BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 8 miesiąc temu #645759 przez Alivva
O co chodzi z tym słodkim i kładzeniem się na lewy bok?? Na moją Lusię to chyba nie działa. Kręci się kiedy ma ochote i czekolada tego nie zmienia.... za to wczoraj w pracy jadłam pizzę z pepperoni i po godzinie to dopiero ja czułam :) zdecydowanie bardziej aktywna jest po czyms pikantnym. Nie mówiłam Wam-wczoraj w nocy oglądam w skupieniu jakiś tam horrorek,adrenalina rośnie przed jakąs tam akcją w filmie i....jak mnie mała kopneła to aż podskoczyłam :D
B. stwierdził,że dowcipna po mamie hahahaha bo on sam tez się wystraszyl (mojej reakcji)

Cieszę się,że po dzisiejszych wizytach- z Waszymi-"naszymi" dzidziolami wszystko okey :) pieknie,pięknie....rośnijcie zdrowo skarby :)

Dziś się spotkałam z koleżanką z pracy,która też jest w ciąży,3 tygodnie "starszej". Ona strasznie znosiła nasze basenowe upały i w ogóle fatalnie przechodziła poczatki ciązy wiięc jest na zwolnieniu juz 3 miesiące ale..... była dziś na wizycie i wiecie ile wazy jej synek?? Moja Alicja w 21 tc-425gram a jej Olivier w 23tc-800gram!!! No kurna w szoku byłam. Kawał chłopa rośnie :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #645781 przez MyMelange
Iwonka, cudowny synek! Cieszę się, ze wszystko w porządku :)
Iva, ja właśnie wczoraj pierwszy raz zauważyłam, jak bardzo mały bryka po slodkosciach. Najadlam się wafelkow na noc i w lozku Miki zafundował mi małe akrobacje w brzuchu :)

Śpijcie dobrze!

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #645811 przez kalina
nie wiedzialam ze powinnam czuc ruchy caly czas. teraz to sie dopiero bede shizowac bo mala czasem nie ma ochoty za duzo szalec a w ostatni weekend prawie w ogole sie nie ruszala. za to od wczorajszego wieczora nadrobila zaleglosci bo szaleje wariotka mala :-)

Iva pewnie Ala lubi jak mamusia jedzonko konkretne wiec co jej tam jakas czekolada:-) niezle przydzialala na filmie. mozna by zawalu dostac:-)

Agamo trzymam kciuki zebys glowy nie zgubila w zamecie przedurlopowym:-)

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 8 miesiąc temu #645836 przez iwonta_kg
Natalia jeśli chodzi ci o regularne liczenie ruchów to trzeba to zaczac robic po 28 tygodniu. Musi byc 10 ruchów na dobę.

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 8 miesiąc temu #645857 przez Karo290392
Hej kochane !
Ale wy jesteście rozgadane :) ruch u Was że szok ;p
Ja niestety nie mam tyle szczęścia i maluszka swojego do tej pory widziałam na usg tylko raz w 12 tyg a kolejne i ostatnie usg czeka mnie za 2 tyg to i płeć poznamy bo w UK gdzie aktualnie mieszkamy to niestety tylko dwa usg na całą ciążę. Ale położna cały czas ma nas pod kontrolą takze przynajmniej wiem ze maluch sie rozwija bo kopie od dwóch tygodni solidnie i rosnie jak szalony .
W niedziele cały dzień w szpitalach spedzilismy i przynajmniej mielismy okazje z mężem posłuchać serduszka :)
A w piątek tez nam sie szykuje wylot do PL także dobrze że sie ułożyło dobrze i nas wypuscili do domku :)

11 lata 8 miesiąc temu #645878 przez agamo
Dzięki Kalina a zgubić ja można bo wariactwo jak nie wiem! A tak wogole to Dzien Dobry!
Iva Moj mały tez wariuje jak pojem czegokolwiek bo pewnie ma wiecej sił! Natomiast o czekoladzie sie mówi zeby zjeść to dlatego ze czekolada dodaje energi tyle ze na początku u mnie to tez nie działało ale tak jakoś od 22 tygodnia chyba zaczęło działać! Pewnie na początku tak małego nie czułam Bo pewnie i tak sie ruszal!a teraz to juz czuje go codziennie dość wyraźnie wiec moze dlatego! A o lewym boku to piszą bo i serce lepiej pompuje i większa możliwość ze mały sie przesunie bo mniej miejsca moze!

Dzisiaj u mnie znów piękny dzien! A ja znów w pracy :(

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #645964 przez Alivva
Dzieki Aga za wyczerpujace info :-) nie pamietam tego z mlodym. Czasem wydaje mi sie ze pamietam kazdy szczegol i porownuje a czasem....jakbym w tej ciazy z Filipem byla 100lat temu :D

11 lata 8 miesiąc temu #645967 przez iwonta_kg
Ja już jestem nad morzem na spacerku :) jest piękna pogoda i śliczne słońce :) i 18 stopni :lol:

11 lata 8 miesiąc temu #645975 przez MoNiaaa
co sie stalo z dpc?

http

]

11 lata 8 miesiąc temu #645983 przez Alivva
MoNiaaa napisał:

co sie stalo z dpc?

Z czym?????

11 lata 8 miesiąc temu #645989 przez MoNiaaa
raczej z kim :P
dziewczyna tez miala termin na wrzesien zreszta tak samo jak i ja...
wiem ze miala kiedys jakies krwawienie ale nie sledzilam daej jej losow i teraz cos mnie natchnelo

http

]

11 lata 8 miesiąc temu #645992 przez iwonta_kg
Iva - dpc to nick jednej z dziewczyn. Tez miala termin na wrzesień. Udzielała sie na początku a potem zniknęła.

Monia - Mirelka cos kiedys Pisala ze usunęła konto.

11 lata 8 miesiąc temu #645997 przez karolcia1919
Witajcie kochane mamuśki..
jak tam Wasze maluszki ?odzywają się? bo mój dziś od rana daje znać ze jest:)

Miłego Dnia kochane dla Was i Waszych pociech:)

11 lata 8 miesiąc temu #646002 przez Alivva
iwonta_kg napisał:

Iva - dpc to nick jednej z dziewczyn. Tez miala termin na wrzesień. Udzielała sie na początku a potem zniknęła.

Monia - Mirelka cos kiedys Pisala ze usunęła konto.

Sorki,wybaczcie....taka ja mam wlasnie pamiec. Dobra ale raczej krotka :/

11 lata 8 miesiąc temu #646006 przez Alivva
karolcia1919 napisał:

Witajcie kochane mamuśki..
jak tam Wasze maluszki ?odzywają się? bo mój dziś od rana daje znać ze jest:)

Miłego Dnia kochane dla Was i Waszych pociech:)

Hej hej :-) Moja koza poskakala kolo 5,a teraz chyba drzemie :-) ale moze,zaraz po mojej kawce sie rozkreci :-)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka