BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 7 miesiąc temu #649984 przez akina_zet
Cześć dziewczyny, ja też chciałam powiedzieć dzień dobry w ten pochmurny i paskudny dzień :)

Moja przyjaciółka ma na imię Alicja, jest wspaniałą,piękną kobietą, sama bym dała tak na imię małej, ale chyba to już lekkie przegięcie :laugh:

Moja córcia jak na razie będzie Klara :)

Powiedzcie mi dziewuszki odnośnie tych ruchów, które już wszystkie czujecie, ja tam żadnego bulgotania nie mam, czasem czuję takie delikatne drgania, nie wiem jak to nazwać, myślicie że to może być to?

Monika Z.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #649987 przez akina_zet
kocham_cie napisał:

Iza fajne to łożeczko, tylko szkoda że białe :(

ja się w końcu zdecydowałam na takie
allegro.pl/drewex-lozeczko-laura-szuflad...rac-i3227241008.html
A masz już wózek?

Iwonka ja też chcę kupić taki przewijak bo na pólki poniżej można wsadzić koszyki wiklinowe z kosmetkami:)

kocham cię boooooskie to łóżeczko!!!! :laugh:

Monika Z.

11 lata 7 miesiąc temu #649992 przez Alivva
Klara tez piekne imie ale tak jak mi sie nie podobaja te wszystkie "nowoczesne" typu Nicol czy Jessica tak tatus zapowiedzial ze zadne Marysie,Zosie i takie tam....
A moja kolezanka mi dzis napisals,ze jej synio bedzie mial na imue Kryspin... hm no nie znam jeszcze zadnego :-)
Co do tego bulgotania to mysle,ze to juz TO ;-) obserwuj bo teraz sie oewnue ruchy beda nasilaly :-)
Akina,a Ty jak masz na imie?

11 lata 7 miesiąc temu #649996 przez Villemo
Witam, w pochmurny dzień :dry:

Nie wiem co ttakiego z tymi weekndami że co tydzień musi być fatalna pogoda :dry:

Jedyny plus, że nogi sklęsły.

Iwonta, jesteś zadowolona z tej pościeli którą kupiłaś? Materiał dobry gatunkowo? Mi się właśnie bardzo podoba ta w owieczki ale się boję... już raz kupiłam na allegro taki szajs, że teraz wolę się upewnić.

Akina - Klara pięknie imię, bardzo mi się podoba. Mojego męża chrześnica ma na imię Klarysa ale i tak wszyscy do niej mówią Klara.

My chyba zostaniemy już przy Wiktorku chociaż mąż cały czas walczy o Kajetana :dry: aaa no i jeszcze się zastanawialiśmy nad Cypriankiem :dry: Kurcze jakoś w pierwszej ciąży był mały problem. Klaudiusz był od początku Klaudiuszem, gdyby teraz była dziewczynka to by była Sara i nie było by problemu :blink: :side:

11 lata 7 miesiąc temu #649999 przez akina_zet
Strasznie się denerwuję tymi ruchami, wprawdzie 20 tydzień wskoczy mi 14 maja, ale tak czy owak to już czas... Dobrze, że to połówkowe we wtorek, troszkę się uspokoję!

Aliwa jestem z lat 80'tych kiedy to moda panowała na Moniki :D Zawsze było nas po kilka w klasie i tak jest do tej pory, nawet w pracy zawsze znajdzie sie jakaś Monika :silly:

Monika Z.

11 lata 7 miesiąc temu #650004 przez akina_zet
Villemo u nas też była przepychanka z imonami, Klara to wymysł mojego męża, jakby był chłopak to imię dla niego Aleksander :) Za imieniem Cyprian szalał mój mąż :blink:

Monika Z.

11 lata 7 miesiąc temu #650025 przez SerekWaniliowy
Cześć dziewczyny coś wczoraj wieczorem nie mogłam wysyłac wiadomości wiec nadrabiam ;)

Jestem przerażona tempem waszych zakupów :side: mi sie wydaje, że jeszcze sporo czasu mamy i że spokojnie zdążymy jak w lipcu zrobimy zakupy :woohoo: no i przede wszystkim, że sporo już mam odziedziczonych ubranek ale to kropla w morzu w porównaniu do Waszych sprawunków a widząc Wasze zapędy to nawet nie chce myśleć na czym poprzestaniecie :silly: :side:

MyMelange zaglądałam na stronę KappAhl cudne mają tam ubranka ale ceny też spore, jednak na kilka sztuk bym sie zdecydowała mimo wszystko :blink:

Kocham Cie ja wciąż nie zrezygnowałam z Quinny ale z Moodda raczej niż z Buzza, nie pamiętam czy pisałam, wczoraj mąż dzwonił do mnie z pracy taki podekscytowany i pytam co sie stało a On Mam dla Ciebie bardzo ważną wiadomość, koleżanka miała Quinny! i bardzo chwaliła i zadowolona i solidny i lekki i... no więc nikt tak naprawdę mnie nie zniechęca :) za 2 tygodnie pojedziemy do Poznania połazić za wózkami to napewno zdam szczegółowa relację, ale podobno u nas w sklepie stacjonarnym można zamówić Moodda 3w1 w cenie 2700zł :unsure: aż muszę jutro sama spytać czy mojemu mężowi sie coś nie popierdzieliło z wrażenia :silly:

A Ty jedziesz na te targi do Wrocławia czy to MyMelange jedzie? Bo mój mąż nie jest chętny i mówi, że wymyślam i czy nie mogę jak inne kobiety iść normalnie do sklepu i wydać kasę tylko muszę kombinować, no i ma dobry argument, kawał drogi i mój bolący brzuch po spacerku, więc pewnie nie pojedziemy :( ;)

Papi a co z Twoim kredytem i komornikiem? wyjaśniło się?

Nam się podoba z wymienianych imion Alicja i Pola, ale nie rozmawialiśmy tak konkretnie jeszcze :side:

Aga

11 lata 7 miesiąc temu #650040 przez SerekWaniliowy
Agamo cieszę się,m że podróż przetrwaliście w takim spokoju, pław się w tym szczęściu mamy i teściowej, żeby Ci na całą ciążę starczyło. Miłego urlopu i obyś z tej radości miała jak najmniej czasu, żeby tu zaglądać :kiss:

Iwonta dziewczyno u Ciebie to istne szaleństwo maluszkowe widzę, kolejny karton, normalnie jak odnaleziony na wyspie skarb :silly: i jestem tak szalenie ciekawa tego skaczącego brzuszka, bo u mnie to sie jeszcze nie dzieje, że mam szczera nadzieję, że uda Ci się go gdzieś wrzucić :)

Akina u mnie tak sie właśnie zaczęły ruchy, tzn wtedy jeszcze nie wiedziałam co to ale to się robiło coraz częściej i mocniejsze, że po 2 tygodniach już nie miałam wątpliwości :) więc gratuluję odczuwania swojego maluszka :)

Ojej Alivva mi mąż przedstawił jednego Kryspina, mnie to średnio bawi ale On to często ogląda i pokazuje wszystkim za każdym razem rozbawiony do łez, aż nie potrafiłabym tak nazwać dziecka :side: popatrz tylko,

Aga

11 lata 7 miesiąc temu #650048 przez akina_zet
SerekWaniliowy napisał:

Akina u mnie tak sie właśnie zaczęły ruchy, tzn wtedy jeszcze nie wiedziałam co to ale to się robiło coraz częściej i mocniejsze, że po 2 tygodniach już nie miałam wątpliwości :) więc gratuluję odczuwania swojego maluszka :)

oj kochana obyś miała rację :)

Monika Z.

11 lata 7 miesiąc temu #650068 przez Monika23083
akina_zet napisał:

Strasznie się denerwuję tymi ruchami, wprawdzie 20 tydzień wskoczy mi 14 maja, ale tak czy owak to już czas... Dobrze, że to połówkowe we wtorek, troszkę się uspokoję!

Aliwa jestem z lat 80'tych kiedy to moda panowała na Moniki :D Zawsze było nas po kilka w klasie i tak jest do tej pory, nawet w pracy zawsze znajdzie sie jakaś Monika :silly:

Oj, ja też Monika i żadnej nie spotkałam do tej pory, ani w klasie, ani w pracy, ani w rodzinie:) fajnie mieć imię, którego nikt nie ma a w moim przypadku ta było. U mnie w moim wieku były same Marty, Karoliny, Gosie, Kasie i Agnieszki:)

Za to jak pobierałam krew i czekałam w przychodni siedziały 2 kobiety około 70tki, jedna z nich miałą na imię Monika właśnie - to dopiero musiała mieć w szkole oryginalne imię :laugh:

Ciekawe czy mój Janek będzie taki samotny:) niby moda na takie imiona jest, ale jakoś Jana, Stasia, Frania nie spotykam za często:) ale w sumie czy to ważne?:)

Ruchami się nie martw, ja niby od 18 coś tam czułam, ale myślałam że to jelita. Dopiero w tą środę mocniej mnie kopnął i to była połowa 20 tygodnia. Teraz wiem że te wcześniejsze ruchy to też był Jaś:)

Ale pospałam do południa, taka pogoda w wielkopolsce że nic tylko pod kocyk:)

11 lata 7 miesiąc temu #650098 przez Alivva
akina_zet napisał:

Ja mam w pracy dwie Moniki :) Jedna rocznik '79 druga '76,moja najbliższa kuzynka '78 też Monika no i jedna z dwóch moich najbliższych przyjaciółek to tez Monia :) Poza tym mam co najmniej 3 znajome gdzies w moim otoczeniu o tym imieniu ale ogólnie bardzo dobrze mi sie kojarzy to imię :)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #650106 przez iwonta_kg
Ja nie lubię imienia Alicja bo moja siostra ma tak na imię i mam z nia spiny caly czas :/

Villemo wiesz ja mialam założona ta posciel ale nie użyłam jej :( ale jak ją wyprałam to nie rozpadła sie jeśli o to ci chodzi ;)

Serek sprobuje wrzucić ten filmik na fb ale tez nie wiem czy sie uda bo w mp4 mi sie nagrywają w telefonie.

Ostatni karton rozpakowany :)
Uwaga:

Proszki:

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #650113 przez MyMelange
Ale ladne Iwonka :) A filmik wstaw na yt :)

Jeszcze zapomnialam dodac, ze mamuska tez sobie cos wczoraj kupila:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kurde z tym aparatem na zbach wygladam jak Robocop :(

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 7 miesiąc temu #650115 przez Alivva
Nie wiem,czy to zawsze tak z siostrami ale ja mam brata i powiem szczerze,że nie zamieniłabym go na nikogo innego. Mój brat jest najlepszym bratem na świecie :) a jakby bylo tego mało to w zestawie dostałam najlepszą na świecie bratową :D w ogień za nimi bym poszła :)

Iwona-fajne ciuszki :)
Mi wlasnie brat z tata wstawili regał do sypialni i tak patrze na reklamówki i zastanawiam się czy się zmieszczę z wszystkim :) Posegreguję je wg rozmiarów i te najmniejsze sie zmieszczą :)

11 lata 7 miesiąc temu #650120 przez paulinka.k22
Hej!
Rany dziewczyny, Wy już macie całe wyprawki gotowe! Zwłaszcza Iwonta :) ja kompletnie nie mam jeszcze nic... dostanę parę rzeczy od koleżanek, a na zakupy to może w lipcu się wybierzemy jak już dojdę do siebie.
U Was też taki pochmurny dzień? Przez tą pogodę wstałam przed 10 :lol:

Buziaki :kiss:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka