BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2013 =)

11 lata 6 miesiąc temu #672056 przez MyMelange
Serku, po zrobieniu zakupow do wpisania kodu. Brzmi MALUSZEK (mam z gazety - wpisz duzymi literami)

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #672059 przez SerekWaniliowy
akina_zet napisał:

Iwonka,dopiero dokopałam się do Twojego postu o Kacperku,ale z niego pokaźny bobas :)

Czarnula ja to nie mogę słuchać takich rzeczy bo w panikę wpadam,serce mi pęka i płakać mi się chce... W szpitalu była ta bakteria i nią zarazili?

Pyzaurko,czekam na wieści z wizyty :blink:

Akina ta dziewczyna nie napisała za dużo, zresztą wcale Jej się nie dziwię. Jej wpis ostatni na stronie www.zapytajpolozna.pl/122-vii-ix/464422-...age-1027.html#671080 :(

Aga

11 lata 6 miesiąc temu #672066 przez agamo
Ja wczoraj zapakowalam komode niby duża a tu prawie cała zapelniona! Jak wszystko wciaglam zwłaszcza te ciuszki od bratowej to razem z mężem stwierdziliśmy ze przesada za duzo od niej wzielismy Ale ona ma taki charakter ze tak mi wpychala mimo moich zapewnien ze mi niepotrzeba I niechce to I tak mi wciskala! No I teraz sie skaplam ze mam ciuszkow na dwa najblizsze dwa latka! :D jak przeliczylam spodnie na poltorej roczku to mam 11 par! Masakra!! Juz miejsca na reczniki I posciel zabraklo! Dobrze ze mam jeszcze szuflade pod lozeczko! Co do kosmetykow to Ja Nie kupowalam johnsona bo jak kupilam sobie zel zeby brzuch smarowac to dostalam uczulenia Gdzie normalnie mnie bardzo zadko uczula wiec obawiam sie ze malego moze uczulac wiec kupilam balsam do ciala i zel do kapieli Nivea Szkoda bo u nas jest tak dużo promocji na johnsona i o wiele latwiej dostepny jest! No ale trudno!

Serku Agus ktoś jest przedema z terminem hmmm chyba któraś z Karolci choć nie jestem pewna! No i z Iwonka mamy ten sam dzien tyle ze Iwonka napewno będzie mieć swojego Kacperka 27 sierpnia a ja muszę polegać na moim Kacperku kiedy sie nam pokaże choć nie wiem czemu ale mam przeczucie ze urodzi sie przed terminem! Ale to tylko głupie przeczucie wiec zobaczymy! Tak czy owak dziękuje za pamięć kochana! Juz coraz bliżej! Aż sie nie mogę doczekać! Wczoraj kupiłam małemu skarpeteczki i takie słodkie malutkie ze patrząc na nie aż mi sie ciepło na sercu zrobiło! I w głowie juz zaczęłam sobie wyobrazac ze całuje te malutkie stopki! Mła moje kochaniutkie! A tu jeszcze tyle trzeba czekać!dobrze ze mi czas szybko leci!

Aga

11 lata 6 miesiąc temu #672080 przez SerekWaniliowy
MyMelange napisał:

Serku, po zrobieniu zakupow do wpisania kodu. Brzmi MALUSZEK (mam z gazety - wpisz duzymi literami)

Dziękuję kochana, a Ty kopiłaś któryś zestaw czy wybrałaś jakieś kosmetyki? Popołudniu spróbuję zamówić z kodem, jeszcze raz dziekuję :kiss:

Aga

11 lata 6 miesiąc temu #672095 przez MyMelange
Wybralam pojedynczo, bo w zestawie nie wszystko mi pasowalo. Wzielam, szampon, oliwke, krem na odparzenia i krem do buzki.

Prawdziwa milosc zaczela sie 4.10.2013 :-)

11 lata 6 miesiąc temu #672102 przez SerekWaniliowy
A nie mogę sie skupić na wiadomości Agamo.

Kuzynce się okres spóźniał i teraz pytałam czy w końcu test zrobiła to się tylko śmiała, a już 3 lata próbują i przeszło rok temu była w ciąży, ale niestety pozamaciczna i bardzo to przeżyła! No gęba mi się śmieje i oczy mam mokre! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Aga

11 lata 6 miesiąc temu #672107 przez paulinka.k22
Dzień doberek :)

Iwonka z Kacperka kawał chłopa już :laugh: a zdjęcie faktycznie śmieszne i gdyby nie objaśnienia to bym się nie dopatrzyła niczego :laugh:

Nefeli i Izula bardzo dobrze Was rozumiem! Ja od kiedy w kwietniu wyszłam ze szpitala to też mam odpoczywać i leżeć! Na ostatnim badaniu gin mi mówił, że jeszcze łożysko mam trochę za nisko, ale powoli się podnosi i szyjkę za krótką, ale na szczęście twardą! Brzuch od kilkunastu dni mi się już nie stawia, z czego bardzo się cieszę! I w ogóle jakoś ostatnio lepiej się czuję! Za tydzień mam wizytę to zobaczymy co dalej!
Nefeli ja też mam wrażenie że mój brzuch jest za nisko, ale to pewnie dlatego że łożysko jeszcze się nie podniosło do prawidłowego poziomu!

Kurczę zazdroszczę Wam dziewczyny, które nie macie poważniejszych problemów w ciąży! I cieszycie się każdym dniem! A takie siedzenie w domu to też nic przyjemnego... Ja już dostawałam do głowy! Teraz jest już trochę lepiej! No ale koniec juz z tym narzekaniem :)

Iva ciacho wygląda wyśmienicie! Daj trochę :lol:

11 lata 6 miesiąc temu #672116 przez iwonta_kg
karolcia wysłałam ci maila z linkiem :)

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 6 miesiąc temu #672126 przez karolcia1919
iwonta_kg napisał:

karolcia wysłałam ci maila z linkiem :)

no tak wstawiłam ale pokazuje się tylko link :/
a imię nie...nie wiem czemu??

