- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A macie wyciągane takie dwa albo trzy szczebelki żeby dziecko mogło sobie później wychodzić jak w standardowym łóżeczku?
Można było zrobić ale nie chcieliśmy bo chcieliśmy płaskie szczebelki a nie okrągłe i bardzo się z tego powodu cieszę. Można za to zdemontować cały bok jak dziecko jest większe ale tego nie praktykowaliśmy, przynajmniej wiem, że jak włożę tam młodego to jest bezpieczny i mi nie ucieknie np. gdy muszę go zostawić na ułamek sekundy w domu i odebrać paczkę od kuriera, czy dołożyć do pieca. Jak wstanie a zawsze ma przymknięte drzwi do sypialni jak śpi to woła mama albo tata i przynajmniej wiemy, że wstał a nie zastajemy go podczas super niebezpiecznych zabaw . No ale tapczan mamy już dla niego zamówiony więc myślę, że do 2 tygodni rozpoczniemy przeprowadzkę na bardziej dorosłe łóżko w końcu miejsce w łóżeczku musi odstąpić siostrzyczce albo braciszkowi.
Brat mojego męża ma bliźniaki i kupił 2 takie najzwyklejsze łóżeczka z właśnie wyciąganymi szczebelkami. Kiedyś umordowani bo dzieciaki budziły się w nocy, spali nad ranem jak zabici a dzieciątka się obudziły i wyszły z łóżeczek. Jedno drugiemu ściągnęło pampersa. Rodziców obudził straszny smród. Patrzą a tu cała sypialnia była wysmarowana kupą z pampersa PO tym fakcie założyli im już szczebelki ale one pamiętały dobrze gdzie była dziura więc nagminnie je wypychały. Musiał im przystawić do ściany tą stroną gdzie były wyciągane szczebelki, ale że nie mogły wyjść to opatentowały nową metodę. Zaczęły uciekać górą podkładając kołderkę i kocyk niejednokrotnie lecąc na głowę
Zwracajcie więc uwagę przy kupnie, żeby łóżeczko było nie tylko w standardowych wymiarach, żeby można było bez problemu dokupić materac ale też żeby były stosunkowo wysokie bo jak będą niskie to jest szansa, że się dzieciątka pobawią w kaskaderów
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wymalowaliśmy w kolorze łóżeczka resztą lakieru od stolarza. To była chyba najlepsza inwestycja. Na początku jak kąpaliśmy młodego w sypialni to właśnie na tym przewijaku, super wygodnie, nie trzeba się schylać. Na dole miejsce na pampersy, kremy i inne pierdółki. W ciągu dnia góra służyła normalnie jako przewijak.
Z początku strasznie chciałam kupić komodę kąpielową ale jak obejrzałam w sklepie to się zdegustowałam wielkością wanienek. Wanienki w tych wszystkich komodach były tak malutkie, że trudno mi było sobie wyobrazić swobodną kąpiel 4 kg dzieciątka
- biedroneczka39
- Wylogowany
- rozmowna
Aga juz zaplacilam maszynie za zdjecie maluszka. Nie moge sie doczekac
- nefeli
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Tak sie ostatnio zastanawialam do jakiego wieku inne mamy trzymaja swoje dzieci w lozeczkach zanim przeniosa je do normalnego lozka???
Ja przewijak mocuje na lozeczku wiec wygodnie bo dobra wysokosc,ale teraz moze cos zmienie?
Zycze wszystkim Mamusiom super wizyt w tym tygodniu!!!!
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nefeli - no właśnie też się zastanawiałam jak długo może spać w takim łóżeczku Teraz nie mieliśmy wyboru, młody musi mieć czas na zaakceptowanie nowego łóżka poza tym mi już z brzuszkiem coraz gorzej wsadzać go i wyciągać z łóżeczka tym bardziej, że mała kluska sobie waży No ale jak by nie ten fakt to pewnie nie spieszyłabym się ze zmianą. Nasze jest stosunkowo wysokie więc na pewno nie prędko byłby w stanie z niego uciec górą. Nie oszukujmy się, w takim łóżeczku zdecydowanie łatwiej spacyfikować małego buntownika dlatego już się obawiam jak będzie wyglądać zasypianie w łóżku z którego będzie można swobodnie dać nogę kiedy najdzie ochota
- papi88
- Wylogowany
- gadatliwa
agamo tak nisko spokojnie to ruchy malenstwa ja mialam wrazenie jakbym czula dzieciatko zaraz jak sie zaczyna owlosienie łonowe tak nisko lekarz potwierdzil ze to ruchy dziecka bo na takiej wysokosci mozna pomylic z praca jelit ale ja wiedzialam ze to powtarza sie o podobnej porze wiec dzieciatko zaczyna miec swoj wlasny rytm dnia i nocy a teraz czuje juz coraz wyzej obok pepka pod pepkiem czasiem kopnie troszke nizej widac ze ma tam jeszcze duzo miejsca i swobode do robienia fikołków
- papi88
- Wylogowany
- gadatliwa
- SerekWaniliowy
- Wylogowany
- rozmowna
Ło matko i córko co za noc! Chyba za bardzo się przejęłam tym spaniem na lewym boku, pospałam do 2 i obudziłam się na plecach, chyba z nerwów już nie mogłam zasnąć na boczku i kręciłam się na łóżku, a jak miałam dość i postanowiłam zaryzykować i poleżeć chwilę na plecach to mnie mąż upomniał, że przecież tak nie można no i do 6:30 kiedy to On wstaje do pracy nie pospałam, ale jak już wyszedł... to po 11 mnie telefonem obudził
Dziewczyny a takie nie ładne? allegro.pl/lozeczko-tapczanik-140-klups-...gpk-i3140886685.html albo takie allegro.pl/2w1-lozeczko-tapczanik-biale-...lek-i3135699512.html o dla dziewczynki allegro.pl/lozeczko-tapczanik-klups-ksie...x70-i3131583910.html dla tych które oglądały kupne, bo pewnie nie maja co konkurowac z tym łóżeczkiem na zamówienie, ale za to cena całkiem przystępna w porównaniu z tym, które oglądała Iwonta
- agamo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 8
u mnie tez juz coraz bardziej wiosiennie ale jeszcze to nie to ale juz czuc ze ta wiosna wisi gdzies w powietrzu mam nadzieje ze sie nie przestraszy i jak najszybciej nadejdzie
agamo tak nisko spokojnie to ruchy malenstwa ja mialam wrazenie jakbym czula dzieciatko zaraz jak sie zaczyna owlosienie łonowe tak nisko lekarz potwierdzil ze to ruchy dziecka bo na takiej wysokosci mozna pomylic z praca jelit ale ja wiedzialam ze to powtarza sie o podobnej porze wiec dzieciatko zaczyna miec swoj wlasny rytm dnia i nocy a teraz czuje juz coraz wyzej obok pepka pod pepkiem czasiem kopnie troszke nizej widac ze ma tam jeszcze duzo miejsca i swobode do robienia fikołków
Papi skarbie dzięki wielkie uspokoilas mnie trochę Nie wiem cos od ostatnich dwóch dni sie zamartwiam a to to a to tamto Nie wiem czy to dlatego ze wizyta wkrótce i jakoś już przeżywam czy co! No ale nie wiedziałam jak wysoko sie czuje maluszka a przeraża mnie myśl ze malnstwo mogło by być za nisko!
Ewka mam nadzieje ze zadowolona jesteś z wizyty Pisz tu nam jak tam bo aż sama nie mogę sie doczekać! Napewno wszystko będzie dobrze i nieprzejmuj sie bez tłumacza dasz radę!
- SerekWaniliowy
- Wylogowany
- rozmowna
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
allegro.pl/lozeczko-dzieciece-drewniane-...cor-i3113529065.html
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Iwonka jak dziś twoje samopoczucie??? uważaj na siebie...tzn uważajcie
- SerekWaniliowy
- Wylogowany
- rozmowna
Boże Paulina to wasze łożeczko jest cudne piękne i wogóle naj... ja na allegro wynalazłam piękne w którym się zakochałam no ale cóż, moge sobie na nie tylko popatrzeć i pomarzyć
allegro.pl/lozeczko-dzieciece-drewniane-...cor-i3113529065.html
Rany Julek! To się naszukałaś hehee, piękne, ale te pieniądze ja to myślałam, że mniej wydamy na całą wyprawkę dla Bączka łącznie z wózkiem
A właśnie, kupujecie jakieś używane rzeczy dla swoich maluszków, wózki, łóżeczka, ubranka itp? Bo nie wiem co myśleć a dla siebie to nie mam oporów i w sumie jedną nową sukienkę na imprezę rodzinną kupiłam, a poza tym to allegro i używane ciążówki w weekend kupiłam
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Do łóżeczka dokupiliśmy :http://allegro.pl/przewijak-regal-nakladka-do-przwijania-gratis-i3133672449.html
Wymalowaliśmy w kolorze łóżeczka resztą lakieru od stolarza. To była chyba najlepsza inwestycja. Na początku jak kąpaliśmy młodego w sypialni to właśnie na tym przewijaku, super wygodnie, nie trzeba się schylać. Na dole miejsce na pampersy, kremy i inne pierdółki. W ciągu dnia góra służyła normalnie jako przewijak.
Z początku strasznie chciałam kupić komodę kąpielową ale jak obejrzałam w sklepie to się zdegustowałam wielkością wanienek. Wanienki w tych wszystkich komodach były tak malutkie, że trudno mi było sobie wyobrazić swobodną kąpiel 4 kg dzieciątka
o nad takim przewijakiem też się zastanawiałam, tak właściwie to nawet się już decydowałam, podoba mi się bo są półki pod spodem i wymyśliłam że kupię do niego kosze wiklinowe i powkładam tam właśnie pampersy itp widzę że chyba mamy pardzo podobny gust:)