BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 7 miesiąc temu #649569 przez kocham_cie
Iza fajne to łożeczko, tylko szkoda że białe :(

ja się w końcu zdecydowałam na takie
allegro.pl/drewex-lozeczko-laura-szuflad...rac-i3227241008.html
A masz już wózek?

Iwonka ja też chcę kupić taki przewijak bo na pólki poniżej można wsadzić koszyki wiklinowe z kosmetkami:)

Magda M

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #649573 przez iwonta_kg
Mi też się podoba taki przewijak tylko na nie mam miejsca na taki bajer.

Znalazłam pieluszki tetrowe kolorowe
allegro.pl/show_item.php?item=3234024420

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 7 miesiąc temu #649580 przez izula
Kocham cię ja na razie mam tylko wózek Quinny Buzz 3 w 1 i trochę ciuszków z czego 3/4 to body :))) tak jakoś wyszło :))

Tzn co do koloru to jeszcze się nie zdecydowałam.

Iwonka ja nie mam na razie materacyka, ochraniaczy itd. dla tego się zastanawiam nad takim zestawem. A mam kołderkę i poduszkę z Ikei i 1 komplet pościeli z Ikei :)) zapomniałam o nim

Jak mi się uda to zrobię zdjęcie moich zdobyczy od koleżanki, z allegro i to co mama jeszcze złowiłam, Next, H&M i Cocodrillo. Podobają mi się rzeczy w smyku ale to jak będę mogła wyjść i może jak się zaczną te duże wyprzedaże. Wanienkę chyba jednak kupimy taką montowana na wannie bo koło wanny mam taki duży blat, który będzie idealnie się sprawdzał jako przewijak :))) w łazience.

[/url]
[/url]

11 lata 7 miesiąc temu #649583 przez MyMelange
Serku, zakupilam w KappAhlu :)

Co do pieluch, bardzo mamy chwala Dada z Biedronki. Nawet zostaly wytypowane przez jakis instytut jako najlepsze.
Kurka nie mam pradu!

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #649599 przez Alivva
kocham_cie napisał:

Iza fajne to łożeczko, tylko szkoda że białe :(

ja się w końcu zdecydowałam na takie
allegro.pl/drewex-lozeczko-laura-szuflad...rac-i3227241008.html
A masz już wózek?

Iwonka ja też chcę kupić taki przewijak bo na pólki poniżej można wsadzić koszyki wiklinowe z kosmetkami:)

No wlasnie ja cos takiego chce,na razie ogladalam w ikea ale moj tata mowi,ze sam zrobi,tylko musi podjechac po material do sklepu :-)
Tzn....o ten ptzewijak mi chodzi :-)

11 lata 7 miesiąc temu #649602 przez kocham_cie
izula napisał:

Kocham cię ja na razie mam tylko wózek Quinny Buzz 3 w 1 i trochę ciuszków z czego 3/4 to body :))) tak jakoś wyszło :))

Tzn co do koloru to jeszcze się nie zdecydowałam.

Iwonka ja nie mam na razie materacyka, ochraniaczy itd. dla tego się zastanawiam nad takim zestawem. A mam kołderkę i poduszkę z Ikei i 1 komplet pościeli z Ikei :)) zapomniałam o nim

Jak mi się uda to zrobię zdjęcie moich zdobyczy od koleżanki, z allegro i to co mama jeszcze złowiłam, Next, H&M i Cocodrillo. Podobają mi się rzeczy w smyku ale to jak będę mogła wyjść i może jak się zaczną te duże wyprzedaże. Wanienkę chyba jednak kupimy taką montowana na wannie bo koło wanny mam taki duży blat, który będzie idealnie się sprawdzał jako przewijak :))) w łazience.

No wiem właśnie że masz buzza, o ile dobrze pamiętam to niebieski prawda??? i jak ci się podoba na żywo??? bo ja chyba też się na niego zdecyduję, gdyby moja kruszynka okazała się dziewczynką to wówczas kupiłabym moodd, w wersji różowej-bo jest prześliczny ale mój szkrabek ma siora więc wezmę tę tańszego buzza tylko nie wiem czy niebieski czy czerwoney, a steraż w wózku masz w kolorze stalowym czy miedzianym?

Magda M

11 lata 7 miesiąc temu #649604 przez kocham_cie
Serku a jak tam u ciebie z Quinny???

Magda M

11 lata 7 miesiąc temu #649611 przez niagara
Iwonta ale Ty tego wszystkiego masz :ohmy: Jestem przerażona tym ile jeszcze rzeczy będzie potrzebnych, nie wiedziałam , że takie małe dziecko potrzebuje tak dużo miejsca :ohmy: Chyba będziemy musieli zmienić mieszkanie na większe :silly:

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #649614 przez iwonta_kg
Ja teraz co chwile widzę ze jakies nowe firmy robia wózki na wzór mojego.

Natalia no troche tego jest :) pewnie kilka albo kilkanaście rzeczy mi sie wcale nie przydadzą ale Kupilam bo takie śliczne ;)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 7 miesiąc temu #649652 przez izula
Kocham cię mam buzza w kolorze limonko-szarym, aluminiowy stelaż w kolorze jasnym. Jest jeszcze w kolorze czarnym - dostępne. Dokupiliśmy terenowe kółko i test mojego męża zdał wózek śpiewająco. Musiał przejechać przez wszystkie progi, został porządnie po naciskany, z każdej strony pooglądany i niby jest ok. Kółko terenowe też jest pompowane co ważne.
Powiem, że mimo iż byłam przeciwnikiem 3 kółek, zmieniłam zdanie. I wizualnie wydaje mi się, że też stoi wysoko. Ponadto łatwo wyciągnąć gondolę czy fotelik czy spacerówkę z adapterów i jedną ręką złożyć stelaż. Stelaż mieści się do naszego bagażnika co też jest ważne.

No i co ważne, że jak coś to części do niego są dostępne wszędzie. A nigdy nie wiadomo. Tak że na razie jestem zadowolona z zakupu.

[/url]
[/url]

11 lata 7 miesiąc temu #649658 przez izula
co do pieluch to leżała ze mną w szpitalu dziewczyna w 36 tc. Pielęgniarka nawiasem mówiąc. I powiedziała, że na początek pampersy będzie używać dla noworodków a potem Dady, ale podobno Dady się popsuły. I coś mówiła, że patrzeć gdzie były wyprodukowane bo najlepsze Dady są czeskie. Powiem szczerze do Czech ode mnie to raptem 1 godz drogi kiedyś z ciekawości chyba kupię Dady w biedronce i w Czechach i zrobię test haha. Jak będę miała okazję oczywiście. :)))))

[/url]
[/url]

11 lata 7 miesiąc temu #649662 przez izula

11 lata 7 miesiąc temu #649692 przez zuzuzanta
izula napisał:

www.gluck.pl/posciel/uniwersalny_rozek_z..._jasnoniebieski.html

coś takiego potrzebuję :)

świetne!!!

Kasia

11 lata 7 miesiąc temu #649694 przez Villemo
Izula - jeśli chodzi o pampersy to przerobiłam chyba wszystkie na początek radzę pampers new baby albo premium care a jak dzieciątko jest większe tzn osiągnie już wage ok 5 kg to Active baby. Tak naprawdę z tych wszystkich które próbowałam jedyne na których młody wytrzymywał całą noc bez przesikiwania się to pampersy active baby. Jeśli chodzi o pępuszek to myślę, że bez wycięcia idzie sobie dać radę, po prostu zawija się lekko górę pampersa pod spód. Jeśli ktoś szuka tańszej alternatywy dla pampersa to polecam Dadę. Huggiesy bardzo sztywnie i niestety ale mało chłonne po nich miałam zawsze masę prania, a szkoda bo wychodzą stosunkowo tanio.

Aaa i radzę nie robić zbyt dużych zapasów pampersów w rozmiarze 1 i 2 bo maluszki z nich błyskawicznie wyrastają. Noworodek przybiera na wadze koło kg miesięcznie Klaudiuszek urodził się z wagą 4 kg i po 2 miesiącach już ledwo co mieścił się w rozmiar 2.

11 lata 7 miesiąc temu #649771 przez ninka333
hej gaduły :) dzieje się u was dużo, a ja jak zwykle cierpie na brak wolnej chwili!!!

fajnie, że ruszyły juz zakupy pełną para dla dzidziusiów :) zrobiło sie kolorowo na forum :)
Iwonata - zapas ubranek masz faktycznie niezły!!!

Ja miałam z synkim bardzo dużo ubranek bo siostra dostarczała mi na bierząco po pół roczku starszym synku :) i powiem wam, że dużej częśći ubranek wogóle nie zdążyłam założyć małemu bo wyrastał w tempie natychmiastowym. Pranie robiłam co ok 1-1,5 tyg i to też dlatego że bardzo dużo "zużywałam" tetrowych pieluszek jako podkładki przy karmieniu czy wytarcia buzi.

Co do zajmowanego miejsca, to ja chwale sobie bardzo szuflade pod łóżeczkiem (zamykaną oczywiście), bo naprawde duża część tych "wielgachnych" ubranek mi się mieściła w szufladzie.

co do pierwszych pieluszek to naprawde wygodne są w stosowaniu te polecane przez Iwonta_kg Huggies newborn (2-5 kg) aż do czasu jak odpadnie pępek (ok 2 tyg) bo mają rewelacyjne wycięcie i to bardzo ułatwia sprawe, a póżniej to każda mama powinna sama wypróbować które pieluszki jej i dziecku będą odpowiadać, bo to jest bardzo różnie.W pożniejszym etapie u mnie najlepiej sprawdziły się dady, bo tylko na nich dawało się całą noc przetrwać, i nie polecami happy, bo strasznie sztywne ani huggies w większych rozmiarach, bo zwijał im się wkład i wszystko bokiem wyciekało. Pampersy przerobiłam wszystkie i powiem, że bez rewelacji jak za ta cenę a dada się niewiele różni a jest lepsza.

ochraniacz do łóżeczka uważam, że niezbędny i używam do chwili obecnej, mam taki, że zawijam na około łóżeczko.

kolorowe pieluchy tetrowe nie zdały u mnie egzaminu, bo wyglądaja rewelacyjnie, ale po kilku praniach to te kolorki/rysunki wyglądały gorzej niż żle - białe wygladały ok do samego końca. Rewelacyjnie natomiast sprawdziły się kolorowe flanelowe pieluszki- takie małe przydatne kocyki.

izula - super ten rożek do fotelika :)

córeczka ALICJA

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka