BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 7 miesiąc temu #649502 przez Alivva
iwonta_kg napisał:

Jak będzie łysa też trzeba mieć szczoteczkę :) ja mam kupioną. Mam też akcesoria do paznokci i gruszkę do noska. Aha i miałam ci powiedzieć o takim rożku najpierw do szpitala a potem jako kocyk można go używać. Ma rzep w środku. Coś takiego: allegro.pl/rozek-niemowlecy-rozki-becik-...afa-i3212245123.html 11 lat temu chyba takich nie było co? :silly:

Byly i mialam ale dziekuje za pidpowiedz :-) teraz nie chce rozka tylko miekki.kocyk cos ala grubsza flanelka,zeby mala zawinac jak w kokon ;-) z Filipem krotko uzywalam rozka... przerzucilam sie na kocyk bo jemu to bardziej pasowalo :-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #649504 przez SerekWaniliowy
Rany człowiek, tzn ludzie ;) wyjdą na 4 godziny z domu, a tu jakby za darmo rozdawali bajery dla brzdąców tyyyle zdjęć kolorowych!

Gdzie Wy to wszystko mieścicie? Ja mam torbę ubranek od kuzynki 0-6m-cy i myślałam, że dokupię tylko coś ładnego do pocieszenia oczu, ale przy was nabieram wątpliwości czy oby mi to wszystko starczy ;P a już nie mówię o reszcie tego dziecięcego arsenału, aż sie boję :P no i myślałam, że oddam małej 2 szuflady w komodzie i jakiś koszyk ale widzę, że się mocno przeliczyłam :side:

Monika mój mąż też mówi podobnie tyle, że w drugą stronę -Cho Bogna idziemy bo, Matka sie źle zachowuje ;) i mówi, że będzie miał w niej sprzymierzeńca przeciwko mnie, jak będę się Go czepiała. Widać już powoli te nasze chłopaki sie oswajają z sytuacja ;)

Jak byłam na herbatce to dzwoniłam do położnej i 1 lipca jest spotkanie organizacyjne szkoły rodzenia i po tygodniu się zaczyna i podobno kończy sie na koniec sierpnia, może zdążę ;)

Kalinka my kupiliśmy płyn do prania Lovela bo wydawało mi się ze proszki za mocno pachną, ale mi od początku ciąży wszystko mocno pachnie, szczególnie chemia i kosmetyki, ale mam zamiar prać w orzechach indyjskich ewentualnie w mydelku, ale dla świętego spokoju kupiłam płyn bo mama się czepia a mąż śmieje, że będzie w brudach chodził :silly: a prać będziemy w czerwcu lub lipcu :)

MyMelange a gdzie kupiłaś te bodziaki z niebieska kieszonką? Sama bym dla siebie takie kupiła ;)

Aga

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #649506 przez iwonta_kg
Dzięki Izuś :blush:

Co do pampersów to na początek wydaje mi się że dobre będą Huggies bo mają miejsce na kikut pępowinowy. Jest poza pieluszką.

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #649513 przez iwonta_kg
Serek dwie szuflady chciałaś dziecku oddać???? ja dwie szuflady to mam zawalone samymi bodziakami hehe :silly:

11 lata 7 miesiąc temu #649523 przez SerekWaniliowy
iwonta_kg napisał:

Serek dwie szuflady chciałaś dziecku oddać???? ja dwie szuflady to mam zawalone samymi bodziakami hehe :silly:

No tak myślałam, ze się zmieścimy :silly: wiesz, ja 1 szufladę i kawałek szafy a Ona 2 szuflady i będziemy kwita ale coś widzę, że to trzeba myśleć o większym mieszkaniu, bo mała zajmie więcej miejsca niż my hahahaa

Aga

11 lata 7 miesiąc temu #649525 przez izula
Iwonka dzięki za radę :))

Co do prania to pytanie techniczne jak prać te ciuszki żeby nie straciły wszystkich ładnych kolorków? W 40 stopniach czy opcja pranie ręczne? Co do proszek czy płyn to ja wolę płyny tylko jeszcze nie wiem jaki. Najpopularniejszy chyba jest Jelp i Dzidziuś z tego co czytałam.

Co do bodziaków to to jest jedyna rzecz, którą masowo zamawiam przez allegro. Teraz tylko śpiochy i półśpiochy i cała reszta. Co do miejsca to ja się chyba poważnie zastanowię nad zestawem z Ikei szafa plus komoda :))) Tak sobie myślę a gdzie wszystkie zimowe kombinezoniki, kurteczki itd.

No i obowiązkowo łóżeczko z szufladą.

www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S49876669/#/S69876668
plus do tego www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S09888711/#/S29888710 ewentualnie wersja zielona.

[/url]
[/url]

11 lata 7 miesiąc temu #649526 przez izula
dziewczynki patrzcie jaki śliczny rożek ale bez usztywnienia i teraz dylemat potrzebne jest to usztywnienie? Jak to wygląda w praktyce, ktoś wie?

allegro.pl/rozek-niemowlecy-becik-sliczn...ory-i3236920107.html

[/url]
[/url]

11 lata 7 miesiąc temu #649530 przez iwonta_kg
Fajne te szafeczki.

Ja szukam łóżeczka z szufladą na allegro.

11 lata 7 miesiąc temu #649531 przez SerekWaniliowy
izula napisał:

Iwonka ile ty tego masz. Moje ukłony za organizację zakupów i to latanie po sklepach. Ja czekam do poniedziałku na werdykt pani doktor. Jak pozwoli to może też w końcu wyruszę na jakieś zakupy. Na razie tylko z ubrankami przez allegro zaszalałam ale i tak wydaje mi się, że mało tego. Mimo iż mąż mówi, że dużo tego jest.

Pytanie dziewczynki co do pampersów, czytałam coś nie coś dziś opinii o pampersach i mam galimatias w głowie. Bo nawet oryginalne marki Pampers są ze trzy rodzaje i każde oczywiście są komentarze zadowolonych i tych co je krytykują ale nie wiem na ile temu wierzyć.

Izula ja 2 miesiące temu przerabiałam - teoretycznie oczywiście, temat pieluch i muszę się przyznać, ze ciesze sie, że będę używała wielorazowych, ale z tego co wyczytałam, to mamy różnie piszą, że wybierają najdroższe na początek a maluszki dostają uczuleń i wtedy zmieniają na różne inne i w sumie co pupa i mama to inna opinia, wiec myślę, że wszystko przed nami, jednym najbardziej pasują pampersy z górnej półki a innym pieluszki biedronkowe :)

Aga

11 lata 7 miesiąc temu #649537 przez kocham_cie
Iwonka załamałaś mnie!
hahah to teraz do porównania ja mam 3 body na długi rękaw, 2 na krótki, 2 szt półśpiochów, kombinezon, i bluzę-kurteczkę... no szaleństwo normalnie... o i jeszcze płyn do prania hipoalergiczny :lol:

Jak pokazałam D. ten twój arsenał to się biedak za głowę złapał i stwierdził że mogłam od razu mówić że trzeba dokupić dwie komody a nie jedna :laugh:

A! i imiona z rana nie aktualne... teraz jestem na etapie Kubusia i Antosia :lol:

Magda M

11 lata 7 miesiąc temu #649541 przez izula
Iwonta gdzieś mam zapisany link to ci zaraz podeślę łóżeczka z szufladą głęboką. Bo zauważyłam, że nie które szuflady są bardzo płytkie i jest jeszcze sporo miejsca między szufladą a podłogą a nie które są głębsze bo wykorzystują całą wolną przestrzeń.

Ja na razie coś takiego znalazłam tylko:

allegro.pl/lozeczko-michas-vii-listewki1...ale-i3164246231.html

ale szukam dalej :)

[/url]
[/url]

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #649542 przez iwonta_kg
Madzia rozbawiłaś mnie heheeh dobrze że nie powiedział że mieszkania większego potrzebujecie heheh :silly: :silly: :silly:

Drogie te łóżeczka na allegro :angry: :angry: :angry: :angry:
Szukam czegoś takiego: allegro.pl/lozeczko-sosnowe-baby-rossy-t...ada-i3233224758.html
odkryty przód i tył żeby był i co najmniej do 200 zł...

Iva dla Ciebie: allegro.pl/solidny-przewijak-regal-drewn...nia-i3238548678.html :)

11 lata 7 miesiąc temu #649548 przez izula
Kocham cie nie załamuj się przy Iwonce to ja też blado wypadam. :)))

Damy radę :))))

Iwonka a zastanawiałaś się nad tymi łóżeczkami z allegro 17 elementowymi? Bo ja tak ale nie wiem. Trochę dużo pieniędzy a jest to kupowanie trochę w ciemno.

allegro.pl/17el-lozeczko-z-szuflada-mate...rca-i3223430353.html

[/url]
[/url]

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #649553 przez iwonta_kg
Iza powaliła mnie te cena :ohmy:

ja wszystko mam tylko mi łóżeczka brakuje. materac mam, pościel mam, prześcieradło mam, ochraniacz mam, te inne pierdoły też.

takie fajne; zwykłe, w miare cenowo ok i bez ścianek z przodu i z tyłu
allegro.pl/lozeczko-sosnowe-baby-rossy-z...cja-i3233225653.html

11 lata 7 miesiąc temu #649568 przez zuzuzanta
Kobiety wpędzacie mnie w kompleksy. Ja zaledwie trzy butelki mam, termoopakowanie, nożyczki, grzebyk i szczotkę, smoczki dwa, wanienkę i leżaczek do niej. I jak na razie tyle, czyli prawie nic. No jeszcze parę ciuszków, ale to też w ilościach śladowych.
W przyszłym tygodniu pojadę po łóżeczko do ikei www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70208370/ i komodę www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00067830/ i pewnie materac i jakieś inne pierdoły. Co do wózka, to dylemat mam straszny.

Kasia

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka