BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 6 miesiąc temu #667784 przez iwonta_kg
Ania to kiepsko ze masz podwyższony cukier :(

A co do suwaczka musisz skopiować link z BBcode bo ten jakis inny jest co masz w podpisie :)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #667791 przez SerekWaniliowy
Słonko mi się mały Kazio, Kaziu podoba, ale Kazimierz to już niebardzo, bardzo poważnie brzmi ;)

A propos imion:http://i.wp.pl/a/f/jpeg/31356/imie_infografika.jpeg

Ojej Monika ta zupa mmm chyba w niedzielę na giełdę sie przejadę też po hurtową ilość szparagów! A to Jaś zrobił Wam niespodziankę, kiedy właśnie odpuściliście starania? No cud malina chłopak!

Alivva
a jak robisz szparagi do słoików?

Słonko nie zniechęciłaś mnie mimo wszystko tymi smrodkami do szparagów :silly:

Poza tym dziewczyny, wiecie, ja mam już prawie wszystko poprane, moja mama oszalała, no i myślałam, że tylko ja kupuję używane ubranka, czasami poprostu nie mogę się oprzeć i jak już wyjdę z domu to zawsze coś przywlekę mówiąc, że to już naprawdę koniec bo mała tego nie znosi ;) a że mam koleżankę, która ma sklep z używanymi ubrankami i zabawkami dla dzieci i wpadam do Niej czasem na hebatke to trudno wrócić z pustą ręką ;)a dla dziewczynki w sklepie upolować coś nieróżowego graniczy z cudem.

A Jagienka i Dobrusia też mi sie podobają, sama nie wiem co sie tak uparliśmy na to Bogna ;)

Iwonta Ty nie dość że masz morze pod nosem to jeszcze piękną pogodę - szczęściara! :blink:

Ania
ja nie wiem jak jest z tym USG 3d bo nie miałam robionego i tez się zastanawiałam czy nie jest za późno, a mdlałam przez pierwsze 5 miesięcy ale lekarz stwierdził, że to naturalne i nie mam sie czym martwić, a teraz spadło mi żelazo i tym tłumaczy tez zawroty, ale mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu wyniki będą już lepsze :) A cukier może nie będzie taki groźny jeśli będziesz kontrolowała, mam 2 kuzynki- siostry i obie mają po 2 dzieci i każdą ciążę miały z cukrzycą ciążową ale dzieciaczki rodziły sie zdrowiutkie i tylko mój chrześniak urodził sie duży ale to i tatuś i mamusia są postawni więc niekoniecznie od cukru :)

Aga

11 lata 6 miesiąc temu #667793 przez Ania31
Dzieki za rade w sprawie suwaczka bonie mogłam ustawic , teraz juz powinno byc ok.

11 lata 6 miesiąc temu #667796 przez Villemo
zuzuzanta napisał:

SerekWaniliowy Co od kreacji weselnej, to znalazłam w szafie dwie sukienki, które jeszcze jestem w stanie założyć.
Ja glukozy też jeszcze nie miałam, a jestem już w 26 tygodniu, a wizytę mam 12 czerwca. Podobno ta glukoza to do 28 tygodnia powinna być zrobiona.
Villemoa czy w tym dodatku do Gazety są opisane tylko krakowskie szpitale, czy z całej małopolski (konkretnie chodzi mi o szpital w Wadowicach, bo tu mieszkam)?

Niestety tylko z Krakowa. :dry:

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #667797 przez SerekWaniliowy
Moja mama nie ma sumienia! Rzuciła mi właśnie duże PrincePolo, przecież ja je zjem :silly:

Zuzuzanta popatrz może tutaj znajdziesz interesujące Cie informacje: www.gdzierodzic.info/placowka/szukaj?pro...zipcode=&distance=10

Aga

11 lata 6 miesiąc temu #667798 przez Ania31
No mam nadzieje ze bedzie dobrze. Ze słodyczami musze sie pozegnac,a tak lubie no ale trudno jak trzeba to trzeba.

11 lata 6 miesiąc temu #667804 przez Monika23083
Serek, przez dwa lata nic nam nie wychodziło, nie wiem czy to długo czy nie, tak czy siak jakoś w listopadzie rzuciłam wszystko i przestaliśmy o tym rozmawiac po prostu, kwas foliowy też przestałam wtedy brać. Decyzja wówczas zapadła, że w lutym ( kiedy to wypadałą mi kontrolna roczna wizyta u gina) zapytam lekarza czy wszystko ok i co można zrobić, żeby swe szanse zwiększyć. Mój P. też miał wtedy jakoś się przebadać...no i na szczęście nie zdążyliśmy, bo pojawił się Jaś :)

11 lata 6 miesiąc temu #667808 przez Monika23083
SerekWaniliowy napisał:

Moja mama nie ma sumienia! Rzuciła mi właśnie duże PrincePolo, przecież ja je zjem :silly:

Zuzuzanta popatrz może tutaj znajdziesz interesujące Cie informacje: www.gdzierodzic.info/placowka/szukaj?pro...zipcode=&distance=10

ja wczoraj po 22 w łożku zjadłam całą czekoladę i z bólem serca oddałam ( musiałam) jeden kawałeczek Piotrowi :laugh: jakaś się zaczęłam egoistyczna robić jeśli chodzi o słodycze :laugh:

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #667830 przez iwonta_kg
Ja nigdy sobie nie odmawiałam słodyczy. Wręcz przeciwnie jadlam ich bardzo dużo czego wogole po mnie nie widać! Podobno mam szybką przemianę materii. Cukier zawsze mialam w normie. Wiec to nie jest reguła ze ma sie cukrzycę przez to że je sie tyle słodyczy. A w ogole moja babcia miala cukrzycę i jestem genetycznie obciążona tą chorobą a mimo wszystko i tak jem duzo slodkiego.

A powiem wam ze przeglądałam dziś swoją Ksiazeczke ciąży pierwszego synka i na tym etapie na którym teraz jest przybrałam... uwaga: 17 kg! A teraz tylko 8. A wiecie czemu tak? W pierwszej ciąży piłam bardzo dużo soków 100% i one miały w sobie mnóstwo kalorii! Dlatego teraz piję tylko wode niegazowaną. Sok czasami tylko do obiadu. Soki strasznie tuczą!

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #667839 przez SerekWaniliowy
Monika23083 napisał:

SerekWaniliowy napisał:

ja wczoraj po 22 w łożku zjadłam całą czekoladę i z bólem serca oddałam ( musiałam) jeden kawałeczek Piotrowi :laugh: jakaś się zaczęłam egoistyczna robić jeśli chodzi o słodycze :laugh:

Monika ale Ty jesteś kruszynka to możesz podjadać, ja tez jem słodycze i same słodkie owoce - nigdy nie lubiłam winogron a teraz codzień jem miseczkę albo dwie ;) a nie powinnam bo mnie lekarz opierdzielił ostatnio, że już za dużo przytyłam i mam odstawić słodycze.

Iwonta mój dziadek - Mamy Tata pół życia walczył z cukrzyca, ale były inne czasy i zmarł przed moimi pierwszymi urodzinami, ale jak narazie w rodzinie nikt nie choruje, to zależy jaki typ cukrzycy miała Twoja babcia, te moje 2 kuzynki o których wcześniej pisałam są od strony taty, a tam nikt wcześniej nie miał problemów zdrowotnych, więc to różnie bywa i nie ma reguły myślę :)

A te soki to chyba sklepowe - 100% ale koncentratu ;) ja tez pije soki, świeże, ale jestem pewna, że to nie od nich już tyle przybrałam a od słodyczy - no nie ma się co oszukiwać, niczego sobie nie odmawiam :silly:

Inna sprawa, ze do najmłodszych nie należę to i przemiana nie ta :silly: i od listopada praktycznie się nie ruszam a jeść wciąż kazali :side:

Aga

11 lata 6 miesiąc temu #667847 przez zuzuzanta
SerkuWaniliowy dzięki za linka, ale te dane tam już nieaktualne. Zmienili nam zupełnie oddział ginekologii i położnictwa. Podobno jest o niebo lepiej.
Villemo, szkoda że to tylko o Krakowie napisali

Kasia

11 lata 6 miesiąc temu #667858 przez iwonta_kg
Najczęsciej piłam soki hortexa i tymbarka i nawet pani ginekolog mówiła zeby z nimi spasować i pić na przykład rozcieńczany sok z wodą bo naprawde bardzo szybko tyłam i mówiła na kazdej wizycie że tych kilogramów jest troche za dużo.

11 lata 6 miesiąc temu #667871 przez SerekWaniliowy
iwonta_kg napisał:

Najczęsciej piłam soki hortexa i tymbarka i nawet pani ginekolog mówiła zeby z nimi spasować i pić na przykład rozcieńczany sok z wodą bo naprawde bardzo szybko tyłam i mówiła na kazdej wizycie że tych kilogramów jest troche za dużo.

Jakoś nie wyobrażam sobie Ciebie cięższej o 17kg :side: Mój lekarz też sklepowe kazał odstawić albo rozcieńczać a świeże pozwolił pić w każdej ilości a szczególnie warzywne.

Aga

11 lata 6 miesiąc temu #667872 przez zuzuzanta
I jakie sobie robisz i polecasz?

Kasia

11 lata 6 miesiąc temu #667876 przez iwonta_kg
Serek a pokazać ci mnie cięższą o 25 kg ??????????

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka