BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 9 miesiąc temu #617277 przez nefeli
zapomnialyscie o najwazniejszym kochane...worek pieniedzy na poczatek :)
Ja od siebie dodam z wlasnego doswiadczenia zebyscie nie kupowaly za duzo ciuszkow w malym rozmiarze,kaftaniki moim zdaniem zupelnie nieprzydatne,ani razu nie uzylam ,do smoczka sa fajne lancuszki zeby nie ladowal na podlodze,a co do rozka to tak jak napisala Villemo,usztywniany musi byc :)i duza dawka mydla do dezynfekcji raczek dla gosci ;)))

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #617279 przez karolcia1919
Witajcie.

Jutro mam wizytę bardzo się martwię...oby wszystko było dobrze....
Ruchów jeszcze nie czuje...
:(

11 lata 9 miesiąc temu #617281 przez nefeli
Karolcia nie martw sie to pierwsze malenstwo wiec z tego co lekarze mowia w 20 tygodniu pierwsze ruchy,a sa kobiety ktore czuja i pozniej,na pewno wszystko jest w porzadku trzymam kciuki!!!

11 lata 9 miesiąc temu #617286 przez SerekWaniliowy
iwonta_kg napisał:

Już mi lepiej :blush: :blush: :blush:

Iwonta pograłas na PlaySTation?
Wczoraj mąż woła, gdzie moja żonka i poleciałam do niego jak na skrzydłach licząc na chociaż małe przytulanie, jakąs milą rozmowę, a On wyciągnął rękę bym sie położyła "na paszkę" objął mnie, wyciągnął spod pleców pilota, do obejmującej mnie (jak myślałam) ręki wziął pada, włączył TV i powiedział A TERAZ BĘDZIEMY GRALI W FIFE :side: mój zawsze romantyczny mąż ;)

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #617295 przez SerekWaniliowy
karolcia1919 napisał:

Witajcie.

Karolcia nie bój żaby, mój dzidziuś jest troszkę starszy i tez jeszcze nic nie czuję i wczoraj miałam z tego powodu kiepski humor, ale dziewczyny podniosły mnie na duchu, poczytałam troszkę i faktycznie nie ma sie co martwić, jeszcze będziemy ich miały dość pod koniec :)

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #617297 przez karolcia1919
nefeli napisał:

Karolcia nie martw sie to pierwsze malenstwo wiec z tego co lekarze mowia w 20 tygodniu pierwsze ruchy,a sa kobiety ktore czuja i pozniej,na pewno wszystko jest w porzadku trzymam kciuki!!!

Tylko coś mnie bardzo boli w macicy tzn tak kuje...dlatego się martwię.

11 lata 9 miesiąc temu #617305 przez Alivva
karolcia1919 napisał:

Witajcie.

Na pewno wszystko będzie dobrze :) Zazdroszczę Ci...ja mam wizyte za tydzień dopiero. Wreszcie,po 5 tygodniach.... Zawsze mam co 3 ale mój gin sie teraz urllopował (w sumie lepiej teraz niż jakby mialo go nie byc przy porodzie :D)

11 lata 9 miesiąc temu #617309 przez Villemo
No dobra, a dzisiaj któraś ma wizytę?

11 lata 9 miesiąc temu #617322 przez papi88
dziewczyny chyba padne...zadzwoniła do mnie kierowniczka czy w maju moge przyjsc na pare dni do pracy bo chodzi o maciezynski tyle mi powiedziala...no tak przyjde na tydzien do pracy a pozniej pojde znow na zwolnienie to powiedza ze skoro moge pracowac tydzien to i dluzej nie wiem o co jej chodzilo i skad taki pomysl i ze oni w biurze maja pierdolnik i nie bede przez to miec maciezynskiego to ich chyba pozabijam!pewnie oszusci jakis skladek nie odprowadzaja albo co bo nie widze sensu wracania do pracy na kilka dni!