11 lata 6 miesiąc temu #672169 przez kocham_cie
Dzień dobry brzuchatki... pomimo tego że za oknem nadal paskudna pogoda to ja dziś wstałam w zdecydowanie lepszym nastroju... mojejmu samopoczuciu chyba pomogła kawka z samopoczuciem Serka :blink:

A tak całkiem na poważnie to jest mi strasznie wstyd że ważniejszy od zdrowia mojego syna i ciąży bez komplikacji okazał się rozmiar mojej dupy i brzucha... zamiast się cieszyć że ciąża przebiega prawidło, że nie mialam mdłości, że mały rośnie jak na drożdżach, mam siłę żeby pracować to ja egoistycznie myślę o centymetrach.... a niejedna kobieta z miłą chęcią oddałaby zgrabą dupe za taką kruszynkę którą noszę w sobie... oj magda, magda shame on you!!!

Iwonka, cóż za mały przystojniak rośnie w twym brzusiu... ciekawe czy mój Antek też jest takich rozmiarów, bo ostatnio, mimo tego że młodszy to ważył dokładnie tyle co twój Kacperek... zobaczymy w poniedziałek

A co do kosmetyków to moje dwie koleżanki które dopiero co rodziły dostały wytyczne od położnych aby używać do kąpieli dziecka.... blebleble... zapomniałam nazwy :lol: i krem do buźki i to by było na tyle... chyba żeby pojawiły sie odparzenia to wówczas jakaś maść... ale nic więcej... cholera jak to się nazywało....ufff może mi się potem przypomni:) EMOLIUM- tak to się nazywało :lol:

Magda M

11 lata 6 miesiąc temu #672173 przez papi88
ja znow nie wyspana bo moj syn wariował w nocy az jestem przerazona czy te dziecko kiedykolwiek bedzie spalo :) dobrze ze moj R czesto budzi sie w nocy a to siusiu a to kota wypuscic a to psa to i do dziecka bedzie wstawal albo co najwyzej poda mi do cyca :)
zapisalam sie na usg 4d i tak ten komornik spłukal mnie z kasy to juz mi bez roznicy jak wydam kolejne 220 zl a pamiatka przynajmiej na cale zycie pozniej bede zalowac ze pozalowałam.tylko sie zastanawiam bo to bedzie juz 29tc czy nie za pozno?niby lekarz przez tel powiedzial ze kolejne takie badanie przesiewowe czy jakos tak nazwal wykonuje sie miedzy 28tc a 32tc ale boje sie ze przegapilam i malca bedzie slabo widac albo wypnie sie pupcia no ale zobaczymy jak wyjdzie.

mowiłyscie o kosmetykach dla maluszka nie wiem co wy na to ale duzo mam teraz nie uzywa oliwek i szczerze to ja tez z checia bym nie uzywała do pupci wiadomo jakis linomag czy sudokrem a do kapieli bym zrobiła jakis krochmal czy rumianek tak robi moja kolezanka bo twierdzila ze syn po oliwkach albo mial alergie albo mu sie wszystko zaparzało w sumie oliwka tlusta a jak dzieciaczek urodzi sie w lato to musi to wszystko sie gotowac w kazdym razie jak moje dziecko nie bedzie mialo jakis problemow ze skora to sproboje bez oliwek a bynajmiej tylko przez krotki czas ich bede uzywac

natomiast ubranka bede prala wszystkie i te uzywane i te kupne pewnie najpierw wypiore w zwyklym proszku a pozniej w dzieciecym i chyba kupie dzidziusia bo jak na razie najlepsze opinie o tym proszku słyszalam i oczywiscie prasowanie koniecznie

wiecie ze za 85 dni rodze :laugh: jak mały bedzie chcial wyjsc terminowo :)

PAULINA

11 lata 6 miesiąc temu #672204 przez karolcia1919
Dziewczyny zasnę zaraz w tej pracy :( siedzę dziś sama bo główna kierowniczka ma dziś wolne.
Dzieciaki teraz gdy zbliża się koniec roku jakoś nie chcą czytać książek.
Może jedynie przyjdą na komputery po szkole.

jakoś teraz coraz mniej osób czytających jest-jeszcze trochę i pozamykają te biblioteki:/

a mi się tak chce spać ...chyba kimnę się w rogu:D

11 lata 6 miesiąc temu #672236 przez kocham_cie
Agamo jeszcze szybko przed pracą wrzucam coś dla Ciebie...

Magda M

Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #672250 przez paulinka.k22
Magda jaki śliczny brzuszek :) ale wiecie co, mój przy waszych to naprawdę jest malutki! Zaczynam się zastanawiać czy wszystko jest O.K.

11 lata 6 miesiąc temu #672256 przez papi88
MADZIA wstydz sie masz sliczny brzuszek i wogole jaka laska z ciebie a ty wierzysz co te zazdrosne wstretne baby mowia na pewno chcialy by wygladac bez ciazy tak jak ty teraz!

czy wy tez macie problem z oddychaniem?wiecznie mi duszno zwlaszcza w nocy zasnac nie moge maly mi widocznie gdzies naciska ale co najwazniejsze zszedl mi juz z pecherze bo jak sie na nim ulokuje to przez 2 dni chodze i sikam co chwila straszne uczucie

PAULINA

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka