BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 7 miesiąc temu #648437 przez akina_zet
pyzaura u mnie trzeba powiedzieć, że chce się na płycie i niestety dodatkowo to kosztuje, samo połówkowe 200 zł + za płytę 50 zł. ;/

Monika Z.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #648438 przez pyzaura
akina_zet nie martw sie ruchami ja jeszcze tez nic nie czuje cos delikatnego nawet nie wiem czy to to :( jeszcze przyjdzie na nas czas i jak kolezanki bedziemy je wyczowac :D:D:D

Ania

11 lata 7 miesiąc temu #648441 przez akina_zet
niech te nasze dzidki wreszcie się uaktywnią :D kiedy masz to połówkowe?

Monika Z.

11 lata 7 miesiąc temu #648446 przez pyzaura
14 maja na 13:45 :)

Ania

11 lata 7 miesiąc temu #648455 przez akina_zet
a ja 14 maja o 18:40, ale się dobrałyśmy :D i podejrzałam sobie Ciebie i widzę, że też jesteś wodniczkiem ze stycznia tak jak ja :D zgadza się?

Monika Z.

11 lata 7 miesiąc temu #648460 przez Villemo
SerekWaniliowy napisał:

Cześć dziewczyny!

Miałam dziś wcale nawet nie włączać komputera, ale mnie świerzbiło i na chwilkę wpadłam, dziś naszło mnie na sprzątanie gruntowne, a to rzadka sprawa więc nie mogę wybić sie z rytmu :silly:

Intensywny miałyście wczoraj wieczór i dzisiejszy poranek, będę miała przy czym odpoczywać popołudniu :)

Kocham Cie wyglądasz szałowo, niezła z Ciebie będzie mamuśka ;)
A no i już siedzę na stronie targów, mamy do Wrocławia jakieś 250-300km, ale chyba przytruje mężowi, tyle że w grę wchodzi jedynie sobota, bo w niedziele idziemy na komunie więc trzeba na noc wracać do domu a to jednak kawałek drogi i intensywny dzień :) któraś jeszcze się wybiera?

Niagara a może Ty wiesz czy jakaś podobna impreza nie szykuje się w Poznaniu? Przyznam sie, że jakiś miesiąc temu szukałam informacji na stronie targów poznańskich, ale niczego nie znalazłam. Aha a byłaś może na tym darmowym szkoleniu o bezpieczeństwie dziecka o którym kiedyś wspominałaś?

Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!

Ah Villemo a jak Twój synek po ukąszeniu przez kleszcza, nic nie wyszło? A Twój Nefeli po kaskaderskim skoku?

Buziaki dla wszystkich brzuchatek :kiss: a ja tymczasem wracam do porządków :)

Serku dzięki za pamięć synek ok, już na drugi dzień nie było śladu po ukąszeniu więc chyba mieliśmy dużo szczęścia.

11 lata 7 miesiąc temu #648465 przez iwonta_kg
akina_zet napisał:

No więc dziewczęta jestem z Łodzi, w styczniu strzeliło mi 29 lat :) Dzień przed urodzinami zrobiłam test ciążowy i były dwie krechy, poleciałam do lekarza, zleciła mi badania na beta hcg i w dniu urodzin odebrałam wyniki - ciąża jak nic! Pamiętam jak trzymałam te wyniki, grochy mi płynęły po polikach i powiedziałam głośno - będę mamą :laugh: Taki prezent dostałam :laugh: Nie wierzyłam, że tak szybko udało mi się zajść w ciążę, staraliśmy się tak naprawdę od 2 miesięcy - stwierdziłam,że pójdę sobie na monitoring cyklu - lekarz powiedział TERAZ i po kilku tygodniach okazało się, że jestem w ciąży :) Zwariowane to wszystko, 25 sierpnia 2012 po 6 latach związku pobraliśmy się, zarówno ja jak mi mój mąż jesteśmy z 25 (ja styczeń, on lipiec) i 25 potwierdziło się, że będzie dzidziuś :silly: Początki ciąży były straszne, ciągłe płacze, obawy, czasem miałam wrażenie, że mi rozum odjęło :huh: I te mdłości i wymioty całą dobę do 14 tygodnia, jakiś koszmar! Teraz wszystko z psychiką na szczęście ok - czasem tylko jakiś dołek jak patrzę na siebie, wiecznie byłam na diecie, do tego jestem niska, więc przybywające kilogramy nie wyglądają u mnie najlepiej i też niestety nie najlepiej się ze sobą czuję :huh: Ale wystarczy,że pomyślę o niej i wszystko mija, na odchudzanie przyjdzie czas po ciąży :) W 16 tygodniu dowiedziałam się, że będzie dziewczynka (która na przezierności karkowej miała być chłopakiem :silly: ). Teraz 14 maja połówkowe, mam nadzieję, że już na 100% potwierdzi się, że to ONA. No i dziewczyny niestety nadal czekam na kopniaki, u mnie tych ruchów niestety jeszcze brak :( Trochę mnie to martwi :(

Witaj w klubie:) ja mam urodziny 26 stycznia :) też mam sentyment do liczby 25 bo z moim mężem poznaliśmy sie 25 października. Mowisz ze wzięliście ślub 25 sierpnia 2012 r, my bylismy akurat u znajomych na ślubie tez tego dnia a tydzień pozniej my braliśmy ślub :lol: na pierwsza rocznicę ślubu nasz synek bedzie już z nami :)
Ruchami sie nie martw. Widzę że to Twoja pierwsza ciąża więc spokojnie jeszcze malenstwo ma czas żeby Cię kopnąć ;)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 7 miesiąc temu #648466 przez akina_zet
iwonta no widzisz, czyli bardzo dobrze, że tu trafiłam, sami swoi :silly:

Monika Z.

11 lata 7 miesiąc temu #648469 przez Villemo
A no i witam nową mamusię :D

A co z naszymi mamuśkami co miały dziś wizyty? Pewnie szaleją po sklepach :side: :woohoo: Ja to jestem wyrodna matka chyba bo jeszcze nic nie kupiłam dla dzidziora :cheer:

Dziś mnie tak malteretuje od rana, że nie mam już siły, on się ciągle rusza, jak tylko gdzieś siądę to brzuch mi skacze we wszystkie strony :dry: :S

11 lata 7 miesiąc temu #648471 przez paulinka.k22
Hej!
Ja już po wizycie. No i chyba u nas będzie dziewczynka :laugh: przynajmniej tak się lekarzowi wydaje, mówił, że nic nie widzi między nogami :laugh: za dwa tyg ma jeszcze potwierdzić. Więc wszystko wskazuje na to, że będzie Ola :)
A ja mam złe badania moczu i znowu dodatkowe leki trzeba brać :( a tak to z małą wszystko ok, waży 354 gramy, wymiary wszystkie w normie! Tylko się martwię, bo znowu brzuch mnie zaczynać pobolewać, więc w dalszym ciągu mam leżeć, odpoczywać, oszczędzać się itd... mam juz tego powoli dosyć i szczerze mówiąc czekam już na ten wrzesień!

Niagara jeśli możesz, to wpisz w tabelkę moją małą :laugh:

11 lata 7 miesiąc temu #648475 przez MyMelange
Witamy nowa maminke :)

Paulinka gratuluje muszelki!!!

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 7 miesiąc temu #648476 przez akina_zet
Villemo napisał:

A co z naszymi mamuśkami co miały dziś wizyty? Pewnie szaleją po sklepach :side: :woohoo: Ja to jestem wyrodna matka chyba bo jeszcze nic nie kupiłam dla dzidziora :cheer:

Dziś mnie tak malteretuje od rana, że nie mam już siły, on się ciągle rusza, jak tylko gdzieś siądę to brzuch mi skacze we wszystkie strony :dry: :S

ależ Ci zazdroszczę tych kopniaków :)

Monika Z.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #648477 przez paulinka.k22
Villemo napisał:

Villemo wyrodna matka to ja jestem, jeszcze nic dla maleństwa nie kupiłam, czekam aż się wszystko do końca ustatkuje! Teraz to nawet do sklepu nie mogę się wybrac :(

MyMelange dzięki :laugh:

akina_zet witaj na forum!

11 lata 7 miesiąc temu #648487 przez akina_zet
dziękuję dziewczyny za ciepłe przyjęcie :)

Monika Z.

11 lata 7 miesiąc temu #648495 przez Villemo
akina_zet napisał:

Villemo napisał:

ależ Ci zazdroszczę tych kopniaków :)

Spokojnie dzielą nas 4 tygodnie. Jeszcze będziesz chciała, żeby się bobas uspokoił :blink: :side: 4 tygodnie temu to ja czułam tylko delikatne smyrnięcia a teraz młody szaleje po całości :blink:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka