BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 8 miesiąc temu #647416 przez Monika23083
agamo napisał:

Monika super gratuluje pierwszych ruchów Łap jakiś notatnik i zapisz sobie bo to pamiętnym dzien który pewnie nie raz będziesz wspominać!

Ile jem hmmm jak chodzę do pracy to jem jeden posiłek mały przed wyjściem pózniej drugi tez mały koło 9 pózniej trzeci mały o 12 pózniej obiad koło 5 czy 6 a pózniej podwieczorek jakiś owoc czy przekaska czy lody i kakao na dobranoc do łóżka!

no właśnie ruszyłam się z łożka żeby zapisać:) Gin mi powiedział, że mam w książęczce ciązowej zapisać ( tam jest takie miejsce na pierwsze ruchy płodu), bo to niby ważne.
Czy oni coś z tego obliczają, czy te ruchy tak dla siebie mam wpisać? Teraz się tak zaczęłąm zastanawiać:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #647417 przez pyzaura
powiem Ci ze nie wiem czy to tak dla nas na przyszlosc czy poprostu lekarz chce ta informacje dla siebie.

Ania

11 lata 8 miesiąc temu #647420 przez pyzaura
a powiedzcie puchna wam nogi?? uzywacie cos ??

Ania

11 lata 8 miesiąc temu #647421 przez zuzuzanta
Gdzieś czytałam, że do dnia pierwszych odczuwalnych ruchów należy doliczyć 20 tygodni i wychodzi data porodu. Ale jakoś w to nie wierzę.

Kasia

11 lata 8 miesiąc temu #647433 przez pyzaura
ciekawe :) kazdy lekarz ma swoja teorie hihi :D

Uciekam na maly spacerek i zakupki milego popoludnia :*

Ania

11 lata 8 miesiąc temu #647445 przez iwonta_kg
I pogoda sie schrzanila... Zaczal lać deszcz, z ciemnych chmur strzelają pioruny a ja siedze na ogrodku i pacze w niebo :blush:

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #647451 przez kocham_cie
no i po fryzjerze :lol: ale pojechałam z długością na maxa, moja biedna fryzjerka pytała czy jestem pewna że ma dalej ciąć, bo od paru lat ciągle mam długie włosy i nawet jak mi końcówki cięła to krzyczałam że za krótko :woohoo: a ja tnij maleńka, tnij- może hormony mi walą ale co tam :lol: i wiecie co jestem mega zadowolona

A wygląda to tak:

Magda M

Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #647454 przez kocham_cie
natomiast jeżeli chodzi o te ruchy to mi teściowa powiedziała że mam zapamiętać kiedy bo podobna tego samego dnia tygodnia zacznie się poród?! hmmm pewnie kolejny zabobon:D

Monia nareszcie się doczekałaś co :laugh: gratulacje:)

Uciekam wydać troszkę kasiorki na jakieś szmatki do chodzenia, wpadnę wieczorkiem buźka :kiss:

Magda M

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #647456 przez pyzaura
kocham_cie i wygladasz mega przepieknie :D sexy mama :) :kiss:

Ania

11 lata 8 miesiąc temu #647470 przez Monika23083
Magda, super fryzura:)
ja się też zastanawiam nad ścięciem i chyba w tym tygodniu juz pójdę:) dzięki za impuls:)

chyba zaszaleję z jeszcze krótszą fryzurą - właściwie to się nawet tego boję :laugh:

pyzaura, mi jeszcze nie puchną, ale to pewnie dlatego,że sporo leżę..

spadam już z forum bo dzisiaj to chyba przekroczyłam limit napisanych postów :laugh:

11 lata 8 miesiąc temu #647484 przez iwonta_kg
Madzia wygladasz rewelacyjnie!!! Pięknie poprostu :lol: tez sie tak obetne jak urodze. Do porodu nie robie nic z włosami. Ani nie obcinam ani nie farbuje. Ale ty wygladasz przepięknie normalnie :) Sliczna mama :)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 8 miesiąc temu #647497 przez Villemo
zuzuzanta napisał:

Pyzaura, powinnaś napisać, że byłam szczuplutka, a nie że jestem :laugh: . Teraz ważę znacznie więcej i boję się co to będzie po porodzie. W pierwszej ciąży na koniec ważyłam 89 kg :( :angry: , kilka ładnych lat zajęło mi zrzucenie wagi i zdaję sobie sprawę, że aż nadto schudłam. Ale teraz boję się panicznie żeby nie utyć tak jak jedenaście lat temu.

Zuzanta ja mam podobne obawy. W pierwszej ciąży przytyłam 26 kg, do porodu szłam z wagą 86 kg przy wzroście 170 cm. Prawie rok zajęło mi wrócenie do swojej normalnej wagi no a jak w planach pojawił się drugi dzidziuś i przestałam się katować dietami to zaraz powróciły 3 kg więc teraz startowałam z wagą 63 kg i aktualnie jest 70 ;/

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #647500 przez Villemo
Kocham Cię ale zaszalałaś! I słusznie bo wyglądasz przepięknie, nie wiem co ciąża robi z człowiekiem ale jakoś ma się większą odwagę do zmian. Ja się po 12 tc zrobiłam na blond i też ścięłam włosy. Teraz fryzjer czeka mnie w piatek bo odrosty już są a w przyszłą niedzielę idziemy na komunie.

11 lata 8 miesiąc temu #647502 przez nefeli
Witaj Zuzanna ja tak jak ty 170 wzrostu,48-49 wagi,poki co 51 od zajscia w ciaze,wiec jakies max dwa kilo na plusie ;) Ja dopiero od niedawna cokolwiek jem,przez 4 i cos miesiaca nie jadlam nic poza kanapkami z twarogiem i sola :(,nadal nie pije za to zaczelam wsuwac jak szalona slodycze i pic kawe.Przed ciaza odzywialam sie bardzo zdrowo,od czasu ciazy lepiej nie mowic,moj obiad to dwa trzy widelczyki czegos tam,a po 21ej zaczynam kanapki wsuwac albo smazyc placki.Zachcianki mam czasami,jak juz kupie i sprobuje to mi mija;) a bedac w ciazy z synkiem nie mialam ich wcale.
Kilogramy poszly mi tylko w brzuch i tylko jego widac :)
Monika gratulacje,ja uwielbiam byc kopana hi hi,moge sie wtedy przypatrywac na moj brzuch z moim mezemi nawijac do niunki,kocham to uczucie,a bryka najbardziej po kawie :)
Agamo milego pobytu w Polsce Ci zycze !!!
Papi baw sie dobrze z cioteczkami :)

11 lata 8 miesiąc temu #647505 przez nefeli
Madzia fryzurka super,kolorek moj ulubiony mialam trzy latka taki sama,ale szykujac sie do ciazy stwierdzilam ze poniewaz nie wolno farbowac przerzuce sie na pasemka :( i teraz latwiej owszem ale teskni sie,teskni ;)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka