BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 7 miesiąc temu #649192 przez karolcia1919
dzięki bardzo :) będę musiała się zapytać jak nic sam nie zacznie mówić.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #649196 przez Monika23083
karolcia1919 napisał:

a jeszcze jedno pytanie ...lekarz na usg sam wam powiedział o płci dziecka czy się same pytałyście ? bo nie wiem na co mam się przygotować :) pójdę na usg a jak mi nie powie hmm..??

ja sama zauważyłam, tak się Jasiek obnażył:) ale lekarz nic nie mówił, nic nie mówił, tylko tam mierzył, więc zapytałam: " Czy mi się wydaje, czy to chłopak będzie?" i potwierdził pokazując część ciała, którą sama zauważyłam:)

niektórzy nie mówią, bo myślą że skoro nie pytasz to może nie chcesz wiedzieć, więc pytaj śmiało! :)

11 lata 7 miesiąc temu #649198 przez Alivva
Cześć kobietki :)
My dopiero śniadanko wcinamy,jakoś nie byłam głodna rano,potem byliśmy w sklepie po szafkę na ciuszki małej,kawka u znajomych i jakos zapomniałam :)

Aga w drodze....nie zazdroszczę tylu godzin w podróży ale to niewielka cena na taki zasłuzony wypoczynek :)
Monika-wszystkie 4 imiona fajne-mój typ oczywiście Oliwier,bo tak mial mieć na imię mój synio,który okazał się córeczzką :D
Iwona-jak się pomiescilaś z tym wszystkim?? pewnie musieliście trochę przeorganizować mieszkanko?? :) ja codziennie patrze na ciuszki....zajmują spory kąt w salonie,ale jakoś nie chce mi się ich wynosić na stryszek. Tak sobie myślę,że w połowie czerwca zaczne ciuszki odświeżać bo gdzieś poczytałam,że dobrze to zrobić troche wczesniej a nie przed samym porodem....chociaż.....cholera wie ile to znaczy "trochę" wczesniej :unsure:

11 lata 7 miesiąc temu #649201 przez karolcia1919
Na pierwszym Usg tez gdybym się nie zapytała czy wszystko dobrze to wg by sie nie odezwał..wiec zapytam :)
już się doczekać nie mogę:)jeszcze 11 dni.

11 lata 7 miesiąc temu #649205 przez Monika23083
Aga, u mnie to samo:) wcześniej mój narzeczony tak jakoś się nie przejmował, a od momentu kiedy wiemy że to Jaś mówi już do nas, a nie do mnie. No i sam zaczyna szperać i szukać jakiś rzeczy - to mnie zdziwiło, bo ja jeszcze niczego nie mam i nawet nie szukam taki ze mnie leniwiec:) Tak czy siak jest bardzo przejęty już teraz:)

Czasami jeszcze żartuje jak gdzieś wychodzimy mówiąc: " Bierzemy Jasia ze sobą?" albo " Idziesz z Jankiem?" :laugh:

A kiedy zaczynasz szkołę rodzenia? ja mam pierwsze zajęcia w czerwcu jakoś chyba na początku.

11 lata 7 miesiąc temu #649298 przez iwonta_kg
Wrzuce za jakis czas na kompa fotki i pokaże wam :) troche musieliśmy przeorganizować chate ale daliśmy radę. Ciuszkom zdjęć nie robilam ale są inne akcesoria ktore mogą wam sie tez przydać :) Myslalam ze bedzie gorzej psychicznie ale jest ok. Dałam radę. Kacperek kopie - wie że to wszystko dla niego :)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #649324 przez kalina
czesc dziewczyny:-) od wczoraj tak mnie glowa boli ze dopiero teraz nadrabiam zaleglosci bo przeszlo.

Dziewczyny ciesze sie ze juz plec znacie i ze nawet u Natali juz lekarz zdania nie zmienil:-)

Iwonka dobrze ze wszystko w porzadku i mozesz sie cieszyc z rzeczy:-) i ze wam tego nie pokradli bo sobie wtedy nie wyobrazam od nowa kompletowania

Iva tez sie zastanawialam kiedy prac rzeczy i tez pewnie w czerwcu bede dzialac. albo poczatek lipca. bo pozniej to juz bedzie za ciezko:-) a w czym pierzecie? macie sprawdzony jakis proszek?

[img]http:// www.zapytajpolozna.pl/ components/com_widgets/ view.php?sid=61621 [/
url]

11 lata 7 miesiąc temu #649329 przez izula
Cześć dziewczynki,

chciałam się przywitać. U mnie dziś słonko i od czasu do czasu wyjdę sobie na balkon. Ale balkon niestety wychodzi na główną ulicę i czasami się zastanawiam czy lepiej z zamkniętym balkonem czy otwartym.

U mnie remont w pełni. Reorganizacja naszego dużego pokoju na dwa mniejsze. Pokój przed zmianą miał 30m2. Teraz będzie garderoba jakieś nie całe 4 m2 i dwa pokoje jeden mniejszy drugi większy. Masakra jedna wielka ale na szczęście ja siedzę u rodziców i nie patrzę na to.

Dziewczynki jak czytam jak wasze dzidzie kopią to wam zazdroszczę. Ja przez łożysko z przodu to tylko coś niecoś do mnie dociera. :( Ehh, muszę czekać aż dzidzia podrośnie i będzie miała więcej siły.

Co do imion to dalej się zastanawiamy. BO mi się podobają zupełnie różne niż mężowi.

Buziaki dziewczynki

[/url]
[/url]

11 lata 7 miesiąc temu #649330 przez izula
22 kwiecień 2013 :) Ja i mój brzuszek.

[/url]
[/url]

11 lata 7 miesiąc temu #649334 przez izula
chciałam dodać zdjęcie ale już tracę cierpliwość. Nie chce się dać wrzucić i koniec. Nie wiem już o co chodzi bo zdjęcie jest już zmniejszone do bardzo małego

[/url]
[/url]
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #649337 przez izula
O udało się :) jakimś cudem. :)))

[/url]
[/url]

11 lata 7 miesiąc temu #649350 przez Alivva
kalina napisał:

czesc dziewczyny:-) od wczoraj tak mnie glowa boli ze dopiero teraz nadrabiam zaleglosci bo przeszlo.

Dziewczyny ciesze sie ze juz plec znacie i ze nawet u Natali juz lekarz zdania nie zmienil:-)

Iwonka dobrze ze wszystko w porzadku i mozesz sie cieszyc z rzeczy:-) i ze wam tego nie pokradli bo sobie wtedy nie wyobrazam od nowa kompletowania

Iva tez sie zastanawialam kiedy prac rzeczy i tez pewnie w czerwcu bede dzialac. albo poczatek lipca. bo pozniej to juz bedzie za ciezko:-) a w czym pierzecie? macie sprawdzony jakis proszek?

Ja ciuchy dla Filipa prałam w płynie Lovela i chyba przy tym zostanę przynajmniej na scisły poczatek,a potem to tatuś będzie przywoził co tam będzie w promocji dla dzieci ;)

11 lata 7 miesiąc temu #649384 przez iwonta_kg
Dobra zaczynamy sesję :)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #649390 przez iwonta_kg
pościele, pieluszki tetrowe, ręczniki

proszki, wkładki latkacyjne, chusteczki mokre, pampersy

Kubusia ciąg dalszy :laugh:

Krzeseło na troche później...

Mata edukacyjna

Buciki i skarpetki :laugh:

Gryzaki i grzechotki

Podgrzewacz do słoiczków i butelek

Lampka na ścianę

Kosmetyki

11 lata 7 miesiąc temu #649403 przez iwonta_kg
To by było na tyle :laugh: w czerwcu zaczynam robić wielkie pranie! wtedy będę wrzucała fotki ciuszków dzień w dzień po całe strony heehe :silly:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka