- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- kalina
- Wylogowany
- gadatliwa
ja ostatnio pozeram swieze ogorki. choc chyba od tego zoladeczek troche szwankuje wiec musze ciut ograniczyc
Tabelke wydatkow prowadze od jakiegos czasu ale takich ciezszych oplat. pozniej mniej wiecej przydzielam ile na tydzien mozna wydac. choc ostatnio mniej sie to sprawdza. za to czesciej obiady gotuje zamiast pozerac cos na szybkiego w pracy wiec na tym lepiej wychodze. ale za to uwazam zeby nie jesc tyle chemi a porzadniejsze zarcie wiecej kosztuje. wiec i tak wychodzi ze na jwdzenie wiecej wydaje
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja w biegu, młody na spacerku z babcią bo od 7 rano w pajacu przy drzwiach gotowy a ja nim się ogarnę to już by sterroryzował cały dom.
Nefeli, bardzo mi przykro z powodu synka mam nadzieje, że wszystko będzie ok. Mój na szczęście na razie bezwypadkowo bo jest bardzo ostrożny ale myślę, że z czasem się to zmieni.
Ninka- piękny brzuszek
Izulka - gratuluję synusia
Witam nowe mamucie
Całuje was wszystkie w brzuszki i uciekam. Czuję się bardzo dobrze to i wzięło mnie na sprzątanie, zaglądnę może później.
- Monika23083
- Wylogowany
- rozmowna
Monika a powiedz jak teraz dbasz o ciało? Ja staram sie używać jak najmniej chemii nie tylko do ciała ale także w domu, ale niektórych kosmetyków nie umiem sie pozbyć, np kremu do twarzy i ekologicznych balsamów i peelingów a kosztują cholernie dużo pieniędzy. ach a chemię likwidujesz tak prozdrowotnie ekologicznie czy oszczędnościowo?
Budżet jako tako prowadziłam od lipca ubiegłego roku, ale bardzo niedokładnie i niedbale a pomimo przerażająco dużych wydatków nie wprowadzaliśmy prawie żadnych zmian, ale teraz czas wziąć sie za to poważnie w końcu niebawem pojawia sie całkiem nowe i wcale nie najmniejsze wydatki
oj Serku temat rzeka:)
tak w skrócie: miałam problemy ze skórą, która była przesuszona, miałam placki jaśniejsze i bardziej suche, po pełno krostek na dekolcie, plecach itd. A teraz tylko: szare mydło ( najlepsze składowo to te Delfin - ma tylko 4 składniki albo Barwy), do wcierania oliwa, oliwka dla dzieci, olejek Alterry, peeling: zazwyczaj kawowy i wsio!
Na twarz: tylko oleje do oczyszczania ( zrobiłam sobie na ich bazie taki żel do mycia), olej też kładę na noc, na codzień: krem Johnsosn pielęgnacyjny dla dzieci, jako tonik tylko mleko lub tonim z natki pietruszki:) peeling : też kawowy lub z miodem, maski z siemieniem lnianym i to wszystko. Cerę mam już prawie doprowadzoną do normalności:)a mam mieszaną i były z nią problemy.
No i jeszcze włosy, od roku nie używam też drogeryjnych kosmetyków ( oprócz serii Alterra i Babydream z Rossmanna), no i znowu te oleje!
Dobra, koniec z tym bo to nie forum kosmetyczne, a mogłabym się tak rozpisywac i rozpisywać
Jakby co to mogę podać dokładniej jakieś przepisy lub linki do porządnych blogów:)
- niagara
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 74
U mnie piękna pogoda więc uciekam wystawić trochę buzie na słoneczko
Miłego dnia
- zuzuzanta
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Monika23083
- Wylogowany
- rozmowna
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
- agamo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 8
Ninka dzięki kochana ma nadzieje ze wypoczne za wszystkie czasy zeby mieć siły wrócić do pracy na półtorej miesiąca!
Monia jak usłyszałam listę twoich kosmetyków to poczułam sie jak jakichś flejtuch! Masakra ja chyba jestem zwykła prosta baba z wioski Używam tylko balsamu do ciała i kremu do twarzy a do włosów tylko szamponu hehehe do włosów nic innego nie dam rady bo mam bardzo cienkie włosy wiec nawet odrzywka odpada! Teraz dodatkowo krem na rozstepy smaruje brzuszek! I tyle z nawilzania peeling jeden do twarzy i jeden do ciała ale ten do ciała to używam tylko latem jak zaczyna sie lato i dużo sie poce! I tyle!aż wstyd pisać!
Co do wydatków nie prowadzę żadnej listy ale z zawodu ekonomistka wiec umiem oszczędnie prowadzić wydatki Zreszta zawsze oszczędne byłam!
Dobra lecę dalej pracować!
- Villemo
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dzien dobry mamuski!
Ninka dzięki kochana ma nadzieje ze wypoczne za wszystkie czasy zeby mieć siły wrócić do pracy na półtorej miesiąca!
Monia jak usłyszałam listę twoich kosmetyków to poczułam sie jak jakichś flejtuch! Masakra ja chyba jestem zwykła prosta baba z wioski Używam tylko balsamu do ciała i kremu do twarzy a do włosów tylko szamponu hehehe do włosów nic innego nie dam rady bo mam bardzo cienkie włosy wiec nawet odrzywka odpada! Teraz dodatkowo krem na rozstepy smaruje brzuszek! I tyle z nawilzania peeling jeden do twarzy i jeden do ciała ale ten do ciała to używam tylko latem jak zaczyna sie lato i dużo sie poce! I tyle!aż wstyd pisać!
Co do wydatków nie prowadzę żadnej listy ale z zawodu ekonomistka wiec umiem oszczędnie prowadzić wydatki Zreszta zawsze oszczędne byłam!
Agamo ja z normalnym kosmetyków tylko dezodorant, peeling do twarzy i krem do twarzy ale to nie zawsze za to kolorowymi kosmetykami to mam zapraną szufladę
- Monika23083
- Wylogowany
- rozmowna
Dzien dobry mamuski!
Ha ha:) lista moich kosmetyków to tylko: 1 krem dla dzieci, reszta to same oleje i oliwa no i to co mam wkuchni ( mleko, siemie, kawa, pietruszka) więc kosmetyków nie mam prawie wcale. Ja się czuję zawsze jak flejtuch kiedy idę do koleżanek i widze zawaloną łazienke GArnierami, Niveami itd. U mnie w łazience nic nie ma prawie, bo oleje trzymam w lodówce:)
No i flejtuch ze mnie bo się nie maluję w ogóle, czasem jak gdzieś wyjdę to tylko tusz do rzęs...myślałąm, że po 30 zacznę,a tak nic, nawet włosów nigdy nie farbowałam:)
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Idę już dziś do fryzjera, poprawić sobie humor!
- pyzaura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 11,10.2013 Michalinka :)
Ja to badanie mam za tydz we wtorek tez sie nie moge doczekac prosze o relacje z Twojej wizyty tym bardziej ze jeszcze nie wiem co bede miala
U nas dzis przesliczna pogoda a ja musze dalej sprzatac pozostalosci po remoncie ale wazne ze od wczoraj na swoim znowu
pozdrawiam
- zuzuzanta
- Wylogowany
- budujemy zdania
Zuzuzanta a gdzie nad morze jechaliście? Ja mieszkam nad morzem
Byliśmy w Rewalu i było super. Tylko tak jak wcześniej pisałam dla mnie zbyt zimno, ale słońce świeciło piękne. Trochę się bałam, bo do przejechania w jedną stronę mieliśmy ponad 700 km. Jednak obyło się bez niespodzianek. To były takie nasze wczesne wczasy, bo w związku z ciążą nigdzie w tym roku już nie wyjedziemy (no może tylko na jakiś weekend).
- papi88
- Wylogowany
- gadatliwa
ja od sb mam sajgon w domu przyjechaly te ciotki amerykanki na ten pogrzeb bo jutro jest i codziennie pełno ludzi w domu jestem juz umeczona ze hej nawet na szkole rodzenia nie chodze bo nie mam teraz jak ale juz pisalam do poloznej czy bede mogla to pozniej nadrobic.
pogoda jest piekna ale mi juz doskwiera głowa mnie boli od przebywania na sloncu mimo ze nosze czapke i dlugo na nim nie siedze ale zaczynam juz coraz bardziej czuc ze jest nas dwoje.wszyscy naokoło mowia ze brzusio mi wywalilo ale jak zmierzyłam to mam 88-89 cm to nie jest zle tylko ze mi on idzie do brzodu pupa nogi nic nie utyły tylko sam brzuch wypycha typowo na chlopaka
moje dziecko jakby mniej aktywne albo sie juz przyzwyczaiłam do ruchów i tak nie zwracam uwagi juz na to jak na poczatku a pozatym ostatnio zabiegana jestem az dzis powiedzialam ze musze zwolnic tempo i polezec troche.
takze zycze miłego dnia ja bede nadrabiac na forum od przyszłego tyg jak mi sie tu wszystko uspokoi i cioteczki wyjada
- pyzaura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 11,10.2013 Michalinka :)
Mi od tego sloneczka nogi puchna strasznie jak za duzo chodze ale niech jest ladnie wkoncu niedlugo lato