PAULINA

11 lata 9 miesiąc temu #617340 przez Villemo
papi88 napisał:

dziewczyny chyba padne...zadzwoniła do mnie kierowniczka czy w maju moge przyjsc na pare dni do pracy bo chodzi o maciezynski tyle mi powiedziala...no tak przyjde na tydzien do pracy a pozniej pojde znow na zwolnienie to powiedza ze skoro moge pracowac tydzien to i dluzej nie wiem o co jej chodzilo i skad taki pomysl i ze oni w biurze maja pierdolnik i nie bede przez to miec maciezynskiego to ich chyba pozabijam!pewnie oszusci jakis skladek nie odprowadzaja albo co bo nie widze sensu wracania do pracy na kilka dni!

papi a jaka jest Twoja sytuacja w pracy? Jaką masz umowę?

11 lata 9 miesiąc temu #617345 przez Alivva
Nie jestem zwolennikiem prochów ale tak mnie dzis głowa od rana boli,że chyba oszaleję. Położyłam się o 9,spałam do 13 i wciąż to samo :(
Co mogę łyknąć bez obaw????
Musze cos wziąć bo zwariuje a na 16ta do pracy....

11 lata 9 miesiąc temu #617346 przez MyMelange
papi jesli masz umowe o prace, a pracodawca nie oplaca sklade, to to sie kwalifikuje do sadu. jaki masz powod zwolnienia? Tzn, nie wiem czy sie w ogole pisze, bo nigdy nie mialam, ale chyba nie wystarczy sam fakt, ze jestes w ciazy?

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 9 miesiąc temu #617348 przez MyMelange
Alivva napisał:

Nie jestem zwolennikiem prochów ale tak mnie dzis głowa od rana boli,że chyba oszaleję. Położyłam się o 9,spałam do 13 i wciąż to samo :(
Co mogę łyknąć bez obaw????
Musze cos wziąć bo zwariuje a na 16ta do pracy....

Mi bez prochow pomagal masaz karku i skroni (bo zwezone naczynia to czesty powod bolu) i zimny oklad na czolo. Bez obaw mozesz brac Apap.

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 9 miesiąc temu #617351 przez SerekWaniliowy
papi88 napisał:

Papi do mnie w grudniu i styczniu wydzwaniali by przyjść, ale ja brałam męża bo nie mogłam jeździć autem, jeździliśmy na 3-4 godzinki i wracaliśmy do domu, żeby nie było, że mogę pracować, nie przerywałam chorobowego, zrobiłam, z czym mieli problem i z głowy, aż w końcu na początku lutego mój mąż odebrał telefon i powiedział kategorycznie, że nie mogę i do końca chorobowego nie będę jeździła i ewentualnie przez telefon albo maila załatwiamy sprawy. Od tamtej pory nie proszą by przyjść do pracy. Trochę się obawiałam, że wręczą mi wypowiedzenie jak wrócę choćby na kilka dni.

A z tym macierzyńskim to chyba nie od nich zależny, jeśli dostajesz teraz zasiłek chorobowy to i macierzyńskie dostaniesz jeśli byłaś na umowie. Zaległości w ZUSie nie maja na to wpływu.

Aga

11 lata 9 miesiąc temu #617352 przez iwonta_kg
SerekWaniliowy napisał:

iwonta_kg napisał:

Już mi lepiej :blush: :blush: :blush:

Iwonta pograłas na PlaySTation?
Wczoraj mąż woła, gdzie moja żonka i poleciałam do niego jak na skrzydłach licząc na chociaż małe przytulanie, jakąs milą rozmowę, a On wyciągnął rękę bym sie położyła "na paszkę" objął mnie, wyciągnął spod pleców pilota, do obejmującej mnie (jak myślałam) ręki wziął pada, włączył TV i powiedział A TERAZ BĘDZIEMY GRALI W FIFE :side: mój zawsze romantyczny mąż ;)

Dobrze że my mamy tylko jednego pada :silly: ale planuje kupić kamerkę i mova żeby wiecej gier moglo chodzic. na przyklad cwiczenia po ciąży. moja siostra ma i zrzuciła dzięki temu jakieś 7 kilo ćwicząc.

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka