- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie wrzesień 2013 =)
Mamusie wrzesień 2013 =)
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
Jak będzie łysa też trzeba mieć szczoteczkę ja mam kupioną. Mam też akcesoria do paznokci i gruszkę do noska. Aha i miałam ci powiedzieć o takim rożku najpierw do szpitala a potem jako kocyk można go używać. Ma rzep w środku. Coś takiego: allegro.pl/rozek-niemowlecy-rozki-becik-...afa-i3212245123.html 11 lat temu chyba takich nie było co?
Byly i mialam ale dziekuje za pidpowiedz teraz nie chce rozka tylko miekki.kocyk cos ala grubsza flanelka,zeby mala zawinac jak w kokon z Filipem krotko uzywalam rozka... przerzucilam sie na kocyk bo jemu to bardziej pasowalo
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- SerekWaniliowy
- Wylogowany
- rozmowna
Gdzie Wy to wszystko mieścicie? Ja mam torbę ubranek od kuzynki 0-6m-cy i myślałam, że dokupię tylko coś ładnego do pocieszenia oczu, ale przy was nabieram wątpliwości czy oby mi to wszystko starczy ;P a już nie mówię o reszcie tego dziecięcego arsenału, aż sie boję no i myślałam, że oddam małej 2 szuflady w komodzie i jakiś koszyk ale widzę, że się mocno przeliczyłam
Monika mój mąż też mówi podobnie tyle, że w drugą stronę -Cho Bogna idziemy bo, Matka sie źle zachowuje i mówi, że będzie miał w niej sprzymierzeńca przeciwko mnie, jak będę się Go czepiała. Widać już powoli te nasze chłopaki sie oswajają z sytuacja
Jak byłam na herbatce to dzwoniłam do położnej i 1 lipca jest spotkanie organizacyjne szkoły rodzenia i po tygodniu się zaczyna i podobno kończy sie na koniec sierpnia, może zdążę
Kalinka my kupiliśmy płyn do prania Lovela bo wydawało mi się ze proszki za mocno pachną, ale mi od początku ciąży wszystko mocno pachnie, szczególnie chemia i kosmetyki, ale mam zamiar prać w orzechach indyjskich ewentualnie w mydelku, ale dla świętego spokoju kupiłam płyn bo mama się czepia a mąż śmieje, że będzie w brudach chodził a prać będziemy w czerwcu lub lipcu
MyMelange a gdzie kupiłaś te bodziaki z niebieska kieszonką? Sama bym dla siebie takie kupiła
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- SerekWaniliowy
- Wylogowany
- rozmowna
Serek dwie szuflady chciałaś dziecku oddać???? ja dwie szuflady to mam zawalone samymi bodziakami hehe
No tak myślałam, ze się zmieścimy wiesz, ja 1 szufladę i kawałek szafy a Ona 2 szuflady i będziemy kwita ale coś widzę, że to trzeba myśleć o większym mieszkaniu, bo mała zajmie więcej miejsca niż my hahahaa
- izula
- Wylogowany
- rozmowna
- Moje szczęście przyszło na Świat 22.08.2013 r.
Co do prania to pytanie techniczne jak prać te ciuszki żeby nie straciły wszystkich ładnych kolorków? W 40 stopniach czy opcja pranie ręczne? Co do proszek czy płyn to ja wolę płyny tylko jeszcze nie wiem jaki. Najpopularniejszy chyba jest Jelp i Dzidziuś z tego co czytałam.
Co do bodziaków to to jest jedyna rzecz, którą masowo zamawiam przez allegro. Teraz tylko śpiochy i półśpiochy i cała reszta. Co do miejsca to ja się chyba poważnie zastanowię nad zestawem z Ikei szafa plus komoda )) Tak sobie myślę a gdzie wszystkie zimowe kombinezoniki, kurteczki itd.
No i obowiązkowo łóżeczko z szufladą.
www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S49876669/#/S69876668
plus do tego www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S09888711/#/S29888710 ewentualnie wersja zielona.
- izula
- Wylogowany
- rozmowna
allegro.pl/rozek-niemowlecy-becik-sliczn...ory-i3236920107.html
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja szukam łóżeczka z szufladą na allegro.
- SerekWaniliowy
- Wylogowany
- rozmowna
Iwonka ile ty tego masz. Moje ukłony za organizację zakupów i to latanie po sklepach. Ja czekam do poniedziałku na werdykt pani doktor. Jak pozwoli to może też w końcu wyruszę na jakieś zakupy. Na razie tylko z ubrankami przez allegro zaszalałam ale i tak wydaje mi się, że mało tego. Mimo iż mąż mówi, że dużo tego jest.
Pytanie dziewczynki co do pampersów, czytałam coś nie coś dziś opinii o pampersach i mam galimatias w głowie. Bo nawet oryginalne marki Pampers są ze trzy rodzaje i każde oczywiście są komentarze zadowolonych i tych co je krytykują ale nie wiem na ile temu wierzyć.
Izula ja 2 miesiące temu przerabiałam - teoretycznie oczywiście, temat pieluch i muszę się przyznać, ze ciesze sie, że będę używała wielorazowych, ale z tego co wyczytałam, to mamy różnie piszą, że wybierają najdroższe na początek a maluszki dostają uczuleń i wtedy zmieniają na różne inne i w sumie co pupa i mama to inna opinia, wiec myślę, że wszystko przed nami, jednym najbardziej pasują pampersy z górnej półki a innym pieluszki biedronkowe
- kocham_cie
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
hahah to teraz do porównania ja mam 3 body na długi rękaw, 2 na krótki, 2 szt półśpiochów, kombinezon, i bluzę-kurteczkę... no szaleństwo normalnie... o i jeszcze płyn do prania hipoalergiczny
Jak pokazałam D. ten twój arsenał to się biedak za głowę złapał i stwierdził że mogłam od razu mówić że trzeba dokupić dwie komody a nie jedna
A! i imiona z rana nie aktualne... teraz jestem na etapie Kubusia i Antosia
- izula
- Wylogowany
- rozmowna
Ja na razie coś takiego znalazłam tylko:
allegro.pl/lozeczko-michas-vii-listewki1...ale-i3164246231.html
ale szukam dalej
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Drogie te łóżeczka na allegro
Szukam czegoś takiego: allegro.pl/lozeczko-sosnowe-baby-rossy-t...ada-i3233224758.html
odkryty przód i tył żeby był i co najmniej do 200 zł...
Iva dla Ciebie: allegro.pl/solidny-przewijak-regal-drewn...nia-i3238548678.html
- izula
- Wylogowany
- rozmowna
Damy radę )))
Iwonka a zastanawiałaś się nad tymi łóżeczkami z allegro 17 elementowymi? Bo ja tak ale nie wiem. Trochę dużo pieniędzy a jest to kupowanie trochę w ciemno.
allegro.pl/17el-lozeczko-z-szuflada-mate...rca-i3223430353.html
- iwonta_kg
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja wszystko mam tylko mi łóżeczka brakuje. materac mam, pościel mam, prześcieradło mam, ochraniacz mam, te inne pierdoły też.
takie fajne; zwykłe, w miare cenowo ok i bez ścianek z przodu i z tyłu
allegro.pl/lozeczko-sosnowe-baby-rossy-z...cja-i3233225653.html
- zuzuzanta
- Wylogowany
- budujemy zdania
W przyszłym tygodniu pojadę po łóżeczko do ikei www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70208370/ i komodę www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00067830/ i pewnie materac i jakieś inne pierdoły. Co do wózka, to dylemat mam straszny.