BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 8 miesiąc temu #646609 przez agamo
Iwona widze ze cie wzielo!

Aaaaa i zapomnialam sie pochwalic dzien przed wyjazdem powinnam isc do pracy wiec umowilam sobie wizyte z lekarzem no i stwierdzilam ze wyjde z pracy wczesniej bo i tak musza mi zaplacic i jak bylam dzisiaj zglosic to babce w kadrach to ona mi powiedziala ze i tak mi za to zaplaca wiec po co mam przychodzic i powiedziala zebym wziela sobie wolne! jupiiiii jeden dzien pracy mniej! a wizyte i tak mialam miec przed wyjazdem wiec akurat!

Aga

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #646651 przez niagara
A ja wysłałam męża do sklepu po ogórki małosolne :laugh: Tak mnie jakoś naszło :laugh:

11 lata 8 miesiąc temu #646666 przez SerekWaniliowy
Oj dziewczynki a mi to chyba zaszkodziły te czipsy, zwijam się z bólu i sączę gorącą herbatkę :angry:

Ninka jaki masz ładniutki i kształtny brzuszek! Mój wygląda jakbym się tylko spasła a nie była w ciąży, mam poprostu taaaką wielką rozlaną oponkę :silly:

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #646677 przez kocham_cie
oj gaduły wy jedne:) cały dzień dziś poza domem, najpierw praca do 14, potem urodziny mamy, a teraz łóżko :S no i właśnie zdałam sobie sprawę że kurczaczek dziś milczy :dry: albo po prostu nie czułam, podczas tej bieganiny.

Nefeli dobrze że sytuacja opanowana, i z młodym już ok :)

Witam nowe mamusie w naszym gronie, im więcej nas tym lepiej :blink:

Iwonka body śliczne tylko szkoda że na krótki rękaw... choć to rozmiar 72 więc może na przyszłą wiosne

Aga to dobrze że jednak masz wolne bo bynajmniej wypoczniesz przed podróżą :)

Chyba wszysto ogarnęłam, o czym pisałyście :laugh: a jeszcze Ninka- śliczny brzusio :)

a teraz uciekam spać bo rano znowu pobudka o 4:30 do pracy... :dry:

dobranoc brzuchatki

Ps. Natka ależ mi narobiłas ochoty na ogóra :blink:

Magda M

11 lata 8 miesiąc temu #646687 przez kocham_cie
a i jeszcze zapomniałam... dostałam natchnienia i w piątek idę obciąć włosy, i pofarbować. Muszę sobie jakiegoś fajnego fryza poszukać, bo czuję się ostatnio jak szara mysza:)

Magda M

11 lata 8 miesiąc temu #646699 przez agamo
Madzik ty jak moja siostra blizniaczka bo ja jutro tez do pracy o 4.30 wstaje i tez juz w łóżku leze do spania sie przygotowuje! Super z tym dniem wolnym tak sie cieszę tylko żal mi mezusia bo biedny musi sam do pracy iść w czwartek a przed nim taka długa jazda! Bo ja odkąd w ciążę zaszlam nie prowadzę!

Dziewczyny ja tak kocham ogórki pod każda postacią a najbardziej kiszone od dziecka poprostu kocham mogłabym je wcinac od tak ale ze cierpię w ciazy na wzdecia wyczytałam gdzieś zeby nie jeść ogórków kiszonych odstawilam i trochę pomogło wiec mam poogorkowane :-/

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #646708 przez MyMelange
Juz sa ogorki malosolne? Mmnnnniaaam! Tez chce!

Madzik, ja tez w pt do fryzjera, bo strasze juz odrostem :)

Witam nowa maminke!

Jaki piękny brzunio mi sie tu ukazal! Ale rosniemy dziewczyny! z tygodnia na tydzień nasze szkraby coraz większe. Lada moment i będziemy się chwalić zdjęciami maluchów.

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 8 miesiąc temu #646716 przez agamo
Ps i tez sie wybieram do fryzjera i farbe wioze zeby mama mi ufarbowala bo kupiłam farbe przed świętami bozonarodzeniowymi i do tej pory nie ufarbowalam sobie a zawsze męża mecze zeby mi tył ufarbowal bo sama sobie z tylu nie daje rady On tego nie lubi ale poświęca sie dla mnie noni teraz tak odkladalam a to po pierwszym trymestrze a to pózniej a to w inny dzien i dalej nie zrobione a ja juz nie mogę w lustro na siebie patrzeć wiec farba u mamy mnie czeka i sciecie u fryzjera! No i wtedy mąż mi moze jakaś sesje ciazowa zrobic!

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #646785 przez niagara
Alivva nie słyszałam jeszcze o tym sposobie z latarką ;) Muszę kiedyś przetestować :) Póki co małą fajnie pobudza gorąca herbata :) Już po pierwszym łyku fika koziołki :laugh:
Też muszę wyskoczyć do fryzjera, podciąć końcówki, albo całkiem zmienić fryzurę, jeszcze nie wiem :woohoo:

11 lata 8 miesiąc temu #646786 przez ninka333
Dziękuję wam :) brzuchol dość okrągły ale i tak układa sie w czubek jak w pierwszej ciąży - a podobno na dziewczynki to na boczki sie rozchodzi - znów obalam mity co do teorii o płaciach ;)
Ja czipsów nie tykam, ani przed ciążą a tym bardzie w ciąży - zupełnie nie moje smaki :P za to w czekoladach sie lubuje aż zabardzo - staram się hamowac bo cukrzycy się boję :(

Nefeli - z dzieciakami to niestety tak jest, że raz dobrze a raz nawywijają i człowiek siwieje :) a chłopaki to przeważnie na tyłku nie usiadzą tylko wariują :)

Agamo- udanego urlopu życzę - zasłużyłaś sobie na porządny odpoczynek, więc mam nadzieje że bardzo miło spędzisz wolny czas w pl :lol:

córeczka ALICJA

11 lata 8 miesiąc temu #646879 przez SerekWaniliowy
Dzień dobry z samego rana baloniki! :)

U mnie pięknie słonko świeci aż szkoda spać, oby się utrzymało to pojedziemy na działkę trawkę posiać :)

Agamo też uwielbiam ogórki i wszystkie kapustne, ale odpadają bo obecnie mam po nich okropne boleści i wzdęcia, ale czasem skuszę się na kilka plasterków na kanapkę, to silniejsze ode mnie, o jak dla niektórych czipsy :silly: a brokuły to już bym mogła jeść codziennie i też nic z tego.

Ninka nie wiem jak to z tymi brzuszkami jest, bo dopiero od Was się dowiedziałam, ale u nas mieszka kurka, a ja faktycznie mam brzuch rozlany jak oponka, tylko nie wiem czy to Jej wina czy raczej pochłanianych czekoladek że już talii nie widać :silly:

a teraz próbuje stworzyć jakąś tabelkę na comiesięczne wydatki, bo wczoraj jak zobaczyłam stan konta to w pierwszej chwili myślałam, że to pomyłka i wcale nie chodziło o nadwyżkę ;) jestem przerażona ile przejadamy. A Wy dziewczyny prowadzicie jakiś rodzinny budżet, jak to u Was funkcjonuje?

Aga

11 lata 8 miesiąc temu #646920 przez Monika23083
SerekWaniliowy napisał:

Dzień dobry z samego rana baloniki! :)

U mnie pięknie słonko świeci aż szkoda spać, oby się utrzymało to pojedziemy na działkę trawkę posiać :)

Agamo też uwielbiam ogórki i wszystkie kapustne, ale odpadają bo obecnie mam po nich okropne boleści i wzdęcia, ale czasem skuszę się na kilka plasterków na kanapkę, to silniejsze ode mnie, o jak dla niektórych czipsy :silly: a brokuły to już bym mogła jeść codziennie i też nic z tego.

Ninka nie wiem jak to z tymi brzuszkami jest, bo dopiero od Was się dowiedziałam, ale u nas mieszka kurka, a ja faktycznie mam brzuch rozlany jak oponka, tylko nie wiem czy to Jej wina czy raczej pochłanianych czekoladek że już talii nie widać :silly:

a teraz próbuje stworzyć jakąś tabelkę na comiesięczne wydatki, bo wczoraj jak zobaczyłam stan konta to w pierwszej chwili myślałam, że to pomyłka i wcale nie chodziło o nadwyżkę ;) jestem przerażona ile przejadamy. A Wy dziewczyny prowadzicie jakiś rodzinny budżet, jak to u Was funkcjonuje?

ja od roku staram się prowdzić taki mały zapis w tabelce excellowskiej z rozpiską na dni itd. Bardzo to ułatwia zarządzanie kasą:) no i jak przeanalizowałam ile wydawałam kasy na codzienne zakupy to zamieniliśmy je na tygodniowe w markecie. W pobliskim sklepie kupuję tylko chleb i takie tam:) no i nie wypłacam gotówki, jakoś tak mniej kasy wydaję odkąd ciągle płacę kartą ( większość ludzi ma jednak odwrotnie) :)
po roku sporo zaoszczędziłam ( to moje pierwsze oszczędności) :)
na pewno pomogło mi też w tym przejście na naturalne dbanie o ciało: prawie nie ma u mnie drogeryjno - aptecznych kosmetyków już, a kiedyś wydawałam na nie ogromne pieniądze. Dodam, że stan skóry poprawił się znacznie:)

sumując, chyba warto prowadzić takie przeliczniki, ale wiem że nie u każdego się sprawdza..

11 lata 8 miesiąc temu #646923 przez Monika23083
Tak w ogóle to Dzień Dobry!!

Miłego, słonecznego dnia Kochane!!

Ps. Jaś " odrzuca" od niedzieli moją ukochaną herbatkę z cytryną :(

11 lata 8 miesiąc temu #646938 przez iwonta_kg
Dobry dzień :)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 8 miesiąc temu #646943 przez SerekWaniliowy
Monika a powiedz jak teraz dbasz o ciało? Ja staram sie używać jak najmniej chemii nie tylko do ciała ale także w domu, ale niektórych kosmetyków nie umiem sie pozbyć, np kremu do twarzy i ekologicznych balsamów i peelingów a kosztują cholernie dużo pieniędzy. ach a chemię likwidujesz tak prozdrowotnie ekologicznie czy oszczędnościowo?

Budżet jako tako prowadziłam od lipca ubiegłego roku, ale bardzo niedokładnie i niedbale a pomimo przerażająco dużych wydatków nie wprowadzaliśmy prawie żadnych zmian, ale teraz czas wziąć sie za to poważnie w końcu niebawem pojawia sie całkiem nowe i wcale nie najmniejsze wydatki :)

Aga

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka