziecka bo na takiej wysokosci mozna pomylic z praca jelit ale ja wiedzialam ze to powtarza sie o podobnej porze wiec dzieciatko zaczyna miec swoj wlasny rytm dnia i nocy a teraz czuje juz coraz wyzej obok pepka pod pepkiem czasiem kopnie troszke nizej widac ze ma tam jeszcze duzo miejsca i swobode do robienia fikołków :)

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu #615735 przez papi88
i jeszcze co do ruchów to jak pisalyscie ze nie ktorzy lekarze twierdza ze to nie mozliwe poczuc ruchy w 16 tyg ze dopiero mowia ze po 20 u kobiet ktore jeszcze nie rodzily ja uwazam ze to nie prawda bo kazda z nas zna swoj organizm i pozna predzej czy pozniej czy to ruchy czy praca jelit mozna to zaobserwowac nawet lekarz mi powiedzial ze takie drobniutkie mamy owiele wczesniej wyczuwaja ruchy ja tak na prawde poczulam cos w 17tc ale nie wiedzialam ze to juz ruchy ale w 18 czulam juz coraz czesciej teraz prawie 20 tc i czuje znow troche rzadziej teraz czekam kiedy tak kopnie ze az bedzie widac i ze az podskocze :)

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu #615772 przez SerekWaniliowy
Dzień dobry Mamusie!
Ło matko i córko co za noc! Chyba za bardzo się przejęłam tym spaniem na lewym boku, pospałam do 2 i obudziłam się na plecach, chyba z nerwów już nie mogłam zasnąć na boczku i kręciłam się na łóżku, a jak miałam dość i postanowiłam zaryzykować i poleżeć chwilę na plecach to mnie mąż upomniał, że przecież tak nie można :ohmy: no i do 6:30 kiedy to On wstaje do pracy nie pospałam, ale jak już wyszedł... to po 11 mnie telefonem obudził ;)

Dziewczyny a takie nie ładne? allegro.pl/lozeczko-tapczanik-140-klups-...gpk-i3140886685.html albo takie allegro.pl/2w1-lozeczko-tapczanik-biale-...lek-i3135699512.html o dla dziewczynki allegro.pl/lozeczko-tapczanik-klups-ksie...x70-i3131583910.html dla tych które oglądały kupne, bo pewnie nie maja co konkurowac z tym łóżeczkiem na zamówienie, ale za to cena całkiem przystępna w porównaniu z tym, które oglądała Iwonta

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #615773 przez agamo
papi88 napisał:

u mnie tez juz coraz bardziej wiosiennie ale jeszcze to nie to ale juz czuc ze ta wiosna wisi gdzies w powietrzu mam nadzieje ze sie nie przestraszy i jak najszybciej nadejdzie :)

agamo tak nisko spokojnie to ruchy malenstwa ja mialam wrazenie jakbym czula dzieciatko zaraz jak sie zaczyna owlosienie łonowe tak nisko lekarz potwierdzil ze to ruchy dziecka bo na takiej wysokosci mozna pomylic z praca jelit ale ja wiedzialam ze to powtarza sie o podobnej porze wiec dzieciatko zaczyna miec swoj wlasny rytm dnia i nocy a teraz czuje juz coraz wyzej obok pepka pod pepkiem czasiem kopnie troszke nizej widac ze ma tam jeszcze duzo miejsca i swobode do robienia fikołków :)

Papi skarbie dzięki wielkie uspokoilas mnie trochę Nie wiem cos od ostatnich dwóch dni sie zamartwiam a to to a to tamto Nie wiem czy to dlatego ze wizyta wkrótce i jakoś już przeżywam czy co! No ale nie wiedziałam jak wysoko sie czuje maluszka a przeraża mnie myśl ze malnstwo mogło by być za nisko!

Ewka mam nadzieje ze zadowolona jesteś z wizyty Pisz tu nam jak tam bo aż sama nie mogę sie doczekać! Napewno wszystko będzie dobrze i nieprzejmuj sie bez tłumacza dasz radę!

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #615777 przez SerekWaniliowy
Biedroneczka pewnie siedzi teraz rozanielona i ma nas w nosie, bo ogląda po raz kolejny swoje nowe rodzinne zdjęcia ;)

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #615779 przez kocham_cie
Boże Paulina to wasze łożeczko jest cudne piękne i wogóle naj... ja na allegro wynalazłam piękne w którym się zakochałam no ale cóż, moge sobie na nie tylko popatrzeć i pomarzyć:(

allegro.pl/lozeczko-dzieciece-drewniane-...cor-i3113529065.html

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu #615784 przez kocham_cie
Biedronka trzymam kciuki :lol: oby nóżki były szeroko rozstawione i maluszek pokazał co tam ukrywa :lol:

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu #615787 przez kocham_cie
o te łóżeczka które iwonka znalała w necie też fantastyczne :lol:

Iwonka jak dziś twoje samopoczucie??? uważaj na siebie...tzn uważajcie :)

Magda M

11 lata 9 miesiąc temu #615791 przez SerekWaniliowy
kocham_cie napisał:

Boże Paulina to wasze łożeczko jest cudne piękne i wogóle naj... ja na allegro wynalazłam piękne w którym się zakochałam no ale cóż, moge sobie na nie tylko popatrzeć i pomarzyć:(

allegro.pl/lozeczko-dzieciece-drewniane-...cor-i3113529065.html

Rany Julek! To się naszukałaś hehee, piękne, ale te pieniądze :ohmy: ja to myślałam, że mniej wydamy na całą wyprawkę dla Bączka łącznie z wózkiem :)

A właśnie, kupujecie jakieś używane rzeczy dla swoich maluszków, wózki, łóżeczka, ubranka itp? Bo nie wiem co myśleć a dla siebie to nie mam oporów i w sumie jedną nową sukienkę na imprezę rodzinną kupiłam, a poza tym to allegro i używane ciążówki w weekend kupiłam :)

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #615793 przez kocham_cie
Villemo napisał:

Do łóżeczka dokupiliśmy :http://allegro.pl/przewijak-regal-nakladka-do-przwijania-gratis-i3133672449.html

Wymalowaliśmy w kolorze łóżeczka resztą lakieru od stolarza. To była chyba najlepsza inwestycja. Na początku jak kąpaliśmy młodego w sypialni to właśnie na tym przewijaku, super wygodnie, nie trzeba się schylać. Na dole miejsce na pampersy, kremy i inne pierdółki. W ciągu dnia góra służyła normalnie jako przewijak.

Z początku strasznie chciałam kupić komodę kąpielową ale jak obejrzałam w sklepie to się zdegustowałam wielkością wanienek. Wanienki w tych wszystkich komodach były tak malutkie, że trudno mi było sobie wyobrazić swobodną kąpiel 4 kg dzieciątka :dry:

o nad takim przewijakiem też się zastanawiałam, tak właściwie to nawet się już decydowałam, podoba mi się bo są półki pod spodem i wymyśliłam że kupię do niego kosze wiklinowe i powkładam tam właśnie pampersy itp :lol: widzę że chyba mamy pardzo podobny gust:)

Magda M

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka